„Toți acei ce au acces la o bibliotecă, la cărți, sunt niște inși mai buni decât alții, mai fortificați,
iar durerile îi ating mai puțin și nefericirile trec mai repede”.

– Mircea Eliade

Argument

Literatura este extrem de importantă pentru a înțelege o țară și un popor, ceea ce le definește, modul cum gândesc sau cum trăiesc locuitorii. Scriitorii români sunt cei care reușesc cu brio să transmită și altora informații esențiale despre realitatea din zona carpato-danubiano-pontică, conturând o întreagă imagine a țării în lume.

Cărțile sunt adevărate oglinzi ale sufletului uman, fructul imaginației scriitorului, acele obiecte care luminează viața, îmbogățind bagajul de cunoștințe și dezvoltând gândirea.

Pentru cineva care tocmai a descoperit lumea minunată a cărților poate fi curios în legătură cu scriitorii pe care ar putea să-i abordeze pentru început, așa că este important ca fiecare cititor amator să descopere scriitorii români de valoare inestimabilă, care au reușit să hrănească intelectul oamenilor și să le îmbogățească bagajul de cunoștințe.

Scop

Cititul reprezintă un mod plăcut de relaxare, un mijloc de îmbogățire a cunoștințelor, o modalitate prin care se dezvoltă imaginația și creativitatea. Proiectul are ca scop promovarea și readucerea în actualitate a scriitorilor români de-a lungul timpului, pentru a petrece într-un mod plăcut timpul liber, dar și pentru educarea și dezvoltarea mentală.

Obiectivele

Grupul țintă:

Copii cu vârsta de până la 14 ani.

Perioada desfășurării

Zilnic.

Locul de desfășurare

În mediul online, pe pagina de Facebook: Secția Copii – Clubul Curioșilor.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Prin acest proiect ne propunem ca, prin promovarea scriitorilor români de-a lungul timpului, să venim în întâmpinarea celor mici, adică a celor care abia acum descoperă lectura, pentru a înțelege care sunt motivele pentru care ar trebui să transforme cititul într-o activitate permanentă.