Un proiect educațional online de benzi desenate

Argument

Lectura este un dar minunat! Ea nu are nicio limită, nu ține cont de mediul din care provenim, nu ține cont de distanță, nu ține cont de vârstă… Mirajul ei te învăluie oriunde te-ai afla. A împărtăși celorlalți experiența ta de lectură poate fi cea mai frumoasă formă de comunicare între semeni. Proiectul ,,Stai acasă și creează’’ se adresează tuturor elevilor de ciclu primar și gimnazial, pasionați de literatură, artă, elevi cărora li se oferă prilejul de a-și manifesta libertatea de exprimare prin cuvânt și culoare. Proiectul se distinge prin atractivitate, prin îmbinarea tradiționalului cu modernul, prin provocarea elevilor de a se implica în activități extrașcolare și de a citi literatură. În aceste vremuri când contextul este diferit, iar accesul la internet și la rețelele de socializare au devenit pentru toți singura sursă de comunicare, ne-am gândit să-i provocăm pe iubitorii de lectură să ilustreze artistic, sub forma unei benzi desenate o secvență din cartea lor preferată.

Scopul proiectului

Obiective

Perioada de derulare

Martie - iunie 2020

Rezultate așteptate

Proiectul a înlesnit posibilitatea cititorilor noștri de a-și exprima emoțiile și impresiile despre lecturile parcurse, ajutându-i să-și dezvolte totodată și creativitatea, mai ales în mediul online. De asemenea, s-a încercat încurajarea și stimularea interesului copiilor pentru lumea cărților, oferindu-le astfel șansa de a părtunde și în alt mod în acest spațiu al cunoașterii, Biblioteca.

Grup țintă

Grupul țintă este format din utilizatori ai bibliotecii.

Locul de desfășurare

În mediul online, pe pagina de facebook a bibliotecii Filiala nr. 1 ,,Costache Negri’’- Bibliotecă Municipală pentru Copii, Galați.

Resurse folosite în derularea proiectului

Concluzii

Biblioteca nu este doar un loc plin de cărți, este o călătorie a desăvârșirii, a tărâmurilor minunate, iar prin cărți le dăm copiilor curajul să creadă că totul este posibil! Iată în ce a constat călătoria noastră culturală pe care proiectul ne-a facilitat-o și ne-a determinat să declarăm la unison că Biblioteca este prietena noastră.
Acest proiect s-a dovedit a fi util mai ales pentru cultivarea potențialului creator și a capacităților artistice ale copiilor, ce au conceput lucrări originale, la baza cărora au stat veșnicele comori, cărțile.

Inspirație și succes tuturor!

***