Proiect educativ și recreativ online
Te plictisești? Citește!
derulat de Compartimentul Împrumut la domiciliu pentru Adulți

Argument

Lectura este un element de bază în dobândirea cunoștințelor. Ea ne va acompania pe parcursul întregii vieți și ne va permite să înțelegem lumea și ceea ce ne înconjoară. Vom afla că putem călători oriunde în lume fără să ne deplasăm sau că putem fi persoana dorită pentru un moment. Lectura ne deschide porțile cunoașterii și dă aripi imaginației și inspirației.

Tot ceea ce ne înconjoară este lectură. Chiar acum citești acest text, iar acum un moment poate citeai un bilet, o rețetă de bucate, o scrisoare... A citi înseamnă a comunica și este esențial pentru a fi conectat cu lumea și persoanele.

Nimeni nu ne poate interzice să citim, la fel cum nu ni se interzice să gândim sau să ne imaginăm. Suntem parte din ceva. Lectura ne face să ne simțim liberi și putem profita de beneficiile ei în mai multe feluri.

Trebuie să citim cu intensitate, încet, cu grijă, trăind viața cuvintelor. (Inaki Gabilondo)

Scop

Scopul acestui proiect este de a-i convinge pe cei mici și pe cei mari să se întoarcă în lumea minunată a cărtilor tradiționale, să redescopere parfumul plăcut dar și uitat , în această eră a tehnologiei, a hârtiei imprimate.

Obiectivele

Grupul țintă:

Grupul țintă este format din utilizatorii actuali și potențiali.

Locul de desfăşurare

În mediul online, pe pagina de facebook: Bibliofilii.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Proiectul urmărește să ne trezească interesul pentru lectură, dar și pentru cărțile aflate în bibliotecă, de a ne readuce aminte că cel mai bun prieten ne este cartea, iar persoana ideală pentru a promova lectura este cititorul.