Proiect educațional recreativ online
derulat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”
în colaborare cu bibliotecile comunale din județul Galați.

Argument

Există în lumea aceasta controversată și plină de provocări o perioadă a inocenței, a fanteziei, a visurilor - copilăria... care poate fi puntea pe care alergăm să ne eliberăm de griji și ne croim drumul spre rai, mâna care ne ocrotește de ploile suferinței și de umbrele tăcerii. O viață nu ne-ar ajunge să retrăim amintirile copilăriei, să ne plimbăm picioarele în lung și-n lat, să ne purtăm visele spre zări înalte și să ne culcăm seara, sleiți de puteri sub cerul înstelat, fără griji și gânduri grele, doar cu imaginea răsăritului de a doua zi.

Prima lună de vară, Cireșar, vestește vacanța și împacă copiii cu copacii. Căci cei din urmă îi primesc pe primii în brațele lor rămuroase, sub umbrele lor înfrunzite și îi hrănesc cu dulciuri prinse de codițe. Cireșele l-au ispitit pe Creangă și au împodobit urechile Anei Blandiana. Ele bucură orice suflet de copil...

Proiectul cultural recreativ inițiat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” va urmări realizarea unei colaborări cu bibliotecile comunale din judeţ și, implicit, cu utilizatorii acestora, urmărind valorificarea interdisciplinară a cunoștințelor și informațiilor referitoare la fructul lunii, cireaşa.

Astfel, folosindu-se produsul natural, cireșele, copiii şi nu numai, vor fi încurajați să:

Fiecare participant va trimite online lucrările realizate (desene, fotografii, filmulețe etc..)

Scop

Deprinderea unor abilități de compunere, interpretare, corelare, conceptualizare, stimularea inițiativei personale, a imaginației și creativității indiferent de categoria socială din care provin participanții.

Obiectivele

Rezultate așteptate:

Grupul țintă:

Grupul ţintă va fi format din utilizatori ai serviciilor bibliotecilor implicate, indiferent de vârstă.

Locul de desfăşurare a activităţii, durata și programul de desfășurare:

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Informații suplimentare

Pot fi solicitate de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” Galați la::

Persoană de contact: Șoltuz Cătălina: 0747.046.255

Concluzii:

Proiectul își propune să capteze atenția copiilor și să îi antreneze în desfășurarea unor activități distractive să ajute la formarea unei comunități pe baza unor interese comune, să faciliteze participarea instituției bibliotecii la dezvoltarea unor abilități și capacități și la obținerea unor rezultate pozitive în dezvoltarea personală a participanților..