Valoarea de brand cultural consta într-o relație, asemenea unui contract tacit, care se construiește între proprietarul ideii și consumatorul intelectual. Pentru afirmarea brandului „AXIS LIBRI“ la cotele la care a fost conceput, care a inițiat și inspirat întreaga construcție, rămâne să stabileasca iubitorii de cultura și frumos de aici și de pretutindeni. Totul nu ar fi fost posibil fără profesionalismul admirabilului colectiv din instituția noastră și îndeosebi fără înțelegerea și sprijinul Consiliului Județului, personal a Domnului Președinte, Eugen Chebac. Totuși, o concluzie poate fi formulată fără echivoc - BRANDUL cultural gălățean „AXIS LIBRI“ a generat manifestări pline de substanță, stil și valoare, rod al contribuției unui impresionant număr de colaboratori, personalități culturale gălățene, din țară și străinătate.

Considerăm că este o datorie de onoare să promovăm, să ne angajăm ca, urmând îndemnul istoricului Vasile Alexandrescu Urechia:
«să fiți apărătorii Bibliotecii „Urechia“ și să reclamați conservarea și înmulțirea ei»,
să ne amplificăm eforturile pentru promovarea valorii colecțiilor, facilitând o mai bună cunoaștere a lor și, implicit, un grad superior de receptare din partea utilizatorilor, să susținem și să încurajăm valorile culturale locale, oferindu-le astfel iubitorilor și creatorilor de frumos, o tribună autentică de la care să se poată oricând exprima.