Manifestarea culturală Târgul Național de Carte „Axis Libri“, purtând numele revistei omonime lansată în toamna anului 2008, a atins, înca de la prima ediție, dimensiunea de Festival al Cărții prin anvergura și diversitatea activităților desfășurate.

Organizarea prestigiosului eveniment care s-a desfășurat în perioada 27-30 Iunie 2009, s-a datorat încununării eforturilor celor mai importante instituții ale administrației locale și a partenerilor culturali care au răspuns invitației de a face din sărbătoarea „Ziua Dunării“ și o sărbătoare a cărții. La festivalul cuvântului tipărit, inițiat de Biblioteca „V. A. Urechia“ Galați, au răspuns invitației 83 de edituri din țară care au oferit publicului gălățean, însetat de lectura, un număr de peste 3500 de titluri de carte și produse multimedia care au acoperit o gamă extrem de variată de teme și domenii, începând de la publicații pentru copii, elevi, studenți și continuând cu cartea științifică, enciclopedică, de artă, divertisment, religie etc.

Au fost patru zile de imensă bucurie a sufletului în care prezențe de înaltă ținută culturală ne-au onorat, răspunzând invitației noastre. Printre aceștia amintim: Nicolae Breban - veteranul prozei realiste, Vasile Andru - marele specialist antropolog, reputatul filozof Gabriel Liiceanu, eseistul Cassian Maria Spiridon, talentata scriitoare Aura Christi ș.a.

Ediția a II-a a Festivalul Național al Cărții „Axis Libri“, care s-a desfășurat la Galați, în perioada 1-6 Iunie 2010 - extensie culturala a brand-ului omonim, care gazduieote Editura, Revista oi Salonul Literar - a

Utilizăm setul de caractere UTF-8