Logo

Salonul Literar Axis Libri

Joi, 28 martie 2013, ora 17:00, se desfășoară Salonul Literar „Axis Libri”, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca „V.A. Urechia” în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire se vor lansa volumele: Empatii, autor Paul Sân-Petru; Nichita și Interesul poartă (E)fesul, autor Adi Cristi și Opere politice de Mihai Eminescu, Ediție integrală, alcătuită și îngrijită de Cassian Maria Spiridon - prezentată de directorul general al Trustului de Presă 24: ORE Adi Cristi. Evenimentul va fi deschis de un recital din lirica lui Nichita Stănescu în interpretarea actorului Stelian Stancu. Moderator va fi prof. Theodor Parapiru.
Logo

Călătorie în lumea cărților - vizită

Elevii clasei I A de la Școala Gimnazială nr. 2 Galați, însoțiți de doamna învățătoare Tăbăcaru Laura au venit astăzi, 28 martie 2013, la sediul central al Bibliotecii „V.A.Urechia”, la Secția pentru copii, pentru a parcurge o călătorie imaginară în lumea cărților. Școlarii au primit informații despre drumul parcurs de o carte de la scriitor - la cititor, au vizitat secțiile cu acces pentru public, au primit permise de acces la bibliotecă și au împrumutat cărți la domiciliu.
Logo

Ipostaze de primăvară - Spectacol

Miercuri, 27 martie 2013, la ora 13:30 se va desfășura în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” spectacolul Ipostaze de primăvară, susținut de cursanții Claselor de Pian și Pictură din cadrul Școlii de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos. Totodată va avea loc și vernisajul expoziției de pictură realizate de cursanți.
Logo

Nichita Stănescu - Noduri și semne

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 12.00, elevii clasei a XII-a C, coordonați de doamna profesor Florea Luminița și doamna bibliotecar Huzum-Streza Mariana, Liceul teoretic „Mircea Eliade ”, l-au omagiat pe poetul Nichita Stănescu cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naștere, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, prin manifestarea culturală „Nichita Stănescu - Noduri și semne - concurs de eseuri din opera poetului Nichita Stănescu”.
Logo

Vizită la Bibliotecă

Miercuri 27 martie 2013, elevi de la Liceul Teoretic „Sfânta Maria”, implicați în proiectul „Lectura noastră cea de toate zilele”, coordonat de doamna prof. Olguța Chiscovici, au vizitat secțiile Bibliotecii și au participat la o sesiune de informare și formare pentru utilizatori. Elevii au învățat cum să caute o informație, cum pot intra în posesia documentelor de care au nevoie și au aflat despre posibilitatea de petrecere a timpului liber la Bibliotecă.
Logo

Cafeneaua culturală - Reginele României

„Adolescenții optzeciști” s-au reîntâlnit marți 26 februarie 2013, ora 18.00, la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, în sala „Mihai Eminescu”. Tema întâlnirii a fost „Reginele României”. După prezentarea susținută de doamna Camelia Nenu, profesor de istorie, au urmat discuții interesante și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Mulțumim pentru informațiile oferite cu mult drag!
Logo

Zilele Basarabiei

Pe 27 martie 1918, a fost convocat Sfatul Þării la Chișinău care hotăra: „... Republica Democrată Moldovenească (Basarabia). În puterea dreptului istoric și dreptului de neam, ... de azi înaite și pentru totdeauna, se unește cu mama sa, România”. La 95 de ani de la celebrarea Marii Uniri, ne reamintim cuvintele românului basarabean, regretatul poet Grigore Vieru: „Cine are o limbă, are o credință. Cine are o credință, are o biserică. Cine are o biserică, are o țară!”. Expoziția Zilele Basarabiei: 25-31 martie 2013, reunește hărți vechi ale provinciei istorice Basarabia, conservate la Secția Colecții Speciale, expuse în Sala de lectură „V.A. Urechia”.
Logo

Vizită la Bibliotecă

Luni, 25 Martie 2013, ora 12.00, elevii clasei pregătitoare B însoțiți de doamnele profesoare Axente Florentina și Cristea Teodora, și elevii clasei I B, coordonați de doamnele profesoare Necula Angela și Vlase Georgiana, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 18, au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” primind informații despre serviciile filialei, modalitățile de înscriere și s-au delectat cu frumoasele cărți pentru copii.
Logo

22 Martie - Ziua Mondială a Apei

Vineri, 22 Martie, ora 12.00, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc o dezbatere pe tema protejării și conservării apei, participând elevii clasei a IX a de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, însoțiți de doamna profesor Iancu Claudia și doamna bibliotecar Catan Cătălina-Elena.
Logo

Dimineață de lectură - lectură publică

În cadrul proiectului educațional „Deschide-ți mintea, citește o carte!” elevii clasei a III-a B ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, îndrumați de prof. înv. primar Mihaela Radu au participat la o interesantă oră de lectură cu invitatul special, scriitorul Victor Cilincă, desfășurată în incinta Secției pentru Copii.
Logo

Salonul Literar Axis Libri

Joi, 21 martie 2013, ora 17:00, se desfășoară Salonul Literar „Axis Libri”, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca „V.A. Urechia” în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire se vor lansa volumele: Un domn batran, înaripat și Evadări ratate, autor Constantin Vremuleț; O corabie care nu mai sosește, autor Constantin Oancă. Evenimentul va fi deschis de: recital de poezie susținut de membri ai Filialei Sud-Est a USR: Corneliu Antoniu, Diana Corcan, Ruxandra Anton, Iulian Grigoriu, a.g. Secară și Constantin Oancă; recital muzical susținut de elevi de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”: Sabin Iordache (cls. a VII-a), oboi, prof. Doru Roșca - Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică Instrumetală, etapa interjudețeană, 5-10 martie 2013; Andrei Dobrin (cls. a V-a), trompetă, prof. Andrei Roland - Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică Instrumetală, etapa interjudețeană, 5-10 martie 2011.
Logo

Activ. Informat. Valoros!

Ești adult? Ai între 41 - 60 ani?
Te invităm să fii alături de noi la lansarea unui serviciu pe care-l organizăm special pentru tine, miercuri, 20 martie 2013 ora 11:00, la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”! [Detalii].
Logo

Vizită la Bibliotecă

Joi, 20 Martie 2013, ora 12.00, elevii clasei a IV-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 18 însoțiți de doamnele profesoare Axente Florentina, Zorilă Elena, Oprea Meluța au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” primind informații despre condițiile de înscriere și serviciile filialei.
Logo

Vizită

Miercuri, 19 Martie 2013, ora 11.00, preșcolarii de la grupele mari, din cadrul Grădiniței „Arlechino”, însoțiți de doamnele educatoare Ștefan Livioara-Ionela și Mitu Mihaela-Mărioara au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” descoperind lumea fascinantă a cărților de povești pentru copii.
Logo

Metodele de intervenție în tulburări din spectrul autist

Biblioteca "V.A. Urechia" organizează, în parteneriat cu Asociația de sprijin pentru Părinți și Copii cu Autism din Galați, o serie de seminarii ce au ca temă "Metodele de intervenție în tulburări din spectrul autist (TSA)". Workshop+urile se vor desfășura în decursul a trei sâmbete consecutive, începând cu 16 martie, între ora 10:00 - 15:00. Participă specialiști în domeniu, voluntari și părinți ai căror copii suferă de autism. Sunt așteptați toți cei interesați. Intrarea liberă.
Logo

Dimineață de lectură - lectură publică

În cadrul proiectului educațional „Pași în lumea cărților” elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu”, coordonați de doamna Director Mogoș Mariana și prof. Sevastre Andreea au participat la o oră de lectură în cadrul Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”.
Logo

Ion Creangă... prin ochii copiilor

Vineri, 15 Martie 2013, ora 12.00, elevii clasei a III-a A, de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” însoțiți de doamna bibliotecar Huzum-Streza Maria și domnul învățător Lupu-Neicu Stan, au încântat privirile celor prezenți din cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, cu o inedită oră de lectură din frumoasele Povești și Amintiri din copilărie ale lui Ion Creangă.
Logo

Salonul Literar Axis Libri

Joi, 14 martie 2013, ora 17:00, se desfășoară Salonul Literar „Axis Libri”, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca „V.A. Urechia” în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire se vor lansa volumele: Lacrămă Ardealul - Romanul vieții lui Alexandru Jula, autor Carmen Aldea Vlad; Ispitirea aldinelor, autor Gilda Monica Bularda; Papagalul și revoluția, autor Valentin Popa și Grai din „Grai și suflet romanesc”, autor Melu State. Va fi prezentă și Editura Eikon din Cluj-Napoca, prin reprezentantul său dl. director Valentin Ajder, ce va prezenta ultimele noutăți editoriale ale editurii. Evenimentul se va incheia cu un microrecital de muzica ușoara susținut de Alexandru Jula. Moderator va fi prof. Theodor Parapiru.
Logo

Cafeneaua culturală „V.A. Urechia” - Lectură publică din lirica feminină

Miercuri 13 martie 2013, la ora 14.30, la Biblioteca „V.A. Urechia” în sala „Mihai Eminescu” a avut loc o plăcută întâlnire cu poezia feminină. Au participat elevi de la Liceul teoretic „Dunărea”, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Colegiul Național „C. Negri”, studenți.
Logo

Valori bibliofile franceze

Ziua de 20 martie, este, începând din 1970, dedicată francofoniei, termen apărut la sfârșitul sec. al XIX lea. Organizația internațională a Francofoniei reunește state de pe cinci continente care au în comun afinitatea pentru limba franceză printre care și România (1991). Istoria modernă și contemporană a țării noastre a fost marcată de o componentă francofonă, începând cu 1776, când, limba franceză a fost introdusă ca disciplină obligatorie la școala superioară din București. Istoricul V.A. Urechia, aparținând elitei intelectuale românești, cu studii de filologie la Sorbona, a adunat o biblioteca istorică, cu tipărituri predominant franceze. De Ziua Internațioanlă a Francofoniei, Biblioteca "V.A. Urechia" a organizat expoziția Valori bibliofile franceze care reunește cele mai vechi și mai valoroase documete (incunabule, carte veche străină, manuscrise, scrisori autografe, gravuri) conservate la Secția Colectii Speciale, expuse la Popasul Bibliofilului, et. 1, mezanin, sediul central, în perioada 11-31.03.2013.
Logo

Salonul Literar Axis Libri

Joi, 7 martie 2013, ora 17:00, s-a desfășurat Salonul Literar „Axis Libri”, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca „V.A. Urechia” în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire s-au lansat volumele: Viața ca o poveste, lagărul - un coșmar (Editura Axis Libri, Galați, 2013), autor Lina Codreanu; Întoarcerea ultimului erou (Editura Semne, București, 2010), autor Gheorghe Chirtoc; Sărutul lui Simun (Editura Axis Libri, Galați, 2013), autor Rareș Strat. Invitat special al evenimentului: criticul literar Theodor Codreanu. Moderator: prof. Theodor Parapiru.
Logo

Vizită la Bibliotecă

Miercuri, 6 Martie 2013, ora 10, preșcolarii de la grupa mare, Grădinița nr. 55 „Otilia Cazimir”, însoțiți de doamnele profesoare Chiurtu Carmen-Mariana și Lazăr Alina au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” descoperind lumea fascinantă a cărților de povești și au prezentat un scurt program artistic dedicat omagierii povestitorului Ion Creangă.
Logo

Primăvara începe cu tine!

Primăvara începe cu tine! - expoziția de mărțișoare realizată de preșcolarii și elevii instituțiilor de învățământ gălățean poate fi vizionată în perioada 1 - 15 martie, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Expoziția mai cuprinde și lucrări de grafică realizate de pictorița Marietta Vătafu. Vă așteptăm să ne vizitați!
Logo

Ion Creangă - prietenul copiilor

Vineri, 1 martie 2013, ora 10:30, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”, a avut loc un program artistic inspirat din poveștile lui Ion Creangă, prezentat de preșcolarii de la Grădinița „Luceafărul” - grupa mică și grupa mare, îndrumați de d-nele educatoare Gherghișan Varvara, Luchian Diana, Cobzaru Aurelia, Paraschiv Oltea.
Logo

Bucuriile primăverii - expoziție cu mărțișoare

În perioada 1 martie - 15 martie 2013, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”, poate fi vizionată expoziția cu mărțișoare confecționate de elevi de la Școala Gimnazială „I.C. Brătianu” din localitatea I.C. Brătianu, jud. Tulcea, îndrumați de d-na Iuliana Vasilescu.
Logo

...Vorbe alese din opera lui Bădița Ion...

Vineri, 1 Martie 2013, ora 12.30 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc un miniprogram artistic și o paradă a personajelor din opera marelui povestitor Ion Creangă. Au participat elevii Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Pufan”, însoțiți de doamnele profesoare Domniteanu Maria, Soare Maria, Roman Tina, Crăciun Felicia și bibliotecar/profesor Zinica Ana-Maria.
Logo

Mărțișoare literare

Vineri, 1 Martie 2013, ora 11.30 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat un concurs interactiv, intitulat „Mărțișoare literare”, la care elevii clasei a IV-a, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, învățătoare Tănase Maria, au pus și răspuns la întrebări din Poveștile, Povestirile și Amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă.
Logo

De Mărțișor...să descoperim poveștile lui Creangă

Vineri, 1 Martie 2013, ora 10.30, copiii grupei mari de la Grădinița nr. 56, însoțiți de doamna educatoare Marlena Ifrosă, au încântat privirile celor prezenți din cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, cu costume și replici memorabilele din poveștile lui Ion Creangă, invitat special fiind: scriitorul Marin Năstase.
Logo

Vizită la Bibliotecă

Vineri, 1 Martie 2013, ora 9.30, elevii claselor a II-a și a IV-a de la Școala Primară din localitatea Cișmele, Comuna Smârdan, însoțiți de doamnele învățătoare Cristea Adriana, Greceanu Silvia și doamna bibliotecar Marin Nicoleta, de la Școala Gimnazială Smârdan, au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” și au prezentat un scurt program artistic dedicat omagierii povestitorului Ion Creangă.
Logo

Ion Creangă și poveștile copilăriei - lectură publică

În cadrul proiect educațional „Să citim pentru mileniul III”, încheiat între Secția pentru Copii și Grădinița „Ion Creangă”, astăzi, 1 martie 2013, a avut loc prima întâlnire a preșcolarilor, coordonați de educator Frosica Sava cu lumea minunată a poveștilor lui Creangă. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Secției pentru Copii și a deschis seria orelor de lectură care se vor desfășura în fiecare dimineață de vineri. Vă așteptăm dragi cititori să participați la acțiunile noastre!
Logo

Mărțișorul în culori!

Vineri 1 martie 2013 ora 9.00 vor face un popas la Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” preșcolarii de la Grădinița nr. 19 „Ion Creangă” împreună cu doamnele educatoare Luciana Damian și Adina Ciobotariu. Prichindeii îl vor omagia pe marele povestitor Ion Creangă și se vor familiariza cu minunata casă a cărților de povești - Biblioteca. Mărțișorul în culori! Vă invităm să vizionați în perioada 1 - 15 martie 2013 expoziția de mărțișoare și desene realizate de elevii din învățământul primar și gimnazial clasele III-VIII de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, sub îndrumarea prof. Oana Damian, Doinița Miron, Mihaela Bucur și bibliotecar Livia Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători, etaj 1.
Logo

Colocviului Constructorilor de Nave

Biblioteca „V.A. Urechia” organizează, vineri 1 martie 2013, ora 16:00, împreună cu Asociația Tehnopol Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) cea de-a 18-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Dezbaterea se va desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii și va avea tema „Șantierul Naval Galați - 120 de ani de activitate”. La această întâlnire vor fi prezentate lucrările: Cercetarea tehnologică și dezvoltarea Șantierului, etapa V, 1999-2012, prezintă Ing. Valentin Popescu; Cercetarea tehnologica pentru modernizarea fluxului la atelierul de tubulatura și zincaj în Șantierul Naval, prezintă Ing. Olga Gombos; Cercetarea tehnologică pentru pregătirea fabricației - început de drum în realizarea fiecărei nave, prezintă Ing. Stelian Popescu. Sunt așteptați toți cei interesați. Intrarea este liberă.
Logo

Festivitatea de închidere a proiectului „Felicitări tridimensionale handmade”

Sâmbătă, 2 martie 2013, ora 10:00 va avea loc la Centrul de Primire în Regim de Urgență „Casa Speranța” festivitatea de închidere a proiectului „Felicitări tridimensionale handmade”, coordonat de Leonica Roman, bibliotecar. În cadrul manifestării, participantele la atelierele proiectului vor fi premiate pentru că și-au descoperit măiestria mâinilor prin realizarea de felicitări tridimensionale, iar persoanele vârstnice din Centru vor primi mărțișoare și felicitări cu ocazia venirii primăverii, dar și dulciuri sponsorizate cu generozitate de firma Galmopan.
Logo

Frumuseți nebănuite din abilități descoperite

Vineri, 1 martie 2013, ora 1200 va avea loc la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” vernisajul expoziției „Frumuseți nebănuite din abilități descoperite”. Felicitările expuse sunt realizate de participantele atelierelor din cadrul proiectului „Felicitări tridimensionale handmade”. Expoziția este deschisă publicului la etajul I al Sediului central, în foaierul Sălii de lectură „Mihai Eminescu”, în perioada 1-15 martie 2013.

Utilizăm setul de caractere UTF-8