Galații de ieri și 155 de ani de la Unirea Principatelor 24 ianuarie

Logo Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora. 14.00, Personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, urmată de alegerea sa ca domnitor a celor două Principate Române: Țara Românească și Moldova a fost transpusă pe 24 ianuarie într-o inedită lecție de istorie prezentată de elevii claselor V –VIII de la Școala Gimnazială nr. 18 însoțiți de doamnele profesoare: Dimofte Margareta și Iorga Panaite Gabriela. Lecţia a debutat cu o scurtă portretizare a marelui istoric Paul Păltănea, comemorându-se astfel 6 ani de la moartea omului de cultură gălățean! Activitatea face parte din Proiectul educaţional „Personalităţi Gălăţene”.

Unirea Principatelor Române...prin ochii copiilor 24 ianuarie

Logo Vineri 24 ianuarie 2014, ora 10.00, Copiii grupelor mari A şi B de la Grădiniţa „Ion Creangă” îndrumați de doamna profesor Boubătrân Lenuța și doamna educatoare Damian Luciana, au prezentat o scenetă dedicată aniversării a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române care a cuprins dialogul dintre boieri, Moș Ion Roată, tăranii munteni și moldoveni. Împreună copiii, părinții și cadrele didactice au omagiat importanța zilei de 24 ianuarie în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

Hai să dăm mână cu mână – oră de istorie 24 ianuarie

Logo Vineri, 24 ianuarie 2014, preşcolarii de la Grădiniţa „Croitoraşul cel viteaz”, coordonaţi de de prof. înv. preşcolar Iftimie Monica au vizitat Biblioteca şi au participat la o oră de istorie în cadrul Secţiei pentru copii.

24 Ianuarie - Unirea Principatelor Române 23 ianuarie

Logo Joi, 23 ianuarie, ora 9.00, La implinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române elevii clasei a XI a B de la Colegiul „Aurel Vlaicu” au omagiat Actul de la 24 ianuarie 1859 printr-o inedită prezentare PowerPoint. Elevii au fost însoțiți de profesor Anghel Corina și bibliotecar Catan Cătălina. Activitatea face parte din proiectul educaţional “Biblioteca mai aproape de noi”.

Moș Ion Roată și Unirea – oră de poveste 22 ianuarie

Logo Miercuri, 22 ianuarie 2014, preșcolarii de la Grădinița nr. 45, coordonați de doamnele educatoare Marilena Acătănoaie și Gabriela-Ramona Manole au participat la o oră de poveste, în cadrul Secției pentru copii. Tema principală a fost Unirea Principatelor Române.

155 ani de la Unirea Principatelor Române 22 - 24 ianuarie

Logo În perioada 22-24 ianuarie a.c., Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează la sediul central și filiale un program de activități cultural-educative și expoziții de documente dedicate aniversarii a 155 ani de la Unirea Principatelor Române.

155 ani de la Unirea Principatelor Române 20 - 26 ianuarie

Logo Celebrarea celor 155 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată la Filiala nr.2 „Paul Păltănea” Galați de o inedită expoziţie de documente ce au putut fi vazute în perioada 20-26 ianuarie 2014 la sediul din micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V.

„Înşir-te mărgărite”...la bibliotecă! 17 ianuarie

Logo Vineri, 17 ianuarie, ora 11.00, omagiu poetului nepereche - Mihai Eminescu adus de elevii claselor a II a A, B, C, și D din cadrul Cenaclului literar „Înșir-te, mărgărite” de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” a fost unul inedit! Activitatea desfășurată în cadrul Filialei nr.2 „Paul Păltănea” a fost una interactivă în care copiii au aflat informații prețioase despre marele poet, au recitat poezii și au prezentat desene cu diferite teme eminesciene. Elevii au fost însoțiți de prof. Vasilică Mirela, înv.Ilie Lisaveta, prof.Mușat Raluca, prof. Jora Nicoleta, bibliotecar Năstase Emilia-Elena. Activitatea face parte din cadrul Proiectului educaţional „Farmecul lecturii”.

Pe urmele lui Eminescu 16 ianuarie

Logo Joi, 16 ianuarie 2014, ora 14:30, în Sala „Mihai Eminescu ”, a avut loc prima întâlnire din cadrul Proiectului „Pe urmele lui Eminescu”, care a avut drept scop prezentarea versiunilor electronice ale lucrărilor participanților la concursul „E ușor a scrie versuri”. Proiectul a fost inițiat și organizat de Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, împreună cu alte instituții de educație din Galați și din țară. Participanții au mai putut vedea expoziția de desene și colaje „Numai poetul” și imagini de la Casa memorială de la Ipotești, oferite de Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” din Botoșani. Coordonator proiect: prof. Rodica Ciubotaru.

Eminescu și copiii 16 ianuarie

Logo Joi, 16 ianuarie 2014, în cadrul programului dedicat Zilei Culturii Naţionale preşcolarii de la Grădiniţa nr. 45, coordonaţi de doamnele educatoare Marilena Acătănoaie şi Gabriela-Ramona Manole au desfăşurat o frumoasă activitate la Secţia pentru copii.

Cafeneaua culturală „V.A. Urechia” 15 ianuarie

Logo Miercuri 15 ianuarie 2014, la ora 13.00, în secţia Împrumut la Domiciliu pentru Adulţi, iubitori ai poeziei eminesciene, elevi de la Liceul Teoretic „Dunărea” şi de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, au citit şi recitat versuri din opera lirică a poetului, în semn de preţuire!

Un nou sediu la Focșani 15 ianuarie

Logo Miercuri, 15 ianuarie, o delegație din partea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, condusă de dir. adj. Geta Eftimie, a participat la festivitățile prilejuite de redeschiderea pentru public a sediului central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea din Focșani.

Eminescu expresia supremă a spiritualității românești 15 ianuarie

Logo Biblioteca „V.A. Urechia” organizează programul aniversar „Eminescu expresia supremă a spiritualității românești” în cadrul căruia vor avea loc: Alocuțiuni prezentate de Zanfir Ilie, Th. Parapiru, reprezentanți ai autorităților locale și promotori ai culturii gălățene; Recital poetic realizat în colaborare cu Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România. Participă: Corneliu Antoniu, Iulian Grigoriu, Cristian Tudor Roșca, Dana Potorac, Angela Ribinciuc, Stela Iorga, Ruxandra Anton, Andrei Velea, Sanda Panait, Marius Grama etc; Dialogul artelor – recitări și interpretări muzicale din creația eminesciană. Participă: Lică Dănilă, Stelian Stancu, actori ai Teatrului Dramatic Fani Tardini; solista Adina Lazăr și pianista Tatiana Ionașcu, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”; Vadim Ganță și Anastasia Antoci, studenți la Facultatea de Arte, Universitatea Dunărea de Jos Galați; elevi de la Școala nr. 28 „Mihai Eminescu”.

Mihai Eminescu, poet universal 15 ianuarie

Logo Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora. 13.00. Omagierea a 164 de ani de la nașterea poetului universal Mihai Eminescu de către elevii clasei a XI-a F de la Colegiul Tehnic „Radu Negru” însoțiți de doamna profesor Iancu Claudia și doamna bibliotecar Costea Carmen s-a desfăşurat în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” printr-un moment interesant ce a constat în vizionarea și comentarea unor filmulețe despre viața poetului. Activitatea face parte din cadrul Proiectului educaţional „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”.

Medalion Mihai Eminescu 15 ianuarie

Logo Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora. 14.00. La 164 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, elevii Colegiului Tehnic „Paul Dimo” însoțiți de doamnele profesoare Stanciu Violeta, Radu Geanina, Niță Marilena şi Bâgu Cătălina au realizat o portretizare PowerPoint despre viața și opera marelui poet în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”!. Activitatea face parte din Pro iectul educațional „Cultura te face un om mai bun”.

Dor de Eminescu 15 ianuarie

Logo Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora. 10.00, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, preșcolarii de la Grădinița nr. 47, structură a Grădiniţei „Ion Creangă”, însoțiți de cadrele didactice Chebac Tincuța, Ion Sofia, Samoilă Gabriela, Andrişoiu Valerica şi Ariton Gabriela au prezentat un inedit program literar-artistic prin care l-au omagiat pe marele poet Mihai Eminescu!

La Statuia lui Mihai Eminescu 15 ianuarie

Logo Miercuri, 15 ianuarie 2014, la ora 9:30 are loc depunere de flori la Statuia lui Mihai Eminescu, în Parcul central al orașului.

Vizită la Bibliotecă 14 ianuarie

Logo Marţi, 14 ianuarie 2014, preșcolarii de la Grădiniţa „Croitorașul cel viteaz”, împreună cu doamnele educatoare Brazdeș Elena și Oania Georgeta au vizitat Secția pentru copii din cadrul Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” și au susținut un scurt program artistic dedicat poetului Mihai Eminescu.

Eminescu omagiat la bibliotecă 14 ianuarie

Logo Marţi, 14 ianuarie, ora 18.00, în ajunul aniversării marelui poet Mihai Eminescu, elevii cls. a VI a A de la Școala Gimnazială nr. 33 însoțiți de doamna profesor Enciu Cateluța au prezentat, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, într-un mod interactiv informații despre personalitățile lunii ianuarie. Astfel amintiți au fost: Grigore Alexandrescu, Ioan Slavici, Petre Ispirescu, Nicolae Iorga și nu în ultimul rând Mihai Eminescu. Activitatea face parte din Proiectul educațional „Incursiune în universul lecturii”.

Ziua Culturii Naționale 14-16 ianuarie

Logo Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” invită întreaga comunitate gălățeană la manifestările dedicate lui Mihai Eminescu, ce se vor derula atât la sediul central, cât și la filiale, în perioada 14-16 ianuarie 2014, conform programului de mai jos.

Expoziție de carte 14 – 30 ianuarie

Logo Mihai Eminescu şi credinţa străbună - „Deşteaptă-te, Române, preot al libertăţii” expoziţie de carte din colecţiile Bibliotecii. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 14 – 30 ianuarie 2014 la la sediul Filialei nr. 4 „Grigore Vieru”, Gara CFR-Călători Galaţi Etajul 1.

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la ceas aniversar!!! 13 – 31 ianuarie

Logo Împlinirea unui an de activitate a fost marcată prin realizarea unei expoziţii de fotografii ce poate fi admirată în perioada 13 - 31 ianuarie 2014 la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” din micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V.

Expoziție de carte 10 – 31 ianuarie

Logo În perioada 10 – 31 ianuarie 2014, la sediul central al Bibliotecii, holul principal, poate fi vizionată expoziţia de carte „Opera eminesciană în colecţiile Secţiei pentru copii”.

Lansare volum de versuri 10 ianuarie

Logo Vineri 10 ianuarie a.c., ora 10:00, Biblioteca „V.A. Urechia“ organizează, în parteneriat cu Fundația Împreună din Galați, lansarea volumului de versuri „Un cântec de lebădă”, autor Mihai Baicu. Evenimentul este un omagiu adus poetului la împlinirea a 100 de ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea în lumea drepților. Prezentarea volumului și autografele lirice vor fi semnate de dna Mihaela Popa, fiica autorului. Participă membrii Fundației Împreună și dna Daniela Strat, Președinta Fundației. Moderator Ilie Zanfir. Vorbesc: Mihaela Popa și Leonica Roman. Evenimentul va avea loc în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii și sunt așteptați toți cei interesați. Intrarea este liberă.

Utilizăm setul de caractere UTF-8