Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliu de Administrație 30 ianuarie

Întâlnire/Şedinţă lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județeană „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus şefii de birouri, secţii, Filiale şi ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Anunțul publicitar – pagini de istorie gălățeană 30 ianuarie - 9 februarie

Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la retrăirea unor pagini de istorie gălățeană prin vizionarea expoziției de afișe vechi, expuse sub titulatura ”Anunțul publicitar – pagini de istorie gălățeană”. Expoziția este organizată în foaierul sălilor de lectură din Sediul Central și va fi deschisă în perioada 30 ian. - 9 feb 2015.

Clubul de șah „Axis Libri” 27 ianuarie

Miercuri, 27 ianuarie 2015, orele 16:00 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii, cu instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Ziua Internațională a Holocaustului 27 ianuarie

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ a participat marți 27 ianuarie, la Simpozionul organizat de Casa Corpului Didactic din Galați cu ocazia comemorării victimelor holocaustului, cu expoziţia de documente aflate în colecţiile proprii, denumită sugestiv „Holocaustul, o tragedie în istoria umanității“. S-au marcat astfel cei 70 de ani ce s-au împlinit de la data de 27 ianuarie 1945, cand cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică punându-se capăt atrocităților care au avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

Hai să dăm mână cu mână 23 ianuarie

Vineri, 23.01.2015, ora 18.00 la Filila nr. 1 „Costache Negri” - „Hai să dăm mână cu mână”. Moment artistic realizat de un grup de copii din Ansamblul Folcloric „Doinița Covurluiului” de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” acompaniați de eleva Maria Drăgan la vioară și Onica Dragoș la flaut - elevi la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”.

E scris pe tricolor Unire 22 - 30 ianuarie

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ organizează expoziţia de cărţi, periodice şi alte documente aflate în colecţiile proprii, reunite sub genericul „E scris pe tricolor Unire“. Dedicată împlinirii a 156 de ani de la înfăptuirea Unirii, expoziţia poate fi vizionată în perioada 22 - 30 ianuarie 2015, în foaierul sălilor de lectură de la etajul I, Sediul central.

135 de ani de la nașterea pictorului gălățean Camil Ressu 22 - 30 ianuarie

Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean, în perioada 22 - 30 ianuarie, la vizionarea expoziției de carte organizată la aniversarea celor 135 de ani de la nașterea pictorului gălățean Camil Ressu, în sala de lectură Mihai Eminescu.

Recital din lirica eminesciană 15 ianuarie

Joi, 15 ianuarie, ora 12:30, Biblioteca „V.A. Urechia” va marca împlinirea a 165 de ani de la nașterea poetului nepereche - Mihai Eminescu - printr-un recital liric organizat sub titlul „Eternul univers eminescian”. Vor prezenta poeți gălățeni, membri ai Uniunii Scriitorilor, Filiala Sud-Est, Președinte Corneliu Antoniu și colegi bibliotecari iubitori de poezie. Evenimentul va avea loc în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia”, etajul I, în Sediul Central. Vă așteptăm!

Eminescu – eternitatea unei rostiri 15 ianuarie

Joi, 15 ianuarie 2015 începând cu ora 11:00 se va desfășura în Sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“ Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAŢIONALE - „EMINESCU – eternitatea unei rostiri“. Participă: artiști de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” și Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Omagiul la Statuia lui Mihai Eminescu 15 ianuarie

Joi, 15 ianuarie 2015, ora 10:00 la Statuia marelui poet naţional Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galaţi va avea loc un moment festiv dedicat „poetului nepereche al poeziei româneşti“ - 165 de ani de la nașterea sa.

Mari teme eminesciene 15 ianuarie

Joi, 15.01.2015, ora 13.00 - Elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” însoţiţi de profesor Cucoaneş Alina şi bibliotecar Huzum-Streza Mariana au desfăşurat o lecţie de literatură română în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, având ca temă dezbaterea argumentativă a operei poetului naţional Mihai Eminescu. Activitatea face parte din Proiectul educaţional „Valenţe interdisciplinare ale lecturii creative”.

Visul Romantic 15 ianuarie

Joi, 15.01.2015 - Elevii Colegiului Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” însoţiţi de profesor Grigoraş Elena au susţinut la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” o oră de lectură eminesciană intitulată „Visul romantic”.

Mihai Eminescu - poet național și universal 15 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Mihai Eminescu - poet național și universal”, organizată în foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard”.

Vizită la Bibliotecă 15 ianuarie

Joi 15.01.2015, ora 11.00 ­ Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost vizitată de preşcolarii Grădiniţei nr. 47 însoţiti de profesor Chebac Tincuţa. Copiii au cunoscut lumea fascinantă a cărţilor şi au prezentat un moment artistic dedicat poetului naţional Mihai Eminescu.

Incursiune în opera lui Eminescu 15 ianuarie

Miercuri, 14.01.2015, ora 12.00 ­ Elevii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” sub coordonarea profesorilor Codreş Carmen, Rusu Mariana şi bibliotecar Catană Cătălina, au aniversat 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu prin activitatea literar­artistică „Incursiune în opera lui Eminescu” desfăşurată în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Activitatea face parte din Proiectul educaţional „Dar de lectură”.

Porni Luceafărul... 14 ianuarie

Miercuri, 14 ianuarie 2015, la ora 12:00 a avut loc în Sala "Mihai Eminescu" - Mini-spectacolul omagial "Porni Luceafărul...". Au participat: elevii clasei a IV-a de la Școala nr. 2 Galați, înv. Crișan Mariana; elevii claselor a XI-a de la Liceul Teoretic „Dunărea”, îndrumați de colectivul de cadre didactice format din: bibliotecar prof. Gherghe Lica, prof. Buruiană Valentina, prof. Petcu Mariana, prof. Epure Mihaela, prof. Piticari Ramona, fotograf Ariton Cătălin.

Să nu-l uităm pe Eminescu 14 ianuarie

Miercuri, 14 ianuarie 2015, ora 10:30, s-a desfășurat la sediul Bibliotecii, atât în Sala "Mihai Eminescu" cât și în Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii un moment artisitc la care au participat preșcolarii de la Grădinița nr. 45 „Parfumul Teilor”, prof. înv. preșcolar Bujor Ambrozia și Coropcianu Alina.

Ziua Culturii Naționale 14 - 30 ianuarie

În perioada 14 - 30 ianuarie 2015 vor avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări şi expoziţii pentru a marca 165 de ani de la nașterea marelui poet naţional Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naţionale. Manifestările vor avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele trei filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri“, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ şi Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ precum şi la Teatrul Muzical „Nae Leonard“.

Acrostihuri pe teme eminesciene 12 - 25 ianuarie

„Acrostihuri pe teme eminesciene”: expoziţie de acrostihuri şi grafică ale elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1 Rediu îndrumaţi de profesor Munteanu Loredana. Activitatea face parte din Proiectul educaţional „De la cititor de nevoie la cititor pasionat”.

Eminescu - 165 ani de la naștere 12 - 25 ianuarie

“Eminescu - 165 ani de la naștere”: expoziţie de desene şi picturi realizate de elevii claselor I-IV îndrumaţi de cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”. Activitatea face parte din Proiectul educaţional „Farmecul lecturii”.

Nemurirea poeziei lui Eminescu 9 - 22 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Nemurirea poeziei lui Eminescu”, organizată în foaierul sălilor de lectură, în Sediul central, etajul I. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, atât din lucrările semnate de Mihai Eminescu cât și lucrări dedicate lui de scriitori contemporani.

Mihai Eminescu, în amintirea contemporanilor 9 - 22 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca ”V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Mihai Eminescu, în amintirea contemporanilor”, organizată în sala de lectură ce poartă numele Marelui Poet. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, atât din lucrările semnate de Mihai Eminescu cât și lucrări dedicate lui de scriitori contemporani.

Colocviile Constructorilor de Nave 9 ianuarie

Vineri, 09 ianuarie, ora 16:00, se va desfăşura cea de-a 35-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR). În cadrul acestei întâlniri, Dl dr. ing. Gelu Kahu va fi aniversat la implinirea frumoasei vârste de 85 de ani pe 8 Ianuarie 2015. Este un moment important pentu fondatorul CCN, pe care își dorește să sărbătorească alături de prieteni dragi și să-și prezinte lucrarea autobiografică intitulată Gelu KAHU "Ce ar fi fost dacă....?" Vă invităm să participați la această sărbătoare de suflet, încadrată în tematica de baza a proiectului Colocviile Constructorilor de Nave - Oameni și fapte din industria românească a construcțiilor de nave.

Feerie de iarnă 6 - 14 ianuarie

În perioada 06.01–14.01.2015, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, la parter, în holul principal poate fi vizionată expoziția de tablouri a doamnei Victorița Truță, artist plastic.

Ședința Consiliului de Administrație din Bibliotecă 5 ianuarie

Ședința lărgită a Consiliului de Administrație din Biblioteca „V.A. Urechia” Galați.

Chipul Poetului Nemuritor– expoziție iconografică 5 - 31 ianuarie

În luna ianuarie a anului 2015, Biblioteca „V.A. Urechia” îl va omagia pe Mihai Eminescu la 165 de ani de la naștere, printr-o expoziție care va reuni imagini ale poetului create de artiști plastici cunoscuți: C. Ressu, A. Murnu, J. Perahim Ligia Macovei și N. Spirescu. Vor fi expuse și reproducerei ale celor patru portrete fotografice recunoscute ale poetului realizate în atelierele lui Franz Duschek(1869), Jan Tomas(1878), Nestor Heck(1884) și Jean Bieling(1887). Expoziția intitulată „Chipul poetului nemuritor” va putea fi admirată în perioada 05.01.2015 – 31.01.2015 la sediul central al Bibliotecii - Popasul Bibliofilului, et. 1, mezanin.

Utilizăm setul de caractere UTF-8