Donație de carte în Republica Moldova 29 ianuarie 2016

O delegație a Bibliotecii formată din Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii, Istrate Gabriela și Radu Daniela a fost în Republica Moldova, la Cahul, Biblioteca Raională căreia i-a donat 500 de cărți în prezența colectivului de bibliotecari împreună cu Dna Director: Rodica Dermengi precum și la Giurgiulești la Liceul „Mihail Sadoveanu” director Silvia Machidon și bibliotecar Valeria Toncea, cărora i-au fost donate 250 de cărți.

Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului 27 ianuarie 2016

Marți, 27 ianuarie 2016, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați, prof. dr. Zanfir Ilie, a delegat două dintre salariatele instituției - Dorina Bălan și Violeta Moraru - pentru susținerea unei lucrări cu titlul Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Holocaustului - scurt istoric legislativ și listă bibliografică, în cadrul simpozionului „Comemorarea Holocaustului – 27 Ianuarie 2016”, desfășurat la Casa Corpului Didactic Galați.

Clubul de Șah „Axis Libri” 27 ianuarie 2016

Miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea membrilor clubului de șah, „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu.

Curs de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici 25 - 29 ianuarie 2016

În perioada 25 - 29 ianuarie 2016 are loc Cursul de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici la Biblioteca „V.A.Urechia“. Acest curs este organizat gratuit pe parcursul a 5 zile câte trei ore pe zi în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii. Formator: Titina Maricica Dediu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene.

Clubul de Go „Axis Libri” 25 ianuarie 2016

Vineri, 22 ianuarie 2016, la ora 17.00 a avut loc o nouă întrunire a Clubului de Go ”Axis Libri” în care s-au stabilit unele detalii referitoare la activitatea clubului din anul curent.

Hai să dăm mână cu mână 22 ianuarie 2016

Vineri, 22 ianuarie 2016, preșcolarii de la Grădinița „Croitorașul cel viteaz”, coordonați de d-le prof. înv. preșcolar Hiliuță Corina, Mitrofan Gabriela și Gugoașe Neta au vizitat Biblioteca și au participat la o oră de istorie, dedicată zilei de 24 ianuarie, în cadrul Secției pentru copii.

Clubul de Șah „Axis Libri” 20 ianuarie 2016

Miercuri, 20 ianuarie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu.

Ziua Culturii Naționale 14 - 15 ianuarie 2016

În perioada 14 - 15 ianuarie 2016 vor avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ o serie de manifestări și expoziții pentru a marca 166 de ani de la nașterea a marelui poet național Mihai Eminescu, ziua de 15 ianuarie fiind declarată în anul 2010 ca fiind Ziua Culturii Naționale. Manifestările vor avea loc atât la Sediul Central al Bibliotecii, la cele trei filiale: Filiala nr. 1 „Costache Negri“, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ și Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ , precum și la Teatrul Muzical „Nae Leonard“.

Eminescu – Simbolul ființării noastre 15 ianuarie 2016

Vineri, 15 ianuarie 2016, ora 11:00 la Statuia marelui poet național Mihai Eminescu din Parcul municipal din Galați va avea loc un moment festiv dedicat „poetului nepereche al poeziei românești“ - la 166 de ani de la nașterea Sa.

Eminescu – Dorul nostru de Absolut 15 ianuarie 2016

Vineri, 15 ianuarie 2016 începând cu ora 18:00 se va desfășura în Sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“ Spectacolul omagial dedicat ZILEI CULTURII NAȚIONALE - „Eminescu – Dorul nostru de Absolut“. Participă: artiști ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” și scriitori gălățeni.

Să-l cunoaștem pe Eminescu 15 ianuarie 2016

Vineri,15 ianuarie 2016, ora 12,00, elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr. 28 „Mihai Eminescu”, coordonați de cadrele didactice: Bărbătescu Nineta și Marinescu Ana-Maria au vizitat Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” și totodată au participat activ la prezentarea operei și activității poetului național Mihai Eminescu.

Vizită la Bibliotecă 15 ianuarie 2016

Vineri, 15 ianuarie 2016, elevii clasei a VI-a A, de la Școala Gimnazială nr. 1, Șendreni, coordonați de doamna prof. Paraschiv Roxana au vizitat biblioteca și au primit informații despre evenimentele culturale care au loc cu prilejul Zilei Culturii Naționale și nașterii poetului Mihai Eminescu, precum și informații despre serviciile oferite de această instituție publicului cititor.

Flacăra poeziei eminesciene 14 ianuarie 2016

Pentru ca flacăra poeziei eminesciene să rămână veșnic vie, preșcolarii Grădiniței „Arlechino”, însoțiți de cadrele didactice Chiurtu Carmen, ștefan Livioara și Orban Andreea, au prezentat un program artistic conținând poezii și cântece pe versurile poetului Mihai Eminescu la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Program literar-artistic 14 ianuarie 2016

Cu veselia vârstei, preșcolarii Grădiniței „Otilia Cazimir”, însoțiți de cadrele didactice Chiurtu Carmen, Lazăr Alina, Berbeci Aurelia și Constantin Doina, au prezentat un frumos program literar-artistic prin care l-au omagiat pe marele poet Mihai Eminescu. Activitatea face parte din Proiectul educațional „Cartea, prietena mea.”

Aniversarea marelui poet Mihai Eminescu 14 ianuarie 2016

Aniversarea marelui poet Mihai Eminescu a fost prilej de bucurie pentru elevii școlii Speciale „Constantin Pufan”, însoțiți de cadrele didactice Soare Maria, Zinica Ana Maria, Brudar Emanuela, Crăciun Felicia și Săndica Daniela, de a intra in lumea fascinantă a cărților printr-o vizită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Omagiul poetului nepereche 14 ianuarie 2016

Omagiul poetului nepereche Mihai Eminescu adus de elevii claselor a I-a A, B, a II-a A, B, și clasa a III-a A însoțiți de cadrele didactice Lupu-Neicu Stan, Brehoi Geta, Scholler Victorița, Tănase Anica, Clisu Maria și bibliotecar Huzum-Streza Mariana de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” a fost inedit, prin activitatea interactivă desfășurată în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”.

Agapă spirituală 14 ianuarie 2016

Mihai Eminescu a fost și va rămâne poetul tuturor românilor, mari și mici. Activitatea desfășurată de către elevii clasei a XII-a F de la Colegiului Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, însoțiți de profesor Grigoraș Elena a fost o agapă spirituală prin lectura și interpretarea celor mai frumoase poeme eminesciene în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”.

Lucrări de grafică și pictură pe teme eminesciene 14 - 22 ianuarie 2016

Elevii clasei a X-a E, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” coordonați de profesor Grigoraș Elena au expus în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” lucrări de grafică și pictură pe teme eminesciene.

Program literar-artistic dedicat poetului Mihai Eminescu 15 ianuarie 2016

Preșcolarii Grădiniței „Camil Ressu” coordonați de cadrele didactice Lupu Fănica și Hristudor Sorina au prezentat un program literar-artistic dedicat poetului Mihai Eminescu la împlinirea a 166 de ani de la naștere, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Activitatea face parte din cadrul Proiectului educațional „Primii pași spre carte”.

O oră de limba și literatura română 15 ianuarie 2016

Elevii claselor a I-a A, a II-a A, a VI- a A și C de la școala Gimnazială nr. 33 au desfășurat o oră de limba și literatura română în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” dedicată poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale. Elevii au fost coordonați de cadrele didactice Hulea Felicia-Claudia, Titire Viorica, Sandu ștefania și bibliotecar Marin Nicoleta. Activitatea face parte din Proiectul educațional „Incursiune în universul lecturii”.

166 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu 15 ianuarie 2016

La 166 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu elevii claselor a III-a B și a IV-a B de la Liceului Teoretic „Mircea Eliade” însoțiți de profesori Popa Tincuța, Capriș Mariana și bibliotecar Huzum-Streza Mariana au susținut un program artistic la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Eminescu nemuritor 15 ianuarie 2016

"Eminescu nemuritor" - a fost tema dezbaterii literare susținută de elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Tehnic "Radu Negru" coordonați de profesor Marin Dana-Lavinia și bibliotecar Costea Carmen la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Activitatea face parte din cadrul Proiectului educațional „Călători printre cuvinte”.

Mihai Eminescu, poet nepereche la 166 de ani de la naștere 15 ianuarie 2016

„Mihai Eminescu, poet nepereche la 166 de ani de la naștere” - dezbatere literară susținută de elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" coordonați de profesor Rusu Mariana și bibliotecar Catan Elena-Cătălina. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” și face parte din Proiectul educațional „Să ne cunoaștem, cunoscându-ne străbunii.

15 ianuarie - Ziua Culturii Române 15 ianuarie 2016

15 ianuarie - Ziua Culturii Române/166 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu: expoziție de carte și documente multimedia la Filiala nr. 2 "Paul Păltănea".

Opera marelui poet Mihai Eminescu prin ochii copiilor 15 ianuarie 2016

„Opera marelui poet Mihai Eminescu prin ochii copiilor”: expoziție de desene realizată de elevii școlii Gimnaziale nr.1 Rediu îndrumați de profesor Munteanu Loredana.

Mihai Eminescu prin culoare și grafică 15 ianuarie 2016

„Mihai Eminescu prin culoare și grafică”: expoziție de desene realizată de elevii școlii Gimnaziale "Grigore Moisil" la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” coordonați de bibliotecar Năstase Emilia.

Mihai Eminescu prin ochii copiilor 15 ianuarie 2016

Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" a expus desene ale marelui poet Mihai Eminescu realizate de copiii clasei a I-a B coordonați de doamna învățătoare Brehoi Geta.

Eminescu și copii 14 ianuarie 2016

Joi, 14 ianuarie 2016, ora 10,30, preșcolarii de la Grădinița nr. 45 „Parfumul Teilor”, coordonați de cadrele didactice: Popescu Anișoara și Moise Valerica au prezentat un scurt program artistic dedicat marelui poet Mihai Eminescu. Activitatea a avut loc în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”.

Dor de Eminescu – oră de lectură 14 ianuarie 2016

Joi, 14 ianuarie 2016, ora 15,00, în cadrul Secției pentru copii a avut loc o oră de lectură dedicată poetului național Mihai Eminescu. Participanți au fost elevii Școlii Gimnaziale nr. 16, coordonați de Director prof. Mogoș Mariana și prof. Sevastre Andreea.

Eminescu, prin muzică și poezie 14 ianuarie 2016

Joi, 14 ianuarie 2016 la ora 11 a avut loc în cadrul Secției Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii „V.A. Urechia” momentul literar-artistic intitulat „Eminescu prin muzică și poezie”, susținut de un grup de elevi de la Liceul Teoretic Dunărea, sub îndrumarea doamnei bibliotecar Lica Gherghe. Participanții au recitat poezii din creația eminesciană și ne-au încântat cu versuri transpuse pe acorduri de chitară.

Omagiu pentru Eminescu 14 ianuarie 2016

Joi, 14 ianuarie 2016 la ora 15, micii reprezentanți ai fundației „Inimă de copil” ne-au surprins plăcut prin bogatele cunoștințe despre viața și opera lui Eminescu, au recitat, s-au jucat și au desenat. Activitatea a avut loc în cadrul Secției Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii „V.A. Urechia”. Felicitări tuturor pentru talent și implicare!

Clubul de Șah „Axis Libri” 13 ianuarie 2016

Miercuri, 13 ianuarie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc prima întâlnire din acest an a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu.

Eminescu și opera poetică 12 - 20 ianuarie 2016

Cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Eminescu și opera poetică”, organizată în foaierul sălilor de lectură, în Sediul central, etajul I. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile bibliotecii V.A. Urechia, atât din lucrările semnate de Mihai Eminescu cât și lucrări dedicate lui de scriitori contemporani.

Mihai Eminescu în evocările contemporanilor 12 - 20 ianuarie 2016

Cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției: „Mihai Eminescu în evocările contemporanilor”, organizată în sala de lectură ce poartă numele Marelui Poet. Publicul gălățean poate admira o selecție de documente aflate în colecțiile bibliotecii V.A. Urechia, atât din lucrările semnate de Mihai Eminescu cât și lucrări dedicate lui de scriitori contemporani.

Ion Minulescu - 135 de ani de la naștere 5 - 11 ianuarie 2016

Biblioteca `V.A. Urechia” marchează împlinirea a 135 de ani de la nașterea poetului Ion Minulescu printr-o expoziție de carte din colecțiile bibliotecii, organizată în foaierul sălilor de lectură, în Sediul central, etajul I, în perioada 05-11 ianuarie.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 4 ianuarie 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județeană „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

La mulți ani! 1 ianuarie 2016

Biblioteca Județeană „V.A Urechia” Galați vă dorește un an nou cu împliniri și realizări. Vă așteptăm cu drag la sediile noastre pentru a descoperi și primi serviciile noastre pentru comunitate.

Utilizăm setul de caractere UTF-8