Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 29 iulie 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Cafeneaua culturală 28 iulie

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală de joi, 28 iulie 2016, a avut ca temă „Aspecte din istoria Galațiului“, invitată fiind inspector școlar prof. Camelia Nenu, care a prezentat cu lux de amănunte lucruri interesante, știute sau mai puțin știute, despre personalități, instituții, străzi, cartiere ale orașului nostru. Evocând atmosfera și culoarea romanului Lorelei, invitata a stârnit curiozitatea publicului, doritor de a cunoaște cât mai multe informații din istoria „orașului cu tei“.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 27 iulie

Astăzi, 27 iulie 2016, ora 10,30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. După o scurtă prezentare a programului ne-am deplasat la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” și Muzeul „Casa Cuza Vodă”. Micii curioși au văzut ținutele ofițerilor români, de ieri și de azi, au participat la o expunere intitulată: „Crucea roșie în slujba umanității”, prezentată de muzeograf Mariana-Delia Pohrib și au participat la o lecție de prim-ajutor în caz de stop cardiac. Demonstrația a fost oferită de voluntarii de la Crucea Roșie, filiala Galați. Pentru data viitoare copiii au de citit volumul „Noroc cu laptele” de Neil Gaiman.

Ședința Comisiei de monitorizare 26 iulie 2016

În data de 26 iulie a avut loc ședința Comisiei de monitorizare, coordonare și îndrumare metodologică pentru implementarea și dezvoltarea Sistemului de Control Intern/Managerial la nivelul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

Tabăra de creație „Axis Libri” 26 iulie

Marți, 26 iulie 2016, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Atelier handmade „Origami”. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie obiecte din hârtie. Această întâlnire a fost dedicată grupei de vârstă 7 - 10 ani.

Vizită la Bibliotecă 26 iulie

Marți, 26 iulie 2016, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui grup de elevi, de la Școala Gimnazială Suraia, județul Vrancea, însoțiți de doamna profesoară Pîrvu Mariana-Jana. Copiii au vizitat Secțiile de Împrumut la Domiciliu, Sălile de lectură, Secțiile Referințe Electronice Internet și Multimedia. Ei au primit informații despre istoricul bibliotecii, despre serviciile acesteia și despre condițiile de înscriere.

Domnul director în mijlocul voluntarilor 26 iulie

Domnul director prof. Zanfir Ilie în mijlocul voluntarilor, la aniversarea a două voluntare: Ioana Diana Moldovanu și Mihaela Crina Avram.

Tabăra de creație „Axis Libri” 22 iulie

Vineri, 22 iulie 2016, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor. Această întâlnire a fost dedicată grupei de vârstă 11-16 ani.

Cafeneaua culturală 21 iulie

Joi, 21 iulie 2016, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu” la Biblioteca Estivală, a avut loc sesiunea informativă cu tema „Educație financiară și antreprenoriat”, susținută de dl. Radu Oprea, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din regiunea Sud-Est. Acesta le-a vorbit tinerilor, printre altele, despre importanța activităților extrașcolare, inclusiv voluntariatul, pentru cei ce doresc să studieze la o facultate din străinătate și despre oportunitățile de finanțare pentru tinerii întreprinzători.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 21 iulie 2016

Astăzi, 21 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a la clubul de vacanță simple creioane au înflorit în mânuțele dibace ale copiilor.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 20 iulie

Miercuri, 20 iulie 2016, ora 10:30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Colectivul Secției pentru copii împreună cu cadrele didactice voluntare și micii curioși s-au deplasat la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, unde au vizitat peștii exotici și indigeni de la Acvariu, au descoperit o parte din animalele și păsările Africii expuse într-o interesantă expoziție la etajul 1. În foișorul de la lac s-a povestit cartea săptămânii, s-au citit curiozități despre plante și animale și s-a făcut propunerea volumului de săptămâna viitoare, care va fi „Unde fugim de acasă” de Marin Sorescu. La finalul activității, copiii s-au relaxat la Grădina Senzorială.

Tabăra de creație „Axis Libri” 19 iulie

Marți, 19 iulie 2016, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor. Această întâlnire a fost dedicată grupei de vârstă 7-10 ani.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 19 iulie 2016

Astăzi, 19 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a „Pălmuțe jucăușe”, tema atelierului creativ de astăzi, ne-a demonstrat că imaginația și creativitatea copiilor sunt inegalabile....Cu o varietate de culori și materiale, alături de degețele, copiii au realizat grațioase lebede...și un decor minunat! Felicitări copii!!!!

Cărți pentru vacanță! 20 iulie - 20 august 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați în perioada 20.07 – 20.08.2016, expoziția de documente de bibliotecă „Cărți pentru vacanță!” la sediul său din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Tabăra de creație „Axis Libri” 15 iulie

Vise în culori a fost tema atelierului de pictură de vineri, 15 iulie 2016, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 11-16 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Cafeneaua culturală 14 iulie

Joi, 14 iulie 2016, ora 10.30, am aniversat Ziua Națională a Franței în cadrul Cafenelei Culturale din Parcul Mihai Eminescu, la Biblioteca Estivală. Invitata noastră, doamna profesoară Elena Grigoriu, ne-a pregătit un repertoriu bogat de activități, concursuri și muzică cu specific francofon.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 14 iulie 2016

Astăzi, 14 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a tema principală a fost „Abajurul vedeta săptămânii”! ...Carnaval, Paște, Halloween, Crăciun, vacanță sau aniversări...le putem sărbători având ca decor minunate abajururi create de mânuțele dibace ale copiilor. Felicitări copii!!!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 13 iulie

Miercuri, 13 iulie 2016, ora 10,30 a avut loc a doua întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Trei citioare curajoase au prezentat și recomandat spre lectură volumul „Micuțul Nicolas” de Goscinny Rene. Copiii de la Centrul de zi „Sfântul Spiridon” ne-au prezentat sceneta „Plăcinta buclucașă”, iar cadrele didactice voluntare au antrenat copiii să joace teatru și alte jocuri educative și distractive. Pentru data viitoare propunem lectura „Băiatul miliardar” de David Walliams.

Tabăra de creație „Axis Libri” 12 iulie

Vise în culori a fost tema atelierului de pictură de marți, 12 iulie 2016, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 7-10 ani. Micuții au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 12 iulie 2016

Astăzi, 12 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a are loc O nouă întâlnire în cadrul clubului de vacanță!

Tabăra de creație „Axis Libri” 8 iulie

În cadrul Taberei de creație din data de 8 iulie 2016 a fost organizat Atelierul de creație în creion Motive eminesciene, pentru categoria de vârstă 11-16 ani. Întrunirea a avut loc la Biblioteca Estivală, situată în Parcul Mihai Eminescu din Galați. Vă așteptăm cu drag și la atelierele viitoare pentru a petrece clipe minunate împreună!

Cafeneaua culturală 7 iulie

Data de 7 iulie a acestui an a marcat redeschiderea oficială a Clubului de vacanță „Cafeneaua Culturală”, club ce își va desfășura activitățile la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 10.30. Prima ediție l-a avut ca invitat pe regizorul Daniel Lungu, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică - București, specializarea Regie, care i-a inițiat pe adolescenți în tainele teatrului neconvențional. Vă așteptăm cu cele mai variate surprize și la celelalte întâlniri!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 7 iulie 2016

Astăzi, 7 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a copiii au descoperit „Ce poți face cu o rolă și putină imaginație”.

Vacanța la bibliotecă - Șah și lectură activă! 7 iulie - 1 septembrie 2016

Astăzi, 7 iulie 2016, ora 11.30, la Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru”, în prezența conducerii Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", reprezentată de managerul general domnul prof. dr. Zanfir Ilie, colaboratori și parteneri de la Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”,voluntarii bibliotecii, copii din Cartierul Valea Orașului Galați, a avut loc deschiderea oficială a Proiectul ludic-educativ Vacanța la bibliotecă - șah și lectură activă!, ediția a V-a.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 6 iulie

Miercuri, 6 iulie 2016, ora 10,30 a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Cei peste 60 de copii înscriși la club au primit informații despre programul de vară și despre cartea săptămânii, prima propunere fiind „Micuțul Nicolas” de Goscinny Rene. După o scurtă reprezentație a membrilor Clubului sportiv „Dunărea albastră”, cu domnul instructor Lucian Ioniță copiii au citit povestea „Vrabia din geantă” de Dumitru Crudu, carte premiată la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, Chișinău 2016.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 5 iulie 2016

Astăzi, 7 iulie, ora 11.00 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a Tuburile de carton au reprezentat o sursă excelentă de inspirație pentru îndemânarea, creativitatea și imaginația copiilor. Pe principiul "nimic nu se pierde, totul se transformă", copiii clubului de vacanță au transformat tuburile în cele mai simpatice coșulețe personalizate...iar rezultatul final a fost uimitor. Felicitări copii!

Tabăra de creație „Axis Libri” 5 iulie

În data de 05.07.2016 la orele 10:30 va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație AXIS LIBRI, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 05.07.2016-12.09.2016, în fiecare zi de marți, pentru categoria de vârstă 7-10 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 11-16 ani, la sediul Bibliotecii Etivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la Sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Mihai Bravu nr.16 și la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe frumoase împreună.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! - club de vacanță 4 iulie 2016

Astăzi, 04 iulie, ora 11.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în prezența conducerii Bibliotecii Județene "V.A. Urechia", prin domnul profesor doctor Zanfir Ilie, a sponsorului Clubului de vacanță, Librăria „Teonick” și a voluntarilor fideli ai filialei, a avut loc deschiderea oficilaă a Programului educațional-recreativ „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a. Dorim ca și în acest an să le oferim copiilor ocazia să se distreze, dar să și învețe într-un mod plăcut lucruri noi care să-i ajute la școală și în viață.

Cafeneaua culturală 7 iulie - 8 septembrie

Dorești să cunoști oameni interesanți? Să te distrezi? Să-ți manifești creativitatea și talentul? Să-ți faci prieteni noi? TU hotărăști! Te așteptăm la Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală! Unde? În Parcul „Mihai Eminescu”! La Biblioteca Estivală! Când? În perioada 7 iulie - 8 septembrie 2016, în fiecare zi de joi a săptămânii, la ora 10.30! Deschiderea oficială va avea loc joi 7 iulie 2016, la ora 10:30 în Parcul Eminescu, la Biblioteca Estivală! Vino să petrecem împreună o vară de neuitat!

Vacanța la bibliotecă - Șah și lectură activă! 7 iulie - 1 septembrie 2016

Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru” în colaborare cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, derulează în perioada vacanței de vară, 7 iulie – 1 septembrie 2016, pentru copiii din Cartierul Valea orașului, Proiectul ludic-educativ Vacanța la bibliotecă - șah și lectură activă! Încheierea proiectului va avea loc în data 1 septembrie 2016.

Club de vacanță: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, ediția a IV-a la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” 4 iulie - 1 septembrie 2016

În perioada 4 iulie - 01 septembrie 2016 la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu”, corp V, etaj 1, se vor desfășura activitățile Clubului de vacanță: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: ateliere creative și recreative, ediția a IV-a, 2016. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 - 14 ani se pot înscrie la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în perioada 21 iunie - 01 iulie 2016, între orele 09.00 - 17.00. Vino alături de noi să petrecem o ALTFEL de vacanță, de neiutat!

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 1 iulie 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Grădina cu cărți - Lectură și socializare pentru copiii de toate vârstele!1 iulie - 3 august

Vă așteptăm cu drag în Grădina publică, la foișor, vineri 1 iulie 2016, la ora 10.00, la festivitatea de deschidere a editiei a 2-a a programului de educație nonformală Grădina cu cărți - Lectură și socializare pentru copiii de toate vârstele, realizat de către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Activitățile se vor desfășura până pe 2 septembrie 2016, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-14.00. Împreună vom petrece și în această vară momente de neuitat!

Clubul – BiblioVACANȚA 1 iulie - 1 septembrie

În perioada 1 iulie – 1 septembrie 2016, la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii – Filiala nr. 1 „Costache Negri“, din Str. Regiment 11 Siret, nr. 2A, în incinta Clubului Sidex (Arcellor Mital) situat în Cartierul Țiglina I, în apropiere de Orășelul Copiilor, se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10.00 – 14.00, activitățile Clubului BiblioVACANȚA, ediția a-III-a. Clubul de vacanță cuprinde următoarele activități: atelier de lectură, atelier de creație, atelier de limba franceză, italiană și spaniolă, povești animate pentru copii, jocurile copilăriei. Festivitatea de deschidere are loc, vineri, 1 iulie 2016, ora 11.00. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii.

Capodopere ale gravurii europene în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 - 29 iulie 2016

Secția Colecții speciale prezintă, în perioada 01.07 – 29.07.2016, expoziția Capodopere ale gravurii europene în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, deschisă la „Popasul Bibliofilului” de la sediul central, mezanin. Expoziția cuprinde douăzeci de reproduceri după gravuri originale realizate în secolele XV-XIX de marii maeștri ai artei europene: Abrecht Dürer (1471-1528), Lucas van Leyden (1494-1533), Jacques Callot (1592-1636), Johannes Pieter De Frey (1770-1834) și Johannes Sadeler (1550-1600).

Utilizăm setul de caractere UTF-8