Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 31 august 2016

Miercuri, 31 august 2016, ora 10,30 a avut loc penultima întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor la Biblioteca Estivală. Tema zilei a fost ”Nostalgii de vacanță”. Copii, bibliotecare și cadre didactice au participat la prezentarea volumelor ”Tom Gates” de Pichon Liz și ”Basme” de Petre Ispirescu. Săptămâna viitoare va avea loc încheierea programului de vacanță cu o evaluarea activităților și premierea cu multe surprize.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă: „Talent și imaginație” 30 august2016

Marți 30 august 2016 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat o nouă activitate a Clubului de vacanță, aceasta fiind o provocare pentru cei mici, ei dând dovadă de multă imaginație și îndemânare în aranjarea scobitorilor pe planșe colorate.

Tabăra de creație „Axis Libri” 30 august2016

Marți, 30 august 2016, în cadrul Taberei de Creație „Axis Libri”, copiii din categoria de vârstă 10 -16 ani și-au exersat creativitatea, imaginația și talentul literar, compunând fiecare câte un eseu cu tema „Vacanța de vară”. Cele mai frumoase eseuri vor fi premiate marți, 6 septembrie 2016, ora 11.00, la Biblioteca Estivală din Parcul „Mihai Eminescu”. Succes tuturor!

Clubul - BiblioVACANȚA 1 iulie - 1 septembrie

În data de 1 iulie 2016, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii, s-a deschis Clubul BiblioVACANȚA ediția a III-a, cu activități zilnice desfășurate în perioada 1 iulie - 1 septembrie, grupate pe ateliere: atelier de lectură, atelier de jocuri, atelier de creație Deco-art, atelier de joacă în aer liber, atelier de limbi străine (franceză, italiană, spaniolă), atelier de astronomie și club de film. Biblioteca a răsunat de glasurile cristaline ale copiilor care s-au jucat, au legat prietenii și au petrecut momente de neuitat împreună cu noi bibliotecarele și voluntarii care au participat la activități. Sunt ultimele zile ale clubului de anul acesta. Astfel, pe 29 august 2016, a avut loc Atelierul de lectură, marți 30 august - Atelierul de jocuri, miercuri 31 august - Atelierul de creație Deco-art și joi, 1 septembrie 2016, la ora 11.00, v-a avea loc Închiderea Clubului BiblioVACANȚA și premierea participanților. Vă așteptăm cu drag!

Tabăra de creație „Axis Libri” 26 august2016

Vineri, 26 august 2016, începând cu ora 11.00, la Biblioteca Estivală din Parcul „Mihai Eminescu”, a avut loc premierea ambelor categorii de vârstă înscrise la sesiunea de artă fotografică din cadrul Taberei de Creație „Axis Libri”. Domnul prof. dr. Ilie Zanfir, managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a înmânat fiecărui participant premii, diplome și câte o fotografie din partea bibliotecii. Felicitări tuturor participanților!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă: Trandafiri multicolori 25 august2016

Joi, 25 august 2016, în cadrul Clubul de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” hârtia creponată s-a transformat prin dibăcia copiilor în trandafiri multicolori care au decorat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Cafeneaua culturală - Nutriție și sport pentru o viață sănătoasă25 august 2016

Membrii Cafenelei culturale - clubul de vacanță al adolescenților, găzduit de Biblioteca Estivală în fiecare zi de joi, începând cu ora 10.30, au aflat care sunt regulile de bază pentru o viață ferită de boli de la invitatul nostru, Bogdan Sibinovici, administrator și master trainer al Sălii de fitness EliteGym - Galați. La finalul întâlnirii, tinerii au primit ca premii tricouri și brățări promoționale și îndemnul de a acorda o mai mare importanță nutriției sănătoase și sportului.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 24 august 2016

Miercuri, 24 august 2016, ora 10,30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor la Biblioteca Estivală. Bibliotecarele secției copii împreună cu cadrele didactice voluntare și micii curioși au participat la activitatea „Ora de Șah” susținută de dl. instructor Adrian Smărăndoiu. Săptămâna viitoare, copiii vor avea de prezentat cartea „Tom Gates” de Pichon, Liz.

Tabăra de creație „Axis Libri” 23 august2016

Marți, 23 august 2016, la ora 10.30, în cadrul Taberei de Creație „Axis Libri” - Secțiunea Artă Fotografică, copii din cadrul Fundației Inimă de Copil au avut ocazia să experimenteze profesia de fotomodel. Fiecare participant va primi un set de poze din partea bibliotecii. Vineri, 26 august va avea loc premierea participanților înscriși la Tabăra de Creație „Axis Libri” - Secțiunea Artă Fotografică.

Vacanța la bibliotecă - Șah și lectură activă! 7 iulie - 19 august 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă prezintă imagini realizate în perioada 7 iulie - 19 august 2016 de la activitățile realizate în această vară cu copii de la Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale” în cadrul Proiectul ludic-educativ Vacanța la bibliotecă - șah și lectură activă!, ediția a V-a. Am avut o surpriză plăcută să participe și utilizatori fideli ai serviciului Internet, doritori să se inițieze în jocul de șah. .

Vacanța ALTFEL la bibliotecă: Bibliocinema 23 august2016

Marți, 23 august 2016, la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în cadrul Clubul de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” copiii au avut ocazia de a pătrunde într-un univers fascinant, în care s-au întrepătruns visul, magia și suspansul prin intermediul desenului animat ”Frumoasa și bestia”.

Vizită la Bibliotecă 22 august2016

La Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” au fost în vizită, astăzi 22 august 2016, patru rezidente minore de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați - Centrul Maternal, sub îndrumarea educator-puericultor doamna Elena Dabija. Tinerele au primit informații despre serviciile oferite de bibliotecă, modalitatea de înscriere în vederea obținerii permisului de bibliotecă, au ascultat muzică și au fost inițiate în navigarea pe internet.

Invitație la lectură: noutățile editoriale ale lunii august: expoziție de carte 19 - 31 august2016

În perioada 19-31 august Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” organizează expoziții cu noutăți editoriale pentru toate vârstele pe care vă invităm să le descoperiți la sediul filialei.

Tabăra de creație „Axis Libri” 19 august2016

Vineri, 19 august 2016, la ora 10.30, în cadrul Taberei de Creație „Axis Libri” - Secțiunea Artă Fotografică, organizată la Biblioteca Estivală s-a desfășurat activitatea cu tema „Sesiune foto: Mediul înconjurător - detaliu”. Aceasta a constituit o adevărată provocare pentru copiii înscriși la această sesiune, punându-și în valoare talentul și imaginația. Evenimentul a fost destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-16 ani.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă: „...o ALTFEL de activitate...” 18 august2016

Joi, 18 august 2016, s-a desfășurat o interesantă activitate, plină de migală, dibăcie și fericire destinată copiilor cu vârste între 10-14 ani din cadrul Clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Vedeta activității a fost....banala SCOBITOARE...Copiii au realizat frumoase lucrări pe care vă invităm să le admirați la sediul filialei.

Cafeneaua culturală 18 august 2016

Joi, 18 august 2016, la Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu" la Biblioteca Estivală, a avut loc o schimbare de program, vizita la Grădina zoologică și la Muzeul satului, amânată din motive obiective, a fost înlocuită cu succes de invitata noastră specială, poeta și colaboratoarea bibliotecii, doamna Vera Crăciun. Aceasta, împreună cu tinerii prezenți la manifestare, a recitat poezii din volumul propriu, „Alb de vis”, iar la final a oferit publicului cărți cu autograf.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 17 august 2016

Miercuri, 17 august 2016, ora 10,30 a avut loc o altă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor la Biblioteca Estivală. Bibliotecarele Secției pentru copii împreună cu cadrele didactice voluntare și membrii clubului, au participat la acțiunea „Atelier de creativitate: să învățăm să desenăm, origami, să jucăm șah” cu implicarea cadrelor didactice: Tofan Virginia, Tufă Tincuța, Tudose Elena și s-a făcut propunerea volumului „Basmele românilor” de Petre Ispirescu pentru următoarea săptămână.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă: Fantezie și creativitate 16 august2016

Marți, 16 august 2016, a avut loc o nouă întâlnire a micilor participanți la Clubul de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” intitulată „Fantezie și creativitate”, în care copiii și-au pus în valoare imaginația și veselia realizând lucrări minunate.

Tabăra de creație „Axis Libri” 16 august2016

Marți, 16 august 2016, la ora 10.30, în cadrul Taberei de Creație „Axis Libri” - Secțiunea Artă Fotografică, organizată la Biblioteca Estivală s-a desfășurat activitatea cu tema „Sesiune foto: Mediul înconjurător - Detaliu”. Aceasta a constituit o adevărată provocare pentru copiii înscriși la această sesiune, punându-și în valoare talentul și imaginația. Evenimentul a fost destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani.

Ovid S. Crohmălniceanu: 95 ani de la naștere: expoziție de carte 15 - 21 august2016

În perioada 15-21 august 2016 Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a organizat expoziția de carte dedicată criticului și istoricului literar român Ovid S. Crohmălniceanu (născut Moise Cohn, 16 august 1921, Galați - decedat 27 aprilie 2000, Berlin) cu ocazia marcării a 95 ani de la naștere.

Tabăra de creație „Axis Libri” 12 august2016

În data de 12 august 2016, Biblioteca Estivală, amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediții a fost „Atelier foto - Portrete”. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. Aceștia au avut ocazia să experimenteze meseria de fotomodel. Fiecare participant va primi un set de poze imprimate pe hârtie foto.

Cafeneaua culturală 11 august 2016

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală de joi, 11 august 2016, a avut ca temă „Educația religioasă în rândul tinerilor: viețile sfinților“. Invitatul special a fost pr. conf. univ. dr. Gabriel Pandele, care a povestit cu har tinerilor lucruri interesante, știute sau mai puțin știute, despre sfinții neamului românesc.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 10 august 2016

Miercuri, 10 august 2016, ora 10,30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Bibliotecarele Secției pentru Copii împreună cu cadrele didactice voluntare și micii curioși, au participat la acțiunea „Atelier de creativitate: Să învățăm origami, quilling și confecționarea brățărilor”, unde în prima parte a fost prezentată povestea „Păcală în satul lui” de Ioan Slavici, iar în partea a doua a programului participanții au fost învățați să deseneze, să contruiască origami, quilling, cu ajutorul prof. înv. Epure Florentina-Cristina, prof. înv. Olariu Liliana, prof. înv. Tufă Tincuța, Tudose Elena și Chiran Lucia... Pentru următoarea întâlnire membrii clubului vor pregăti volumul „Domnul Sconcs” de David Walliams.

Tabăra de creație „Axis Libri” 9 august2016

În data de 9 august 2016, Biblioteca Estivală, amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediții a fost „Atelier foto - Portrete”. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani. Aceștia au avut ocazia să experimenteze meseria de fotomodel. Fiecare participant va primi un set de poze imprimate pe hârtie foto.

In memoriam Regina Ana a României 8 - 20 august 2016

În perioada 8 - 20 august 2016, în holul mare al Bibliotecii, la sediul central, este deschisă o carte de condoleanțe pentru toți cei ce vor să scrie mesaje și să depună o floare în memoria Reginei Ana a României. Evenimentul este organizat în colaborare cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei Galați.

Instantanee din viața Familiei Regale a României 8 - 20 august 2016

În perioada 8-20 august 2016 va fi organizată, în memoria Reginei Ana a României, expoziția Instantanee din viața Familiei Regale a României, în holul principal de la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”. Cu această ocazie vor fi prezentate publicului douăzeci și cinci de fotografii originale păstrate în fondul Colecțiilor speciale, realizate de fotografii oficiali ai Curții Regale. Acestea surprind momente din timpul unor activități desfășurate în cabinetele de lucru sau în apartamentele personale ale membrilor Familiei Regale, vizite princiare, inspecții ale armatei, tablouri de familie, excursii la Sinaia și în împrejurimi.

Tabăra de creație „Axis Libri” 5 august2016

În data de 05 august 2016, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanților de la Tabăra de creație Axis Libri, Secțiunea Pictură. Participanții au fost pe rând pictori, graficieni, iar cei mai pasionați și mai creativi au fost premiați de către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” pentru rezultatele extraordinare. Mulțumim pe această cale sponsorilor: Metropolitan Life și Librăria Donaris pentru generozitate.

Cafeneaua culturală 4 august 2016

Joi, 4 august 2016, la ora 10.30, la Biblioteca Estivală din Parcul Eminescu, în cadrul clubului de vacanță pentru adolescenți intitulat Cafeneaua Culturală, a avut loc atelierul de creativitate „Flori de vară”, susținut de doamna Lăcrămioara Goga, reprezentant al organizației educaționale „Happy Family Club”.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 3 august 2016

Miercuri, 03 august 2016, ora 10.30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Colectivul Secției pentru copii împreună cu cadrele didactice voluntare și micii curioși au participat la acțiunea „Să învățăm să ne hrănim sănătos” susținută de dna prof. înv. Tufă Tincuța și s-a făcut propunerea volumului pentru săptămâna viitoare, care va fi „Păcală în satul lui” de Ioan Slavici.

Theodor Aman în colecțiile Bibliotecii „V. A. Urechia” 1 - 31 august 2016

La Popasul Bibliofilului de la sediul central, mezanin, va fi deschisă, în luna august, expoziția Theodor Aman în colecțiile Bibliotecii „V. A. Urechia”. Organizată de secția Colecții speciale, expoziția va cuprinde douăzeci de reproduceri după gravuri în cupru, realizate de marele artist. Expunerea publică este prilejuită de împlinirea a 125 de ani de la moartea celui mai important pictor și grafician român de la mijlocul secolului al XIX-lea, întemeietor al primelor școli românești de arte frumoase și va putea fi vizionată în perioada 01.08-31.08.2016.

Utilizăm setul de caractere UTF-8