Salonul literar „Axis Libri” 28 aprilie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 28 aprilie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Mama, floare de april”, „Lumina, suflet de copil”, „De ziua ta, copilărie” și „Bilet spre inima de acasă” autor Mariana Eftimie Kabbout; „Mirific dans” și „Armonii brumate”, autor Georgeta Muscă-Oana; „Dansul fulgilor de nea” și „Auraș fluturaș”, autor Vera Crăciun; „Dragoste și ciocolată”, „Terente-Zodia Zmeilor”, „Fericire la preț redus” și „Copilul Dunării” autor Doina Popescu-Brăila;. Moderator: Theodor Parapiru.

Lumină din sufletul meu 25 aprilie – 5 mai 2016

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Biblioteca V.A. Urechia a organizat în parteneriat cu Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap ”Luceafărul”, expoziția ”Lumină din sufletul meu”. Deschisă publicului în perioada 25 aprilie – 5 mai, în foaierul sălilor de lectură, expoziția conține lucrări realizate de membrii centrului, în cadrul orelor de terapie ocupațională. Vă invităm să ne vizitați!

Icoana, fereastră spre lumea lui Dumnezeu 25 aprilie – 5 mai 2016

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Biblioteca ”V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției organizată în foaierul sălilor de lectură: ”Icoana, fereastră spre lumea lui Dumnezeu”. Cu acest prilej vor fi expuse o serie de documente aflate în colecțiile Bibliotecii, care ne introduc în tainele realizării icoanelor românești dar și a simbolurilor creștinești.

Paștele și credința ortodoxă! - expoziție de desene 25 aprilie - 10 mai 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” organizează în perioada 25 aprilie – 10 mai 2016 expoziția de desene Paștele și credința ortodoxă! Desenele sunt realizate de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Izabela Miron, Cătălina Tirim, Oana Damian, Doina Mormenche, bibliotecar Livia Elena Enea.Vă așteptăm la sediul nostru din Gara CFR Călători Galați, etajul 1.

Pași prin lectură 22 aprilie 2016

Elevii clasei a V­a A de la Școala Gimnazială "Grigore Moisil" însoțiți de doamnele profesor Emanuela­Maria Pangrati, Loredana Nare, Rodica Tudose, Ana Lucia Cutilă și bibliotecar Emilia­Elena Năstase au desfășurat activitatea "Pași prin lectură", primind informații despre serviciile bibliotecii și avantajele pe care le oferă lectura.

Consfătuirea anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Galați 22 aprilie 2016

Biblioteca „V.A. Urechia” împreună cu Asociația Nationala a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Galați va organiza pe 22 aprilie 2016, ora 9:00, în Sala „Mihai Eminescu”, la sediul central al Bibliotecii - „Consfătuirea anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Galați”, cu ocazia sărbătoririi, pe 23 aprilie, a Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor și a Zilei Bibliotecarului din România. La aceasta consfatuire vor participa bibliotecari de la toate bibliotecile publice din judet precum si cei de la biblioteca judeteana.

Salonul literar „Axis Libri” 21 aprilie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 21 aprilie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Dragoste și ciocolată”, „Terente-Zodia Zmeilor”, „Fericire la preț redus” și „Copilul Dunării” autor Doina Popescu-Brăila; „Deșertul de fier” și „Nevoia de românism”, autor Nicolae Melinescu; „În căutarea luminii” și „Zbucium și regăsire”, autor Ștefan Jurja; „Printre stele călător” și „Visuri neîmplinite Antigona”, autor Nicolae Mărunțelu. Moderator: Theodor Parapiru.

Săptămâna altfel 21 aprilie 2016

În "Săptămânii Altfel", preșcolarii grupelor mici și mijlocii de la Grădinița "Camil Ressu", îndrumați de doamnele profesor Daniela Palade și Geanina Lungu au pășit cu emoție pragul Filalei nr. 2 „Paul Păltănea” descoperind fascinanta lume a cărților.

Vizită la Bibliotecă 21 aprilie 2016

Preșcolarii de la Grădinița nr. 56, însoțiți de doamnele profesor Marilena Ifrosă, Lăcrămiora Hondrilă și Ioana Apostu au pășit curioși pe tărâmul poveștilor printr­o vizită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Biblioteca Altfel 21 aprilie 2016

În cadrul programului „Biblioteca Altfel”, realizat în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, sediul central al Bibliotecii a fost vizitat de preșcolarii și elevii următoarelor instituții școlare: Grădinița „Tedi”, Școala Gimnazială nr. 28, Școala nr. 4 Liești, Școala Gimnazială nr. 22, Școala Gimnazială nr. 13.

Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară... 21 aprilie 2016

În cadrul proiectului educațional național Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară...a avut loc ultima activitate din proiect cu participarea elevilor clasei a II-a D ai Școlii Gimnaziale nr. 13, coordonați de prof. înv. primar Vlad Tincuța. După ce le-au fost prezentate serviciile bibliotecii, ei au ajuns la Secție pentru copii, unde au aflat informații despre Ziua Internațională a Cărții pentru copii și au colorat imagini din povestea „Degețica” de H. Ch. Andersen. Tot astăzi ei au primit „Permisul de intrare”și au devenit cititori activi ai Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară... 21 aprilie 2016

În cadrul proiectului educațional național Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară...a avut loc a treia activitate cu participarea elevilor clasei a IV-a B ai Școlii Gimnaziale Nr. 28, coordonați de învățător Neculai Ionel. Povestea „Soldățelul de plumb” de H. Ch. Andersen a inspirat copiii în realizarea celor mai frumoase desene, ce au fost expuse în cadrul Secției pentru copii.

Săptămâna Altfel 20 aprilie 2016

În cadrul "Săptămânii Altfel", Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unei noi activități din Proiectul educațional "Booktrailer­ul, modalitate de promovare a lecturii", susținută de elevii claselor a X­a A și a XI­a D de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade", îndrumați de doamnele profesor Cucoaneș Alina și Iancu Claudia. "Invitație la vals" de Mihail Drumeș și "Maitreyi" de Mircea Eliade au fost subiectele prezentărilor realizate de către tineri.

Activități interesante 20 aprilie 2016

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s­au desfășurat două activități interesante ale elevilor de la Colegiului Tehnic de Alimentație și Turism "Dumitru Moțoc". "Hoteluri inedite și hanuri de altădată" și "Destinații de vis" au fost temele dezbătute de către elevi, îndrumați de doamnele profesor Ivașc Marilena, Grecu Mihaela, Grigoraș Elena și Baștiurea Magdalena.

Biblioteca Altfel 20 aprilie 2016

Miercuri, 20 aprilie 2016, , în cadrul programului „Biblioteca Altfel”, realizat în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, sediul central al Bibliotecii a fost vizitat de preșcolarii și elevii următoarelor instituții școlare: Școala Gimnazială nr. 43 „Dan Barbilian”, Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, Școala Gimnazială „Grigore Hagiu” Tg. Bujor, Școala de Arte și Meserii „P.P. Neveanu”.

Lectura, legătură între generații: spre o societate puternic informată 20 aprilie 2016

Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România a marcat Ziua Bibliotecarului printr-o întâlnire profesională cu tema: Lectura, legătură între generații: spre o societate puternic informată Manifestarea a avut loc în data de 20 aprilie 2016, ora 13:00, la Universitatea „Dunărea de Jos”, în Sala Senatului, în prezența a 64 de colegi din bibliotecile universitare, școlare și publice, membri ai Filialei Galați a ABR. Au fost susținute lucrările profesionale: 1. Camelia Bejenaru (Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”) - Modalități de promovare a colecțiilor unei biblioteci: Albumul Rembrandt 2. Lenuța Ursachi (Biblioteca Universității „Dunărea de Jos”) - Koha, un proiect colaborativ viabil 3. Odorica Maxim (Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Tecuci) - Ghidul Bibliotecii „Iorgu Iordan” Tecuci 4. Dorina Bălan (Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”) - Colecții neobișnuite în bibliotecile lumii 5. Titina-Maricica Dediu (Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” ) - Contribuția utilizatorilor la completarea colecțiilor Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” prin intermediul sistemului integrat TINREAD. Au fost premiați următorii membri: 1. Camelia Bejenaru - Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” - pentru activitatea continuă de cercetare și pentru realizarea albumului Rembrandt în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 2. Lenuța Ursachi - Biblioteca Universității „Dunărea de Jos”- pentru dedicația față de profesie și munca de cercetare depusă în vederea implementării programului integrat de bibliotecă Koha 3. Odorica Maxim - Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Tecuci - pentru întocmirea Ghidului Bibliotecii „Iorgu Iordan” Tecuci.

Modalități de prevenire a conflictelor în școală 20 aprilie 2016

Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 10:00, la Școala Gimnazială nr. 20 a avut loc întâlnirea cu tema „Modalități de prevenire a conflictelor în școală” în cadrul proiectului „Prevenirea conflictelor în școală”, pentru anul școlar 2015-2016, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” în parteneriat cu Centrul de Mediere „Alfa”, Inspectoratul Școlar Județean Galați și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională din Galați. Proiectul vizează informarea grupurilor țintă asupra dreptului și procedurii de mediere privind conflictele din mediul școlar. Au participat: invitați speciali, cadre didactice, elevi, psihologi școlari și bibliotecari din școlile implicate în proiect.

Activitățile elevilor 19 aprilie 2016

Fliala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda activității elevilor de la Colegiul Tehnic "Radu Negru", însoțiți de doamna profesor Dana Marin și doamna bibliotecar Carmen Costea. În cadrul activității, elevii au cinstit frumoasa limba ce o vorbim printr­o serie de eseuri pline de emoție.

Activitate deosebită 19 aprilie 2016

Elevii de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" și Colegiul Tehnic "Paul Dimo", îndrumați de doamnele profesor Mihaela Capriș și Cătălina Radu, au susținut o deosebită activitate în care s­au purtat discuții libere despre însemnătatea și importanța limbii române.

Biblioteca Altfel 19 aprilie 2016

Marți, 19 aprilie 2016, , în cadrul programului „Biblioteca Altfel”, realizat în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, sediul central al Bibliotecii a fost vizitat de preșcolarii și elevii următoarelor instituții școlare: Grădinița „Prichindel”, Grădinița Comunei Suhurlui, Școala Gimnazială nr. 1 Suhurlui, Școala Gimnazială Smârdan, Școala Gimnazială Pechea, Liceul Tehnologic „Paul Bujor” Berești, Liceul „Ghe. Munteanu-Murgoci” Măcin, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, un grup de elevi olandezi din cadrul Schimbului cultural România-Olanda, proiect desfășurat de Colegiul Național „Al. I. Cuza” Galați.

Biblioteca Altfel la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii 18 - 22 aprilie 2016

Spațiul bibliotecii a fost cadrul primitor pentru elevii și cadrele didactice care ne-au trecut pragul în perioada 18 aprilie-22 aprilie 2016, în cadrul programului educațional Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun. Regalul de activități găzduite de Biblioteca Municipală pentru Copii a avut ca scop, dragostea pentru lectură, dorința și curiozitatea pentru citit.

Săptămâna Altfel 18 aprilie 2016

În cadrul „Săptămânii Altfel, elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Rediu, însoțiți de doamna profesor Loredana Munteanu au desfășurat o inedită activitate la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul căreia au prezentat mai multe doine și balade, alături de sceneta "Isprăvile lui Păcală".

Semnul de carte 18 aprilie 2016

În cadrul activității "Semnul de carte", desfășurată la Fliala nr. 2 „Paul Păltănea”, elevii Colegiului Tehnic de Alimentație și Turism "Dumitru Moțoc", îndrumați de doamna profesor Elena Grigoraș au participat la o interesantă dezbatere literară avînd ca temă cărțile copilăriei.

Săptămâna Altfel 18 aprilie 2016

Elevii Liceului Teoretic "Mircea Eliade", însoțiți de doamnele profesor Claudia Iancu, Alina Cucoaneș și Ana­Maria Golat, în „Săptămâna Altfel, au promovat lectura la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, într­un mod original, folosind booktrailer­ul. Cărțile prezentate în cadrul activității au fost "Ion" de Liviu Rebreanu și "La țigănci" de Mircea Eliade.

Săptămâna Altfel 18 aprilie 2016

Elevii claselor a V­a, a VI­a A și a VII­a B, de la Școala Gimnazială "Grigore Teologul", însoțiți de doamnele profesor Maricica Tudorie și Livia Robu au pășit cu emoție pragul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în „Săptămâna Altfel, pentru a descoperi lumea minunată a cărților.

Biblioteca Altfel 18 aprilie 2016

Luni, 18 aprilie 2016, în cadrul programului „Biblioteca Altfel”, realizat în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, sediul central al Bibliotecii a fost vizitat de preșcolarii și elevii următoarelor instituții școlare: Școala Gimnazială nr. 29, Liceul cu Program Sportiv Sportiv Galați și Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”.

Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară... 18 - 20 aprilie 2016

În cadrul proiectului educațional național Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară...a avut loc a doua activitate cu participarea preșcolarilor Grădiniței nr. 45 „Parfumul Teilor”, coordonați de cadrele didactice: Moise Valerica, Popescu Anișoara, Acătănoaie Marilena, Manole Ramona și Bujor Ambrozia. Imaginile desenate de copii au fost din povestea „Mica Sirenă” după H.Ch. Andersen. La final cei mici au vizionat un film la Sala Multimedia a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”,Galați.

Sfintele Sărbători Pascale 18 aprilie - 5 mai 2016

În perioada 18 aprilie – 5 mai 2016, atât la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” cât și la filiale vor avea loc o serie de manifestări, vizite, expoziții, în colaborare cu mai multe instituții publice din Galați. Toate evenimentele sunt dedicate Sfintelor Sărbători Pascale. Vă așteptăm!

Cercul Metodic al Profesorilor de Limba și Literatura Română și Cercul Metodic al Bibliotecarilor Școlari 18 aprilie 2016

Luni, 18 aprilie 2016 ora 10:00, la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, s-au desfășurat Cercul Metodic al Profesorilor de Limba și Literatura Română și Cercul Metodic al Bibliotecarilor Școlari: Tema evenimentului a fost: Creativitatea, lectura și biblioteca. Au participat: inspectori școlari, profesori de limba și literatura română, bibliotecari școlari, bibliotecari publici, elevi și părinți Activitatea face parte din programul „Biblioteca Altfel”, realizat în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Săptămâna altfel...prietenie altfel...pe o sfoară... 18 - 20 aprilie 2016

În cadrul proiectului educațional național Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară... a avut loc prima activitate cu participarea elevilor clasei a II-a C ai Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare”, coordonați de prof. înv. primar Concita Elena. Copiii au primit informații despre H.Ch. Andersen, au desenat imagini din povestea „Rățușca cea urâtă”, iar desenele au fost expuse pe o sfoară în cadrul Secției pentru copii. Cele mai frumoase desene urmează să fie expediate către bibliotecile partenere.

Biblioteca Altfel 18 - 20 aprilie 2016

În perioada 18 – 22.04.2016, atât la sediul central al Bibliotecii Județene V.A.Urechia cât și la filiale vor avea loc o serie de manifestări, vizite, expoziții, în colaborare cu instituțiile de învățământ din Galați și din județul Galați, în concordanță cu programul educațional național „școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Ziua Bibliotecarului în România 18 aprilie - 5 mai 2016

În perioada 18 aprilie - 5 mai 2016 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să participați la o serie de manifestări, prilejuite de Ziua Bibliotecarului în România (23 aprilie) care coincide la nivel internațional cu Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și cu sărbătorirea ortodoxă a Sf. Gheorghe, ce vor avea loc atât la sediul central cât și la filiale!

Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă 18 - 30 aprilie 2016

De Ziua Bibliotecarului și în spiritul Sărbătorilor Pascale, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați desfășoară Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă!!! Campania se va desfășura în perioada 18 – 30 aprilie 2016 și se adresează tuturor cititorilor bibliotecii ce nu au restituit cărțile până în acest moment. Dacă vor preda cărțile restante în perioada mai sus amintită vor fi scutiți de la plata penalizărilor de întârziere și a corespondenței. Precizare: Pentru evitarea situațiilor neplăcute, în holul mare al Bibliotecii va fi amplasată o urnă în care se pot lăsa cărțile fără nici o altă formalitate.

Campania Bibliotecar pentru o zi 18 - 22 aprilie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să-i treceți pragul în perioada 18-22 aprilie 2016, în calitate de „Bibliotecar pentru o zi”, având astfel ocazia de a pătrunde în culisele acestei profesii. Înscrierile se fac atat la sediul Bibliotecii, cat si la filiale, începând cu data de 18 aprilie 2016 între orele 09:00 - 16:00. Persoane de contact: responsabilii secțiilor de împrumut și a filialelor. Vă așteptăm!

Scriitori de ieri, de azi și de mâine 25 - 29 Mai2016

În cadrul Festivalului Național al Cărții ”Axis Libri”, ediția a VIII-a, 25-29 mai 2016, Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează concursul de creație literară ”Scriitori de ieri, de azi și de mîine”, ediția a VIII-a, adresat copiilor și tinerilor. Coordonator proiect: prof. Letiția Buruiană, adresă contact vaurechiaconcurs@gmail.com. Pentru detalii referitoare la condițiile de participare consultați Regulamentul concursului.

Cea mai originală publicație în domeniul bibliologiei 14 - 17 aprilie 2016

În cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XX-a, ce s-a desfășurat la Chișinău în Republica Moldova în perioada 14 – 17 aprilie 2016, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a primit, din partea Asociației Bibliotecarilor Republicii Moldova, Premiul „Cea mai originală publicație în domeniul bibliologiei” pentru volumul „Oameni în memoria Galațiului” (Axis Libri).

Salonul literar „Axis Libri” 14 aprilie 2016

La Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați a avut loc joi, 14 aprilie 2016, ora 17:00 o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul a cuprinjs lansarea următoarelor volume: „Contraste sub cupola albastră”, autor Ioan Fărcășanu; „Par și impar”, autor Gheorghe Gurău; „În coarnele melcului” și „O zi de pomină”, autor Ionel Jecu; „Emigranții”, autor dr. Vasile V. Popa. Moderator: Theodor Parapiru.

Salonul Internațional de carte pentru copii și tineret 14 - 17 aprilie 2016

În perioada 14 - 17 aprilie 2016 la Chișinău (Republica Moldova) va avea loc ediția a XX-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Din partea Bibliotecii „V.A. Urechia“ vor participa: Geta Eftimie, director adjunct; Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul și Maricica Târâla-Sava, șef Birou Împrumut la Domiciliu pentru Copii care va participa cu lucrarea „Citește și dă mai departe" - Concurs de lectură în cadrul Clubului de vacanță Clubul Curioșilor. În cadrul manifestărilor va fi prezentată Editura Axis Libri cu produsele editoriale din 2014 și 2015. Tot atunci se vor face donații de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”.

Dimineți de lectură 15 aprilie 2016

Vineri, 15 aprilie 2016, ora 10,00 în cadrul Secției pentru copii are loc activitatea „Dimineți de lectură”. Vor participa prichindeii de la Grădinița „Licurici”, coordonați de doamna prof. înv. preșcolar Lăcustă Nicoleta și elevii clasei a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 40, coordonați de doamna prof. Ichim Oana.

Clubul de Șah „Axis Libri” 13 aprilie 2016

Miercuri, 13 aprilie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” are loc o nouă întâlnire a micilor șahiști de la Clubul de șah „Axis Libri”, cu instructor Adrian Smărăndoiu.

Vizită la Bibliotecă 13 aprilie 2016

Miercuri, 13 aprilie 2016, ora 9,30 preșcolarii de la Grădinița nr. 32 împreună cu doamna învățătoare Anca Butur au făcut un popas la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. Prichindeii au primit informații despre istoricul bibliotecii, despre profesia de bibliotecar și le-au fost prezentate cărțile din colecțiile secției. La final, copiii au vizionat un desen animat cu personajele lor îndrăgite, la Sala Multimedia.

Conferința reprezentanților comunităților locale din România 10 aprilie 2016

Duminică, 10 aprilie 2016, la Palatul Parlamentului în București s-a desfășurat Conferința reprezentanților comunităților locale din România și Republica Moldova. Din partea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a participat o delegație formată din: Geta Eftimie, director adjunct; Spiridon Dafinoiu, șef serviciu Resurse Umane și Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul.

Dimineți de lectură 8 aprilie 2016

Vineri, 8 aprilie 2016, ora 10,00 în cadrul Secției pentru copii a avut loc activitatea „Dimineți de lectură”. Au participat elevii clasei a III-a B ai Școlii Gimnaziale nr. 20, coordonați de înv. Tufă Tincuța și bibliotecar Chircă Angela. Copiii au citit din poveștile lui H. Ch. Andersen și poveștile lui Ion Creangă, au participat activ la jocurile interactive propuse și au vizionat un film la Sala Multimedia. Domnul prof. Nica Gheorghe le-a recitat copiiilor cele mai frumoase poezii de Mihai Eminescu.

Salonul literar „Axis Libri” 7 aprilie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 7 aprilie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „La drum !”, autor Mircea Petean – prezentarea cărții va fi realizată de către criticul literar prof. univ. dr. Constantin Dram; „Cuvîntul coborît printre noi” și „Vocația și proza democrației”, autor Cassian Maria Spiridon; „Toamna iguanei”, autor Vlad Vasiliu. Moderator: Theodor Parapiru.

Simpozionul anual de istorie și civilizație bancară „Cristian Popișteanu”, ediția a XXIV-a 6 aprilie 2016

Miercuri 6 aprilie 2016, la Banca Națională a României în Sala „Mitiță Constantinescu” a avut loc Simpozionul anual de istorie și civilizație bancară „Cristian Popișteanu”, ediția a XXIV-a Banca Națională a României și Primul Război Mondial în cadrul căruia Directorul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, prof. Zanfir Ilie, a primit Premiul „Constantin Kirițescu” acordat de „Rădăcini” SRL pentru lucrarea PRESA PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL (coord. Cătălin Negoiță, Zanfir Ilie) Editura Tritonic, Editura Axis Libri, București 2015.

Clubul de Șah „Axis Libri” 6 aprilie 2016

Miercuri, 6 aprilie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc o nouă întâlnire a micilor șahiști de la Clubul de șah „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu.

Afterschool interactiv și creativ pentru copii speciali 6 aprilie 2016

Miercuri 6 aprilie 2016, orele 15.00, va avea loc în sala de lectură Mihai Eminescu a Bibliotecii V.A. Urechia, Conferința publică de încheiere a proiectului ”Afterschool interactiv și creativ pentru copii speciali”, derulat de Apca-Asociația de sprijin pentru părinți și copiii cu autism Galați în parteneriat cu Biblioteca V.A. Urechia. Proiectul a fost desemnat câștigător în 2014 la competiția de proiecte de pe platforma de responsabilitate socială TeImplici.ro.

15 ani de existență a Bibliotecii Franceze Eugène Ionesco din Galați 5 aprilie 2016

În data de 5 aprilie 2015, ca parte a manifestărilor dedicate aniversării a 15 ani de existență a Bibliotecii Franceze Eugène Ionesco din Galați, o delegație din cadrul asociației „Les Amis de la Bibliothèque Française Eugène Ionesco de Galați” a vizitat sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Delegația a fost formată din: Jacques Hesse, președinte al asociației franceze; Nicolae Tafta, președinte al fundației române; Philippe Paillard, vicepreședinte al asociației franceze; Elisabeth Dousset, trezorier al asociației franceze și Hélène Touzel Paillard, membru al asociației. Delegația a fost însoțită pe parcursul vizitei de domnul dr. prof. Zanfir Ilie, director al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați și de d-na Dorina Moisă, director al Bibliotecii Franceze „Eugène Ionesco” din Galați.

Galațiul de altădată 4 aprilie 2016

În data de 4 aprilie 2016, ora 17:30, va avea loc la Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco”, în Sala „Anca Mihăilescu”, vernisajul expoziției „Galațiul de altădată” cu reproduceri după cărți poștale și fotografii din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Evenimentul se înscrie în programul aniversar prilejuit de împlinirea a 15 ani de la fondarea Bibliotecii Franceze. Cu acest prilej, o delegație din cadrul asociației „Les Amis de la Bibliothèque Française Eugène Ionesco de Galați” va vizita sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” marți, 5 aprilie 2016, ora 10:00.

Teatrul shakespearian în ediții bibliofile din secolul al XIX-lea 1 - 30 aprilie 2016

În luna aprilie „Popasul Bibliofilului” de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Teatrul shakespearian în ediții bibliofile din secolul al XIX-lea, prilejuită de împlinirea a 400 de ani de la moartea marelui dramturg și poet englez William Shakespeare (25 aprilie 1564 – 23 aprilie 1616). Expoziția reunește mai multe exemplare din titlurile reprezentative ale operei shakespeariene tipărite la București, Paris și Berlin, în condiții grafice deosebite, precum: Julie Cesar: Tragedie în cinci acte (1844), Biografia lui Viliam G. Sekspir dupe Le Tourneur. Urmata de Romeo si Julieta si Othello (1848), Chefs-D'Oeuvre de Shakespear (1876) și o serie de gravuri din lucrarea Shakespeare's dramatische Werke (1851-1852) realizate de H. Sagert, Ch. Hoffmeister, W. Overbeck, Adr. Schleich după desenele pictorului Adrian Ludwig Richter.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 1 aprilie 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Cărți pentru copii curioși! - expoziție de carte 4 - 22 aprilie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” organizează în perioada 4 aprilie - 22 aprilie 2016 o expoziție cu cele mai noi și interesante cărți pentru copii din colecțiile sale. Vă așteptăm la sediul nostru din Gara CFR Călători Galați, etajul 1.

Colocviul Constructorilor de Nave 1 aprilie 2016

Vineri, 01 aprilie, ora 16:00, se va desfășura cea de-a 47-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Agenda manifestării cuprinde: „Abordarea productiei de nave prin Metoda Matriciala (Matrix Organization) la Santierul Naval Damen Galati”, prezentare făcută de ing. Valentin Popescu. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. Sunt așteptați toți cei interesați.

Ziua Internațională a Cărții pentru copii 1 aprilie 2016

Vineri, 1 aprilie 2016, la sediul central, va avea loc lansarea proiectului educațional pentru copii intitulat „Dimineți de lectură” și activitatea Andersen și poveștile copilăriei, cu participarea elevilor clasei a III-a ai Școlii Gimnaziale Sf. Împărați, coordonați de înv. Bucur Luminița și bibliotecar Patron Mariana. Invitați speciali: scriitorii de carte pentru copii ai Cenaclului „Arionda”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8