Salonul literar „Axis Libri” 31 martie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 31 martie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Aventura lecturii: Domenii conexe literaturii artistice”, autor Mioara Bahna; „Valențe ale personajului feminin în teatrul Ionescian și Bechettian”, autor Tamara Constantinescu; „Dialogurile unui „provincial” și „Varvarienii”, autor Theodor Codreanu. Moderator: Theodor Parapiru.

Clubul de Șah „Axis Libri” 30 martie 2016

Miercuri, 30 martie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” are loc o nouă întâlnire a micilor şahişti de la Clubul de şah „Axis Libri”, cu instructorul Adrian Smărăndoiu.

Întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii 30 martie 2016

În data de 30 martie 2016, ora 10:30 are loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe trim. I 2016 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru trim. al II-lea 2016, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Poveștile lui Creangă 29 martie 2016

Marţi, 29 martie 2016, ora 10,30 în cadrul Secţiei pentru copii a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia” a avut loc activitatea intitulată Poveştile lui Creangă, cu participarea copiilor de la grupa mare „A”de la Grădiniţa nr. 11, structura Şcolii Gimnaziale „Sfinţii Împăraţi”. Activitatea face parte din proiectul educaţional „Cartea-izvor de înţelepciune”.

Comunicare interpersonală 29 martie 2016

Filiala Nr. 3 Tehnologia informației din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” organizează pe data de 29.03.2016, între orele 17:00 - 19:00, la sediul Filialei din incinta Parcului de Software, workshopul cu tema Consiliere în carieră. La acest workshop participă trainerul Radu Chitic, consilier de orientare profesională și voluntarii Bibliotecii „V.A. Urechia”.

98 de ani de la unirea Basarabiei cu România 26 martie - 5 aprilie 2016

Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Spre sfîrșitul anului 1918, va fi creată România Mare prin anexarea celorlalte provincii românești – Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina. Efectele Unirii au fost anulate la 28 iunie 1940, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov, când Rusia a anexat din nou Basarabia. Biblioteca V.A. Urechia marchează împlinirea a 98 de ani de la acest eveniment istoric printr-o expoziție organizată în sala Mihai Eminescu, în perioada 26 mart. -5 apr.

Întâlnirea anuală a membrilor Uniunii Arhitecților din România 24 martie 2016

Vineri 25 martie, Biblioteca V.A. Urechia a găzduit întâlnirea anuală a membrilor Uniunii Arhitecților din România, Filiala Galați. Întâlnirea a avut drept scop analiza activității filialei și alegerea noii conduceri.

Salonul literar „Axis Libri” 24 martie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 24 martie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Ferestrele oarbe” și „Rostirea postmodernă. Generația poetică ’80 în literatura română”, autor Daniel Corbu; „Veșnic îndrăgostit”, autor Marius Cioarec; „Codul iubirii” și „Sub zodia visării”, autor Sebastian Golomoz; „Cuvinte de metal” și „Orașe întinse pe vârf de retină”, autor Aldyn Alexander. În cadrul manifestării va avea loc și prezentarea noutăților editoriale de la Editura Princeps Multimedia, realizată de dna. Filomena Corbu, directorul editurii. Moderator: Theodor Parapiru.

Clubul de Șah „Axis Libri” 23 martie 2016

Miercuri, 23 martie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”.

Prevenirea conflictelor în școală 23 martie 2016

Miercuri, 23 martie 2016, ora 13:00, în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, are loc lansarea proiectului „Prevenirea conflictelor în școală”, pentru anul școlar 2015-2016, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, la inițiativa și cu sprijinul Centrului de Mediere „Alfa” - reprezentat de mediator Laurențiu Dumbravă, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională din Galați. Proiectul vizează informarea grupurilor țintă asupra dreptului și procedurii de mediere privind conflictele din mediul școlar. Participă: cadre didactice, elevi, psihologi școlari și bibliotecari din școlile implicate în proiect.

Primăvara și frumusețile ei 21 - 31 martie 2016

Pentru a marca începutul de primăvară, Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a organizat o expoziție de picturi pe pânză, intitulată „Primăvara și frumusețile ei”, în colaborare cu elevii școlilor 33 și 41, coordonați de Lenuța Bâzu , prof. educație plastică și Vasilica Tonu, prof. educație muzicală. Expoziția poate fi vizionată în perioada 21 martie - 31 martie 2016, la sediul central, parter în holul principal al bibliotecii.

Recital poetic de ziua poeziei 21 martie 2016

Luni 21 martie 2016, ora 14.00 în cadrul Secției Împrumut la domiciliu pentru Adulți – Ziua Internațională a Poeziei a fost sărbătorită printr-un program interactiv de poezii și creații proprii reunit sub genericul „Recital poetic de ziua poeziei” și prin lansarea cărții „Jocul cuvintelor” autor Iulia Popov Giușcă. La această manifestare, pe lângă cadrele didactice și elevii din clasele a IX-a și a X-a din cadrul Liceului Teoretic Dunărea, pasionați de poezie și creatori ei înșiși, au participat și directorul Bibliotecii prof.dr. Zanfir Ilie și șef serviciu relațiicu publicul jr. Florina Diaconeasa.

21 martie - Ziua Mondială a poeziei 21 martie 2016

De Ziua Mondială a Poeziei, în parcarea de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați a participat cu cel mai bogat, divers și frumos stand de carte. Au fost prezenți: Directorul Bibliotecii Ilie Zanfir, Șefa Serviciului Săli de lectură Matei Silvia, a.g. Secară, Blaga Viorica, Monica Filote.

Salonul literar „Axis Libri” 17 martie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 17 martie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Surâsul lui Momus”, autor Liviu Iulian Cocei; „Cultura și Spațiul”, autor Ivan Ivlampie; „Migrații”, autor Laurențiu Orășanu – prezentat de invitatul special Bedros Horasangian; „Jertfă & Steag”, autor Dumitru Ungureanu. În cadrul manifestării va avea loc și prezentarea noutăților editoriale de la Editura EIKON Cluj, realizată de dl. Valentin Ajder, directorul editurii. Moderator: Theodor Parapiru.

Clubul de Șah „Axis Libri” 16 martie 2016

Miercuri, 16 martie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri” cu instructorul Adrian Smărăndoiu.

Vizită în Republica Moldova 16 martie 2016

O delegație a Bibliotecii formată din prof. dr. Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii, dna ing. Geta Eftimie, director adjunct și dna Titina Maricica Dediu, șef Birou Achiziții a fost în Republica Moldova, Raionul Cahul, la Biblioteca Raională pentru copii „Grigore Vieru” precum și la Biblioteca Publică Giurgiulești unde au fost donate cărți.

Vizită de lucru 15 martie 2016

O delegație a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați condusă de directorul acesteia, prof. dr. Zanfir Ilie a fost într-o vizită la instituții importante din capitala țării, București: Ministerul Culturii, Biblioteca Națională, Oficiul de Stat al Invențiilor și Mărcilor precum și Banca Națională a României. Delegația a fost alcătuită de asemenea din dna Geta Eftimie, director adjunct și Liana Niculeț, bibliotecar.

Comunicare interpersonală 15 martie 2016

Filiala nr.3 Tehnologia informației din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a organizat pe data de 15.03.2016, între orele 17:00 - 19:00, la sediul Filialei din incinta Parcului de Software, workshopul cu tema Comunicare interpersonală. La acest workshop au participat trainerul Radu Chitic, consilier de orientare profesională și voluntarii Bibliotecii „V.A. Urechia”.

„Basarabia e România – 27 martie 1918” expoziție de documente de bibliotecă 15 - 31 martie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați în perioada 15 martie - 31 martie 2016, expoziția de documente de bibliotecă Basarabia e România – 27 martie 1918.Vă așteptăm la sediul nostru din Gara CFR Călători Galați, etajul 1.

Prevenirea Conflictelor în Școală 11 martie 2016

În cadrul proiectului Prevenirea Conflictelor în Școală, unde Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” este partener, a avut loc astăzi, 11 martie 2016, ora 13:00, prima ședință organizatorică.

Salonul literar „Axis Libri” 10 martie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 10 martie 2016, ora 17:00 la o nouă ediție a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Ce mai fac sisifii”, autor Dan Plăeșu; „Bucătăreasa și prezumția de nevinovăție”, autor Grigore Postelnicu. Moderator: Theodor Parapiru.

Clubul de Șah „Axis Libri” 9 martie 2016

Miercuri, 09 martie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” are loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”.

8 martie - Ziua Internațională a Femeii 8 martie 2016

În data de 7 martie 2016 Biblioteca Orășenească Tg. Bujor a organizat o frumoasă manifestare literar-artistică dedicată Zilei de 8 martie - Ziua Internațională a Femeii. Din partea Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” a participat o delegație formată din: Spiridon Dafinoiu, șef serviciu resurse umane; Florina Diaconeasa, șef serviciu relații cu publicul; Maricica Târâlă-Sava, responsabil compartiment împrumut la domiciliu pentru copii; Aurelia Staicu, bibliotecar și Cecilia Manolescu, biliotecar.

Club de dezbateri 6 martie 2016

Duminică 06 martie 2016, a avut loc în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii V.A. Urechia o nou întâlnire a membrilor Clubului de dezbateri al Colegiului Național Mihail Kogălniceanu, coordonat de dna prof. Liliana Cristache. Tema dezbaterii a fost „Sistemul judiciar ar trebui să pună mai mult accent pe reabilitare decât pe pedeapsă”. Întâlnirile au loc în fiecare duminică între orele 9-11.

Club de Scrabble Axis libri 6 martie 2016

Duminică 06 martie 2016, a avut loc în Sala Biblionet a Bibliotecii V.A. Urechia, o nouă întâlnire a membrilor Clubului de Scrabble Axis Libri, sub coordonarea profesorului psiholog Andrei Alexandrov, jucator de scrabble gălățean premiat în competiții naționale. Înscrierile la Club se fac în continuare, participarea este gratuită, iar pentru mai multe detalii, vă așteptăm în cadrul Secției Împrumut la Domiciliu pentru Adulți, persoană de contact Andreea Iorga - 0236411037, interior 115.

Zilele Universității „Apollonia” 3 - 5 martie 2016

În perioada 3 - 5 martie 2016 la Universitatea „Apollonia” din Iași în cadrul manifestării „Zilele Universității „Apollonia” a avut loc Congresul Internațional „Pregătim viitorul promovând excelența” unde a participat și directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați Prof. dr. Zanfir Ilie cu lucrarea «Particularități și interferențe ale literaturii la „Dunărea de Jos”».

Colocviul Constructorilor de Nave 4 martie 2016

Vineri, 4 martie, ora 16:00, se va desfășura cea de-a 46-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Agenda manifestării cuprinde: „Retrospectiva constructiilor navale din România, pe scurt”, prezentare făcută de ing. Nicolae Margarint și „Completare la Construcțiile Navale din România, Partea I-a – CIN Galați, holding al industriei navale românești”, prezentată de ec. Ștefan Petresc. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. – Sunt așteptați toți cei interesați.

Salonul literar „Axis Libri” 3 martie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 3 martie 2016, ora 17:00 la redeschiderea stagiunii Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Orbita zeului”, autor Aura Christi – redactor șef „Contemporanul. Ideea europeană”; „Ziua Recunoștinței”, autor A.M. Homes – traducător Petru Iamandi. În cadrul manifestării se va desfășura și Conferința „Nevoia de lectură”, ca parte a proiectului RomâniaCitește.ro – un proiect multianual lansat de „Contemporanul”, care va avea în vizor importanți artiști români contemporani, scriitori, actori, regizori etc., prin care se afirmă europenitatea structurală a culturii române. Manifestarea va fi deschisă de un minirecital susținut de artiștii lirici Luminița Vologa și Mariana Pisică de la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Moderator: Theodor Parapiru.

Clubul de Șah „Axis Libri” 2 martie 2016

Miercuri, 02 martie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” va avea loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu. Doritorii sunt așteptați să participe și să se înscrie la club.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 2 martie 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Femei care au marcat istoria lumii - Stampe din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 - 31 martie 2016

În perioada 01.03-31.03.2016, Popasul bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, mezanin, va găzdui expoziția Femei care au marcat istoria lumii – Stampe din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”. Expoziția prezintă 18 portrete imprimate între secolele XVII-XIX, reprezentând personalități feminine care au marcat istoria, precum: Ecaterina a II-a, împărăteasă a Rusiei; Ana de Austria, regină a Franței; Elisabeta I, regină a Angliei; Maria de Medici, regină a Franței; Maria Tereza a Austriei, împărăteasă a Sfântului Imperiu Roman; Gabrielle d'Estrées, ducesă de Beaufort și Verneuil.

E ziua ta mămico! - expoziție de cărți, mărțișoare și felicitări 1 -15 martie 2016

În perioada 01.03.2016 – 15.03.2016, la sediul central, în holul principal al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” poate fi vizionată expoziția de cărți, mărțișoare și felicitări, realizată de preșcolarii și elevii instituțiilor de învățământ gălățean.

Bun venit primăvară! - expoziție de desene, mărțișoare și felicitări 1 -15 martie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” organizează în perioada 1 martie - 15 martie 2016 Bun venit primăvară! - expoziție desene, mărțișoare și felicitări realizate de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Izabela Miron, Cătălina Tirim, Oana Damian, Doina Mormenche, bibliotecar Livia Elena Enea.Vă așteptăm la sediul nostru din Gara CFR Călători Galați, etajul 1.

Utilizăm setul de caractere UTF-8