Moş Crăciun la Asociaţia „Dincolo de tăcere”

Cu emoţie şi bucurie, vineri, 23 decembrie, la sediul Asociaţiei "Dincolo de tăcere" copiii l-au întâmpinat pe Moş Căciun cu poezii şi colinde. Cu această ocazie, le-au fost dăruite şi cadourile colectate la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în cadrul Campaniei „Dăruieşte bucurie de Crăciun”.

Grupul vocal Mi-Re-La la bibliotecă

Micuţii colindători ai Grupului vocal „Mi-Re-La” de la Grădiniţa "Otilia Cazimir", îndrumaţi de doamna profesor Chiurtu Carmen şi doamna Brănişteanu Mariana, ne-au introdus în atmosfera de Crăciun, făcând să răsune la Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" minunate colinde şi dăruind cu drag jucării şi dulciuri pentru copiii de la Asociaţia "Dincolo de tăcere".

Vizită la bibliotecă

La Filiala nr. 2 "Paul Păltănea", Campania "Dăruieşte bucurie de Crăciun" a continuat printr-o vizită a elevilor clasei a II-a A, Şcoala Gimnazială "Grigore Moisil", însoţiţi de doamna profesor Jalbă Iuliana, în care au descoperit magica lume a cărţilor. Cu acest prilej, ei au dăruit cu bucurie multe dulciuri, rechizite şi jucării copiilor de la Asociaţia "Dincolo de tăcere".

Clubul de lectură

”Războiul care mi-a salvat viața” scrisă de Kimberly Brubaker Bradley este cartea care i-a încântat pe elevii clasei a V-a A și a V-a B de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” şi pe care au prezentat-o în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Elevii au fost îndrumați de doamna profesor Pațilea Alina.

Iată vin colindători!

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Șendreni însoțiți de doamna profesor Bordeianu Janina au susţinut un frumos program de colinde la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin care ne-au amintit că sărbătoarea de Crăciun se apropie cu pași repezi. Activitatea face parte din Campania „Dăruieşte bucurie de Crăciun”.

Primiţi colindul?

Vineri, 20.12.2016, elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 ”Sf. Dumitru” ne-au introdus într-o atmosferă de sărbătoare prin colinde minunate care au răsunat în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Însoțiți de doamna profesor Titire Viorica și doamna bibliotecar Marin Nicoleta, elevii s-au alăturat Campaniei ”Dăruiește bucurie de Crăciun”.

Programul Bibliotecii - 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în perioada 19 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017 programul cu publicul va fi în intervalul orar 9:00 - 17:00. Excepție fac următoarele zile: 25, 26 decembrie 2016 - închis; 30 decembrie 2016 - zi sanitară - închis pentru public; 1 - 2 ianuarie 2017 - închis. Programul normal al Bibliotecii, atât la Sediul central cât și la filiale, va începe pe data de 3 ianuarie 2017.

Colindător la bibliotecă 2016

Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Rediu şi Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe” Cuca însoţiţi de doamnele profesor Munteanu Loredana, Donici Ana şi Alexandru Carmen, au vizitat Asociaţia „Dincolo de tăcere” unde au susţinut un program de colinde şi un teatru de umbre. Vizita face parte din Campania „Dăruieşte bucurie de Crăciun” derulată de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Daruri...din suflet!! 2016

Campania ,,Dăruieşte bucurie de Crăciun” a avut ecou și pentru elevii de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”. Însoțiți de doamna profesor Grigoraș Elena, elevii au venit la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu daruri pentru copiii de la Asociația „Dincolo de tăcere”.

Lansarea revistei „File de carte - File de viață”

Miercuri, 21 decembrie 2016, ora 15:00 se va desfășura în Sala „Mihai Eminescu” lansarea Revistei „File de carte - File de viață” - revista clasei a III-a C de la Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” Galați coordonată de dna prof. înv. primar Lazăr Luminița. Evenimentul se va încheia cu un scurt recital de colinde.

Christmas Carol - program de colinde

Miercuri, 21 decembrie 2016, elevii clasei a VII-a B ai Școlii Gimnaziale nr. 29, Galați, îndrumați de prof. Andronache Mădălina și Sevastre Andreea Roxana au interpretat colinde în limba engleză. Activitatea face parte din proiectul educațional „Pași în lumea cărților”, încheiat între Secția pentru copii și Școala Gimnazială Nr. 29.

Am venit să colindăm!

Luni, 19 decembrie 2016, Biblioteca ”V.A. Urechia” a primit colindători, crăciunițele de la clasa de canto muzică ușoară de la Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”, însoțite de prof. Adina Lazăr. Mulțumim și vă dorim Sărbători fericite!

„Condeiele copilăriei”- lansare de carte

Filiala nr. 1 „Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, vă invită, duminică, 18 decembrie 2016, ora 10:30 la Biblioteca Județeană V.A. Urechia în Sala de lectură „Mihai Eminescu”, la o lansare de carte. Participă elevii clasei a V-a A de la Colegiul Național „Costache Negri”, coordonați de d-na prof. Gina Trotușanu. În deschidere, Maria Drăgan, elevă la Liceul de Arte Dimitrie Cuclin va susține un recital la vioară.

Vizită la Biblioteca Națională

Vizită de lucru la București la Biblioteca Națională a României.

Lansare de carte

Lansare de carte („De Dunăre. Dăinuire la Galați” autor Zanfir Ilie) la Librăria „Mihail Sadoveanu”, Editura „Detector Literar”.

Dimineți de lectură – lectură publică

Povestiri de Crăciun – participă elevii clasei a II-a C ai Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de înv. Olariu Liliana. Loc de desfășurare: Secția pentru copii.

De la inimă la inimă! Dăruiește bucurie copiilor!

În zilele de 15 și 16 decembrie 2016 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a fost gazdă pentru 130 de elevi și cadre didactice din comunități dezavantajate din județul Galați. Aceștia au vizitat toate secțiile deschise pentru public și au vizionat un film pentru copii la Sala Multimedia. Activitățile au fost parte integrantă a Campaniei Umanitare „De la inimă la inimă! Dăruiește bucurie copiilor!” organizată de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, Asociația Umanitară Mundis și Consiliul Județean Galați.

Întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii

În data de 15 decembrie 2016, ora 11:00, are loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe anul 2016 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru anul 2017, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Crăciunul la români! Expoziție de măști, desene, felicitări -

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”vă invită în perioada 15 decembrie 2016- 10.01.2017 să vizionați expoziția Crăciunul la români! Materialele sunt realizate de elevi ai Colegiul Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea: prof. Oana Damian, prof. Doinița Miron, prof. Doina Mormenche, prof. Tiron Cătălina, prof. Antoniu Maricica și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Gala Națională a Voluntarilor

Miercuri, 14 decembrie, începând cu ora 18:00, din partea Bbibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, Diana Elena Petrașc, voluntară a Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, însoțită de Letiția Buruiană, în calitate de Coordonator program voluntariat al Bibliotecii, au participat la cea de-a VI-a ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoaștere a meritelor voluntariatului la nivel național. Au fost prezenți aproximativ 300 de reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice. În cadrul competiției au fost înscrise 188 de aplicații și au fost aleși 108 finaliști pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului. Diana Petrașc s-a aflat printre cele 46 de nominalizări pentru categoria Voluntarul anului, mai precis, printre cei 4 finaliști la domeniul Cultură și Artă. Gala Națională a Voluntarilor 2016 a fost realizată cu sprijinul Ministerul Tineretului și Sportului și al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Dăruiește o bucurie de Crăciun!

Luni, 12 decembrie, ora 11.00 la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” va avea loc deschiderea oficială a Proiectul educațional/umanitar „Dăruiește o bucurie de Crăciun!”: activități artistice/creative și colectă de jucării, rechizite, cărți și dulciuri pentru copiii din cadrul Asociației non-guvernamentale „Dincolo de tăcere” Galați. Proiectul se va desfășura în perioada 12-30 decembrie. Împreună putem dărui un strop de bucurie și putem lumina Crăciunul unor copii minunați!

Dăruiește bucurie de Crăciun

Astăzi, 12 decembrie s-a dat startul Campaniei „Dăruiește bucurie de Crăciun”, dedicată copiilor cu dizabilități de la Asociația „Dincolo de tăcere” Galați. Mulțumim pentru implicare și participare dnei Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” Galați, dlui Nicu Teodorașc, patronul Librăriei „Teonick”, cadrelor didactice, părinților și elevilor. Campania se află în plină desfășurare, iar până pe data de 30 decembrie vă așteptăm să dăruiți speranță și bucurie unor copii minunați!

Magia Crăciunului

Elevii claselor a III - a C și a VII - a A de la școala Gimnazială „Grigore Moisil” îndrumați de profesori Anișoara -Mihaela Ciocan, Livia Surel, Daniela Ilisan și bibliotecar Emilia-Elena Năstase au realizat o expoziție de desene cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, intitulată "Magia Crăciunului". Frumoasele lucrări pot fi admirate în incinta Filialei nr. 2 "Paul Păltănea" în perioada 12-23 decembrie 2016. Expoziția face parte din campania „Dăruiește bucurie de Crăciun”.

Noutățile lunii decembrie

O nouă expoziție de cărți din domeniul literaturii de toate genurile poate fi admirată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în perioada 12-23 decembrie.

Noutăți din domeniul psihologiei

Vă așteptăm la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” pentru a regăsi noi apariții editoriale din domeniul psihologiei.

Arhaic și modern în tradiția sărbătorilor de Crăciun

Marți, 13 decembrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda activității intitulate „Arhaic și modern în tradiția sărbătorii de Crăciun”. Au participat elevii clasei a X-a F de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, îndrumați cu multă dăruire de doamna profesor Grigoraș Elena. Activitatea face parte din Campania „Dăruiește bucurie de Crăciun!”.

Colinde de Crăciun

În universul minunat al cărților, colindele cântate de prichindeii de la Grădinița cu Program Prelungit „Arlechino” au făcut să simțim apropierea sărbătorii sfinte de Crăciun și a bucuriei de a oferi din suflet daruri. Însoțiți de doamna profesor Orban Andreea cei mici au adus jucării și dulciuri pentru copiii cu autism de la Asociația „Dincolo de tăcere”, în cadrul Campaniei „Dăruiește bucurie de Crăciun!”.

Ion Alexandru Brătescu-Voinești: 70 de ani de la moarte

Comemorarea a 70 de ani de la moartea lui Ion Alexandru Brătescu-Voinești, prozator român este marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o expoziție a celor mai importante opere ale sale.

Expoziție

Amatorii de cărți science-fiction pot descoperi la Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" ultimele noutăți din domeniu, într-o frumoasă expoziție, în perioada 12-23 decembrie. Vă așteptăm!

Tradiții la români – expoziție de desene, măști, felicitări 12 decembrie 2016 - 10 ianuarie 2017 2016

Expoziția va cuprinde lucrările elevilor școlilor gălățene și va fi deschisă în perioada 12 decembrie 2016 - 10 ianuarie 2017, în holul principal, parter, la sediul central al Bibliotecii Județe „V.A.Urechia”.

Vernisajul expoziției de pictură „Nicolae Tonitza și iarna portretelor de copii” 11 decembrie 2016

Duminică 11 decembrie 2016 la ora 11:00 va avea loc în Sala „Mihai Eminescu” vernisajul expoziției de pictură „Nicolae Tonitza și iarna portretelor de copii” ce cuprinde lucrări realizate de elevii Școlii de Pictură Leonardo din Galați coordonați de dna Miruna Drăgușin.

Colocviul Constructorilor de Nave 9 decembrie 2016

Vineri, 9 decembrie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 53-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). La această întâlnire, ing. Ion Ungureanu, Maestru al sportului la Navomodelism din 1990, va face prezentarea unor „Aspecte din activitatea de modelism naval în Galați”. La această întâlnire are loc și vernisajul expoziției de navomodele realizate de navomodeliști gălățeni „Simboluri miniaturale ale dragostei de mare” , expoziție ce va fi deschisă publicului în perioada 9 – 18 dec., în sala de lectură Mihai Eminescu.

Dimineți de lectură – lectură publică 9 decembrie 2016

Adevărata poveste a lui Moș Nicolae – va fi prezentată de elevii clasei a II-a C ai Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de înv. Berdilă Anica. Loc de desfășurare: Secția pentru copii.

Salonul literar „Axis Libri“ 8 decembrie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 8 decembrie 2016, ora 17:00 la ultima ediție din sezonul de toamnă-iarnă a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Somnul icastic”, autor Ioan TODERIȚĂ; „Balada lui Vasile” și „Stai, toamna mea grăbită!”, autor Georgeta MUSCĂ-OANĂ; „Marafeturi cu eresuri” , autor Teodor BUHĂESCU; „Per aspera ad astra” și „Darul iubirii” autor Lucia CICOARĂ-DRĂGAN; „Tușa Gherghina” și „În căutarea fericirii”, autor Jenică CHIRIAC. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Ziua Constituției României

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” marchează Ziua Constituției Române printr-o interesantă expoziție de carte.

Marin Sorescu - 20 de ani de la moarte

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” îl omagiază în perioada 05-11 decembrie pe Marin Sorescu, poet și dramaturg român, cu prilejul comemorării a 20 de ani de la moarte, printr-o frumoasă expoziție de carte.

Hortensia Papadat–Bengescu – 140 de ani de la naștere

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, aniversarea a 140 de ani de la nașterea prozatoarei și romancierei române Hortensia Papadat-Bengescu este celebrată printr-o expoziție din cele mai cunoscute opere ale sale.

Noutăți ale lunii decembrie

Luna decembrie vine cu noutăți din domeniul filmelor pe DVD, într-o frumoasă expoziție ce poate fi admirată la Filiala nr. 2 "Paul Păltănea".

Comunicarea părinte-copil...

O nouă activitate din cadrul Proiectului educațional „școala Părinților” s-a desfășurat azi 08.12.2016 la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, proiect inițiat de doamnele profesor Jora Nicoleta, Mușat Ana-Raluca și Vasilică Mirela, cu participarea doamnei psiholog Trifan Paula. Un moment emoționant l-a reprezentat participarea doamnei profesor Lăcătuș Elisabeta, președinta Asociației „Dincolo de tăcere” Galați.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Ziua Internațională a Drepturilor Omului este marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o interesantă expoziție de documente.

Învăț să citesc..

O nouă colecție de cărți pentru copiii ce doresc să învețe limba engleză, franceză sau germană poate fi descoperită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Gustave Flaubert - 195 de ani de la naștere

Aniversarea a 195 de ani de la nașterea lui Gustave Flaubert, scriitor francez, este marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o expoziție de carte.

Voluntar sub acoperire 7 decembrie 2016

Cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarilor, la Sala ”Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, în data de 6 decembrie 2016, a avut loc balul mascat sub denumirea ”Voluntar sub acoperire”. Au participat voluntari ai Bibliotecii, membri ai clubului V.I.R.A.L. (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii). În deschidere, s-au acordat diplome pentru cei mai merituoși voluntari și s-a urmărit o retrospectivă în imagini a activităților din anul 2016.

Clubul de Șah „Axis Libri” 7 decembrie 2016

Miercuri, 7 decembrie 2016, în cadrul Secției pentru copii are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”, coordonați de domnul Adrian Smărăndoiu.

Vizită în Republica Moldova 7 decembrie 2016

O delegație a Bibliotecii formată din prof. dr. Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii, dna. Catrina Căluian, responsabil Filiala 3 - Tehnologia Informației și dna. Andreea Iorga, responsabil Compartiment Imprumut la domiciliu pentru adulți a fost în Republica Moldova, Raionul Cahul, la Biblioteca Raională pentru copii „Grigore Vieru” precum și la Biblioteca Publică Giurgiulești unde au fost donate fiecăreia 260 de cărți.

1 Decembrie - Galațiul în sărbătoare națională! 21 noiembrie - 12 decembrie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, organizează, în perioada 21 noiembrie - 12 decembrie 2016,cu ocazia Zilelor Galațiului și a zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, 1 Decembrie - Galațiul în sărbătoare națională! expoziție de desene și eseuri realizate realizate de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea profesorilor: Oana Damian, Doinița Miron, Doina Mormenche, Tiron Cătălina, AAtoniu Maricica, Iancu Monica și bibliotecar Colegiul Național „Al. I. Cuza” Livia Elena Enea.

Utilizăm setul de caractere UTF-8