Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 31 mai 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Festivalul Internațional al Cărții „AXIS LIBRI”, ediția a VIII-a 25 - 29 mai 2016

În perioada 25 – 29 mai 2016, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, cu sprijinul Consiliului Județului, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor și în colaborare cu instituțiile de cultură: Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor și Casa de Cultură a Studenților organizează a VIII-a ediție a Festivalului Național al Cărții „AXIS LIBRI”, adresat iubitorilor de carte și lectură atât cititori, cât și creatori, editori și difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate și calitate.

Scriitori de ieri, de azi și de mâine 25 - 29 Mai2016

În cadrul Festivalului Național al Cărții ”Axis Libri”, ediția a VIII-a, 25-29 mai 2016, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează concursul de creație literară ”Scriitori de ieri, de azi și de mîine”, ediția a VIII-a, adresat copiilor și tinerilor. Coordonator proiect: prof. Letiția Buruiană, adresă contact vaurechiaconcurs@gmail.com. Pentru detalii referitoare la condițiile de participare consultați Regulamentul concursului.

Vizită la Bibliotecă 25 mai 2016

Miercuri, 25 mai 2016, orele 14,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui grup de 50 de elevi de la Școala Gimnazială nr. 29, coordonați de prof. înv. primar Dumitrescu Veronica și de la Școala Primară „A. Donici” din Cahul, Republica Moldovă, coordonați de prof. înv. primar Ujacov Angela. Copiii au primit informații despre istoricul bibliotecii, despre serviciile acesteia și despre condițiile de înscriere. La final micii curioși au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Vernisaj expoziție de artă plastică „Întoarcerea acasă” 25 mai – 8 iunie 2016

Biblioteca ”V.A. Urechia” vă invită joi 26 mai la vernisajul expoziției de artă plastică „Întoarcerea acasă”, artist plastic Teodosia Avram. Tablourile în ulei, acuarelă și grafică sunt expuse în sala de lectură Mihai Eminescu, din sediul central al bibliotecii, în perioada 25 mai – 8 iunie a.c. Prezintă criticul de artă Corneliu Stoica.

Editurile și comorile lor - expoziție de documente de bibliotecă 25 - 29 mai 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, în perioada 25 – 29 mai 2016, să vizionați expoziţia de documente de bibliotecă Editurile și comorile lor, musafiri de seamă la a VIII-a ediție a Festivalului International al Cărții Axis Libri, organizat de Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Național, cu sprijinul Consiliului Județului, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Galați, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor şi în colaborare cu instituțiile de cultură: Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenților. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galaţi, etajul 1.

Expoziție de documente din colecțiile Bibliotecii 21 - 29 mai 2016

Ionel Fernic (n. 29 mai 1901 - d. 22 iulie 1938) compozitor român, aviator (pilot civil) și unul dintre primii parașutiști români, este aniversat la cei 115 ani de la naștere printr-o expoziție de documente din colecțiile Bibliotecii V.A. Urechia, organizată în foaierul sălilor de lectură din sediul central, etajul I. Printre documentele expuse pot fi admirate, partituri muzicale și discuri de vinil cu melodii din creația compozitorului. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21 – 29 mai a.c.

Expoziție de carte 21 - 29 mai 2016

Biblioteca V.A. Urechia îl comemorează pe scriitorul Fănuș Neagu (5 apr. 1932 – 24 mai 2011) printr-o expoziție de carte organizată în foaierul sălilor de lectură, în perioada 21 – 29 mai. Invităm publicul gălățean la vizionarea celor mai reprezentative lucrări semnate de scriitor.

Expoziție „Ziua Europeană a Parcurilor Naționale” 20 - 21 mai 2016

În fiecare an, la 24 mai, este sărbătorită Ziua Europeană a Parcurilor Naționale. Celebrarea acestei zilei își propune să aducă oamenii mai aproape de natură și să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța păstrării frumuseții naturale în ariile și parcurile naturale naționale protejate. În perioada 21 – 29 mai a.c., în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii V.A. Urechia pot fi vizionate documente ce prezintă câteva dintre parcurile și rezervațiile naturale protejate din România și din Europa.

Dimineți de lectură 20 mai 2016

Vineri, 20 mai 2016, ora 10,00, în cadrul Secției pentru copii va avea loc întâlnirea săptămânală din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”. Participă elevii Școlii Gimnaziale nr. 25, coordonați de Dir. prof. Savin Dorina, înv. Tofan Virginia și bibliotecar Vlădescu Violeta.

Lansare de carte „Abecedar istoric gălățean“, autor Victor Cilincă 19 mai 2016

Biblioteca „V.A. Urechia” și Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați, organizează, în cadrul celei de-a XXIV­a ediții a Festivalului Internațional de Animație ”Gulliver”, în sala Mihai Eminescu a bibliotecii joi 18 mai, de la ora 17.00, lansarea cărții „Abecedar istoric gălățean”, autor Victor Cilincă. Sunt invitați toți cei interesați.

Lansare de carte „În căutarea marionetei“ scrisă de conf. univ. dr. Habil Anca Doina Ciobotaru 18 mai 2016

Biblioteca „V.A. Urechia” și Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați, organizează, în cadrul celei de-a XXIV­a ediții a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, în sala Mihai Eminescu a bibliotecii miercuri 18 mai, de la ora 17.00, lansarea cărții „În căutarea marionetei” scrisă de conf. univ. dr. Habil Anca Doina Ciobotaru, profesor la Facultatea de Teatru din cadrul Universității de Arte „George Enescu” din Iași. Sunt invitați toți cei interesați.

Clubul de Șah „Axis Libri” 18 mai 2016

Miercuri, 18 mai 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” va avea loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri” cu domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Simpozionul Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”, ed. A VI-a, Brăila 17 - 18 mai 2016

În perioada 17 - 18 mai 2016 la Brăila va avea loc ediția a VI-a a Simpozionului Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”. Din partea Bibliotecii „V.A. Urechia“ vor participa: Geta Eftimie, director adjunct; Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul, Andreea Iorga, șef Birou Împrumut la Domiciliu pentru Adulți și Violeta Opaiț, responsabil Filiala nr. 5. Vor fi prezentate lucrările: Festivalul Internațional al Cărții „Axis Libri”, Galați, ediția a VIII-a, 2016; Programul educativ-recreativ Tabăra de creație Axis Libri, eveniment central al Bibliotecii Estivale; Grădina cu Cărți - program de educație nonformală.

Colocviul Constructorilor de Nave 13 mai 2016

Vineri, 13 mai, ora 17:00, se va desfășura cea de-a 48-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Agenda manifestării cuprinde: „Creația tehnico-științifică, preocupare de tradiție la SN Constanța. Inovații și invenții brevetate, aplicate în procesul de construire și reparare a navelor”, prezentare făcută de ing. Nicolae Orac, iar ing. Ciprian Liviu Tărcuță ne va împărtăși din „Experiențele unui inginer de garanție”. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. Sunt așteptați toți cei interesați.

Tradiție și istorie în mediul de afaceri gălățean 13 mai 2016

Biblioteca „V.A. Urechia” și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Patronatul IMM Galați, vă invită vineri 13 mai, ora 11:00, în sala Mihai Eminescu, la o serie de manifestări, printre care: Simpozionul „Tradiție și istorie în mediul de afaceri gălățean. Rolul întreprinzătorilor și al asociațiilor profesionale de tip patronal în dezvoltarea economico-socială a Galațiului”, lansare de carte și prezentarea drapelului primei Asociații Patronale din Galați. Evenimentul este integrat în calendarul oficial al evenimentelor și sărbătorilor din România ce își propun să marcheze în luna mai, Ziua Întreprinzătorului. La manifestări sunt invitați să participe reprezentanții mediului de afaceri gălățean și regional, reprezentanți ai conducerilor teritorial-administrative, reprezentanți ai mediului financiar-bancar, colaboratori, mass-media locală și centrală.

Dimineți de lectură 13 mai 2016

Vineri, 13 mai 2016, ora 10,00 în cadrul Secției pentru copii a avut loc întâlnirea săptămânală din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”. Au participat elevii Școlii Gimnaziale nr. 16, coordonați de Director prof. Mogoș Mariana, prof. Sevastre Andreea și bibliotecar Vlădescu Violeta.

Limba română și „Cântecul Gintei latine”! Expoziție de documente de bibliotecă 12 - 20 mai 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, în perioada 12 – 20 mai 2016, să vizionați expoziția de documente de bibliotecă „Limba română și Cântecul Gintei latine!” Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Clubul de Șah „Axis Libri” 11 mai 2016

Miercuri, 11 mai 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri” cu domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

infOlanda 11 mai 2016

Miercuri, 11 mai 2016, ora 9,30 se desfășoară la Centrul de formare al Bibliotecii V.A. Urechia Cursul de informare din cadrul Proiectului InfOlanda: întrebați un bibliotecar! despre condiții de viață și de muncă în Olanda. Acest curs face parte din Proiectul privind mobilitatea forței de muncă, demarat de Guvernul olandez în România. Participanții la curs sunt 14 bibliotecari din bibliotecile comunale din județul Galați, formator: Dediu Titina-Maricica.

Săptămâna voluntariatului 9 - 15 mai 2016

În perioada 9-15 mai 2016, Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” și Clubul V.I.R.A.L. (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii) organizează un amplu program de manifestări ce au drept scop promovarea activității de voluntariat în bibliotecă, o instituție cu ofertă bogată, care se pliază pe satisfacerea nevoilor unor persoane defavorizate și grupuri distincte din cadrul comunității cu ajutorul tinerilor voluntari.

55 de ani de la moartea lui Lucian Blaga 6 - 31 mai 2016

Biblioteca ”V.A. Urechia” îl comemorează la cei 55 de ani de la moarte pe poetul, filosoful, dramaturgul și eseistul român Lucian Blaga, născut la 9 mai 1895 în Lancrăm, jud. Alba și decedat la 6 mai 1961 în Cluj printr­o expoziție organizată în foaierul sălilor de lectură din Sediul central, et. I. Invităm publicul gălățean la vizionarea printre altele, a primelor ediții ale volumelor Poemele luminii (1919), Meșterul Manole (1927), Lauda somnului (1929) care a fost premiat de Societatea Scriitorilor din România, Pașii profetului (1921), precum și alte volume de versuri, proză, teatru existente în colecțiile bibliotecii.

Călător prin orașele Europei 6 - 31 mai 2016

Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor și este celebrată în fiecare an în ziua de 9 Mai. Cu această ocazie, Biblioteca V.A. Urechia a organizat în foaierul sălilor de lectură din Sediul central, expoziția de carte ”Călător prin orașele Europei”, deschisă publicului în perioada 6 – 13 mai. Vă invităm să ne vizitați!

Dimineți de lectură 6 mai 2016

Vineri, 6 mai 2016, ora 10,00 în cadrul Secției pentru copii a avut loc o nouă activitate din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”. Au participat elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, coodonați de prof. înv. primar Țelinoiu Marieta. Invitați speciali au fost scriitorul Victor Cilincă și profesorul Gheorghe Nica.

Clubul de Șah „Axis Libri” 5 mai 2016

Miercuri, 5 mai 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri” cu domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 4 mai 2016

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Figuri politice și militare în stampe din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 - 31 mai 2016

În luna mai „Popasul Bibliofilului” de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Figuri politice și militare în stampe din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”. Expoziția va cuprinde douăzeci de reproduceri după stampe realizate în secolele XVII și XVIII, înfățișând personalități precum: Filip al V-lea, rege al Franței (1292/1293-1322), Cancelarul olandez Elbertus Leoninus (1519/1520-1598), Cardinalul Richelieu (1585-1642), Sultanul Mehmed al IV-lea (1642-1693), Mareșalul francez Adrien Maurice de Noailles (1678-1734), Frederic al II-lea al Prusiei (1712-1786).

Utilizăm setul de caractere UTF-8