Ziua Porților deschise la Penitenciarul Galați30 iunie

Joi, 30 iunie 2016, s-a desfășurat la Penitenciarul Galați un program de manifestări reunit sub de numirea Ziua Porților Deschise. Din partea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a participat o delegație formată din: Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul; Liana Niculeț, responsabil Marketing și Andreea Iorga, responsabil Compartiment Împrumut la Domiciliu pentru Adulți.

Consiliului științific al Bibliotecii 30 iunie 2016

În data de 30 iunie 2016, ora 11:00, a avut loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe trim. al II-lea 2016 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru trim. al III-lea 2016, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Clubul de Șah „Axis Libri” 22 iunie 2016

Miercuri, 22 iunie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”, cu domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu. Începând cu data de 6 iulie 2016, orele 10,30, în fiecare zi de miercuri curioșii sunt așteptați la Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor, la Biblioteca Estivală din Parcul „Mihai Eminescu”.

Vizită de lucru 22 iunie 2016

Vizita de studiu a 14 bibliotecari formatori din Programul Novateca - Republica Moldova pentru a prelua cele mai bune practici și experiențe din Biblioteca V.A. Urechia și Centrul de Excelență ce oferă servicii pentru adulți.

Lansare de carte 17 iunie 2016

Vineri, 17.06.2016, ora 18:00 se va desfășura la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” lansarea următoarelor cărți pentru copii: „Povești la patru ani”, „Conversații poznașe” și „Aventurile lui BuCi – BuCi în Pădurea Fermecată”, autor Miruna Elena Ignat.

Dimineți de lectură 17 iunie 2016

Vineri, 17 iunie 2016, ora 10,00, la sediul central, Sala „Mihai Eminescu” va avea loc întâlnirea săptămânală din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură” și totodată încheierea proiectului. Vor fi prezente cadrele didactice implicate în proiect și elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu”, coordonați de prof. înv. primar Camelia Dediu, prof. înv. primar Vali Ene și bibliotecar Mariana Patron.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 15 iunie

Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” își așteaptă curioșii să se înscrie la Clubul de vacanță- Clubul Curioșilor pentru a afla lucruri noi, dar și pentru a participa la o gamă variată de activități interesante. Înscrierile la club încep cu data de 15 iunie 2016, la Secția pentru copii. (Detalii program aici).

Dunărea și orașul Galați pe valurile timpului! 20 iunie - 15 iulie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării (29 iunie), vă invită să vizionați, în perioada 20.06 – 15.07.2016, expoziția de documente și copii foto Dunărea și orașul Galați pe valurile timpului! la sediul său din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

infOlanda 16 iunie 2016

Joi, 15 iunie 2016, ora 9:30 se desfășoară la Centrul de formare al Bibliotecii V.A. Urechia Cursul de informare din cadrul Proiectului InfOlanda: întrebați un bibliotecar! despre condiții de viață și de muncă în Olanda. Acest curs face parte din Proiectul privind mobilitatea forței de muncă, demarat de Guvernul olandez în România. Participanții la curs sunt 14 bibliotecari din bibliotecile comunale din județul Galați, formator: Dediu Titina-Maricica.

Clubul de Șah „Axis Libri” 15 iunie 2016

Miercuri, 15 iunie 2016, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor clubului de șah, „Axis Libri”.

Biblioteca Estivală 15 iunie

Miercuri, 15 iunie 2015, orele 11:00, în Parcul Municipal „Mihai Eminescu” are loc deschiderea oficială a Bibliotecii Estivale, aflată la cea de a IV-a ediție. Biblioteca estivală va oferi gălățenilor accesul la servicii de lectură, informare, recreere și va avea următorul program de funcționare: Luni-Vineri: 10:00 - 18:00; Duminica: 9:00 - 13:00. Veniți să petrecem împreună zile de vară active și amuzante, într-un ambient plăcut și relaxant.

Nemuritorul Luceafăr – Mihai Eminescu 15 iunie 2016

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și al Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” și în colaborare cu instituțiile de cultură: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” organizează programul de manifestări: Nemuritorul Luceafăr – Mihai Eminescu, comemorând astfel 127 de ani de la moartea poetului nepereche. Evenimentul se va desfășura miercuri, 15 iunie 2016, ora 11:00, în Parcul Eminescu, la Statuia Poetului. În semn de prețuire a poetului național se va redeschide și Biblioteca estivală care va funcționa pe toată perioada verii.

Lansare de carte la Penitenciarul Galați 14 iunie 2016

Marți, 14 iunie 2016 la ora 12:00 a fost lansată la Penitenciarul Galați cartea „Penitenciarul - ultima autoritate”, autor conf. univ. dr. Gheorghe Florian. Din partea Bibliotecii au participat Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul și Titina-Maricica Dediu, șef birou Completare, achiziții. Evidența colecțiilor.

Simpozion Național „Impactul Artei și Culturii asupra educației Europene” 12 iunie 2016

Duminică 12 iunie, ora 9.30, Biblioteca V.A. Urechia și Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, organizează, în sala de lectură Mihai Eminescu din sediul central, etajul I, Simpozionul Național „Impactul artei și culturii asupra educației europene”, ediția I, 2016, din cadrul Proiectului Național „Incursiuni culturale”. Organizatorii evenimentului sunt: prof. Gelu Homner, ing. Lidia Mazilu, prof. Antoanela Cioroiu și prof. Cristina Mirabela Radu.

Conferință de încheiere de Proiect 10 iunie 2016

Biblioteca V.A. Urechia vă invită vineri 10 iunie 2016, între orele 14.00 – 18.00, în sala de lectură Mihai Eminescu din sediul central, etajul I, la Conferința de încheiere a proiectului „Curier pentru AUTISM”, derulat de Asociația Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism din Galați, cu sprijinul sponsorului Fan Courier și al partenerilor implicați.

Omagiu lui Eminescu! - expoziție de documente de bibliotecă 10 - 20 iunie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, cu ocazia comemorării poetului național Mihai Eminescu, vă invită să vizionați expoziția de documente de bibliotecă Omagiu lui Eminescu! Expoziția poate fi vizionată în perioada 10 – 20 iunie 2016 la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Ziua Eroilor – Sărbătoare Națională a poporului Român 8 iunie 2016

Ziua de 9 iunie, este pe lângă sărbătoarea cu semnificație religioasă a Înălțării Domnului și un moment de cinstire a eroilor neamului românesc. Cu această ocazie, Biblioteca V.A. Urechia, va organiza miercuri 08 iunie 2016, între orele 12.00-15.00, în incinta Cercului Militar Galați, expoziția „Eroi ai neamului românesc în documente din colecțiile Bibliotecii V.A. Urechia”. Evenimentul se încadrează în seria activităților desfășurate de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” din Galați cu ocazia aniversării a 96 de ani de la legiferarea comemorării eroilor căzuți în războaie, de Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paști.

Aniversare: Henri Coandă – 130 de ani de la naștere 7 – 13 iunie 2016

Cu ocazia aniversării a 130 de ani de la nașterea inginerului, savant și academician, pionier al aviației Henri Coandă (7 iun. 1886-25nov. 1972), Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați, în perioada 7-13 iunie 2016, expoziția de documente organizată în foaierul sălilor de lectură din sediul central al bibliotecii.

Comemorare: Stolnicul Constantin Cantacuzino – 300 de ani de la moarte 7 - 13 iunie 2016

La împlinirea a 300 de ani de la moartea Stolnicului Constantin Cantacuzino, istoric, geograf, om politic și diplomat (1640 -7 iun. 1716), Biblioteca V.A. Urechia, organizează în perioada 7 – 13 iunie, în foaierul sălilor de lectură din sediul central, etajul, I, o expoziție de documente ce reflectă importanța activității unuia dintre cei mai mari umaniști români.

Comemorare: Sergiu Tofan – 5 ani de la moarte 7 - 13 iunie 2016

Biblioteca ”V.A. Urechia” din Galați comemorează împlinirea a 5 ani de la moartea celui care a fost profesor universitar, doctor în filosofie Sergiu Tofan, printr-o expoziție cu câteva dintre cele mai importante lucrări ale sale și câteva care i-au fost dedicate. Sergiu Tofan a fost șef al catedrei de Filosofie a Facultății de Isorie și Filosofie din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, membru în colectivul de redacție al revistelor ”Eidos” și Analele Universității Dunărea de Jos, fascicula Filosofie și a colaborat la mai multe reviste de cultură gălățene. Publicul gălățean este invitat să vizioneze expoziția organizată în Sala Mihai Eminescu, în perioada 7 – 13 iunie.

Vizită de lucru 3 iunie 2016

În data de 3 iunie 2016, Galațiul a fost gazda unui grup de 25 de bibliotecari din bibliotecile publice din raionul Cahul, susținuți de programul NOVATECA, care vor efectua o vizită de lucru. Delegația va vizita sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” precum și bibliotecile publice comunale din Vlădești, Vânători și Odaia Manolache. Programul Novateca, asemănător programului Biblionet care a fost implementat în România, este susținut de organizația americană IREX, care sprijină reforma sistemului de biblioteci din Republica Moldova. În cadrul acestui program au fost selectate 68 de biblioteci sătești din Republica Moldova pentru a fi dotate cu computere și conectate la internet. Scopul proiectului este în esență înființarea și testarea unei rețele de biblioteci publice moderne care să deschidă publicului un acces mai mare la educație, informație, circulația ideilor.

Colocviul Constructorilor de Nave 3 iunie 2016

Vineri, 3 iunie, ora 16:00, se va desfășura cea de-a 49-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Agenda manifestării cuprinde: "Despre Matei Kiraly, asa cum l-am cunoscut", prezentare făcută de prof. univ. Liviu Stoicescu; ”Cercetarea științifică teoretică și experimentală din România în domeniul construcțiilor de nave. Matei Kiraly, pionier al navelor pe perna de aer în România”, prezintă dr. ing. Jean Sever Popovici și dr. ing Roman Pîrvulescu. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii și sunt așteptați toți cei interesați.

Tablouri dunărene la Galați 2 - 30 iunie 2016

„Dunărea a fost și este norocul Galaților; și de vom fi oameni cu minte și prevăzători, Dunărea va ridica Galații mai sus de foarte multe porturi fluviale” afirma Dimitrie T. Faur în lucrarea Galațiul Nostru: Însemnări istorice și culturale. Expoziția Tablouri dunărene la Galați, dedicată Zilei Dunării (29 iunie), reunește douăzeci de cărți poștale și fotografii cu imagini ale vechiului port comercial al orașului și frumoasele nave ce despicau odinioară apele bătrânului fluviu, documente din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”. Expoziția este deschisă la Popasul Bibliofilului de la sediul central, et. 1 (mezanin), în perioada 2-30 iunie 2016.

Carnavalul Cărții pentru Copii. Ediția a XXXVI-a 1 iunie 2016

Cu prilejul Zilei de 1 iunie „Ziua Internațională a Copilului”, Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” organizează, ca în fiecare an, concursul de personaje Carnavalul Cărții intitulat „Personaje minunate din cărți adunate...”. Pentru detalii referitoare la condițiile de participare consultați Regulamentul de concurs (aici).

Gingășia și mirajul copilăriei! 1 iunie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în colaborare cu Secția Regională de Poliție Transporturi Galați, cu ocazia Zilei internaționale a copilului, organizează, în data 01.01.2016, orele 11.00 – 12.00, o frumoasă activitate de sărbătorire a copilăriei; vor participa elevi de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți”sub îndrumarea cadrelor didactice. Polițiștii le vor dezvălui elevilor cum să acționeze în situații neprevăzute când vor călători cu trenul. Vă invităm la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR Călători Galați în perioada 1 – 10 iunie 2016 să vizionați o frumoasă expoziție de documente de bibliotecă Gingășia și mirajul copilăriei în cele mai frumoase scrieri!

Utilizăm setul de caractere UTF-8