Care este Everestul tău! 18 decembrie

Vă așteptăm, joi 18.12.2014, ora 17:00, la Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, în Sala „Mihai Eminescu” pentru o nouă prezentare a campaniei „Care este Everestul tău?” susținută de alpinistul gălățean Tiberiu-Nicolae Pintilie cel care a coordonat cea mai tânără expediție românească din Himalaya.

Periplu în lumea basmelor 18 decembrie

În cadrul proiectului educațional „Comorile basmelor românești” a avut loc la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” una din acțiunele proiectului, intitulată „Periplu în lumea basmelor”. După prezentarea creațiilor literare copiii au avut de completat un chestionar privind interesul elevilor pentru lectură. La final au cântat colinde românești și au primit cărți calendare și dulciuri.

Invitație la Banca Națională a României 17 decembrie

Miercuri, 17.12.2014, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați, Zanfir Ilie a fost invitat la Banca Națională a României, unde a primit o donație de 10 cărți, tipărituri apărute sub egida Băncii Naționale cu un conținut de importanță pentru specialiști și nu numai, cu asigurarea că ne va onora cu prezența și cu o donație de 150-200 cărți în trimestrul I sau trimestrul II al anului 2015. (Dl. consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României profesor/ cercetător istoric Cristian Păunescu).

Am venit să colindăm! 17 decembrie

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, elevii de la Şcoala Gimnazială din Smîrdan și elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 33 din Galați au venit să colinde personalul și cititorii Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. Copiii au primit în dar cărți, calendare și dulciuri din partea Bibliotecii și a Primăriei Municipiului Galați.

Clubul de șah „Axis Libri” 17 decembrie

Miercuri, 17.12.2014, a avut loc ultima întâlnire, din acest an, a membrilor Clubului de Şah „Axis Libri”. În încheiere, aceștia au cântat un colind și s-au bucurat de dulciurile primite din partea Primăriei Galați.

Pentru Biblioteca „V.A. Urechia” deja a venit Moșu! 16 decembrie

Grație eforturilor depuse de Dl. Președinte Dan Lilion Gogoncea în cursul acestei săptămâni, mai exact marți 16 decembrie, fondul de carte franceză a fost completat cu o generoasă donație, peste 6000 exemplare, primite de la Asociația Karolus Magnus al cărei președinte este dl. Michel Tarlowski.

Tradiții și obiceiuri de iarnă – expoziție 15 - 31 decembrie

În perioada 15.12–31.12.2014, la sediul central al Bibliotecii Județene ”V.A.Urechia”, în holul principal poate fi vizionată expoziția intitulată sugestiv „Tradiții și obiceiuri de iarnă”, organizată cu sprijinul preșcolarilor și școlarilor din instituțiile de învățământ gălățean.

Programul de sărbători 15 decembrie 2014 - 4 ianuarie 2015

În perioada 15 decembrie 2014 - 4 ianuarie 2015 programul pentru public al Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați la Sediul central și la Filiale va fi între ora 9:00 - 17:00. De asemenea va fi închis pentru public în zilele: 19 ÷ 22 decembrie 2014, 24 ÷ 27 decembrie 2014, 31 decembrie 2014 și 1 ÷ 4 ianuarie 2015.

Consiliul științific al Bibliotecii 15 decembrie

În data de 15 decembrie 2014, ora 11:00 va avea loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe anul 2014 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru anul 2015, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Moș Crăciun cu drag sosește, niciodată n-a lipsit!! 15 decembrie

Luni, 15 decembrie, copiii din cadrul Fundației Inimă de copil, îndrumați de dna Docan Sanda, ne-au vestit începerea sărbătorilor de iarnă, lângă bradul frumos împodobit de la intrarea în Bibliotecă. Ei ne-au încântat sufletele cu un recital de colinde care au răsunat plăcut și melodios, pe acorduri de chitară. Cu toții au primit cadouri din partea reprezentanților Campaniei ShoeBox în persoana dnei Argenti Rodica, cărți, calendare, multe urări de bine și sănătate din partea colectivului Bibliotecii „V.A. Urechia” și a utilizatorilor care se aflau în acel moment în bibliotecă și au asistat la momentul lor artistic.

Salonul Literar „Axis Libri” - Ediție Specială 11 decembrie

Joi, 11 decembrie 2014, ora 17:30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează o Ediție Specială a Salonului Literar „Axis Libri“. La această întâlnire se va lansa volumul Picături de suflet în contul înțelepciunii tale, autor Aurelia Grosu. Prezintă și moderează: Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Raftul cu inițiativă 5 decembrie

Vineri, 5 decembrie 2014, ora 15:00, cu prilejul Zilei Internaționale a Voluntarilor, la Secția de împrumut pentru adulți a avut loc lansarea Punctului de informare pentru voluntariat - Raftul cu inițiativă. Activitatea se subscrie proiectului național cu aceeași denumire, inițiat de Centrul Național pentru Voluntariat ProVobis, și este derulată în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” intitulat BVAU - Star voluntar.

Salonul literar „Axis Libri” 4 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 4 decembrie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Interogație finită”, autor Coriolan Păunescu, „Boholț: Sat ardelean al tradiției, statorniciei și speranței”, autor Aurel Drăguș, prezintă Vasile Joantă și „Oameni de ieri, de azi, dintotdeauna”, autor Vasile V. Popa. În cadrul manifestării va avea loc vernisajul expoziției „Pășind printre chipuri” de ALDYN. În deschidere un minirecital al Grupului Ortodoxia care vor interpreta „Doina” de Mihai Eminescu și colinde românești. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Clubul de șah „Axis Libri” 3 decembrie

Miercuri, 03.12.2014, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”. Pentru prima dată copiii au participat la un concurs de șah „Cupa Moș Nicolae”, organizat de Clubul Sportiv „Șah Club Galați”. Câștigători au fost: Năstase Mihai-Gabriel, Popa Mihai, Buhăescu Florin, Matei Eduard-Andrei, Iorga Andrei, Bălan Silvia-Medeea, Bradea Alessia-Gabriela, Moisă Miruna-Gabriela și Ursu Silvia- Maria.

Utilizăm setul de caractere UTF-8