Prima vizită la bibliotecă 26 aprilie

Joi, 26 aprilie 2018, prichindeii de la Grădinița nr. 3 Măstăcani însoțiți de doamna prof. Florența Lungu au vizitat Filiala nr. 1 ”Costache Negri” - Fundația ”Andreiana Juventus”.

Salonul Literar „Axis Libri” 26 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 26 aprilie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Poarta turcească”, autor A.G. SECARĂ; „Era iudelor: un ziar în 460 de pagini”, autor Mihai VIȘOIU; „Locuirea în poezie”, autori Viorel COMAN și Nicolae Grigore MĂRĂȘANU; „Teatru anglo-american” și „Vita brevis”, autor Jostein Gaardner – traducător Petru IAMANDI; „Oul, blidul triumfal”, autor Ioan TODERIȚĂ. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Vizită la Bibliotecă 26 aprilie

În cadrul unui proiect internațional mult mai amplu, „Mevlana”, inițiat de Turcia și care are ca scop cooperarea și întărirea relațiilor, atât la nivel academic cât și cu societatea civilă din zona Balcanilor, o delegație turcă, avându-i în frunte pe Prof. Dr. Ahmet TAŞĞIN, Director de Proiect, decanul facultății de sociologie de la Universitatea Necmettin Erbakan din Konya, fosta capitală a Imperiului Selgiucid, Prof. Dr. Bilal KUŞPINAR, decanul facultății de filozofie de la aceeaşi Universitate, Yusuf BENLİ, directorul general al muzeelor din Konya și Hasan YAŞAR, directorul general al bibliotecilor din districtul Konya, a vizitat și Biblioteca „V.A. Urechia”, ghidul dumnealor prin oraşul Galați fiind preşedinta organizației Galați a Uniunii Democrate Turce din România, doamna profesor Gulten ABDULA NAZARE. Au fost donate Bibliotecii un număr semnificativ de cărți și publicații în limba turcă, care se vor adăuga Raftului special de literatură turcă.

Dimineți de lectură - Andersen și poveștile sale inedite 26 aprilie

Joi, 26 aprilie 2018, ora 12:00, elevii Școlii Gimnaziale „Sf. Împărați”, coodonați de Dir. Prof. Cristea Elena-Laura, Prof. înv. primar Cernat Tatiana și bibliotecar Patron Mariana au realizat o frumoasă activitate în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. Tema întâlnirii de azi a fost „Andersen și poveștile sale inedite”. La final copiii au vizionat un film din opera binecunoscutului autor danez H. Ch. Andersen.

Vizită la Bibliotecă 26 aprilie

Joi, 26 aprilie 2018, ora 10:00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială Nr. 5, din Galați, coordonați de prof. înv. primar Dinu Liviea. Copiii au primit informații despre condițiile de înscriere și despre serviciile bibliotecii. După ce au răsfoit cărțile din colecțiile secției specifice vârstei lor, ei au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Barbu Ștefănescu Delavrancea: 100 ani de la moarte 26 aprilie

Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" vă invită să descoperiți titluri consacrate din opera marelui prozator și dramaturg român la comemorarea a 100 de ani de la moarte.

Vasile Voiculescu: 55 de ani de la moarte 26 aprilie

iliala nr. 2 "Paul Păltănea" vă invită să vizitați expoziția de documente ce aparțin cunoscutului poet, prozator și dramaturg român Vasile Voiculescu la 55 de ani de la moarte.

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România 25 aprilie

Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” vor organiza pe 25 aprilie 2018, ora 13:00. În Sala Senatului din incinta Universității „Dunărea de Jos” întrunirea profesională cu tema Bibliotecile și necesitatea implicării în dezvoltarea durabilă dedicată zilei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România. La acest eveniment profesional urmează să participe bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați, obiectivul principal al întâlnirii fiind formarea profesională continuă a bibliotecarului și a specialistului din domeniul științelor informării și documentării.

Premiul „Ion Nistor” 24 aprilie

La Banca Națională a României în cadrul Simpozionului anual de istorie și civilizație bancară „Cristian Propișteanu”, ediția a XXVI-a managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați Zanfir Ilie a primit Premiul „Ion Nistor” și medalia 2018 din partea Fundației „Magazin Istoric” pentru cartea „Legendele Galaților”.

Vizită la Bibliotecă 24 aprilie

Marți, 24 aprilie 2018, ora 10.00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a primit vizita elevilor clasei a V-a A de la Liceul cu Program Sportiv, din Galați, coordonați de prof. Toader Gina și prof. Popescu Monica. Elevii au fost informați despre condițiile de înscriere, despre serviciile bibliotecii și despre istoricul acesteia. După ce au răsfoit cărțile din colecțiile Secției pentru Copii au vizitat Atelierul Legătorie. La finalul ei au vizionat un film documentar la Sala Multimedia. Activitatea a făcut parte din programul educațional „Școala Altfel”.

CENTENARUL ROMÂNIEI MARI 24 aprilie

Marți, 24 aprilie, ora 12.00, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc a patra întâlnire din cadrul proiectului educațional „Centenarul României Mari” - viziune, cunoaștere și promovare a istoriei de acum 100 de ani. Au participat elevii Liceului Teoretic „Dunărea”, coordonați de Dir. Prof. Moțoc Lucica, Dir. Adj. Prof. Piticari Ramona, Prof. Mihai-Bogatu Laura și bibliotecar Ariton Lica.

Cartea, o cetate luminată 23 aprilie

Elevii claselor a IX-a B și a X-a B de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” îndrumați de doamnele profesori Neghină Maricica, Varlan Oana-Georgiana și bibliotecar Catan Cătălina-Elena au marcat „Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor” printr-o dezbatere literară în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”.

Consfătuirea județeană anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale județului Galați 23 aprilie

Luni, 23 aprilie 2018, va avea loc la sediul BVAU Consfătuirea județeană anuală a bibliotecarilor din bibliotecile publice ale județului Galați. Programul va cuprinde expuneri și dezbateri pe următoarele probleme principale: Bilanțul realizărilor și perspectivele de la Biblioteca „V.A. Urechia” și din Bibliotecile publice din județul Galați; Lectura publică în județul Galați; Ședințe ale ANBPR și ABR, Filiala Galați.

Ziua Bibliotecarului în România 23-30 aprilie

În perioada 23 – 30 aprilie 2018 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să participați la o serie de manifestări, prilejuite de Ziua Bibliotecarului în România (23 aprilie) care coincide la nivel internațional cu Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și cu sărbătorirea ortodoxă a Sf. Gheorghe, ce vor avea loc atât la sediul central cât și la filiale! Detalii în program.

Campania Bibliotecar pentru o zi 23-30 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să-i treceți pragul în perioada 23 - 30 aprilie 2018, în calitate de „Bibliotecar pentru o zi”, având astfel ocazia de a pătrunde în culisele acestei profesii. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii – Compartimentul Împrumut la Domiciliu pentru Adulți și la Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, începând cu data de 23 aprilie 2018 între orele 09:00 - 16:00. Persoane de contact: responsabil Compartiment Împrumut la Domiciliu pentru Adulți și responsabil Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”. Vă așteptăm!

Scriitori gălățeni contemporani în colecțiile bibliotecii - expoziție de documente de bibliotecă 23-30 aprilie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 23-30.04.2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Bibliotecarului și Zilei Internaționale a Cărții și Dreptului de autor să vizionați expoziția de documente de bibliotecă Scriitori gălățeni contemporani în colecțiile bibliotecii și să participați la Campania de promovarea a profesiei de bibliotecar - Bibliotecar pentru o zi! Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Cenaclul „Destine Junior” 22 aprilie

Duminică, 22 aprilie 2018, la ora 10:00 are loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” - sediul central, cea de a treia întâlnire cu membrii Cenaclului „Destine Junior”, înființat sub egida Societății Culturale „Destine” București. Sunt invitați să participe elevi, cadre didactice, scriitori și alte persoane interesate de eveniment. Vă așteptăm!

„Rafinamentul și eleganța lecturii – Semne de carte și coupe-papier” 19-25 aprilie

Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 19 – 25 aprilie 2018 expoziția cu titlul: „Rafinamentul și eleganța lecturii – Semne de carte și coupe-papier din colecția personală ing. Radu Moțoc”. Cu ocazia celebrării Zilei Bibliotecarului din România, ne propunem să prezentăm comunității gălățene câteva semne de carte și instrumente de tăiere a scrisorilor, strânse în decursul a mai multor decenii de rafinatul și pasionatul colecționar ing. Radu Moțoc. Pot fi regăsite în expoziția propusă semne de carte țesute sau lucrate manual, cele mai multe cu motive naționale, dar și instrumente de tăiere a scrisorilor, frumos și elegant ornamentate. Expoziția este deschisă publicului în sala de lectură Mihai Eminescu, în sediul central.

Afișul în Biblioteca V.A. Urechia – pagini de istorie contemporană 19-25 aprilie

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului și a Bibliotecilor Publice din România, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 19 – 25 aprilie 2018, în foaierul sălilor de lectură din sediul central, expoziția cu titlul: ”Afișul în Biblioteca V. A. Urechia – pagini de istorie și de rememorare”. Cu această ocazie toți cei care îmbrățișează această nobilă profesie sunt invitați să descopere printre exponate, afășe de popularizare a cărții și bibliotecii V.A. Urechia din perioada anilor 1960-1980.

Salonul Literar „Axis Libri” 19 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 19 aprilie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Unduirea timpului” și „Tempo rubato”, autor Maria COGĂLNICEANU; „Prădători sentimentali” și „Revoluția anunțată”, autor Gheorghe MARCU; „Ochiul sufletului”, autor Angela BURTEA; „Arcă-n vremi de mătase”, autor Valeriu VALEGVI. În deschiderea evenimentului Adina Lazăr, actriță a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” și profesor la Școala de Arte va susține un scurt moment artistic împreună cu elevii săi. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Ia-mă de mână, să creștem împreună! 19 aprilie

În cadrul proiectului educațional „Ia-mă de mână, să creștem împreună!”, inițiat de I.S.J. Galați în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” am primit vizita copiilor de la Grădinița cu P. N. „Albă Ca Zăpada”, coodonați de prof. înv. preșcolar Cepraga Emilia, din localitatea Vlădești. Prichindeii au vizitat Secția pentru copii, au răsfoit cele mai frumoase cărți de povești și au primit daruri de la partenerii proiectului, respectiv copiii Grădiniței cu P.P. Nr. 36 din Galați, coordonați de: Dir. Nechita Carmen Zvetlana, Prof. înv. preșcolar Sandu Mihaela, Prof. înv. preșcolar Botezatu Ecaterina, Prof. înv. preșcolar Toma Veronica, Prof. înv. preșcolar Cilibeanu Angelica și Prof. înv. preșcolar Gheorghiță Corina. La final, micuții au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia a Bibliotecii.

Personajele lui Caragiale între creativitate și originalitate 19 aprilie

Joi, 19 aprilie 2018, ora 12.30 - ”Personajele lui Caragiale între creativitate și originalitate” - Filiala nr. 1 ,,Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii, a fost onorată să fie gazda activității ,,Personajele lui Caragiale între creativitate și originalitate’’, prezentată de elevii clasei a IV-a de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza”, coordonați de doamnele profesor Doinița Miron și Mariana Balaban. Micuții noștri au dorit să-i aducă un omagiu marelui dramaturg, la împlinirea celor 166 de ani de la naştere, în lumea minunată a cărților. Felicitări!

Was mochten Sie werden 18 aprilie

Miercuri, 18 aprilie 2018, ora 8.00 - „Was mochten Sie werden” - Elevii clasei a IX-a C de la Liceul Teoretic ,,Emil Racoviță'', coordonați de doamna prof. Geanina Gheorghiu au desfăşurat ora de limba germană, în lumea cărților. Adolescenții şi-au consolidat noțiunile despre meserii, au dialogat şi ne-au prezentat ceea ce vor să devină în viitor. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii ( Biblioteca V.A. Urechia”, Fundația Andreiana Juventus).

Cărțile care ne uimesc 18 aprilie

Miercuri, 18 aprilie 2018, ora 10.30 - ”Cărțile care ne uimesc” - Cartea…ce minune! Adună în filele ei emoții, trăiri, posibile lumi, călătorii şi oameni. Biblioteca, acest univers nelimitat este primul loc al întâlnirii cu neprețuitele cărți. Un astfel de atelier de lectură în care cartea, regina culturii este încurajată şi sărbătorită, a fost prezentat de elevii clasei a III-a B de la Şcoala Gimnazială nr. 29, coordonați cu multă dăruire de doamna profesor Lorena Drăgoi, la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii. Cititorii noştri veseli şi isteți ne-au prezentat cărțile lecturate, apoi au lucrat pe grupe afişele de reclamă. Felicitări!

Workshop regional 17 aprilie

Asociația Bibliotecarilor Maghiari a organizat la Budapesta, în colaborare cu IFLA, în perioada 17-19 aprilie 2018, un workshop regional dedicat activităților de advocacy privind contribuția bibliotecilor publice la Agenda ONU 2030 și la obiectivele dezvoltării durabile. Numele proiectului a fost: Let’s work together on library advocacy! Au participat 17 bibliotecari din 6 țări: Cehia, Polonia, România, Slovacia, Ucraina și Ungaria. Asociația Bibliotecarilor din România a delegat, în ședința Consiliului Director, pe doamnele Dorina Bălan de la Biblioteca Județeană „V.A. URECHIA” Galați și Corina-Mihaela Apostoleanu de la Biblioteca Județeană „IOAN N. ROMAN” Constanța pentru a participa din partea României.

Concurs de creație „Scriitori de ieri, de azi și de mâine” 16 aprilie

Admiri faptele eroice ale înaintașilor neamului? Îți place parfumul târgului de altă dată? Te pasionează să călătorești în lumi fictive? Iubești lectura, poezia și proza sau teatrul? Dacă ai talentul și ușurința scrisului pentru a răspunde la aceste întrebări, în mod implicit, te invităm să participi la Concursul de creație literară „Scriitori de ieri, de azi și de mâine”, ediția a X-a 2018, până în data de 4 iunie 2018. Detaliile Regulamentului de participare.

Colocviul Constructorilor de Nave 13 aprilie

Vineri, 13 aprilie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 65-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați şi Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). La această întâlnire,ne bucurăm de prezența reprezentantilor șantierului VARD Brăila, domnul director tehnic ing. Daniel Popescu si domnul coordonator Personal ing. Dan Rotaru care prezintă realizările din perioada 2016-2018. În cadrul ciclului „Proiecte deosebite”, domnul director Daniel Popescu va vorbi despre o nouă navă care se va construi începând cu anul acesta în premieră în România: un Feribot cu propulsie 100% electrică, destinat să opereze în fiordurile norvegiene. Întâlnirea va avea loc, ca de obicei, la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Vizită la Bibliotecă 13 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a primit vizita unui grup de elevi de la Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu” com. Schela, județul Galați, coordonați de prof. înv. primar Tcacenco Cristina și prof. înv. Gîrleanu Ramona. Elevii au fost informați despre modul cum pot devenii cititorii bibliotecii, au citit din colecțiile Secției Copii și au vizionat un film la secția Multimedia.

Salonul Literar „Axis Libri” 12 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 12 aprilie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Emigrantele”, autor Dora Alina ROMANESCU; „Pe marginea prăpastiei”, vol. 1, autor Petre GRIGORE; „Nostalgii...”, autor Ionel JECU; „Lasă-mă sub cerul tău” și „Poezia izvor de lumină”, autor Nicolae MĂRUNȚELU; „Pe malul de lut al fluviului”, autor Ioan Gh. TOFAN. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Mircea Petrescu-Dâmbovița, profesor universitar, doctor în litere și filosofie, arheolog și istoric – 5 ani de la moarte 11-18 aprilie

Cu ocazia împlinirii a 5 ani de la moartea celui care a fost profesor universitar, doctor în litere și filosofie, arheolog și istoric Mircea Petrescu-Dâmbovița (n. 21 mai 1915, Galași – 13 apr. 2013, Iași), Biblioteca ”V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției de documente organizată cu acest prilej în foaierul sălilor de lectură, din sediul central, etajul I. Pentru valoarea contribuțiilor sale științifice, Mircea Petrescu Dîmbovița a fost ales membru corespondent (1991) și, apoi, membru titular al Academiei Române (1996). Aprecierea activității sale este atestată și de alegerea sa în prestigioase instituții științifice de specialitate: membru titular al Institutului de Preistorie și Protoistorie din Florența și membru corespondent al Institutului Arheologic German.

Personalități gălățene comemorate în luna aprilie – Corneliu V. Botez, poet, publicist și magistrat 11-18 aprilie

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la moartea poetului, publicistului și magistratului Corneliu V. Botez, Biblioteca ”V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției de documente organizată cu acest prilej în sala de lectură Mihai Eminescu, în perioada 11-18 aprilie 2018. Corneliu Botez, născut la 2 iunie 1870, în Galați, este inițiatorul campaniei de omagiere a celui supranumit poetul național, Mihai Eminescu. De-a lungul întregii sale cariere a deținut numeroase funcții cu greutate, enumerându-le aici pe cele de preşedinte al Secției Juridice a Institutului Social Român şi de preşedinte al Tribunalului Galați, dar adiacent carierei sale de magistrat, Corneliu V. Botez a ales să fie şi redactor al Cronicei săptămânale a ziarului gălățean Poşta. În 1893 a editat și un volum de poezii care poate fi vizionat în expoziția noastră.

Vizită la Bibliotecă 10 aprilie

Cunoscuta regizoare Eva Pervolovici a venit în Galați la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ pentru documentare și promovarea personalității lui Daniel Spoerri, faimos și recunoscut artist plastic avangardist, coregraf și regizor de teatru.

Salonul Literar „Axis Libri” 5 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 5 aprilie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Din infern, cu dragoste”, autor Aura CHRISTI; „Iudex”, autor Teodor PARAPIRU și „Emigranții”, autor Costel CRÂNGAN. Moderator: Zanfir Ilie.

Fii generos cu cei din comunitate - workshop 4 aprilie

Astăzi, 4 aprilie 2018, la ora 10:00, în deschiderea activităților de voluntariat organizate în cadrul Proiectului 4/4 PentruPrieteni, proiect inițiat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și implementat de American Councils for International Education, dedicat comemorӑrii a 50 de ani de la trecerea în neființă a activistului pentru drepturi civile Martin Luther King, Jr., se va desfășura în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii workshopul „Fii generos cu cei din comunitate”. Participă voluntarii Bibliotecii precum și voluntarii înscriși pe pagina proiectului precum și membrii comunității gălățene. Invitat special: d-na Camelia Nenu, inspector școlar istorie din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Galați.

„4/4 pentru prieteni” - Citește și dăruiește o carte! 4 aprilie

Miercuri, 4 aprilie 2018, ora 12 voluntarii Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, respectiv elevii Școlii Gimnaziale Sf. „Grigorie Teologul”, coordonați de prof. Deaconescu Mihaela, elevii clasei a IV-a ai Școlii Gimnaziale „Sf. Împărați”, coodonați de prof. înv. primar Cernat Tatiana și voluntarele Lefter Sabina și Balmuș Andreea de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” au participat la activitatea „Citește și dăruiește o carte”! Împreună cu voluntarii ne-am deplasat la Centrului de zi de la Asociația Multifuncțională „Sf. Spiridon”, coodonați de prof. Udreș Veronica și prof. Boșcu Gina, le-am citit copiilor și le-am oferit cărțile colectate în cadrul proiectului „4/4 pentru prieteni”, lansat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education și Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați, ca partener.

„4/4 pentru prieteni” - Lectura unește comunități 4 aprilie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, alături de voluntari și în colaborare cu Centrul de Zi La Vale - Fundația Cuvântul Întrupat, a derulat o frumoasă și interesantă activitate pentru copiii din cartierul gălățean Valea Orașului, Lectura uneste comunități - despre drepturile copiilor și rolul lor în societate, în cadrul proiectului „4/4 pentru prieteni”, lansat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education și Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați, ca partener.

Proiectul 4/4 PentruPrieteni (Vînători) 4 aprilie

Biblioteca comunală Vînători a participat în cadrul Proiectului 4/4PentruPrieteni, în data de 4 aprilie 2018 în intervalul orar 10:00 - 12:00, cu un moment artistic realizat de micuțele majorete din Trupa „STAR DANS” a Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” Vînători și de Grupul folcloric „Glasul Odăieșilor” din Odaia Manolache, care au fost la Căminul de bătrâni „Căsuța cu Bunici”, pentru a-i încânta pe cei cazați acolo cu dansuri și cântece populare.

Proiectul 4/4 PentruPrieteni (Măstăcani) 4 aprilie

Biblioteca comunală Măstăcani a participat în cadrul Proiectului 4/4PentruPrieteni, în data de 4 aprilie 2018 în intervalul orar 10:00 - 12:00, împreună cu elevii coordonați de doamna Onu Mariana de la Școala Gimnazială „Gheorghe Poalelungi” Măstăcani. În cadrul acestei activități, elevii și membrii comunității au făcut voluntariat constând în colectarea și sortarea deșeurilor pe categorii în Comuna Măstăcani.

Proiectul 4/4 pentru prieteni 4 aprilie

În data de 4 aprilie 2018, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” alături de U.S. Embassy Bucharest și American Councils for International Education organizează în cadrul Proiectului 4/4 pentru prieteni o serie de activități de voluntariat. Proiectul 4/4 pentru prieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4 Pentru Prieteni se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

4/4 pentru prieteni - Voluntarii BVAU şi comunitatea 4 aprilie

Vino alături de noi să ecologizăm liziera limitrifă de pe lângă stadionul Dunărea în data de 04.04.2018, începând cu ora 12:00. Activitatea face parte din proiectul 4/4 pentru prieteni. Sperăm ca gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King, JR.: „Întrebarea cea mai urgentă şi insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilați?”, să vă inspire!

Fii activ și implică-te în comunitate 4 aprilie

Proiectul național "4/4 pentru prieteni" a ajuns la final. Copiii de la Centrul de plasament nr. 3 Galați s-au bucurat de darurile primite de la voluntarii Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în cadrul activității „Fii activ și implică-te în comunitate!” care a atras un număr semnificativ de participanți. Mulțumim tuturor pentru promptitudine și implicare!

Zâmbete, cărți și voluntari inimoși 4 aprilie

Miercuri, 4 aprilie 2018 – „Zâmbete, cărți și voluntari inimoși” în județul Tulcea. Gesturile mici aduc zâmbete mari. Aşadar, ultima oprire a activității „Zâmbete, cărți și voluntari inimoși” din cadrul proiectului „4/4 pentru prieteni”, lansat de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și organizată de Filiala nr. 1 „Costache Negri”, a fost la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din localitatea I.C. Brătianu, jud. Tulcea. Aici, am întâlnit copii emoționați şi cadre didactice deosebite, care ne-au primit cu zâmbete şi cu brațele larg deschise. Ne bucurăm foarte mult că v-am cunoscut şi că ne-am împrietenit. Gânduri de recunoştință şi de prețuire pentru toți voluntarii implicați, campioni ai faptelor bune. „Cel care primeşte îşi umple palmele, cel care oferă îşi umple inima”- Lao Tze

Zâmbete, cărți și voluntari inimoși 4 aprilie

Miercuri, 4 aprilie 2018 – „Zâmbete, cărți și voluntari inimoși” la Filiala nr. 1 „Costache Negri”. Pentru unii copii Iepurașul este doar un vis. Alții pot să transforme un vis într-o frumoasă realitate. Voluntarii inimoși ai clasei a VI-a de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță", coordonați de un partener de nădejde al bibliotecii, doamna prof. Ștefania Sandu au împărtășit micuților elevi din clasa I de la Școala Gimnazială „Elena Cuza", însoțiți de doamna prof. Mihaela Baciu-Susanu petale din sufletul lor. Elevii le-au oferit prichindeilor crâmpeie de poveste printr-un program artistic, iar la final au avut bucuria de a descoperi jucării și cărți. Așadar, activitatea „Zâmbete, cărți și voluntari inimoși" a generat punți între inimi, reflectând frumusețea gestului mărunt. Bravo, copii! Ați fost minunați! Felicitări!

„Parfum de sărbătoare” - Expoziție 2-20 aprilie

„Parfum de sărbătoare” - Expoziție realizată de elevii Școlii Primare nr. 1 „Cișmele", îndrumați de doamna prof. Adriana Cristea, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii (Biblioteca V.A. Urechia, Fundația Andreiana Juventus), în perioada 02.04.2018 – 20.04.2018.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 2 aprilie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Program cu publicul pentru Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” 2 Aprilie 2018

Programul cu publicul pentru Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați va reveni la perioada orară 8:00 - 20:00 începând cu data de 2 aprilie 2018.

Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă 2–22 aprilie

De Ziua Bibliotecarului și în spiritul Sărbătorilor Pascale, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați desfășoară Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă!!! Campania se va desfășura în perioada 2 – 22 aprilie 2018 și se adresează tuturor cititorilor bibliotecii ce nu au restituit cărțile până în acest moment. Dacă vor preda cărțile restante în perioada mai sus amintită vor fi scutiți de la plata penalizărilor de întârziere și a corespondenței. Precizare: Pentru evitarea situațiilor neplăcute, în holul mare al Bibliotecii va fi amplasată o urnă în care se pot lăsa cărțile fără nici o altă formalitate.

Expoziție de felicitări, ouă și desene 2-30 aprilie

În perioada 02.04.2018 – 30.04.2018, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, parter, puteți vizualiza expoziția de felicitări, ouă și desene realizată de elevii școlilor din Galați și județul Galați. Expoziția este organizată cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști.

Sărbătorile pascale prin ochii de copil! - expoziție de desene 2-20 aprilie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 2 – 25 aprilie 2017 să vizionați expoziția Sărbătorile pascale prin ochii de copil! Exponatele sunt realizate de elevii Colegiului Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Oana Damian, prof. Doinița Miron, prof. Doina Mormencheși bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Clipe de viață: Fotografii de nuntă din perioada interbelică 2-30 aprilie

În perioada 02.04.2018 – 30.04.2018, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, mezanin, expoziția Clipe de viață: Fotografii de nuntă din perioada interbelică.

Sărbătorile Pascale prin ochii copiilor 2-15 aprilie

În cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” puteți admira o frumoasă expoziție de lucrări realizate de preşcolarii Grădiniței cu Program Prelungit "Otilia Cazimir", îndrumați de doamnele educatoare: Chiurtu Carmen, Constantin Doina şi Pupăză Aurelia.

Sărbătorile Pascale prin talent și creativitate 2-15 aprilie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” sunteți invitați să admirați expoziția de lucrări realizate de preşcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 47, îndrumați de doamnele educatoare: Şoltuz Ramona, Ariton Gabriela, Ion Sofia şi Chebac Tincuța.

Sărbătorile Pascale prin ochii copiilor 2-15 aprilie

Publicul cititor este așteptat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” să vizioneze expoziția de lucrări artistice realizate de elevii clasei a II-a B de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Elevii au fost îndrumați în realizarea lucrărilor de către doamna învățător Nistor Daniela.

Sărbătorile Pascale 2-15 aprilie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” sunteți invitați să admirați plăcuta expoziție de lucrări realizate de elevii clasei a II-a de la Şcoala Gimnazială "Ludovic Cosma" având ca temă Sfintelor Sărbători Pascale. Copiii au fost îndrumați în realizarea lucrărilor de către doamna învățător Celmare Alina.

Sărbătorile Pascale prin ochii copiilor 2-15 aprilie

Vă așteptăm la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” să vă bucurați de lucrările realizate de preşcolarii Grădiniței cu Program Prelungir "Arlechino", îndrumați de doamnele educatoare: Ene-Gavrilă Petrica, Orban Andreea, Tăbăcaru Iulia, Dragu Bianca, Bălescu Elena, Pamfil Monica, Constantin Andreea, Condurachi Mariana, Ailincăi Aura, Mirică Ramona, Mitu Mihaela şi Nicuțaru Viorica.

Aprilie 1 Aprilie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte patru filiale: Filiana Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației și Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru”.