ANUNȚ IMPORTANT 29 noiembrie

Joi, 29 noiembrie 2018, Salonul Literar „Axis Libri” NU se mai desfășoară din cauza climatului termic necorespunzător. Vom anunța în timp util reluarea acestuia. Vă mulțumim pentru înțelegere. Conducerea bibliotecii.

Vizită la Bibliotecă 29 noiembrie

Joi, 29.11.2018, ora 10:00 Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor claselor a XI-a de la Colegiul Național Al. Ioan Cuza din Galați, coordonați de prof. Iancu Monica Ioana. Vizita a avut ca scop consultarea și împrumutul de documente cu privire la stațiunile balneoclimaterice din România. Elevii au vizitat Secțiile de Împrumut la Domiciliu, Sala de Lectură și Multimedia, au primit informații despre înscrierile la bibliotecă, activitatea de voluntariat și serviciile de care pot beneficia în bibliotecă.

Vizită la Bibliotecă 29 noiembrie

Joi, 29 noiembrie 2018, la ora 10:30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați a fost gazda vizitei elevilor Școlii Gimnaziale nr. 2 „Constantin Ghe. Marinescu” Galați, însoţiţi de doamna profesor Diana Tocilianu. Elevii au fost informați despre activităţile, colecţia şi serviciile oferite de bibliotecă și au primit fișe de înscriere pentru a deveni utilizatorii bibliotecii.

Personalități care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri: Portrete și documente istorice 29 noiembrie - 2 decembrie

Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, în luna decembrie, la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va putea fi vizionată expoziția „Personalități care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri: Portrete și documente istorice”, compusă din reproduceri după portrete și documente reprezentative pentru excepționalul eveniment al unirii tuturor provinciilor românești, proces istoric încununat la 1 decembrie 1918, la Alba Iulia. Documentele vor fi expuse în perioada 29.11.2018 – 2.01.2019.

România la Centenar - Literatura anilor Primului Război Mondial 1916-1918 27 noiembrie - 16 decembrie

Anul 2018- Anul Centenarului Marii Uniri și a războiului de Reîntregire este marcat de Biblioteca „V.A. Urechia” printr-o expoziție de documente reunite sub titlul „România la Centenar - Literatura anilor Primului Război Mondial 1916 – 1918”. Expoziția cuprinde cărți și periodice apărute în perioada tumultuoasă a Primului Război Mondial, predominantă pentru această perioadă fiind poezia de război a ostașilor aflați în primele rânduri, pe frontul de luptă. Organizată în foaierul sălilor de lectură, din sediul central, etajul I, expoziția poate fi vizionată în perioada 27 nov. - 16 dec. a.c.. Accesul este liber pentru toți cei interesați!

Icoană și tablou religios – simbol al credinței și imaginii sacre a lui Dumnezeu 27 noiembrie - 16 decembrie

Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați în perioada 27 nov. - 16 dec., expoziția: „Icoană și tablou religios – simbol al credinței și imaginii sacre a lui Dumnezeu”, organizată cu ocazia Sărbătorii Zilelor Galațiului și a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor. Expoziția conține peste 20 de de icoane pictate pe lemn care fac parte din colecția personală ing. Radu Moțoc. Picturile sunt executate de artist plastic Zoica Giușcă din Tulcea. Expoziția este organizată în sala Mihai Eminescu, din sediul central, etajul I. Intrarea este liberă.

Scriitori români combatanți în războiul pentru întregirea României Mari! 26 noiembrie - 7 decembrie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați „Scriitori români combatanți în războiul pentru întregirea României Mari!” expoziție de documente de bibliotecă și eseuri realizate de elevii Colegiului Național „Al. I Cuza” sub îndrumarea prof. Maria Izabela Miron, prof. Violeta Stanciu și bibliotecar Ene Livia. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 26 noiembrie - 7 decembrie 2018 la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galaţi, etajul 1.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 23 noiembrie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

„1918-2018 – România la Centenar” 23 noiembrie

Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în data de 23 noiembrie 2018, ora 13:00, în holul central al Cercului Militar din Galați (Casa Armatei), expoziția cu titlul: „1918-2018 – România la Centenar”. Expoziția se înscriere în programul manifestărilor organizate de Asociația Națională Cultul Eroilor, Filiala Galați, cu ocazia Simpozionului cu tema ”Marea Unire a Românilor – 1 decembrie 1918”. Vor fi expuse cărți, periodice și fotografii dedicate acestui eveniment.

Salonul Literar „Axis Libri” 22 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 22 noiembrie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri”, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Casa din întuneric”, autor Aura CHRISTI; „Basarabia eminesciană”, autor Theodor CODREANU și „Geografie și conștiință națională”, autor Mircea PLATON. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie. Intrarea este liberă.

Vizită la Bibliotecă 22 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a fost gazda vizitei elevilor Școlii Gimnaziale ,,Dimitrie Luchian” din comuna Piscu, județul Galați, însoţiţi de doamna profesor Radu Ionelia. Elevii au fost informați despre despre activităţile, colecţia şi serviciile oferite de bibliotecă.

Proiect „Centenarul prin ochii tinerei generaţii” 22 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a organizat o expoziție inedită dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918, care cuprinde păpuşi traditionale realizate pe linguri de lemn, confecţionate de elevii Școlii Gimnaziale "Dimitrie Luchian" Piscu, îndrumaţi de profesori Radu Ionelia şi Portase Gabriela.

Vizită la Bibliotecă 22 noiembrie

Joi, 22 noiembrie 2018, ora 13:00 au poposit la Bibliotecă elevii clasei I B, coordonați de prof. înv. primar Vicol Mioara Violeta de la Șc. Gim. Nr. 25. Copiii au primit informații cu privire la condițiile de înscriere la bibliotecă, despre istoricul și serviciile acesteia. Au răsfoit cele mai frumoase cărți din colecțiile Secției pentru copii și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Vizită la Bibliotecă 22 noiembrie

Joi, 22 noiembrie 2018 începând cu ora 9:30 sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a fost vizitat de prichindeii de la Grădinița Nanny, coordonați de Director Gabriela Maroca. De asemenea au mai vizitat Biblioteca și elevii clasei I A, coordonați de prof. înv. primar Viorca Neculai de la Școala Gimnazială Nr. 26. Copiii au primit informații despre istoricul Bibliotecii „V.A.Urechia”, despre serviciile oferite utilizatorilor, după care au vizitat Secțiile de Împrumut și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Personalităţi care au schimbat cultura lumii 21 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să descoperiţi personalităţi care au schimbat cultura lumii, în această zi, printre care: Voltaire (n. 21.11.1694 - d. 30.05.1778) scriitor și filosof al Iluminismului francez la 324 de ani de la naștere şi Petre Ispirescu (n. 01.1830 - d. 21.11.1887) folclorist, povestitor și scriitor român la 131 de ani de la moarte. Vă invităm să descoperiți titluri consacrate ale personalităților amintite în expozițiile din cadrul filialei.

„Înger, îngerașul meu…” 20 - 27 noiembrie

Expoziție cu lucrări realizate de elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”. Prof. coord. Rodica Toader. Expoziția poate fi vizualizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” în perioada 20 – 27 noiembrie 2018.

Proiect „Centenarul prin ochii tinerei generaţii” 20 noiembrie

În prag de centenar, la Filiala nr. 2, ”Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ”Andreiana Juventus”, elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Rediu, au omagiat personalități ale literaturii române, printr-un emoționant moment cultural închinat marelui nostru poet George Coșbuc. În frumoasa activitate, elevii au fost îndrumați de profesori Neicu Georgeta și Petrea Mihaela.

Proiect „Centenarul prin ochii tinerei generaţii” 20 noiembrie

La Filiala nr. 2, ”Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația ”Andreiana Juventus”, la un secol de la cea mai măreață pagină din istoria poporului nostru, elevii Colegiului Tehnic ”Paul Dimo”, coordonați de doamna profesor Radu Cătălina, au rememorat faptele înaintașilor nostri ce au luptat pentru înfăptuirea idealului tuturor românilor, Marea Unire. Felicitări pentru frumoasa lecție de istorie!

Selma Lagerlöf: 160 ani de la naştere 20 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să o descoperiţi, prin cărţile sale pe Selma Lagerlöf (n. 20.11.1858 - d. 16.03.1940) scriitoare suedeză, prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Literatură (1909). Lucrările sale din colecţiile filialei au fost reunite într-o interesantă expoziţie de carte.

Monica Lovinescu: 95 ani de la naștere 19 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să descoperiţi cărţi din opera Monicăi Lovinescu (n. 19.11.1923 - d. 20.04.2008) critic literar și eseist, o personalitate a literaturii române contemporane, reunite într-o frumoasă expoziţie la sediul filialei.

Modificare program cu publicul 19 noiembrie - 5 decembrie

În perioada 19 noiembrie – 5 decembrie 2018, programul cu publicul la sediul central, Filiala nr. 1 „Costache Negri”, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” și Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” va fi 9:00 - 17:00. În zilele de duminică, 25 noiembrie 2018 și 2 decembrie 2018 este deschis doar la sediul central în intervalul orar 8:00 - 13:00.

Cenaclul „Destine Junior” 18 noiembrie

Duminică, 18 noiembrie 2018, la ora 10:00 va avea loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” - sediul central, o nouă întâlnire cu membrii Cenaclului „Destine Junior”, înființat sub egida Societății Culturale „Destine” București. Invitații doamnei Vera CRĂCIUN vor fi: Olimpia SAVA, Georgeta Oana MUSCĂ, Mircea Marcel PETCU și Carașca TĂNASE, scriitori, precum și elevi, cadre didactice și alte persoane interesate de eveniment. Vă așteptăm!

Salonul Literar „Axis Libri” 15 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 15 noiembrie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea romanului „Partida de vânătoare”, autor Stelian TĂNASE. Stelian Tănase (n. 17 februarie, 1952, București) este scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român; a fost Președintele Societății Române de Radio și Televiziune. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie. Intrarea este liberă.

Călătoria micului prinț 15 noiembrie

Joi, 15 noiembrie 2018, elevii clasei a VIII-a, de la Liceul Teoretic „Dunărea”, coordonaţi de doamna prof. Paula Chiroşcă şi doamna bibliotecar Lica Ariton ne-au purtat într-o minunată călătorie, pe urmele Micului Prinț. Astfel, am făcut cunoştinţă cu un băieţel curios, care îşi abandonase micuţa planetă pentru a călători în Univers. Personajele cu care Micul Prinț se întâlnește în călătoriile sale sunt emblematice, iar faptul că fiecare trăiește pe o planetă mică, proprie, nu poate decât să ne ducă cu gândul la cât de mic este universul fiecăruia dintre noi – fie că vorbim despre universul cunoașterii sau universul sentimentelor. O carte fără vârstă, care ne oferă lecții de viață. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația Andreiana Juventus.

Te cinstim frumoasă Toamnă! 15 noiembrie

Joi, 15 noiembrie 2018, ora 11:00, Secția pentru Copii a Bibliotecii „V.A.Urechia” a primit vizita prichindeilor de la Grădinița Nr. 11, Structură a Școlii Gimnaziale, „Sfinții Împărați”, coordonați de doamna educatoare Lupu Georgeta. Tema întâlnirii de astăzi a fost Te cinstim frumoasă Toamnă! Copiii au răsfoit cărțile din colecțiile bibliotecii, au recitat și cântat poezii și cântece de toamnă și au realizat cele mai frumoase desene cu legumele și fructele toamnei.

Micul prinț în imagini! 15 - 20 noiembrie

„Micul prinț în imagini!” – expoziție cu afişe, colaje, citate şi semne de carte, realizate de elevii clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „Dunărea”, în cadrul activităţii „Le voyage du Petit Prince”. Coord: Prof. Paula Chiroşcă, Bibliotecar Lica Ariton. Expoziția poate fi vizualizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” în perioada 15 – 20 noiembrie 2018.

Cartea – artă vizuală și literatură 15 noiembrie - 7 decembrie

În perioada 15 noiembrie – 7 decembrie 2018, la sediul central, parter, holul principal, puteți vizualiza expoziția de desene, intitulată „Cartea – artă vizuală și literatură”, realizată de membrii Clubului de pictură de la „Palatul Copiilor”, coordonator prof. Brumar Mihaela.

Delegație scoțiană în vizită la Bibliotecă 12 noiembrie

Luni, 12 noiembrie 2018, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați a primit vizita domnului Alan Cumming, istoric din Scoția, însoțit de un cameraman, și a vicepreședintelui Asociației Gallipoli@Dardanelles International, dnul E. Haldun Solmazturk, analist și comentator în domeniul politicii și securității internaționale și a dnei dna lt. col (r) Cornelia Prioteasa, coordonatoarea proiectului „Femei în uniformă pe Frontul din Doborogea în timpul Marelui Război – Spitalele Femeilor Scoțiene, inițiat în onoarea Dr. Elsie Inglis și a grupului infirmierelor voluntare scoțiene care au activat pe frontul din Dobrogea, în Primul Război Mondial. În timpul vizitei au solicitat și primit informații pentru realizarea unui material documentar despre istoria și locurile în care voluntarele scoțiene s-au aflat în Galați în Primul Război Mondial. Potrivit datelor din arhivele naționale la Galați, în acea perioada, a funcționat un spital înființat de dr. Elsie Inglis.

Conferinţele practice BookLand Evolution 12-16 noiembrie

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi găzduieşte în perioada 12-14 şi 16 noiembrie 2018, între orele 14:00-16:00, Conferinţele practice BookLand Evolution, la care sunt invitaţi, gratuit, liceenii gălăţeni. BookLand Evolution îşi propune să aducă în faţa tinerilor personalităţi marcante, care prin discursurile lor motivaţionale, să inspire performanţă şi să schimbe mentalitatea cu privire la beneficiile lecturii. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Omagiu fondatorului Vasile Alexandrescu Urechia 11 noiembrie

Duminică, 11 noiembrie 2018, ora 10:00 la bustul cărturarului, istoricului și academicianului Vasile Alexandrescu Urechia va avea loc o evocare a personalității și operei sale. Vor participa personalități ale autorităților locale, scriitori, directori de instituții de cultură, mass-media gălățeană, elevi, studenți, cadre didactice precum și colegi din Bibliotecă.

Inaugurarea Filialei nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu“ - Bibliotecă Municipală 9 noiembrie

Vineri, 09 noiembrie 2018 la ora 11:30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați inaugurează Filiala nr. 5 „H. P. Bengescu” - Bibliotecă Municipală, în incinta Pieței Agroalimentare din Micro 20, cartierul Dunărea. Filiala nr. 5 „H. P. Bengescu” - Bibliotecă Municipală va pune la dispoziția utilizatorilor săi o colecție enciclopedică de cca. 25.000 - 30.000 documente de diverse tipuri, atât pentru împrumut acasă cât și pentru studiu în sala de lectură, precum și acces internet.

Salonul Literar „Axis Libri” la 10 ani de existență - 2008 -2018 8 noiembrie

Joi, 8 noiembrie 2018 începând cu ora 17.00 se va desfăşura la Sediul Central al Bibliotecii "V.A. Urechia" Salonul Literar „Axis Libri", manifestare literar-artistică. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Alexandru Lascarov-Moldovanu: Dialoguri ziditoare de suflet” și „Berești de Covurlui: Minipopas în Țara de Jos a Moldovei”, traducător Livia CIUPERCĂ; „Culorile speranței sunt iubirea: Poezia vieții”, autor Carmen TĂNASE; „Buze-n templul dimineții”, autor Sebastian GOLOMOZ; „Despre zboruri căzând”, autor Luminița POTÎRNICHE. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Întâlnire profesională 8 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), vor organiza pe 8 nov. 2018, ora 1300, în Sala „Mihai Eminescu”, la Sediul central al Bibliotecii, întrunirea profesională cu tema BIBLIOTECILE - UNIRE, SOLIDARITATE, PATRIMONIU PENTRU DEZVOLTAREA CULTURALĂ A COMUNITĂȚII, cu ocazia derulării Zilelor Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” – 128 de ani de existență. La acest eveniment profesional urmează să participe bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați, iar ca invitat de onoare va fi prezent dl prof. univ. dr. emerit Mircea Regneală.

Despre Centenar 7 noiembrie

Miercuri, 7 noiembrie, la ora 12, are loc o întâlnire cu Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” reprezentată de preşedintele asociaţiei, col.(r) Valerian Paraschivan şi de membrii: comandor (r) Asofronie Constantin şi căpitan (r) Samoilă Constantin. La această întâlnire vor avea loc discuţii libere despre Centenarul Marii Uniri.

Dezbatere internă 6 noiembrie

Marți, 6 noiembrie 2018, se desfășoară la Sala „Mihai Eminescu” o dezbatere internă cu două teme principale: a) problema inventarului și a gestionării bunurilor din BVAU, îndeosebi a principalului tezaur/ avuție: cărțile; b) precizări legislative în problema prevederilor Legii nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare. Invitați speciali: dl. Lucean Mihalcea, conf. univ. dr., Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi și dl. Teodor Niță, manager Teatrul Muzical de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați.

Zilele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”- 128 de ani de la inaugurare 5-11 noiembrie

În perioada 5 - 11 noiembrie 2018, va avea loc un program cu manifestări, reunite sub genericul „Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia”, cu prilejul împlinirii a 128 de ani de la inaugurarea prestigioasei instituții de cultură (11 noiembrie 1890), fondată prin donația generosului om de cultură, politician, profesor universitar, istoric și bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia. Prezentări și lansări de carte, dar și întâlniri profesionale se vor derula în Galați pe parcursul acestor zile, atât la sediul central al Bibliotecii cât și la filiale.

Deschiderea oficială a manifestărilor dedicate Zilelor Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” 5 noiembrie

Luni, 5 noiembrie 2018, ora 10.00 are loc Deschiderea oficială a manifestărilor dedicate „Zilelor Bibliotecii Județene «V.A. Urechia» - 128 de ani de existență”, moment în care se vor acorda diplome aniversare și medalii jubiliare. Participă reprezentanți ai autorităților locale, ale instituțiilor de cultură și educație, bibliotecari din Biblioteca „V.A. Urechia“, din bibliotecile publice din județ și din țară.

De la lectură la arta dialogului! 5-25 noiembrie

Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru” vă invită să vizionați în perioada 5–25 noiembrie 2018, la sediul din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galaţi, etajul 1. expoziția de documente de bibliotecă De la lectură la arta dialogului! Literatură, istorie, filosofie, politică... biblioteca vă oferă lecturi pentru domeniile în care doriți să vă inițiați și să excelați.

Digitizarea patrimoniului, resursă a prezentului pentru viitor 1-3 noiembrie

În perioada 1-3 noiembrie 2018, o delegație a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, formată din Bălan Dorina și Bejenaru Camelia, s-a deplasat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța pentru a participa la diseminarea informațiilor și a exemplelor de bune pracțici, activități ce au avut loc cu prilejul încheierii proiectului AFCN cu titlul: „Digitizarea patrimoniului, resursă a prezentului pentru viitor”, câstigat de colegii noștri constănțeni. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a primit o plachetă, în semn de recunoaștere a implicării în viața culturală românească.

Colocviul Constructorilor de Nave 2 noiembrie

Biblioteca V.A. Urechia”, Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR) vă invită vineri, 02 noiembrie, ora 16:00, la cea de-a 70-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, desfășurată lunar, în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave. În cadrul acestui eveniment, va fi prezentată compania ICEPRONAV Engineering SRL, cea care continuă tradiția de peste 50 de ani a Institutului de Cercetare si Proiectare Navala (ICEPRONAV, fondat în 1966), care a asigurat cu succes timp de decenii, toate proiectele navelor construite în Romania, și nu numai. Prezentarea va fi făcută de dl dr. Ing. Sorin Brazdiș, Director de Operatiuni în cadrul acestei companii. Întâlnirea va avea loc, la Facultatea de Arhitectură Navală, Bazinul de Carene, Sala de Conferințe, parter. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Salonul Literar „Axis Libri” 1 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 1 noiembrie 2018, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Epigramei, cu toată dragostea”, autor Vasile MANOLE; „Cine a golit Prutul de pește”, autor Katia NANU și „Fermecate obiceiuri”, autor Năstase MARIN. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie. Intrarea este liberă.

Vizită la bibliotecă 1 noiembrie

Joi, 01.11.2018, ora 13,00 Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor claselor a II-a de la Școala Gimnazială „Unirea” Braniștea, coordonați de prof. înv. primar Dicianu Mirela și prof. Morteci Diana-Elena. Elevii au vizitat Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii, au lecturat cărți pentru vârsta lor, au primit informații despre cum se pot înscrie la bibliotecă și despre serviciile de care pot beneficia în bibliotecă.

Galațiul la începutul secolului al XX-lea: Expoziție de cărți poștale ilustrate 1-29 noiembrie

În luna noiembrie, Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Galațiul la începutul secolului al XX-lea: Expoziție de cărți poștale ilustrate. Documentele vor fi expuse în perioada 01.11.2018 – 29.11.2018.

Noiembrie 1 noiembrie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte patru filiale: Filiana Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației și Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru”.