Duminică la Bibliotecă 30 septembrie

Așa arată o zi obișnuită de lucru la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” Galați duminica.

Festivalul Luminii 29 septembrie

Vă așteptăm sâmbătă, 29 septembrie 2018, începând cu ora 17:00, în Grădina Publică unde, în cadrul Festivalului Luminii, eveniment în care Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” este partener, Secția de Împrumut la domiciliu pentru Adulți va organiza unul din cele 10 ateliere tematice - Atelierul Cunoașterii și o expoziție de carte.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 28 septembrie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Omagiu la 85 de ani de la nașterea poetului și ziaristului Grigore Hagiu 27 septembrie

Astăzi 27 septembrie 2018, în semn de prețuire și aducere aminte, la Biblioteca „V.A. Urechia”, l-am omagiat pe cel care ar fi împlinit 85 de ani de la naștere: Grigore Hagiu. Poet și ziarist gălățean, încadrat în galeria poeților de frunte ai anilor '60, spirit boem cu o figură pitorească în viața artistică a Bucureștiului, a iubit cu ardoare și muzica, teatrul și artele frumoase. „Poet inteligent, cu acea inteligență a imaginației capabilă să se reculeagă, să se concentreze și în același timp capabilă să năvălească în cele din urmă articulații ale poemului, ..., Grigore Hagiu și-a creat cu fiecare volum un univers al său, propriu, o lume particulară, de obsesii și dezvoltări existențiale, lesne de recunoscut.” (Dan Cristea, 1980).

Vizită în Primăria Galați 26 septembrie

În ultima zi a timpului petrecut în Galați, astăzi 26.09.2018 delegația din Cahul, al cărei ghid a fost dl. Ilie Zanfir, directorul bibliotecii, formată din 18 persoane cuprinzând: primari, bibliotecari, reprezentanți ONG, pedagogi, lucrători casă de cultură, asistență socială a desfășurat o vizită la Primăria Galați unde au fost întâmpinați de dl. viceprimar Cristian-Sorin Enache.

Vizita la Fundația „Inimă de copil” 25 septembrie

În data de 25 septembrie 2018 la ora 9:30 o delegație din Cahul, al cărei ghid a fost dl. Ilie Zanfir, directorul bibliotecii, a vizitat Fundația „Inimă de copil” unde a fost întâmpinată de dna director executiv Anna Burtea. Delegația a fost formată din 18 persoane cuprinzând: primari, bibliotecari, reprezentanți ONG, pedagogi, lucrători casă de cultură, asistență socială iar conducătoarea delegației a fost dna Tatiana Seredenco, consilier raional Cahul.

Vizită la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați 25 septembrie

În data de 25 septembrie 2018 la ora 11:30 o delegație din Cahul, al cărei ghid a fost dl. Ilie Zanfir, directorul bibliotecii, a vizitat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați unde a fost întâmpinată de dl. director executiv Cezar Năstase. Delegația a fost formată din 18 persoane cuprinzând: primari, bibliotecari, reprezentanți ONG, pedagogi, lucrători casă de cultură, asistență socială iar conducătoarea delegației a fost dna Tatiana Seredenco, consilier raional Cahul.

Vizită la Fundația de Sprijin a Vârstnicilor Galați 25 septembrie

În data de 25 septembrie 2018 la ora 13:00 o delegație din Cahul, al cărei ghid a fost dl. Ilie Zanfir, directorul bibliotecii, a vizitat Fundația de Sprijin a Vârstnicilor Galați unde a fost întâmpinată de dna director executiv Aurelia Alecu. Delegația a fost formată din 18 persoane cuprinzând: primari, bibliotecari, reprezentanți ONG, pedagogi, lucrători casă de cultură, asistență socială iar conducătoarea delegației a fost dna Tatiana Seredenco, consilier raional Cahul.

Expoziție: „Ștefan Stanciu, istoric și muzeograf – 70 de ani de la naștere” 24 septembrie - 2 octombrie

La împlinirea a 70 de ani de la nașterea istoricului și muzeografului Ștefan Stanciu, director al Muzeului de Istorie din Galați (1984-2007), cadru didactic asociat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și deținător al Medaliei „Meritul Cultural” clasa I pentru Cercetare științifică (d. 20 iun. 2007, Galați), Biblioteca „V.A. Urechia”, vă invită să vizionați expoziția organizată în foaierul sălilor de lectură din Sediul central, etajul I, în perioada 24 sep. - 02 oct.. 2018. Accesul este liber pentru toți cei interesați!

Expoziție: „Grigore Hagiu, poet și ziarist – 85 de ani de la naștere” 24 septembrie - 2 octombrie

Încadrat în galeria poeților de frunte ai anilor '60, alături de Nichita Stănescu, Cezar Baltag, Marin Sorescu, Ion Gheorghe sau Ioan Alexandru, Grigore Hagiu ar fi împlinit anul acesta 85 de ani. Cu această ocazie, Biblioteca „V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției de documente organizată în foaierul sălilor de lectură, din sediul central, etajul I, în perioada 24 sep. - 02 oct.. 2018. „Linia vizionară a lui Hagiu se trage din poetica lui Nichita Stănescu, Hagiu fiind primul și cel mai fidel emul stănescian. De aici vin nu doar principalele motive și simboluri ci și unele ticuri poetice: sfera, cercul, sămânța, imagistica trupească, atitudinea senzual-cugetătoare, împreunarea unor cuvinte etc.” (Al. Cistelecan, 2000)

Vizita la Bibliotecă 24 septembrie

În perioada 24-26 septembrie 2018 o delegație din Cahul se va afla în vizită în Galați. În data de 24.09.2018 în intervalul orar 14:30-16:30 delegația, care este este formată din 18 persoane cuprinzând: primari, bibliotecari, reprezentanți ONG, pedagogi, lucrători casă de cultură, asistență socială, va vizita Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Conducătorul delegației este dna Tatiana Seredenco, consilier raional Cahul iar ghidul delegației în Galați în cele 3 (trei) zile va fi dl Zanfir Ilie directorul Bibliotecii.

Ziua Internațională a bolii Alzheimer 21 septembrie

Vineri, 21 septembrie 2018, ora 12 pentru a marca Ziua Internațională a bolii Alzheimer, în holul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, se va desfășura vernisajul expoziției ȘTIM SĂ TRĂIM CU ALZHEIMER? - Expoziție de picturi pe pânză lucrate de beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu handicap de tip „Alzheimer” Galați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați. Invitat special artist plastic doamna Gina Ciobotaru Popa. Expoziția va fi deschisă și va putea fi vizionată în perioada 21 septembrie - 4 octombrie 2018 în Holul mare, Parter, Sediul Central.

Conferința: „Probleme mondiale dezbătute de elevi, la Galați” 20 septembrie

Biblioteca „V.A. Urechia” participă în calitate de partener la Conferința „Probleme mondiale dezbătute de elevi, la Galați” care are loc în cadrul Universității Dunărea de Jos , pe parcursul a trei zile, începând cu data de 20.09.2018. Conferința este organizată de către ONG-ul Youth Movement for Tomorrow’s Society, în cadrul proiectului YouthMUN.

Zilele Europene ale Patrimoniului 18 septembrie

Marți 18 septembrie 2018 la ora 14:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ în parteneriat cu: Centrul Europe Direct Galați , Direcția Județeană de Cultură Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați și SC ITDOR COMPANY SRL Baia Mare organizează un amplu eveniment pentru a marca cea de a XXVI-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului. Din program: vernisajul expoziției de fotografie „Comorile României” - expoziție itinerantă dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural. Autor: Tudorel Ilie (Baia Mare, Maramureș); distribuirea gratuită a broșurii „Galați - vocație europeană” realizată de Centrul Europe Direct Galați; moment artistic susținut de Clasa de canto muzică populară a Școlii de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Evenimentul va avea loc în Sala „Mihai Eminescu”, sediul central, etajul 1. Expoziția va fi deschisă în perioada 18 - 30 septembrie 2018.

Conferința Națională a ABR - Ediția a XXIX-a 11-15 septembrie

În perioada 11–15 septembrie 2018, o delegație a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, compusă din: Dorina Bălan, Violeta Moraru, Catrina Căluian, Letiția Buruiană, Mariana Buruiană - membri ai Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați - au participat la ediția a XXIX-a a Conferinței Naționale a ABR, găzduită de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca ULBS. Ediția din 2018 s-a desfășurat sub titlul „Bibliotecile – patrimoniul cultural și digital al viitorului” și a asigurat participanților oportunitatea de a-și susține opiniile în dezbaterile care au avut loc în cele două plenuri, în cele 12 secțiuni profesionale și în cadrul Adunării Generale a membrilor Asociației (ABR).

Cărți din colecțiile bibliotecii pentru școlari și elevi expoziție de documente de bibliotecă 10-21 septembrie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați expoziția de documente de bibliotecă Cărți din colecțiile bibliotecii pentru școlari și elevi Expoziția poate fi vizionată în perioada 10 – 21 septembrie 2018 la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Modificare program 10 septembrie

Din 10 septembrie 2018, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” revine la programul de funcționare normal. Programul cu publicul este de luni până vineri, între orele 8:00 și 20:00, sâmbăta este închis, duminică, între orele 8:00 și 13:00 deschis la sediul central. Filiala nr. 1 „Costache Negri“ - Biblioteca Municipală pentru Copii și Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ - Biblioteca Municipală au program cu publicul de luni până vineri între orele 8:00 și 20:00. Excepție la acest program fac: Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, care e deschisă luni, miercuri și vineri de la 8:00 - 16:00 iar marți și joi de la 12:00 - 20:00, și Filiala nr. 3 Tehnologia informației – între 8:00 și 16.00 pentru zilele de marți și joi. Colecțiile Speciale de la Sediul Central funcționează doar după programul 8:00 - 16:00. În ultima vineri a fiecărei luni nu se lucrează cu publicul, fiind zi sanitară.

Colocviul Constructorilor de Nave 6 septembrie

Biblioteca „V.A. Urechia”, Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) vă invită joi, 06 septembrie, ora 16:00, la cea de-a 68-a întâlnire a specialiștilor din industria navală română, desfășurată lunar, în cadrul Colocviilor Constructorilor de Nave. Și pentru că anul 2018 este an aniversar pentru industria navală gălățeană, evenimentul își propune să marcheze împlinirea celor 125 de ani de când George Fernic a pus bazele unui șantier modern de construcții de nave civile, în 1893, fiind create toate condițiile pentru realizarea de nave moderne, cu corp din oțel și propulsie mecanică. Întâlnirea va avea loc, în Sala Senatului, Universitatea Dunărea de Jos. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 4 septembrie

A VI-a ediție a clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, eveniment găzduit de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a ajuns la final! Au fost nouă săptămâni în care veselia, voia bună și creativitatea copiilor au atins cote maxime, savurând bucuria acestor micuți, care ne-au umplut sufletele de satisfacție și împliniri. Am trăit împreună clipe minunate, încărcate de emoții, ce nu se pot uita așa ușor... Am beneficiat de prezența și susținerea domnului prof. dr. Zanfir Ilie, manager al Bibliotecii Județene ”V.A.Urechia”, a Librăriei Teonick, ca sponsor al clubului, a Centrului Cultural "Dunărea de Jos", precum și a Clubului sportiv Sakura Kiai Galați, colaboratori în cadrul activităților desfășurate. De asemenea, mulțumim cadrelor didactice și voluntarilor care și-au dedicat timpul și priceperea lor pentru a le oferi copiilor clipe minunate trăite la... BIBLIOTECĂ!

„Disciplinarea pozitivă a copilului” – atelier pentru părinți 3 septembrie

Luna septembrie, a debutat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Biblioteca Municipală pentru Copii, cu un atelier pentru părinți, prezentat și moderat de prof. Aurelia Grosu cu o experiență de lucru cu cei mici de peste 40 de ani. O activitate relaxantă, de socializare cu întrebări și răspunsuri din partea părinților prezenți!

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 3 septembrie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Cartea franceză în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” - secolele XVI-XVIII 3-30 septembrie

În luna septembrie, Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Cartea franceză în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” - secolele XVI-XVIII. Documentele vor fi expuse în perioada 03-30.09.2018.

Septembrie 1 Septembrie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte patru filiale: Filiana Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației și Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru”.