Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 31 iulie

În cadrul Clubului de vacanță, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a avut loc o activitate de relaxare cu aromă de cafea! Copiii s-au bucurat de o atmosferă de distracție folosind boabele de cafea ca elemente decorative, pentru a crea un cadou inedit. Felicitări copiilor pentru îndemânare!

Tabăra de Creație „Axis Libri” (Sesiune de informare în arta fotografică) 31 iulie

În data de 31 iulie 2018, Biblioteca Estivală amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediții a fost o Sesiune de informare în arta fotografică, activitate realizată cu sprijinul colegelor de la Serviciul de Automatizarea și Prelucrarea Informațiilor și Serviciilor, care au expus participanților principiile de bază pentru realizarea unei fotografii și din ce este alcătuit un aparat foto.

Întâlnire cu voluntarii 31 iulie

Marţi, 31 iulie 2018, a avut loc, la Sala „Mihai Eminescu”, întâlnirea voluntarilor Bibliotecii „V.A. Urechia” în cadrul căreia aceștia au fost instruiți în domeniul SSM și PSI.

Clubul BiblioVACANȚA – „DecoArt – Atelier de creație” 23-26 iulie

„Orice copil este un artist. Provocarea este cum să rămână un artist, după ce crește mare”- Salvador Dali. Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber. În perioada, 23 – 26 iulie 2018, la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, s-a desfășurat Atelierul de creație „DecoArt”. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani, au decupat, lipit și realizat „Copacul vesel”, „Fluturele”, „Vaza cu flori” și „Peisaj de vară”, iar cei cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, au cusut pe etamină, punctul românesc. Curtea bibliotecii a răsunat de glasurile vesele ale copiilor care s-au distrat, au cusut și creat. Bucuria, veselia și prietenia au fost ingredientele atelierului desfășurat în această săptămână! Felicitări dragi copii pentru implicare și dăruire!

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 26 iulie

Veselia, muzica, dansul și voia bună au fost prezente la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală care în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a desfășurat o nouă activitate ritmată și alertă, datorită maestrului dansului popular dl. Ioan Horujenco, care le-a întărit copiilor dorința de a învăța și prețui valorile dansului popular românesc prin originalitate și calitate. Mulţumim pentru colaborare domnului profesor Ioan Horujenco și Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi.

Cafeneaua Culturală 26 iulie

Clubul de vacanță al adolescenților, „Cafeneaua Culturală” de joi, 26 iulie 2018, a avut ca temă „Educația religioasă în rândul tinerilor: sărbători religioase în anotimpul de vară“. Invitatul special a fost preotul Eugen Drăgoi, care a povestit cu har tinerilor lucruri interesante, știute sau mai puțin știute, despre sfinții neamului românesc, despre semnificaţia Sânzienelor, despre Schimbarea la Faţă etc. şi care a răspuns întrebărilor cu temă spirituală adresate de participanţi.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 25 iulie

Miercuri, 25 iulie 2018, ora 10:30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc întâlnirea săptămânală din cadrul clubului de vacanță „Clubul Curioșilor”. Activitatea de azi a constat în realizarea unor experimente științifice pregătite de cadrele didactice de la Școala Gimnazială Nr. 28, respectiv: dir. prof. Bucșă Camelia, prof. Cioară Liliana, prof. Radu Mirela Geanina, prof. Oprea Mihaela și laborant Savastre Daniela. Partea a doua a activității a fost susținută de prof. înv. primar Apostol Ecaterina, care le-a arătat copiilor cum să realizeze un semn de carte și alte figurine din hârtie.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 24 iulie

La Clubul de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a avut loc o activitate cu nuanțe folclorice în care dansul și voia bună s-au întrepătruns de minune. Copiii au învățat noi elemente de folclor, prezentate de dl. profesor coregraf Ioan Horujenco, descoperind astfel farmecul dansurilor populare.

Tabăra de Creație „Axis Libri” (Atelier foto - Portrete) 24 iulie

În data de 24 iulie 2018, Biblioteca Estivală, amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediții a fost „Atelier foto - Portrete”. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Aceștia au avut ocazia să experimenteze meseria de fotomodel. Fiecare participant va primi un set de poze imprimate pe hârtie foto.

Tabăra de Creație „Axis Libri” - premierea participanților 20 iulie

Vineri, 20 iulie 2018, la Biblioteca Estivală din „Parcul Mihai Eminescu” a avut loc premierea participanților de la Tabăra de Creație „Axis Libri", Secțiunea Pictură, categoria de vârstă 12-18 ani. Participanții au fost pe rând pictori, graficieni, iar cei mai pasionați și mai creativi au fost premiați de către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia" pentru rezultatele deosebite.

Adrian Păunescu - 75 ani de la naștere 20 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionaţi expoziția de documente ce aparțin cunoscutului poet român Adrian Păunescu la 75 ani de la naștere.

Clubul BiblioVACANȚA – „Călători printre cuvinte” 16-19 iulie

Micuții noștri au pornit alături de pinguinul Apolodor într-o aventură unică, în cadrul atelierului „Călători printre cuvinte", coordonați cu multă dăruire de doamna profesor Ștefania Sandu. Fascinați de lumea valorilor descoperite în baloane, inimoșii participanți au intrat repede în jocul lecturii, urmărind cu interes palpitanta călătorie a lui Apolodor, apoi au reprezentat prin desen simboluri ale operei. La finalul atelierului ne-am luat rămas bun de la simpaticul pinguin și de la prietenii săi, iar atunci când ne va fi dor de ei, îi vom regăsi în lumea minunată a cărților. Minunata activitate s-a desfășurat la Filiala Nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Clubul BiblioVACANȚA – „Germana distractivă” 16-19 iulie

Împreună cu prichindeii noștri ne-am îndreptat spre atelierul de limba germană, care s-a desfășurat la Filiala Nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Am zburdat printre baloane colorate și șotroane vesele, am cântat, am desenat, ne-am distrat și limba germană am învățat! Prof. coord. Geanina Gheorghiu.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 19 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a desfășurat noi activităţi în cadrul Atelierului de dansuri populare, coordonate cu multă răbdare de domnul profesor coregraf Ioan Horujenco. În paşi de horă şi de sârbă, copiii au descoperit frumuseţea dansurilor populare româneşti. Mulţumim pentru colaborare Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi şi domnului profesor.

Cafeneaua Culturală 19 iulie

Selfiuri (fotografii) făcute în locuri cu grad ridicat de periculozitate, violență, siguranța contului de facebook, infracțiuni, siguranța pe internet, trafic de persoane... sună alarmant, dar acestea au fost subiectele dezbătute în cadrul Cafenelei Culturale de joi, 19 iulie 2018. De la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Galați ne-a onorat cu prezența d-nul subcomisar Mereuță Ionel, din partea Secției 1 poliție Galați, d-nul Mitu Georgel și d-nul Nedelcu Liviu, și Laurențiu Onosă avocat al Bibliotecii. Invitații au expus idei relevante despre disciplină, reguli, drepturi, obligații ale oamenilor într-o societate civilizată, provocându-i pe tinerii participanți să răspundă la întrebări, ceea ce a determinat caracterul interactiv al acțiunii. Mulțumim pentru implicare și pentru informațiile deosebit de interesante despre fața nevăzută a lumii în care trăim!

Regina Maria a României - 80 ani de la moarte 18 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionaţi expoziția de documente despre viața și activitatea Reginei Maria a României a comerorarea a 80 ani de la moarte.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 18 iulie

Miercuri, 18 iulie 2018, ora 10,30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc o nouă activitate a clubului, intitulată Centenarul României Mari. Au participat elevii Școlii Gimnaziale nr. 28 coordonați de director prof. Bucșă Camelia și colectivul de cadre didactice: Berdilă Anica, Olaru Liliana, Gavrilă Elena-Dorela, Hogaș Drăguța și bibliotecar Tănase Victorița. Prezenți la activitate au fost copiii de la Centru de Zi „Sf Spiridon”, noi membri ai clubului împreună cu părinții și bunicii lor. Vă așteptăm dragi copii, și la următoarele întâlniri!

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 17 iulie

Joc şi voie bună la bibliotecă! În cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a debutat Atelierul de dansuri populare, coordonat de domnul profesor coregraf Ioan Horujenco, preşedinte al Asociaţiei „Doiniţa Covurluiului”. Cu o deosebită pasiune şi cu multă pricepere domnul profesor i-a familiarizat pe copii cu unele elemente ale dansului popular românesc, iar voia bună a fost ingredientul principal al activităţii de astăzi. O surpriză plăcută în cadrul atelierului a fost vizita domnului director al Bibliotecii Judeţene, prof. dr. Ilie Zanfir. Mulţumiri dl. profesor Hurojenco, felicitări copiiilor şi voluntarilor clubului de vacanţă!

Tabăra de Creație „Axis Libri” - premierea participanților 17 iulie

Marți, 17 iulie 2018, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanților de la Tabăra de Creație „Axis Libri", Secțiunea Pictură, categoria de vârstă 6-12 ani. Participanții au fost pe rând pictori, graficieni, iar cei mai pasionați și mai creativi au fost premiați de către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia" pentru rezultatele deosebite.

Vizită la Bibliotecă 17 iulie

Biblioteca „V.A. Urechia” din Galați a primit marți, 17 iulie 2018, ora 9:00, vizita unui grup de 50 de cadre didactice din Ucraina și Moldova, ca parte a activităților cuprinse în cadrul proiectului transfrontalier „Școala de vară dunăreană”, ediția a III-a, cu tema „Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri” organizat de Asociația Danubiana Galați, finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Eugen Lovinescu - 75 ani de la moarte 16 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionaţi expoziția de documente ce aparțin cunoscutului critic și istoric literar, teoretician al literaturii și sociolog al culturii, memorialist, dramaturg, romancier și nuvelist român Eugen Lovinescu la comerorarea a 75 ani de la moarte.

Tabăra de Creație „Axis Libri” (Vise în culori/Peisaj) 13 iulie

„Vise în culori/ Peisaj” a fost tema atelierului de pictură de vineri, 13 iulie 2018, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 10-16 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 12 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a desfășurat o altă activitate în cadrul Clubului de vacanță, unde copiii au avut parte de alte provocări. Cu două șosete, ață, lipici și multă dragoste, copiii au confecționat păpuși haioase, de care cu greu se vor despărți. Mulțumim voluntarilor și Librăriei Teonick, sponsorul Clubului de vacanță.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 12 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a desfășurat o nouă activitate în cadrul Clubului de vacanță, unde copiii au avut parte de alte provocări. Lipici, acuarele, pensule, hârtie colorată, sunt doar câteva materiale de lucru cu ajutorul cărora, cei mici ne-au transmis un mesaj sugestiv: ,,ÎMI PLACE LA BIBLIOTECĂ”. Muțumim voluntarilor pentru implicare și Librăriei Teonik, sponsorul Clubului de vacanță.

Alexandru Ivasiuc - 85 de ani de la naștere 12 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să descoperiți expoziția de documente ce aparțin cunoscutului prozator și eseist român Alexandru Ivasiuc la 85 de ani de la naștere.

Cafeneaua Culturală 12 iulie

Joi, 12 iulie 2018, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu” la Biblioteca Estivală, a avut loc un Atelier Hand Made – Cum să faci o ramă foto. Participanții au confecționat o ramă foto pe care au și primit-o în dar, sub îndrumarea cadrelor didactice, a bibliotecarilor și a voluntarilor bibliotecii.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 11 iulie

Miercuri, 11 iulie 2018 ora 10.30 a avut loc a doua activitate a Clubului Curioșilor intitulată Ținutul curcubeului. În cadrul acestei întâlniri cei prezenți s-au bucurat de prezentarea CD-ul cu povești intitulat „Ținutul curcubeului” al scriitoarei Gina Dănescu precum și de întâlnirea cu scriitorii de carte pentru copii, Olimpia Sava și Marin Năstase împreună cu membrii cenaclului „Arionda”.

Ziua Mondială a Populației 11 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” marchează Ziua Mondială a Populației pe 11 iulie, în expoziția de documente din incinta filialei.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! 10 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” a desfășurat o nouă și inedită activitate din cadrul clubului de vacanță. Copiii au răspuns provocării de a transforma o pereche de șosete, în păpuși handmade, simpatice și colorate, care abiau așteaptau să bucure inimile acestora. Felicitări copiilor pentru îndemânare, iar voluntarilor pentru implicare și ... răbdare!

Tabăra de Creație „Axis Libri” (Vise în culori/Peisaj) 10 iulie

„Vise în culori/ Peisaj” a fost tema atelierului de pictură de marți, 10 iulie 2018, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 6-12 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Clubul BiblioVACANȚA – InfoJunior 9-12 iulie

Informatica ni se pare mult mai ușoară și distractivă acum, grație doamnei prof. Valerica Bratan. Am încheiat călătoria noastră din lumea digitală, dar am rămas cu impresii minunate. Împreună am creat povești animate, am legat prietenii și ne-am distrat la Filiala nr.1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Micuții noștri informaticieni au fost încântați de materialele power point realizate, fiecare prezentându-și povestea, iar la final aplaudând fericiți și mulțumiți. Felicitări tuturor!

Clubul BiblioVACANȚA – Trăistuța cu povești 9-12 iulie

Aventura noastră în lumea poveștilor s-a încheiat. Am participat la activități inedite, care le-au creat prichindeilor noștri ocazia de a se transforma în veritabili actori. Micuții au audiat piese de teatru, au vizionat povești, apoi au intrat cu seriozitate și talent în jocul actoricesc. Publicul a fost surprins de măiestria actorașilor, aplaudând amuzați. Artiștii s-au arătat încântați de povesti și de propriile prestații, iar mămicile și bunicile au fost delectate de naturalețea copiilor. A fost o săptămână minunată! „Trăistuța cu povești” s-a desfășurat la Filiala nr.1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Alexandru Graur - 30 ani de la moarte 9 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionați expoziția de documente ce aparțin cunoscutului lingvist român Alexandru Graur la comerorarea a 30 ani de la moarte.

Clubul BiblioVACANȚA – Atelierul de pictură 2 iulie – 5 iulie

Prima oprire a călătoriei noastre a fost în atelierul de pictură din cadrul clubului BiblioVACANȚA, desfășurat la Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus.” Pentru familiarizarea cu atmosfera activității, micuții noștri au fost invitați în prima zi să se prindă în HORA PRIETENIEI și să deseneze cu cretă pe asfalt. A doua zi, au pășit veseli pe tărâmul poveștilor cu zâne și spiriduși, dând culoare petalelor, aripioarelor și razelor de soare. Apoi, fascinați de feeria culorilor, copiii au experimentat pictura prin ștampilare cu bureți și hârtie mototolită, cu pensule și degețele. La finalul atelierului de pictură am sărbătorit România la centenar prin linie, culoare, cuvânt, entuziasm și bucurie. Împreună cu micuții noștri pictori, am încheiat românește cu Hora Unirii, după ce ne-am admirat literele voioase ce urează ani mulți țării noastre dragi. La mulți ani, România! Felicitări și mulțumiri prof. coord. Sorina și Adrian Vădeanu.

Guy de Maupassant: 125 de ani de la moarte 6 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” invită cititorii să descopere titluri consacrate ale cunoscutului scriitor francez Franz Kafka la 125 de ani de la moarte.

Noutăți editoriale pentru copii 5 iulie

Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” găzduiește frumoase și interesante expoziții de carte cu noutăți editoriale pentru cei mici. Vă așteptăm să le descoperiți!

Clubul de vacanță Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!, ediția a VI-a 5 iulie

Talent, pasiune, idei creative! Acestea sunt câteva dintre calitățile dobândite sau redescoperite de copii în activitatea de astăzi din cadrul Clubului de vacanță de la Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”. Balonul și sfoara au fost materialele de lucru cu ajutorul cărora au creat minunate boluri. Felicitări copiii! Mulțumim pentru sprijin Librăriei ”Teonick”, sponsorul activităților Clubului de vacanță.

Cafeneaua Culturală 5 iulie

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală va debuta joi, 5 iulie 2018, cu sesiunea de informare și atelierul de demostrații practice „Echilibru și armonie prin tehnici stravechi de Qigong adaptate la ritmurile vieții moderne” prezentat de Letiția Buruiană, trainer al școlii QilinGong fondată de maestrul Lin Kai Ting.

Vacanța la bibliotecă – Șah, lectură și tehnologie! 5 iulie - 7 septembrie

Filiala nr. 4 ”Grigore Vieru în colaborare cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale” desfășoară în vacanța de vară pentru copii din cartierul Valea Orașului, Proiectul ludic-educativ Vacanța la bibliotecă – șah, lectură și tehnologie!. Proiectul va începe pe 5 iulie 2018 și se va încheia pe 7 septembrie 2018. Dragi copii, vă poftim în vacanță la bibliotecă să descoperiți șahul și cele mai frumoase lecturi!

Noutăți editoriale 4 iulie

Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” iși invită cititorii de toate vârstele pentru a descoperi o mare varietate de noutăți editoriale din cadrul filialei.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor - Deschiderea 4 iulie

Miercuri, 4 iulie 2018, ora 10,30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Activitatea clubului va fi în fiecare zi de miercuri până pe data de 29 august 2018. Prezenți la activitate au fost copiii de la Centru de Zi „Sf Spiridon”, noii membrii ai clubului și voluntarii Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. Elevul George Spătaru de la Școala Gimnazială Vânători ne-a încântat cu câteva melodii la chitară, iar scriitoarea Vera Crăciun ne-a purtat pe aripi de poveste în lumea mirifică a poeziei. Vă așteptăm dragi copii, părinți și bunici și la următoarele întâlniri! Încă se mai fac înscrieri!.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 4 iulie

Secția pentru copii a Bibliotecii Județeane „V.A. Urechia” vă așteaptă să vă înscrieți la Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor. Clubul va funcționa în fiecare zi de miercuri, orele 10:30, în Parcul „Mihai Eminescu”, la Biblioteca Estivală, începând cu data de 4 iulie 2018. Înscrierile se fac la sediul central, Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” din str. Mihai Bravu nr. 16. Vă așteptăm să vă înscrieți și să petrecem o vacanță minunată! (Detalii program aici).

Franz Kafka: 135 ani de la naștere 3 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” invită cititorii să descopere titluri consacrate ale cunoscutului scriitor de limbă germană Franz Kafka la 135 de ani de la naștere..

Tabăra de Creație „Axis Libri” 3 iulie

În data de 03.07.2018 la orele 10:30 va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație „AXIS LIBRI”, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 03.07.2018 - 31.08.2018, în fiecare zi de marți, pentru categoria de vârstă 7-10 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 11-16 ani, la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la Sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Mihai Bravu nr. 16 și la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe frumoase împreună.

Clubul de vacanță Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!, ediția a VI-a 3 iulie

Activitățile clubul de vacanță din cadrul Filialei nr. 2 ”Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” au debutat într-o atmosferă de veselie și distracție, copiii confecționând cu multă răbdare și îndemânare din sfoară și aracet, frumoase boluri, ce au fost decorate cu multă imaginație. Mulțumim pentru sprijin Librăriei ”Teonick”, sponsorul activităților Clubului de vacanță.

Chipuri din trecut : Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia” 2-31 iulie

În luna iulie, Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va găzdui expoziția Chipuri din trecut : Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”. Documentele vor fi expuse în perioada 02.07.2018 – 31.07.2018.

Modificare program Bibliotecă 2 iulie - 7 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în perioada 2 iulie - 7 septembrie 2018 programul Bibliotecii cu publicul este 9:00 - 17:00. Duminica va fi deschis numai la Sediul Central unde programul va ramâne 8:00 – 13:00. Programul normal de lucru cu publicul va reveni la intervalul orar 8:00 – 20:00 începând cu data de 10 septembrie 2018.

Deschiderea Clubului de vacanță Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!, ediția a VI-a 2 iulie

Tradiția înseamnă continuitate! Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” au deschis cea de-a VI-a ediție a Clubului de vacanță. La acest eveniment, alături de copii, părinți și bunici, au fost prezenți domnul Ilie Zanfir, director al Bibliotecii Județene ”V.A.Urechia”, domnul Munteanu Valentin, director al Fundației ”Andreiana Juventus” și domnul Teodorașc Neculai de la Librăria ”Teonick”, sponsorul Clubului de vacanță. Vă așteptăm să petrecem împreună clipe minunate cu multe surprize și distracție garantată!

„Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: club de vacanță 2 iulie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală din cadrul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” organizează Luni, 02 iulie 2018, ora 11.00, festivitatea de deschidere a Clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: ateliere creative și recreative, ediția a VI-a 2018, sub sloganul ...Descoperă, creează, joacă-te, socializează la bibliotecă!... Sponsorul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați. Evenimentul va avea loc la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, din cartier micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25 (în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu”, corp V, etaj. 1), telefon 0336.100.009; 0737.042.202.

Grădina cu cărți – Lectură și socializare pentru copii de toate vârstele 2 iulie - 31 august

Luni, 2 iulie 2018 se redeschide Grădina cu cărți! Îți place să citești? Iubești natura? Vrei să-ți faci noi prieteni? Perfect! Vino la Grădina cu cărți! în Grădina Publică, la foișor! Când? În perioada 2 iulie - 31 august 2018, de luni până vineri, între orele 10:00 - 14:00! Te așteptăm să petrecem împreună clipe de neuitat!

BiblioVACANȚA – club de vacanță 2 iulie - 31 august

„Când parfumul florilor de tei își pierde urma din orașul nostru, ne vom delecta cu activitățile revigorante pe care le propune biblioteca noastră în această vară. Aflat la cea de-a V-a ediție, Clubul BiblioVACANțA își așteaptă toți simpatizanții, mai mari sau mai mici, la o nouă rundă de ateliere, în perioada 02 iulie – 31 august 2018. Dragi copii, părinți și bunici care îndrăgiți acest proiect minunat, Filiala nr. 1 „Costache Negri” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” împreună cu Fundația Andreiana Juventus, vă invită la festivitatea de deschidere, luni 02 iulie 2018, ora 10.00! Evenimentul va avea loc la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”, Str. Regimentul 11 Siret, nr. 2A (Club Sidex), telefon – 0336 102037. Cu nerăbdare vă așteptăm să vă petreceți vacanța într-un mediu de poveste!”

Iulie 1 Iulie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la celelalte patru filiale: Filiana Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala NR. 3 Tehnologia Informației și Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru”.