Clipe de viață: Fotografii de nuntă din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” 31 iulie - 1 septembrie

Câteva minunate fotografii cu miri și mirese din trecut puteți admira în cadrul expoziției: Clipe de viață: Fotografii de nuntă din colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, deschisă la Popasul Bibliofilului de la sediul central, mezanin, în perioada 31.07 – 01.09.2020. Expoziția va fi prezentată și pe pagiana de Facebook BVAU Colecții speciale, la adresa https://www.facebook.com/bvau.ro/.

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” suspendă activitatea cu publicul 23 iulie - 14 august

În perioada 23 iulie – 14 august 2020, Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” își suspendă activitatea cu publicul. Cititorii care nu au restituit publicațiile împrumutate o pot face după redeschiderea activității cu publicul, fără a primi penalizări.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm după data de 14 august 2020!

Proiect „Senior Computer” 20-31 iulie

În perioada 20-31 iulie a.c., la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, o nouă grupă de seniori deprinde tainele utilizării calculatorului, cu emoții și curiozitate. Felicitări și succes dragi seniori!

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene 20 iulie

În fiecare an, la 20 iulie, este sărbătorită Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. În semn de recunoaștere și prețuire, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a organizat o expoziție de cărți dedicată acestui eveniment.

Ziua Mondială a Șahului 20 iulie

Șahul este piatra de încercare a inteligenţei”, afirma scriitorul și poetul german Johann Wolfgang von Goethe. La data de 20 iulie este sărbătorită Ziua Mondială a Șahului, instituită în 1966 de Federaţia Internaţională a Jocului de Șah (FIDE), la propunerea UNESCO. La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreaiana Juventus”, puteți descoperi cărți despre acest sport al minții.

Proiect educațional „Senior Computer” iulie

Cu respectarea normelor speciale pentru prevenirea răspândirii COVID-19, într-o atmosferă plăcută și propice studiului, seniorii s-au întâlnit la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, pentru a dobândi cunoștințe noi și a le exersa pe cele deja deținute în cadrul proiectului educațional „Senior Computer”. Seniorii au învățat cum să utilizeze foile de calcul, cum să creeze diapozitive și să le anime, precum și prospectarea unor site-uri de pe internet și alegerea informațiilor din surse verificate.

Heinrich Theodor Böll - 35 de ani de la moarte 16 iulie

Nu există formă mai nobilă de apartenență la un popor decât aceea de a scrie în limba lui.” Heinrich Theodor Böll a fost unul dintre cei mai proeminenți scriitori germani după cel de-al Doilea Război Mondial. Romancier și dramaturg german, Heinrich Böll a fost laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1972. „Am vrut să scriu dintotdeauna, am încercat de timpuriu, însă cuvintele le-am găsit abia mai târziu”, mărturisește Heinrich Böll. A scris deopotrivă despre „lucruri mărunte” și „lucruri mărețe”, despre „locuință, vecinătate și patrie, bani și dragoste, religie și mâncare”, după cum o mărturisește el însuși. La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, cititorii se pot bucura de opera scriitorului Heinrich Theodor Böll.

Sir Arthur Ignatius Conan Doyle - 90 de ani de la moarte 7 iulie

Mediocritatea nu cunoaște nimic mai presus de ea însăși, însă talentul recunoaște instantaneu geniul.”. Un astfel de geniu poate fi considerat și Sir Arthur Ignatius Conan Doyle, care a fost un romancier britanic celebru. Opera sa include, pe lângă celebrele povestiri cu detectivul Sherlock Holmes și romane, scurte povestiri, poeme, cărți istorice şi pamflete ce pot fi descoperite la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marcând astfel 90 de ani de la moartea scriitorului britanic Sir Arthur Ignatius Conan Doyle.

Informații pentru cititori Iulie

Vrem să vă reamintim că s-au redeschis, pe lângă filialele noastre, și secțiile de împrumut de la sediul central. După o pauză de aproape 6 luni, din cauza inventarului de carte și a pandemiei, așteptăm cu mare drag să ne revedem, cu multe noutăți și cărți bune, în intervalele orare 9.00 – 13.00 și 14.00 – 18.00.

În contextul epidemiologic actual, și pentru a reduce timpul de așteptare în incinta bibliotecii, vă informăm încă o dată că puteți face rezervări online sau telefonic pentru cărțile existente la raft astfel:

În momentul în care ne contactați, vă rugăm să fiți pregătiți să ne furnizați următoarele detalii:

  • numele și prenumele;
  • număr de telefon;
  • numărul permisului de utilizator al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați;
  • autorul, titlul, editura și anul lucrării/lucrărilor pe care doriți să o/le împrumutați;
  • alte informații pe care le considerați relevante.

Indiferent de modul în care ați făcut rezervarea, angajații bibliotecii vor căuta la raft și vor pregăti documentele solicitate, vă vor anunța telefonic și vor stabili, de comun acord cu dvs., o oră la care le puteți ridica. Cărțile vor fi rezervate doar pentru 24 ore.

Vă asigurăm că pentru pregătirea fiecărei solicitări se vor respecta toate normele de igienă și prevenție instituite de autoritățile competente.

Programarea ridicării documentelor este o măsură necesară pentru a evita aglomerația și pentru a reduce timpul petrecut în bibliotecă.

5 questions à Corina Emanuela Dobre sur l’incroyable correspondance des sœurs Schwartz 10 iulie

«À partir de la fin du XIXe siècle, trois sœurs originaires de Galați en Roumanie vont échanger, sur une période de 70 ans, lettres et pensées avec les auteurs les plus brillants du siècle.
C’est à la Bibliothèque „V.A. Urechia” de Galați que se trouve un trésor méconnu. Dans le bureau des collections spéciales, l’institution conserve 714 lettres qui témoignent de la vie sociale, politique et culturelle de la fin du XIXe siècle à la première moitié du XXe siècle.
Pour en savoir plus sur cette étonnante collection, nous avons posé 5 questions à Corina Emanuela Dobre de la Bibliothèque „V.A. Urechia” de Galați».
(Interviul dnei director Corina Emanuela Dobre despre corespondența surorilor Schwartz donată Bibliotecii „V.A. Urechia”: https://www.passeisme.com/articles/5-questions-a-corina-emanuela-dobre-sur-lincroyable-correspondance-des-soeurs-schwartz/ )

A apărut cel de-al doilea număr din acest an al buletinului informativ pentru bibliotecile publice din județul Galați, Asociația Iulie

A apărut cel de-al doilea număr din acest an al buletinului informativ pentru bibliotecile publice din județul Galați, Asociația, publicație editată de Filiala Galați a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Veți descoperi în acest număr, printre altele, informații despre proiecte ale bibliotecii, tutoriale profesionale, consacrata rubrică de memorie locală ce semnalează aniversările din județul Galați în perioada iul. – sept. 2020, obișnuita deja povestire oferită de Mihaela Gudană în rubrica de „întâmplări adevărate”. Un material istoric inedit, avându-l ca autor pe regretatul învățător Alexandru Chiscop, scos la iveală de bibliotecara Gina Obreja, ne trimite înapoi în timp, pe meleagurile comunei Țepu, în perioada Primului Război Mondial.

CONDEIUL FERMECAT - concurs de creație literară online pentru copii 9 iulie

Joi, 9 iulie 2020, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Galați a avut loc premierea câștigătorilor, categoria 11 – 14 ani, la concursul de creație literară online pentru copii „Condeiul Fermecat”. Copiii care nu au reușit să ajungă sunt așteptați la Secția pentru Copii să-și ridice premiile în intervalul orar 9,00 – 18,00. Felicitări tuturor participanților!

CONDEIUL FERMECAT - concurs de creație literară online pentru copii 8 iulie

Miercuri, 8 iulie 2020, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, Galați a avut loc premierea câștigătorilor, categoria 7 – 10 ani, la concursul de creație literară online pentru copii „Condeiul Fermecat”. Felicitări, copii talentați și frumoși!

Terapie prin caligrafie Iulie

Vă plac creioanele, pixurile, stilourile, chiar tocurile? Doriți să le folosiți într-un mod creativ? Filiala nr. 2 „Paul Păltănea" a Bibliotecii Județene „V. A. Urechia", în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus", vă invită să participați online la un club de caligrafie inedit, în care să vă descoperiți laturile frumoase ale personalității proprii și să vă amplificați imaginația creativă. Înscrierile au loc în perioada 06-17.07 a.c. la sediul filialei din micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, corp V sau la adresa de e-mail: bvaufiliala2@gmail.com. Informații suplimentare pot fi solicitate la telefon 0737042202, pe pagina de Facebook a Filialei sau prin e-mail: bvaufiliala2@gmail.com. Persoane de contact: Șoltuz Cătălina, telefon 0747046255 sau Gheorghiu Monalisa, telefon 0771603819.

Portul Galați în ilustrații vechi 29 iunie - 30 iulie

În perioada 29.06 – 30.07.2020, la Popasul Bibliofilului, de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, etaj 1, mezanin, va fi deschisă expoziția de cartofilie Portul Galați în ilustrații vechi.

Iulie 1 Iulie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”