Arsenie Boca: 110 ani de la naștere 29 septembrie

Personalitate aparte în spațiul religios ortodox român, în generație cu Ilie Cleopa și Arsenie Papacioc, dar și cu carismă aparte, Arsenie Boca (n. 29.09.1910 - d. 28.11.1989) a generat, cu suportul tradiției orale, dar mai ales al credinței, un fenomen social amplu. Îl numim fenomen, pentru că, prin amploarea pelerinajelor, faptelor și mărturiilor dedicate, dar și prin interesul mediatic sporit, Părintele Arsenie Boca este deja considerat o expresie socială specială în societatea românească. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită la filială să descoperiți lucrările sale.

Ion Biberi: 30 de ani de la moarte 27 septembrie

Scriitor, traducător, comentator de artă și eseist român, Ion Biberi (n. 21.07.1904 - d. 27.09.1990) a reprezentat una dintre personalității culturii românești de până la 1989. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, comemorează 30 de ani de la moartea scriitorului român prin organizarea unei expoziții cu lucrările sale existente în colecția filialei.

27 septembrie: Ziua Mondială a Turismului 27 septembrie

Anual, pe data de 27 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Turismului, prin care se atrage atenția asupra importanței turismului în dezvoltarea durabilă a planetei. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a pus în valoare însemnătatea acestei zile prin intermediul unei inedite expoziții de documente. Vă așteptăm să vizitați filiala!

25 septembrie: Ziua Internațională a Mediului Marin 25 septembrie

Ziua Internațională a Mediului Marin este aniversată anual, la nivel mondial, la data de 25 septembrie, cu scopul de a mobiliza opinia publică atât cu privire asupra relevanței economice a industriei maritime, cât și asupra obiectivului primordial: de a conserva biodiversitatea și de a asigura mediului acvatic resurse variate și dinamice astfel încât să fie curat și productiv pentru prezent și viitor. Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marchează importanța acestei zile prin organizarea unei expoziție tematice.

Costache Olăreanu: 20 de ani de la moarte 23 septembrie

Opera scriitorului român Costache Olăreanu (n. 01.07.1929 - d. 23.09.2000) este evocată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, într-o expoziție de carte.

21 septembrie: Ziua Internațională a Păcii 21 septembrie

Ziua Internațională a Păcii este aniversată anual, la nivel mondial, la data de 21 septembrie, reprezentând oportunitatea comună la nivel internațional pentru un angajament în slujba liniștii și păcii planetei. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marchează această zi printr-o expoziție tematică.

Ora de vorbire: Proiect educativ - recreativ online 16 septembrie

Limba este însăși floarea sufletului etnic al românimii”, afirma poetul Mihai Eminescu... Limba română reprezintă sau ar trebui să reprezinte o comoară pentru fiecare dintre noi, care-și arată strălucirea atunci când nu o schimonosim și nu o împopoțonăm inutil! Și mai mult de atât, o exprimare elegantă presupune o bună cunoaștere a vocabularului. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită online pe pagina filialei să deprindem împreună tainele limbii române.

Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii: proiect cultural - turistic online 16 septembrie

În cadrul acestui interesant proiect cultural-turistic, online, au fost prezentate informații despre trei insule inedite, conturate de istorie, civilizație și frumusețe geografică: Tioman, insulă situată la 32 de mile marine de coasta estică a peninsulei malaysiene, făcând parte din Parcul Marin Mersing; Büyükada, cea mai mare dintre cele nouă insule ale arhipelagului insulelor Prinților din Marea Marmara, situată la sud de Istanbul, în Marea Marmara; Singapore, oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est, situat în sudul Peninsulei Malay. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită să faceți un periplu virtual pe aceste insule, accesând link-ul filialei:

Agatha Christie: 130 de ani de la naștere 15 septembrie

Regina romanelor polițiste, Agatha Christie (n. 15.09.1890 - d. 12.01.1976) a lăsat în urmă mai mult de 80 de romane și 19 piese de teatru, care au fost traduse în peste 70 de limbi. Ca un omagiu adus cunoscutei scriitoare engleze, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă prezintă numeroasa operă reunită într-o expoziție de carte.

14 septembrie: Ziua Inginerului Român 14 septembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marchează Ziua Inginerului Român, printr-o expoziție de carte dedicată acestei bresle.

13 septembrie: Ziua Pompierului din România 13 septembrie

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală, aniversată pe 13 septembrie în cinstea eroismului de care dau dovadă, de-a lungul timpului, pompierii. Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită să vizitați o expoziție de documente dedicată acestoi eroi.

Asociația Nr. 3/2020 24 septembrie

A apărut cel de-al treilea număr din acest an al buletinului informativ pentru bibliotecile publice din județul Galați, Asociația, publicație editată de Filiala Galați a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Alături de consacrata rubrică de memorie locală ce semnalează aniversările din județul Galați în perioada oct. – dec. 2020, buletinul cuprinde informații despre premiile ANBPR decernate în acest an, articole de interes profesional (școala de vară online, tutoriale în sprijinul utilizatorilor), noutăți de la Biblioteca Orășenească Târgu Bujor, un semnal editorial de la Biblioteca Comunală din Țepu (Monografia Comunei Țepu semnată de dna prof. Margareta Basoc), obișnuita povestire semnată de Mihaela Gudană și, nu în ultimul rând, marcarea a 130 de ani de la inaugurarea bibliotecii publice a lui „Urechiă”.

Acces servicii săli de lectură și multimedia la sediul central 24 septembrie

Începând cu data de 28 septembrie 2020, reluăm serviciile cu publicul din cadrul Sălilor de lectură și Multimedia de la sediul bibliotecii. Pentru respectarea condițiilor de siguranță sanitară, se impun următoarele măsuri:

  • pentru păstrarea distanței minime impuse de 1,5-2 m între utilizatori, accesul va fi limitat la 6 persoane simultan în sala de lectură și 6 persoane simultan în sala multimedia la max. 3 posturi;
  • în sala multimedia, pentru siguranța utilizatorilor nu se permite accesul la echipamentele de tipul căștilor audio, dar pot fi folosite căștile audio personale.
  • se asigură dezinfectarea periodică a spațiului și a echipamentelor.
  • documentele studiate în sala de lectură vor intra în carantină pentru o perioadă de 5 zile, în spațiile special amenajate în acest scop.
Respectarea distanței sociale, măștile de protecție, dezinfectarea și condițiile de igienă impuse de contextul epidemiologic actual sunt obligatorii.

Pe urmele Hortensiei 2-9 septembrie

Proiect cultural în derulare la Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”.
Este foarte important să descoperim de timpuriu ”Cine ne-ar plăcea să fim” și dacă avem talentele necesare pentru a ne realiza visele. Scopul proiectului este descoperirea unor talente, nu numai din rândul copiilor, precum și îndrumarea acestora de către un scriitor profesionist, în cadrul unor „ateliere de scriere creativă”, gratuite, care se desfășoară la Filiala nr.5 „Hortensia Papadat-Bengescu”. Primele întâlniri au avut loc pe 2 și pe 9 septembrie 2020. Îi așteptăm pe toți cei interesați (copii, adolescenți, tineri, seniori) la sediul Filialei nr.5 „Hortensia Papadat-Bengescu”, situat pe strada Furnaliștilor nr.12, în incinta Pieței Agroalimentare, la etajul 1.
Relații și informații pot fi solicitate la:

Daniel Defoe: 360 de ani de la naștere 13 septembrie

Daniel Defoe (n. 13.09.1660 – d. 24.04.1731) unul dintre cei mai cunoscuți scriitori englezi, a făcut istorie în literatura lumii cu romanul Robinson Crusoe. Considerat fondatorul romanului englez, romancierul Defoe este un observator minuțios, preocupat de morala individuală și socială. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă prezintă expoziția de documente din colecția filialei.

Ion Frunzetti : 35 de ani de la moarte 11 septembrie

Ion Frunzetti (n. 20 ianuarie 1918 – d. 11 septembrie 1985) și-a revărsat talentul în poezie, filozofie, istoria culturii, critică literară și estetică. Are o susținută activitate de traducător în limbile franceză, spaniolă, italiană, germană și engleză, care dă sens concret unei mari disponibilități intelectuale, de la Cervantes și Shakespeare până la Thackeray și Rimbaud. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă pune la dispoziție lucrări din opera poetului român.

D. H. Lawrence: 135 de ani de la naștere 11 septembrie

Romancier, poet, critic englez și pictor, D. H. Lawrence (n. 11 septembrie 1885 – d. 2 martie 1930) este unul dintre cei mai impozanți reprezentanți ai literaturii engleze din secolul XX, fiind de asemenea apreciat și pentru picturile sale expresioniste, create în acea perioadă. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă prezintă o expoziție cu lucrările sale.

Proiect educativ - recreativ online „Ora de vorbire” 10 septembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită la un nou proiect online, cu scopul de a învăța și de a folosi corect limba română. Vorbirea corectă îți dă credibilitate și putere de a te face înțeles, de a transmite un mesaj, o informație. Săptămâna aceasta a fost este de încălzire: pentru a ne verifica, mai în glumă, mai în serios, nivelul de cunoștințe.Vă așteptăm pe pagina oficială de facebook a filialei!

Proiect cultural - turistic online „Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii” 10 septembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să faceți cunoștință cu o spectaculoasă insulă vulcanică, renumită pentru peisajele dramatice, pentru apusuri magnifice și pentru plaje fine, insula Santorini, Această insulă este rămășița unui vulcan gigantic care a erupt în trecut și atrage turiștii datorită legendei potrivit căreia, în această regiune se află legendara Atlantida. Pentru o scurtă prezentare, vă invităm să accesați următoarele link-uri.

Proiect educațional online - Terapie prin caligrafie 10 septembrie

Încurajăm scrisul de mână! La sediul filialei a avut loc o nouă întâlnire virtuală în cadrul proiectului „Terapie prin caligrafie” unde participanții au descoperit și alte stiluri caligrafice. Ne-am bucurat împreună de culori, de venirea toamnei și bineînțeles am exersat scrierea caligrafică. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită pe pagina oficială de facebook pentru a descoperi minunata lume a caligrafiei.

Traian Vuia: 70 de ani de la moarte 3 septembrie

Traian Vuia (n. 17 august 1872 - d. 3 septembrie 1950) a fost un inventator român, pionier al aviației la nivel internațional și membru al Academiei Române. Și-a dedicat întreaga viață dezvoltării aparatelor de zbor mai grele decât aerul și a inventat primul avion, cu care a efectuat primul zbor din istoria omenirii, ridicându-se de la sol prin mijloacele proprii ale aparatului. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” comemorează 70 de ani de la moartea lui Traian Vuia și vă invită să descoperiți documentele existente în colecția filialei.

Proiect cultural - turistic online „Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii” 10 septembrie

Călătoria noastră virtuală a ajuns pe insula Boracay, în centrul Filipinelor. Insula se află chiar în colțul nord-vestic al marii insule Panay din grupul Visayas. Este cotată ca una dintre destinațiile de top ale țării, iar motivele pentru care vii aici sunt clare, apă și nisip. Lunga plajă principală se află pe coasta de vest și numele ei, Plaja albă, nu se contrazice. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să faceți cunoștință cu acest paradis tropical.

Alexandru Paleologu: 15 ani de la moarte 2 septembrie

Lumea și viața nu sunt nimic fără cărți”. (Alexandru Paleologu)
Alexandru Paleologu (n. 14 martie 1919 – d. 2 septembrie 2005) este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați eseiști români, critic literar, diplomat și om politic marcant. Licențiat în drept al Universității din București, Alexandru Paleologu a fost numit referent la Comisia română pentru aplicarea armistițiului, dar și cercetător științific la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, secția artă veche. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vizionați expoziția de documente semnate de cunoscutul eseist.

Henriette Yvonne Stahl: 120 de ani de la naștere 1 septembrie

Henriette Yvonne Stahl (n. 01.09.1900 - d. 25.05.1984) a fost prozatoare, romancieră, nuvelistă și traducătoare. Foarte bună cunoscătoare a limbii franceze, a scris direct în franceză romanul „Le Témoin de l'Eternité" și a tradus singură o parte dintre cărți, publicându-le în Franța. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă prezintă o expoziție cu lucrările sale.

Sala de Lectură - închisă 10 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați anunță că în perioada 11-25 septembrie 2020 Sala de lectură a Bibliotecii (Sediul central) este închisă.
Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm după data de 25 septembrie 2020!

Sesiuni de informare și conștientizare în cadrul acțiunii „Rail Action Week”, sub egida RAILPOL 10 septembrie

Secția Regională de Poliție Transporturi Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați vor desfășura joi, 10 septembrie 2020, două acțiuni, cu caracter preventiv – educativ, de informare în ceea ce privește riscul victimal precum și de conștientizare a populației privind riscurile incidente în situația nerespectării regurilor și măsurilor de siguranță feroviară
Prima acțiune va fi organizată la ora 12.00 în Gara C.F.R., acolo unde funcționează și Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” a bibliotecii județene, iar cea de a doua va fi organizată la sediul central al bibliotecii la ora 14.00, prin oferirea de flyere și pliante.
În cadrul activităților desfășurate, cele două instituții beneficiază și de suportul următorilor parteneri:
- Inspectoratul de Poliție Județean Galați,
- Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Galați,
- Compania Națională de Căi Ferate CFR SA,
- Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători SA.

Rail Action Week 7 - 14 septembrie

În perioada 07 – 14.09.2020, la nivelul Uniunii Europene se desfășoară sub egida RAILPOL acțiunea “Rail Action Week”.
În vederea atingerii obiectivelor acțiunii, la nivelul județului Galați, s-a realizat un parteneriat inedit între Secția Regională de Poliție Transporturi Galați și Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, pentru utilizarea eficientă a instrumentelor de promovare a activității de prevenire antiinfracțională.

    Printre obiectivele urmărite, enumerăm următoarele:
  • prevenirea accidentelor generate de urcarea sau coborârea din trenurile aflate în mișcare;
  • prevenirea deschiderii ușilor înainte ca trenul să oprească în stație, prentru evitarea accidentelor;
  • conștientizarea tinerilor și adolescenților cu privire la pericolul la care se expun în cazul nerespectării normelor de siguranță feroviară, respectiv stoparea fenomenului “SELFIE PE TREN”;

În cadrul activităților desfășurate, cele două instituții beneficiază și de suportul următorilor parteneri: Inspectoratul de Poliție Județean Galați, Inspectoratul Pentru Situații de Urgență al Județului Galați, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători SA.

Asociația Bibliotecarilor din România 3 - 7 septembrie

Asociația Bibliotecarilor din România (ABR) desfășoară în luna septembrie a acestui an întâlnirile pe secțiuni și diviziuni profesionale, on-line, pe platforma Zoom. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați va fi gazda a două dintre întrunirile pe secțiuni: Secțiunea Catalogare, clasificare și indexare, cu tema - Actualizarea instrumentelor de lucru în activitatea de catalogare, clasificare, indexare, care va avea loc în data de 3 septembrie 2020, ora 17:00, moderată de Catrina Căluian, președinta secțiunii, și Biblioteca și societatea, cu tema – Rolul bibliotecilor în situații de criză, care va avea loc în data de 9 septembrie 2020, ora 11:00, moderată de Dorina Bălan, președinta secțiunii. Calendarul tuturor întrunirilor profesionale îl găsiți aici. Pentru înscriere, trebuie să trimiteți e-mail președintelui secțiunii sau diviziunii respective, specificând: numele, prenumele, adresa de e-mail și Filiala de care aparțineți.

Figuri ilustre în gravura europeană: Secolele XVII-XVIII 1 - 30 septembrie

Expoziția Figuri ilustre în gravura europeană: Secolele XVII-XVIII este deschisă publicului în luna septembrie, la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, mezanin. Printre autorii celor 25 de stampe expuse se numără artiști renumiți, precum: Gaspar Bouttats (1640-1695-96), Henri Simon Thomassin (1687-1741), Jacob von Sandrart (1630-1708) și Jean Daullé (1703-1763). Gravurile expuse se află în colecțiile bibliotecii gălățene grație fondatorului ei, Vasile Alexandrescu Urechia, istoric, scriitor, om politic, colecționar de carte rară și un erudit cunoscător al stampelor. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 01.09 – 30.09.2020.

Proiect: Promovarea Colecțiilor Speciale, Donația Gheorghe Mihai-Coron August - Septembrie

Personalitate a vieții artistice a județului Galați, Gheorghe Mihai-Coron (n. 19 aprilie 1938, com Todireni, jud. Botoșani - d. 10 iunie 2020, Galați) a murit anul acesta, în data de 10 iunie. Profesor de desen în Galați, având la activ numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup și naționale, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a fost distins în anul 2016 cu Premiul de Excelență pentru întreaga activitate la prima ediție a Galei Premiilor U.A.P. - Filiala Galați. În anul 2004 acesta a donat Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” o parte din lucrările sale în acuarelă.

Septembrie la Bibliotecă Septembrie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”.



Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

Friedrich Wilhelm Nietzsche: 120 de ani de la moarte 25 august

Filosoful Friedrich Wilhelm Nietzsche (n. 15 octombrie 1844 - d. 25 august 1900) a fost și va rămâne obiect de studiu și sursă de inspirație pentru un public extrem de variat: socialiști, marxiști, avangardiști, existențialiști, critici literari, fenomenologi și teoreticieni din diverse domenii. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, comemorează 120 de ani de la moartea unui geniu absolut, cel care afirma în Ecce Homo că : „Una sunt eu, alta sunt scrierile mele”, scrieri pe care vă invităm să le descoperiți în expoziția amplasată în incinta filialei.

„Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii” - Proiect cultural - turistic online 26 august

Considerată o bijuterie turistică a Italiei, Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și este locația ce satisface toate cerințele celor care o aleg drept destinație de vacanță, indiferent dacă este vorba despre iubitorii de plaje superbe, de mare și de natură sau de pasionații de artă, cultură, tradiție sau istorie. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să faceți cunoștință cu frumusețile lumii siciliene vizionând următorul material video :

Emil Hurezeanu: 65 de ani de la naștere 26 august

Luna aceasta îl aniversăm pe scriitorul, jurnalistul și publicistul român Emil Hurezeanu (n. 26 august 1955). Din 1976 devine redactor la revista „Echinox”, iar din 1978 ocupă postul de secretar de redacție, publicând poezii și critică literară. În 1979, își adună poeziile în volumul „Lecția de anatomie”, distins un an mai târziu cu Premiul de Debut al Uniunii Scriitorilor. În 1998 devine „cetățean de onoare” al Sibiului. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă prezintă o expoziție cu lucrările domniei sale.

Eusebiu Camilar: 55 de ani de la moarte 27 august

Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoașterii dobândit prin îndelungata experiențăem>”. ( Eusebiu Camilar)
Eusebiu Camilar (n. 7 octombrie 1910 – d. 27 august 1965) a fost un scriitor și traducător român, membru corespondent al Academiei Române. Ca un gest firesc de aducere aminte, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” aduce un omagiu scriitorului Eusebiu Camilar și vă invită la un popas expozițional cu opere semnate de îndrăgitul scriitor.

Georg W. F. Hegel: 250 de ani de la naștere 27 august

Georg Wilhelm Friedrich Hegel (n. 27 august 1770 - d. 14 noiembrie 1831) a fost un filozof german, principal reprezentant al idealismului în filozofia secolului al XIX-lea. Filozofia lui Hegel este o filozofie a spiritului absolut și a dezvoltării sale dialectice care constituie realitatea și evoluția sa. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă pune la dispoziție adevărate capodopere din opera filozofului german.

Augustin Z.N. Pop: 110 ani de la naștere 30 august

Augustin Z.N. Pop (30 august 1910 - 1 aprilie 1988) a fost un istoric literar. În 1970 primește titlul de doctor docent. Debutează în 1929 la revista „Sepia" și colaborează de-a lungul anilor la „Convorbiri literare", „Viața românească", „Luceafărul", „România literară", „Biserica Ortodoxă Română", „Tomis", „Transilvania", „Ramuri" etc. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă propune o incursiune în timp și vă prezintă câteva documente din opera scriitorului.

Proiect educațional recreativ „Povești de noapte bună” 35 august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” continuă poveștile de noapte bună cu povestea „Hop în pat”. Vă invităm să acultați povestea accesând următorul link:

31 august - Ziua Limbii Române 31 august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă prezintă cu ocazia „Zilei Limbii Române”, câteva din operele de căpătâi ale limbii noastre materne. Ziua Limbii Române este sărbătorită la 31 august, fiind instituită prin Legea 53/2013. Potrivit prezentei legi, Ziua Limbii Române poate fi sărbătorită de către autoritățile publice din România și de către reprezentanțele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau de alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. De asemenea, legea prevede ca în ziua de 31 august să fie arborat Drapelul României, iar Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot include în cadrul programelor lor manifestările dedicate acestei zile.

Proiect educațional recreativ „Povești de noapte bună” 31 august

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită dragi copii, să vă lăsați purtați în lumea viselor în această seară, pe un norișor roz. Aventura norișorului roz continuă, urmăriți-ne pentru a afla cum evoluează această poveste.