Stai acasă și creează! 1 aprilie - 31 mai

Pentru că trebuie să rămâneți acasă în această perioadă, Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați a Bibliotecii Județene ,,V. A. Urechia” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă propune un proiect educațional online de benzi desenate. Dacă sunteți nerăbdători să vă provocați imaginația și să vă antrenați creativitatea prin culoare și cuvânt, vă așteptăm într-un spațiu virtual relaxant, pe pagina Filialei nr. 1 ,,Costache Negri”, unde vom experimenta arta de a ilustra povești.
Ce trebuie să faci:
Alcătuiește o bandă desenată (2-4 viniete mari/mici) în care să redai o secvență din cartea ta preferată.
ATENȚIE: O bandă desenată conține imagini reprezentative pentru locul, timpul, personajele acțiunii și text (bule de dialog): bulele rotunde/ pătrate-dialogul propriu-zis; bule norișor-gândurile personajelor, bule fulger-strigăte/sunete. O pagină cu benzi desenate alcătuiește o planșă. Lucrările voastre vor fi distribuite pe pagina noastră de facebook. Așteptăm cu nerăbdare să vă alăturați acestei inițiative și să ne trimiteți benzile voastre desenate până la data de 31 mai 2020.
Inspirație și succes tuturor!

Cărțile construiesc biblioteci 20 aprilie

Celebrăm anual, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărţii și a Dreptului de Autor, la iniţiativa UNESCO, în scopul promovării lecturii şi a dreptului de autor. Începând cu anul 2005, în România se sărbătorește concomitent și Ziua Bibliotecarului, cel care leagă prieteniile veşnice dintre citiori şi cărţi. Așadar, vă invităm să vă lăsaţi seduşi de sensibilitate şi să ne descrieți printr-un simbol/ desen/eseu/poezie, cum vă imaginaţi voi, legătura dintre Carte, Bibliotecă şi Bibliotecar. Creațiile voastre imortalizate în fotografii vor fi distribuite pe pagina noastră de facebook: Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați până la sfârșitul lunii mai. Răspunde provocării și fii parte din BIBLIOTECA noastră!

Din lumina învierii învățăm sensul puterii 1-30 aprilie

Iată că se apropie Învierea, Sărbătoarea Luminii și a Vieții! Anul acesta contexul diferă, dar nu poate alunga dorința de a aduce în căușul sufletului și în casele noastre bucuria renașterii, parfumul și vraja naturii și farmecul încondeierii ouălor sau zămislirea unor iepurași din dibăcia mânuțelor inocente! Privim pe geam și observăm cum amprentele primăverii ne zâmbesc în florile copacilor, în orchetrele păsărilor și în culorile vii ale zambilelor sau ale narciselor ivite în grădini. Așa că, deși stăm acasă, aceste bucurii le resimțim cu toții cu o altă intensitate, căci primăvara ne învață lecția răbdării, a optimismului și, în esență, ecuația luptei și puterea de a răzbi, de a tinde spre lumină. Stăm acasă și descoperim noi sensuri ale vieții, noi ipostaze ale noastre, sudând relațiile cu cei dragi.
De aceea, Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați vă invită să vă exprimați viziunea asupra bucuriei apropierii acestor frumoase sărbători pascale, propunându-vă să transpuneți gânduri, idei sau trăiri legate de Sărbătoarea Luminii în inedite moduri. Proiectul nostru are în vedere următoarele secțiuni: Creație artistică (machete, desene, decoruri, felicitări cu simboluri pascale), Creație literară (ghicitori, poezii scurte narațiuni pe tema dată), și Artă culinară ( fotografii cu ouă încondeiate sau cu preparate tradiționale –simboluri ale acestei sărbători). Creațiile voastre imortalizate în fotografii vor fi trimise pe pagina noastră de facebook până la sfârșitul lunii aprilie.
Vă dorim să sporiți întru Lumină și să vă bucurați de liniștea familiei din care izvorăsc cele mai calde inimi. Sărbători binecuvântate!

De la Gutenberg la Google – pasiunea mea lectura 23 aprilie - 15 iunie

Vă invităm să răspundeți provocării și să faceți parte din proiectul nostru ,,De la Gutenberg la Google - pasiunea mea, lectura". Am vrea să realizați un book trailer. Book trailerul este un scurt videoclip multimedia, de 2-5 minute, bazat pe modelul trailerului de film, al cărui scop este de a evoca temele şi atmosfera unei cărţi prin imagini, muzică, text, joc de rol pentru a trezi interesul cititorului. Este o modalitate inedită de a îmbina noţiuni de literatură, muzică, pictură, media. Asemeni videoclipului, oferă o viziune captivantă a unui text, este o copertă multimedia. Coloana sonoră măreşte eficiența clipului, dezvoltându-i expresivitatea.
Vă invităm să promovați o carte citită, să demonstrați că mijloacele web se pot tranforma în parteneri ai dezvoltării competenţelor elevului cititor şi că ,,nu este alta mai frumoasă şi mai de folos zăbavă decât cititul cărţilor”. (Miron Costin)
Puteți participa prin transmiterea linkului încărcat pe youtube sau pe pagina noastră de facebook: Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați până la data de 15 iunie 2020. Succes și inspirație tuturor!

Noutăți la Bibliotecă 27 aprilie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați anunță că a făcut primele achiziții de carte din acest an. Este vorba de 8.444 de volume noi dedicate copiilor și adulților, care vor fi puse la dispoziția gălățenilor de îndată ce va fi reluată activitatea cu publicul.

„Leapșa cu cărți!”: proiect online 28 aprilie - 31 mai

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” din cadrul Bibliotecii Județene V.A. Urechia”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, va desfășura online, în perioada 28 aprilie - 31 mai a.c, pe pagina de Facebook a filialei proiectul interactiv, intitulat „Leapșa cu cărți”, care se dorește a fi o provocare literară cu scopul de a descoperi autori și personaje care ne-au marcat existența, cărți noi și interesante, precum și lecturi peste care s-a așternut vălul uitării. Haideți să descoperim această „leapșă literară” și să ne bucurăm de acest proiect online prin care ne dorim să vă avem aproape!

„Ne jucăm, zâmbim, cunoștințe dobândim!” – Proiect online Aprilie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, invită utilizatorii bibliotecii, indiferent de vârstă, la „distracție online”, în universul minunat al cărților cu multe povești, curiozități din diferite domenii ale cunoașterii, jocuri educative și creative, ateliere de pictură, toate având un numitor comun, cel de stimulare intelectuală și de petrecere a timpului liber în mod plăcut și util. Prin informațiile de cultură generală, a provocărilor artistice și a ideilor creative, ne dorim să fim mai aproape de utilizatorii noștri, să împărtășim împreună noi experiențe educaționale în folosul tuturor. Cei curioși să afle mai multe informații și să răspundă provocării noastre pot accesa pagina de facebook a filialei.

„Lumina Învierii în inima fiecăruia!” - Proiect online Aprilie

În această perioadă simțim o imensă încărcătură spirituală și ne gândim cu toții la bucuria clipei sfinte „Lumina Învierii”. Anul acesta aprindem lumina sfântă de la distanță, și cu speranță în suflet, ne dorim ca aceste sărbători să fie mai plăcute folosind mediul online, prin care aducem tradițiile acestei sfinte sărbători în casele utilizatorilor noștri. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” aprinde Lumina Învierii în inima fiecăruia, prin acest proiect de suflet, prilej de a vă simți mai aproape prin lucrările și creațiile voastre cu tematică pascală. Mulțumim celor care s-au alăturat inițiativei noastre și vă invităm să ne fiți alături printr-un simplu click pe pagina de facebook a filialei.

Întrunire profesională 24 aprilie

Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” vor organiza pe 24 aprilie 2020, în intervalul orar 11:00-12:00, în mediul online, la adresa: https://www.facebook.com/groups/244033776782858/, întrunirea profesională cu tema CUM NE PĂSTRĂM UTILIZATORII ÎN SITUAȚII DE CRIZĂ, dedicată zilei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România.
La acest eveniment profesional urmează să participe bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați, obiectivele principale ale întâlnirii fiind formarea profesională continuă a bibliotecarului și a specialistului din domeniul științelor informării și documentării și împărtășirea exemplelor de bune practici în situații de criză.

Ziua Bibliotecarului 23 aprilie

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului din România și Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, bibliotecarii din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați urează colegilor, scriitorilor și cititorilor un călduros mulți ani împreună, cu sănătate, liniște sufletească, drag de lectură și dorință de cultură!

Voi, dragii noștri cititori, sunteți cadoul nostru special, sufletul și rațiunea noastră de a exista ca instituție. Vă asigurăm că vă simțim lipsa, dar vă știm lângă noi, chiar și în aceste condiții de distanțare socială, suntem cu gândul și cu inima aproape de voi și dorim să sărbătorim ca între prieteni această zi specială.

Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor 23 aprilie

Organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, Ziua Mondială a Cărții și a Drepturilor de Autor ne îndeamnă la reflecție asupra schimbărilor din lumea cărților. Atât cărțile digitale, cât și cărțile tradiționale aduc o contribuție valoroasă educației și propagării culturii și informațiilor. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” vă invită să vă bucurați de cărți și de cei care fac posibil acest lucru, și aștern pe hârtie experiențe și povești care ne fac viața mai frumoasă.

Ziua Bibliotecarului din România 23 aprilie

Declarată în anul 2005 zi națională, omagierea profesiei de bibliotecar a apărut în contextul repoziționării corecte a acesteia în structura socială, având în vedere aspectul că, cel puțin până în Evul Mediu, bibliotecarii erau considerați cei mai erudiți oameni ai timpului lor. Profesia de bibliotecar presupune numeroase calități printre care amintim: maturitate temperamentală, echilibru, perseverență, dorință de cunoaștere, simț artistic...etc. Bibliotecarii Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să ne fiți aproape pe pagina de Facebook a Filialei.

Ziua Planetei Pământ - a 50-a aniversare 22 aprilie

În fiecare an, ziua de 22 aprilie este dedicată Zilei Pământului, ca un răspuns la un mediu aflat în criză din cauza schimbărilor climatice, care din păcate reprezintă cea mai mare problemă pentru viitorul umanității. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” marchează această zi importantă prin expoziția de documente ce poate fi vizionată pe pagina filialei.

Mark Twain – 110 ani de la moarte 21 aprilie

Mark Twain s-a remarcat în literatura americană și universală ca romancier, umorist și jurnalist de călătorie. La împlinirea celor 110 ani de la moarte, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită într-o călătorie virtuală prin cunoscutele romane ale scriitorului american, prilej de a vă bucura de multe aventuri. Expoziția de documente semnate de cunoscutul scriitor poate fi vizionată pe pagina filialei.

Albert Einstein – 65 de ani de la moarte 18 aprilie

Albert Einstein, un excepțional fizician german, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 1921, este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” la împlinirea celor 65 de ani de la moarte. Expoziția virtuală cu documentele ce aparțin acestui geniu al fizicii poate fi admirată pe pagina de facebook a filialei.

Ziua Internațională a Monumentelor și Locurilor Istorice 18 aprilie

În perioada 13-19 aprilie a.c., la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, utilizatorii pot viziona pe pagina filialei, expoziția de documente ce cuprinde informații și imagini cu câteva minuni ale lumii, care sperăm să vă bucure sufletul și să vă poarte într-o călătorie virtuală de neuitat. Vă dorim vizionare plăcută!

Panait Istrati – 85 de ani de la moarte 16 aprilie

„Cărțile ne arată ceea ce mintea noastră singură nu-i în stare să ne facă a pătrunde”, un citat demn de urmat, în momente în care tot ce ne mai rămâne de preț este Cartea. Panait Istrati a știut să aducă în cărțile sale tot farmecul literar și dragostea pentru lectură, reușind să ne capteze atenția, interesul și curiozitatea devenind cititori fideli ai cărților semnate de cunoscutul scriitor. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” omagiază scriitorul brăilean la cei 85 de ani de la moarte prin expoziția de documente, invitând utilizatorii pe pagina de facebook a filialei pentru vizionare.

Împreună pentru comunitate 15 aprilie

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” au demarat o campanie de donație de carte și reviste, intitulată ”Împreună pentru comunitate”, către spitalele gălățene implicate în lupta pentru tratarea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus.
Primele donații au fost făcute, miercuri, 15 aprilie, pentru pacienții și cadrele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Galați, din subordinea Consiliului Județean, și Spitalul General Căi Ferate Galați.
Cărțile oferite pacienților celor două spitale provin din donațiile gălățenilor către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia, iar cele mai multe dintre reviste au fost achiziționate în urma unei colecte a bibliotecarilor, care și-au dorit, alături de Consiliul Județean, să se implice și altfel în comunitate și să fie alături de gălățeni, oferindu-le ”hrană pentru minte și suflet” și posibilitatea să evadeze din realitatea care îi înconjoară, să viseze și să își alunge, prin intermediul lecturii, gândurile negative.
Pachetele cu reviste și cărți au fost însoțite de mesaje de la inimă la inimă dedicate celor bolnavi, cărora le-am urat sănătate și însănătoșire grabnică, și cadrelor medicale, cărora le-am mulțumit pentru implicare și dăruire.

Mă bucur că reușim astfel să aducem un zâmbet pe chipul acestor oameni, care acum trec prin momente grele. Unii dintre ei sunt speriați și au nevoie să știe că suntem alături de ei și că trebuie să aibă încredere că va fi bine. Nu este o simplă donație de carte, ci un medicament pentru psihicul acestor pacienți. Felicitări bibliotecarilor și tuturor celor care au venit alături de noi pentru a aduce puțină bucurie și speranță în sufletul acestor oameni”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

”Am oferit, astăzi, peste 100 de cărți și reviste. Sunt convinsă că gălățenii care au făcut donații Bibliotecii se bucură să afle că multe dintre volume au ajuns la semenii lor care acum trec prin momente dificile. Le mulțumim din suflet scriitoarei Olimpia Sava și epigramistului Vasile Manole, care s-au alăturat campaniei noastre dăruind cărți scrise cu drag și speranță de bine pentru cititorii care acum, parte dintre ei, sunt în suferință”, a declarat managerul Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” Galați, Corina-Emanuela Dobre.

Donație Olimpia Sava 15 aprilie

Cu emoție în suflet, bibliotecarii din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați au primit în Săptămâna Patimilor un dar deosebit, la mare căutare în aceste timpuri. Scriitoarea Olimpia Sava s-a gândit și la noi, bibliotecarii, că trebuie să fim în siguranță și, pentru a ne ști sănătoși, ne-a adus un cadou foarte prețios, măști confecționate de propriile mâini, deci și cu sufletul! Vă mulțumim din toată inima, că v-ați gândit la noi și ați suplimentat numărul de măști pe care le aveam! Iată de ce vă iubim, dragi scriitori, pentru că vrem să ne știm cu toții bine! Numai împreună vom putea fi din nou alături de cititorii noștri și ai dumneavoastră!

Proiect educațional on-line „Lumina Învierii în inima fiecăruia” 14-30 aprilie

#stămacasă #HristosÎnvieîninimilenoastre
Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” din cadrul Bibliotecii Județene V.A. Urechia”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, lansează on-line, pe pagina de Facebook a filialei (https://www.facebook.com/BVAU-Filiala-nr2-Paul-P%C4%83lt%C4%83nea-Gala%C8%9Bi-Biblioteca-Municipal%C4%83-537902519608781/), în perioada 14-30 aprilie, un proiect inedit, intitulat „Lumina Învierii în inima fiecăruia” prin care propune tuturor utilizatorilor bibliotecii, indiferent de vârstă, oportunitatea de a-și descoperi și împărtăși talentele artistice, exprimarea imaginației, precum și interesul pentru cunoașterea și promovarea tradițiilor românești. Vă așteptăm, on-line, la provocări și surprize!

Jean de la Fontaine - 325 de ani de la moarte 13 aprilie

Importantul autor de literatură pentru copii, recunoscut pentru scrierile sale originale, Jean de la Fontaine, este comemorat cu ocazia împlinirii celor 325 de ani de la moartea sa, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” , printr-o frumoasă expoziție de cărți ce-i poartă semnătura.

Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii 13 aprilie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” invită cititorii pasionați de aviație și cosmonautică să descopere documente de profil cu informații utile și interesante, prezentate în expoziția online pe pagina de facebook a filialei.

Barbu Ștefănescu-Delavrancea: 162 de ani de la naștere 10 aprilie

Pe 10 aprilie s-a născut prozatorul și dramaturgul Barbu Ștefănescu-Delavrancea, cel care a îmbogățit literatura română cu adevărate capodopere literare. Unul dintre cei mai mari oratori români, pe lângă colosala-i operă, a fost și un mare patriot care a militat pentru unirea tuturor românilor într-un singur stat: „Visul atâtor generații de strămoși, de moși și de părinți l-am visat și noi, și acum îl vedem aevea […]. Suntem un singur popor, Carpații ne sunt șira spinării”. Ne bucurăm de operele marelui scriitor, aniversând cei 162 de ani de la nașterea sa, prin expoziția de documente realizată de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” pe pagina de facebook.

Emil Cioran: 109 ani de la naștere 8 aprilie

Emil Cioran, filosof și scriitor român, a abordat în opera sa, teme precum contingența ființei umane, păcatul originar, sfârșitul civilizației, sensul tragic al istoriei, rolul vieții și al morții, refuzul consolării prin credința religioasă. Emil Cioran, om de o rarisimă inteligență și finețe, ne-a oferit lecția unei existențe în care a luptat neîncetat să arate că noi oamenii suntem prost alcătuiți, o aglomerare de fragmente, în care se întâlnesc urâtul și divinul, în schimb a indicat ca sublime muzica și poezia ca fiind singurele care ne pot duce în rai. Iubitorii de filosofie sunt invitați pe pagina de facebook a Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” să vizioneze expoziția de documente semnate Emil Cioran.

Ziua Mondială a Sănătății 7 aprilie

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, sub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății. În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătății a scos în evidență aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor și a copiilor, dar și schimbările climatice cu repercursiuni asupra sănătății. Sărbătoarea este marcată de activități care se extind dincolo de ziua în sine și servesc drept o ocazie de a concentra atenția mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătății globale. Expoziția de documente poate fi admirată online pe pagina de facebook a Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”.

Regele Carol al II-lea al României: 67 de ani de la moarte 3 aprilie

Personalitate complexă și interesantă, un om cultivat și inteligent, regele Carol al II-lea s-a remarcat încă de timpuriu prin calitățile sale. Carol al II-lea a fost cel mai controversat rege al României, actele sale politice și din viața personală generând numeroase dispute în opinia publică și pe scena politică. A renunțat de trei ori la prerogativele sale de moștenitor al Coroanei, știind cu foarte mare abilitate să folosească lipsa de autoritate a Regenței și divergențele dintre partidele politice pentru a reveni pe tronul României. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” invită cititorii cu acest prilej să afle informații despre una dintre cele mai controversate personalități regale ale României.

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii 2 aprilie

Consiliul Internațional al Cărților pentru Tineri, celebrând ziua de naștere a marelui povestitor Andersen, a inițiat această aniversare pentru promovarea schimbului de cărți pentru copii, facilitarea accesului copiilor de pretutindeni la cărți cu standarde literare și artistice ridicate. Basmele marelui scriitor au fost traduse în peste o sută de limbi și continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” marchează această zi prin expoziția de documente pe care o puteți viziona pe pagina de facebook a filialei.

Ziua Internațională a păsărilor 1 aprilie

Sărbătorită la nivel mondial încă din 1906, când a fost adoptat și unul dintre cele mai importante documente privind protecția avifaunei, „Convenția Internațională a Păsărilor”, această zi este marcată în cadrul programului Unesco sub titulatura „Omul și biosfera”. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” invită cititorii la vizionarea expoziției de documente organizată pe pagina de facebook a filialei.

Proiectul „Code Kids” continuă online! 1 aprilie

În data de 1 aprilie 2020, membrii clubului Code Kids ”Codații de la 25” au participat la un webinar organizat de Fundația Progress care i-a avut ca invitați pe Laura Simion, elevă a Colegiului ”Alexandru Lahaovary” din Rm. Vâlcea, pasionată de IT și ambasador în cadrul unui club Code Kids și pe Iulian Todor, specialist programator. Cu această ocazie, au aflat detalii despre activitatea de coding, avantajele acesteia, cum îi poate ajuta în viitor și au putut adresa o serie de întrebări invitaților.

Meșteșuguri dispărute, într-un volum care aparține Enciclopediei Diderot 1-30 aprilie

În luna aprilie, secția Colecții speciale organizează la Popasul Bibliofilului, sediul central, mezanin, expoziția „Meșteșuguri dispărute”, într-un volum care aparține Enciclopediei Diderot. Câteva mii de planșe despre științele, artele liberale și artele mecanice ale secolului al XVIII-lea, cu explicații, se regăsesc într-un set aferent de 11 volume publicate între anii 1762-1772, sub titlul „Recueil de planches sur les sciences, les arts libéraux et les arts méchaniques, avec leur explication”. În colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” se păstrează, grație fondatorului ei, un exemplar al primului volum din această serie.

Aprilie Aprilie 2019

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”