Nicolae Manolescu la ceas aniversar (n. 27 noiembrie1939)- expoziție 27 noiembrie

Poetul e un dansator pe funie, un jongler de cuvinte, un inventator de rime rare, plin de ingenuitate şi de har."
- Nicolae Manolescu.
Expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii organizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Biblioteca Municipală pentru Copii.

Orașul Galați și arhitecții de mâine - expoziție 26 noiembrie

Talentații elevi ai clasei a IV-a D, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, prof. Mihaela Boșneaga, cei mai sinceri ambasadori, pot fi inginierii constructori de mâine ai orașului meu și al tău, ai orașului nostru. Este minunat să fii copil și să creezi cu drag „clădirile” locului tău natal! Vă invităm să admirați frumoasa expoziție de machete, văzută prin ochii creativi ai micuților noștri arhitecți. Expoziție organizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Biblioteca Municipală pentru Copii.

Carlo Collodi (n. 24 noiembrie 1826 - d. 26 octombrie 1890) - expoziție 24 noiembrie

-M-am gândit să-mi fac eu, cu mâna mea, o păpușă frumoasă din lemn, dar o păpușă minunată, care să știe să danseze, să se bată în duel și să facă salturi mortale... Geppetto își luă îndată uneltele și se apucă să cioplească și să meșterească păpușa.
-Ce nume să-i pun? Vreau să-i zic Pinocchio. După ochi, îi făcu nasul; dar, abia terminat, nasul începu să crească, și creștea, creștea și iar creștea, ajungând în câteva clipe un ditamai nasul care nu se mai sfârșea.
".
Expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii organizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri” - Biblioteca Municipală pentru Copii.

Galațiul fără frontiere – Mozaic istoric și cultural prin ochii românilor de pretutindeni. – colocviu internațional 20 noiembrie

Vineri, 20 noiembrie 2020, cu începere de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, în parteneriat cu Asociația „Prietenie & Integrare”, organizează, ca parte integrantă a programului «Zilele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia – 130 de ani de existență”», colocviul internațional Galațiul fără frontiere – Mozaic istoric și cultural prin ochii românilor de pretutindeni. Evenimentul se va desfășura atât fizic cât și în format online. Alți parteneri implicați: Centrul Lingvistic „Limba noastră” - Universitatea „Dunărea de Jos” Galați și Universitatea Umanistă de Stat din Ismail, Ucraina. Vor participa mai multe personalități culturale din țări precum Albania, Ucraina, Republica Moldova și România, interesați de patrimoniul local, de istoria comunității, de evoluțiile sociale locale şi de obiceiurile specifice Galațiului.

José Saramagon(16 noiembrie 1922 d. 18 iunie 2010) 20 noiembrie

La urma urmei, mergem odată cu timpul, în TIMP și niciodată în afara lui, oricât ni s-ar reproșa că rămânem pe dinafară."
Va exista întotdeauna un MÂINE pentru a rezolva problemele care AZI păreau să nu aibă soluție." Expoziție virtuală organizată de Filiala nr. 1 „Costache Negri”, cu documente din colecțiile bibliotecii.

Monica Lovinescu (n. 19 noiembrie 1923 d. 20 aprilie 2008) 20 noiembrie

...Nu vom mai regăsi niciodată nu doar România noastră interbelică, dar nici măcar România viitorului, la care am visat. Zi de zi, de câțiva ani încoace, învățăm pe dinafară același verdict. «Ce e de făcut?» m-aș fi întrebat pe vremuri. Atunci puteam să-mi răspund «mergem înainte»: aveam un microfon și ascultători. Ascultători ar mai fi. Dar (azi) fenomenul nu mai e decât acustic. E o ascultare fără ținere de minte. Uitarea se instalează în cuvânt în chiar momentul în care e rostit."
Jurnal inedit, 2001-2002" .
Expoziție virtuală organizată de Filiala nr. 1„Costache Negri”, cu documente din colecțiile bibliotecii.

Chei pentru viitor - prin lectură: proiect educațional 19 noiembrie

În data de 19.11.2020 elevii clasei a V-a A de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Galați, profesor diriginte Elvira Buzoianu, ne-au încântat cu o expoziție virtuală, optimistă și creativă,

„La pas ...prin GALAȚII de altădată!”- proiect cultural online 18 noiembrie

„Privit de peste Dunăre, Galațiul vechi nici nu se mai vede dintre blocuri – doar turlele bisericii Sfânta Precista, cea mai veche construcție gălățeană păstrată, încearcă să ne aducă aminte de portul vestit de odinioară, unde, din înălțimea falezei, bisericile se ridicau dintre casele cu etaj, punând în evidență și cele șapte coline pe care era ridicat orașul, precum și orașul Roma, coline simbolizate și în coroana cu șapte vârfuri în formă de meterez de pe stema orașului. Distrus repetat de războaiele altora, reconstruit mai linear, pe orizontală, orașul nostru păstrează încă multe comori și secrete pe care le putem pierde cândva, prin neștiință...” - Victor Cilincă, „Abecedar istoric gălățean”.
Orașul de astăzi, este suma tuturor istoriilor sale, precum au fost, și poate fi descoperit pas cu pas. În perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, vă invităm pe pagina de facebook a Filialei nr. 1„Costache Negri”, pentru a descoperi o parte din istoria veche a orașului Galați, povești știute și neștiute, extrase din documentele aflate în colecțiile bibliotecii.

„BIBLIOcultura” - proiect cultural online 18 noiembrie

„Cultura este arma cea mai puternică. O națiune incapabilă de a se putea dezvolta, este incapabilă de a-și apăra existența. De aceea toate națiunile, recunoscând cultura de primă condiție a existenței și măririi lor, s-au străduit să-și întrebuințeze toate forțele spre a înainta în cultură...Ce va fi această țară cultivată, dacă proprietarii ei nu vor poseda cultura necesară pentru a-i putea apăra existența? Căci astăzi cultura este arma cea mai puternică și neînvingibilă!”- Vasile Alexandrescu Urechia, anul 1870.
11 noiembrie 1890 reprezintă o dată memorabilă înscrisă cu litere de aur în Analele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați. Sărbătorim cu emoție 130 de ani de la înființarea prin decret regal, ca urmare a generozității omului de cultură şi politician Vasile Alexandrescu Urechia, biblioteca publică ce-i poartă numele, devenită bibliotecă de rang județean.
În perioada noiembrie-decembrie 2020, Filiala nr. 1„Costache Negri” oferă utilizatorilor, prin derularea acestui proiect, informații culese din Monografia Bibliotecii Publice „V.A. Urechia”, autor Oprea Nedelcu.

14 noiembrie: Ziua Mondială a Luptei Împotriva Diabetului 14 noiembrie

Prin expoziția tematică, organizată în perioada 13-20 noiembrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, atrag atenția asupra necesității prevenirii acestei maladii și asupra factorilor de risc.

Michael Ende (12.11.1929-28.08.1995): 25 de ani de la moarte 12 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, comemorează 25 de ani de la moartea scriitorului german Michael Ende prin organizarea unei expoziții, în perioda 12-19 noiembrie, cu lucrările sale.

11 noiembrie: 130 de ani de existență a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” 11 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, aduce un omagiu personalității V.A. Urechia, întemeietorul bibliotecii județene, prin organizarea, în perioada 11-18 noiembrie, a unei expoziții dedicată operei sale.

Michael Ende – expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii 12-30 noiembrie

„Există o taină foarte mare și totuși foarte obișnuită.Toți oamenii iau parte la ea, fiecare o cunoaște, dar numai foarte puțini se gândesc vreodată la ea. Cei mai mulți o iau ca atare și nu se mira câtuși de puțin cu privire la ea.Taina aceasta e TIMPUL. Există calendare și ceasuri pentru a-l măsura, ceea ce înseamnă însă prea puțin, căci oricine știe că o singură oră poate părea o veșnicie, uneori poate trece însă într-o clipită ― depinde de ceea ce traiești în ora respectivă. Căci timpul e VIAȚĂ. Iar viața sălăsluiește în INIMĂ.”
(,, Momo" - Michael Ende) n. 12 noiembrie 1929 d. 28 august 1995

Eugen Lovinescu – expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii 12-30 noiembrie

O lucrare de artă trăiește prin ea; fiind foarte frumoasă, ea și-a îndeplinit menirea și nu are nevoie de recunoașterea nimănui.em>"
Eugen Lovinescu n. 31 octombrrie 1881 d. 16 iulie 1943 . Expoziție cu documente din colecțiile bibliotecii, organizată la Filiala nr. 1 „Costache Negri”în perioada 12 – 30 noiembrie 2020.

Proiectul Raftul bibliotecii cu povești pictate 11 noiembrie

La aniversarea a 130 de ani în slujba comunității, curtea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați a primit haine noi, pictate de elevi și profesori talentați. Inițiat și coordonat de doamna profesor Alina Rus, reprezentant al Palatului Copiilor Galați/ Clubul Copiilor Tecuci, Proiectul Raftul bibliotecii cu povești pictate a fost derulat împreună cu domnul profesor Marian Dolea de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și a constat în revitalizarea gardului de la intrarea în curtea sediului central al bibliotecii printr-o tehnică specială numită sgraffito. La realizarea acestei tehnici și-au adus contribuția mai mulți copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, elevi ai celor doi profesori. Proiectul a fost sprijinit de Librăria Donaris Galați, reprezentată de doamna Lorena Ciubrei cu o donație de carte pentru copii.
La acest proiect a fost folosit sgraffito-ul dintr-un singur strat, unde desenul este creat prin trasarea și gravarea profundă pe tencuiala netedă.
Premierea inimoșilor care și-au dat mâna și au contribuit la înfrumusețarea unui loc plin de istorie va avea loc în data de 11 noiembrie 2020, la ora 13.00, în cadrul evenimentului Zilele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” la 130 de ani de existență.

Cu dragoste pentru Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” – 130 de ani de existență și pentru Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” a bibliotecii – 2 ani de la inaugurare! 11 noiembrie

Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” vă invită la sediul din str. Furnaliștilor nr. 12 (incinta Pieței Agroalimentare Micro 20) sau pe pagina de Facebook pentru a viziona expoziția de desene realizată de copii de la Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu” coordonați de doamna profesor Daniela Porumb și cu susținerea doamnei bibliotecare Iuliana Bălan în cadrul proiectului educațional ,,Cu dragoste pentru Biblioteca Județeană V.A.Urechia – 130 de ani de existență și pentru Filiala nr. 5 Hortensia Papadat-Bengescu a bibliotecii– 2 ani de la inaugurare!”

Astăzi, Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” împlinește 130 de ani de la inaugurare 11 noiembrie

Prin bunăvoință și din iubire de cultură și neam, Vasile Alexandrescu Urechia (născut Vasile Popovici), scriitor, om de cultură și om politic avea să doneze mii de volume, tablouri și stampe bibliotecii locale care astfel și-a dobândit titulatura de bibliotecă publică.
Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” a bibliotecii a sărbătorit online evenimentul împreună cu elevii claselor a VI-a A și B de la Școala Gimnazială „Iulia Hașdeu”, coordonați de prof. Oana Crihană, cu sprijinul deosebit al doamnei bibliotecare Iuliana Bălan.
Concursul online de cultură generală pentru copii „Biblioteca Județeană „Vasile Alexandrescu Urechia” la ceas aniversar” s-a desfășurat într-o atmosferă veselă și amicală, iar numele câștigătorilor - în urma jurizării - sunt anunțate pe pagina de facebook a filialei.
Dragi participanți vă așteptăm cu drag la sediul bibliotecii din str. Furnaliștilor nr. 12 pentru a primi diplomele de participare, iar câștigătorii acestui concurs, premiile. Felicitări și mulțumiri!

De 2 ani împreună! Biblioteca ,,Hortensia Papadat-Bengescu” la ceas aniversar! 11 noiembrie

La ceas aniversar, Filiala nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu” a Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” își deschide porțile cu iubire și dorința de a împărtăși cunoașterea în cele mai diverse forme.
Filiala poartă numele marei prozatoare, romancieră și nuvelistă importantă din perioada interbelică, romanele sale fiind printre primele realizări de prestigiu ale prozei psihologice româneşti.
La mulți ani de lectură și cultură!

Buletinul Fundației Urechia Nr. 21 11 noiembrie

Vă semnalăm aparția numărului special al revistei Buletinul Fundației Urechia, dedicat aniversării a 130 de ani de la inaugurarea Bibliotecii „V.A. Urechia”. Din curpins, semnalăm atât articole dedicate istoriei bibliotecii și evidențierii particularităților unui fond provenit din biblioteca personală donată de Urechia pentru ctitoria sa, cât și materiale destinate specialiștilor din biblioteci, cercetătorilor din domeniul bibliologic și umanist; atât publicului avizat al valorilor bibliofile și patrimoniale, cât și simplilor iubitori de carte și lectură.
Echipa redacțională are următoarea componență: Director publicație: Corina Emanuela Dobre; Redactor-șef: Letiția Buruiană, Redactor-șef adj. Camelia Bejenaru, Secrtear general de redacție: Dorina Bălan; Redactori: Camelia Toporaș, Catrina Căluian, Leonica Roman, Iulia Lazăr, Traducere: Ioana-Monica Chicu, Tehnoredactare și machetare: Sorina Radu; Coperta: Cătălina Ciomaga.
Conținutul publicației poate fi accesat exclusiv on-line aici (https://www.scribd.com/document/483832813/Buletinul-Funda%C8%9Biei-Urechia-Nr-21)

Zilele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”- 130 de ani în slujba comunității 9-30 noiembrie

În perioada 9 - 30 noiembrie 2020, se va desfășura un program de evenimente culturale fizice și online, reunite sub genericul „Zilele Bibliotecii Județene V.A. Urechia”, cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la inaugurarea prestigioasei instituții de cultură (11 noiembrie 1890), fondată prin donația generosului om de cultură, politician, profesor universitar, istoric și bibliofil – academicianul Vasile Alexandrescu Urechia.

Proiecte culturale, activități de promovare, întâlniri online pe platformele Zoom și Google Meet, întruniri profesionale, dar și activități inedite se vor derula în Galați pe parcursul acestor zile, atât la sediul central al Bibliotecii cât și la filiale.

Având în vedere contextul epidemiologic, cele mai multe activități se vor desfășura online.

Serviciile bibliotecii publice în vreme de pandemie 11 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Galați vă invita să participați la evenimentul profesional: Serviciile bibliotecii publice în vreme de pandemie.
Întâlnirea se va derula online, miercuri, 11 noiembrie 2020, începând cu ora 11:00.
Evenimentul este inițiat de Filiala ANBPR Galați și este dedicat aniversării celor 130 de ani de existență a bibliotecii publice gălățene, inaugurată la 11 noiembrie 1890.
Ne dorim promovarea unui mediu de comunicare profesională printr-o dezbatere ce reunește bibliotecari din bibliotecile publice din județul Galați, membri ANBPR Filiala Galați cu scopul de a facilita schimbul de experiență, cunoaștere și informații.
Împreună cu invitații noștri vom discuta despre modul în care se adaptează bibliotecile la noua normalitate, despre activitățile informaționale, educative și culturale transferate în mediul on-line, despre utilizarea resurselor tehnologice în bibliotecă și despre efectele umane și sociale ale pandemiei.

    Vor participa următorii invitați:
  • Drd. Dragoș Adrian Neagu, vicepreședinte ANBPR – Biblioteci și bibliotecari în pandemie - legislație, servicii, comunitate;
  • Dr. Liviu-Iulian Dediu, vicepreședinte ANBPR – Utilizarea resurselor IT&C pentru dezvoltarea serviciilor de bibliotecă;
  • Ioana Crihană, director executiv – Proiectele ANBPR on-lin;
  • Crina Popescu, bibliotecar – Cum se vede „pandemia” din biblioteca comunală - Biblioteca comunala Pietrari, Vâlcea.

Moderator: Geta Eftimie, președinte al Filialei Galați a ANBPR

Consecințele accesului electronic la informația științifică asupra serviciilor bibliotecilor 10 noiembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” împreună cu Filiala Galați a Asociației Bibliotecarilor din România (ABR) vor organiza pe 10 nov. 2020, ora 11 00 , în mediul on-line, pe platforma Zoom, întrunirea profesională cu tema CONSECINȚELE ACCESULUI ELECTRONIC LA INFORMAȚIA ȘTIINȚIFICĂ ASUPRA SERVICIILOR BIBLIOTECILOR, cu ocazia derulării Zilelor Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” – 130 de ani de existență. La acest eveniment profesional urmează să participe bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați.

Portret de oraș 9-27 noiembrie

„Portret de oraș” este noul concurs pe care îl propunem gălățenilor și celor ce urmăresc cu interes pagina de Facebook a Compartimentului Împrumut la Domiciliu pentru Adulți - „Bibliofilii”.
Ce trebuie să faci pentru a participa?
Trimite-ne în perioada 09-27.11.2020, pe adresa de e-mail: laricernat@yahoo.com sau trimite un mesaj pe pagina de Facebook „Bibliofilii” cu numele tău complet, numărul de telefon și câte o fotografie a orașului Galați așa cum îl vezi tu. Fotografia trebuie să fie însoțită de un titlu și de data la care a fost facută.

Spune-mi ce ai citit ultima oară! 9-30 noiembrie

Proiect educativ derulat de Compartimentul Împrumut pentru Adulți.
Spune-mi ce ai citit ultima oară!
Ți-a plăcut? De ce?
Nu ți-a plăcut? De ce?
Proiectul pe care îl propunem reprezintă o încercare de a repune în drepturi cartea, de a contribui la reconsiderarea lecturii ca fiind o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaștere și de visare fără egal.
Proiectul se va desfășura în mediul online, în intervalul 9-30 noiembrie 2020, fiind parte integrantă din programul ”Zilelor Bibliotecii V.A. Urechia”, care aniversează 130 de ani de existență.

Mecanismul proiectului
Participanții vor trimite un mesaj privat pe pagina de Facebook „Bibliofilii” cu:

  • numele complet
  • o fotografie a ultimei cărți citite sau o fotografie cu cititorul și cartea
  • o scurtă recenzie în care să argumenteze de ce le-a plăcut sau nu cartea respectivă

Coordonatorul proiectului va verifica și corecta textele primite, apoi le va posta. Odată cu implicarea în proiect, participanții își exprimă acordul implicit ca fotografiile lor să poată fi făcute publice și utilizate în scop publicitar de către organizatori, inclusiv pe paginile de Facebook ale Bibliotecii „V.A.Urechia” și acordul implicit de prelucrare a datelor cu caracter personal. În cazul minorilor, se prezumă că participarea acestora a fost făcută cu acordul părinților sau tutorelui, după caz, și că, implicit, există acordul acestora din urmă ca numele și fotografiile persoanelor pentru care sunt răspunzătoare să fie făcute publice și utilizate de către Organizator.

Poezia și muzica sufletului: proiect educaţional online 2-13 noiembrie

În perioada 02-13 noiembrie în cadrul proiectului, ,,Poezia și muzica sufletului”, am ales să vă încântăm cu versuri ale poeților Adrian Păunescu și Ana Blandiana transpuse melodic de interpreți cunoscuți, precum Tatiana Stepa și Margareta Pâslaru.

Împreună online: întâlniri şi sesiuni de lectură: proiect cultural-educativ 6-13 noiembrie

În perioada 06-13 noiembrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a organizat o serie de întâlniri online, pe platformele Google MEET, ZOOM și TEAMS, cu elevi și cadre didactice din municipiul și județul Galați pe tema diversificării lecturii în vremuri de pandemie.

Adrian Păunescu (20.07.1943 - 05.11.2010) : 10 ani de la moarte 5 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, omagiază memoria marelui poet român prin expoziţia de documente din opera sa, în perioada 05-12 noiembrie.

Mihail Sadoveanu (05.11.1880 - 19.10.1961): 140 de ani de la naștere 5 noiembrie

Mihail Sadoveanu este considerat unul dintre cei mai importanți prozatori ai literaturii române. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, îi aduce un omagiu prin organizarea unei expoziţii, în perioada 05-12 noiembrie. cu titluri din opera sa.

Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii: proiect cultural-turistic online 2-13 noiembrie

În perioada 02-13 noiembrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a continuat aventura virtuală prin cele mai frumoase insule ale lumii Sahalin, insulă situată în Nordul Oceanului Pacific și Itaca, insulă în Grecia.

Tudor Muşatescu (22.02.1903 - 04.11.1970): 50 de ani de la moarte 4 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită atât online cât şi la sediul său, pentru a descoperi și împrumuta titluri din opera marelui romancier și dramaturg român Tudor Mușatescu.

Frumuseţile toamnei în imagini: proiect recreativ online 1-15 noiembrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, mulțumește celor care au ales să se alăture proiectului autumnal „Frumusețile Toamnei”, și în perioada 01-15 noiembrie, prin frumoase fotografii și gânduri specifice toamnei.

Ora de vorbire: proiect educativ-recreativ online 2-13 noiembrie

În perioada 02-13 noiembrie s-au desfășurat online noi activități din cadrul Proiectul dedicat îmbunătățirii și apronfundării cunoștințelor de gramatică, vizualizând pagina de facebook.

George Bernard Shaw (26.07.1856 - 02.11.1950): 70 de ani de la moarte 2 noiembrie

George Bernard Shaw, scriitor irlandez. este omagiat, în perioada 02-06 noiembrie, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, prin expoziția virtuală realizată pe pagina de facebook a filialei.

Noiembrie la Bibliotecă Noiembrie

Vă așteptăm cu drag la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați atât la Sediul central (Str. Mihai Bravu nr. 16) cât și la filiale: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”, Filiala Nr. 2 „Paul Păltănea”, Filiala Nr. 4 „Grigore Vieru” și Filiala Nr. 5 „Hortensia Papadat-Bengescu”



Accesul în bibliotecă se va face în condiții de maximă siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, cu respectarea măsurilor de protecție anunțate de autorități.

În luna noiembrie Zi sanitară va fi în data de: 27 noiembrie 2020 (în caz că nu vor exista alte restricții).

31 Octombrie: Ziua Internațională a Mării Negre 31 octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marchează Ziua Internațională a Mării Negre prin organizarea unei expoziții tematice.

29 Octombrie: Ziua Internațională a Internetului 29 octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, marchează Ziua Internațională a Internetului prin organizarea unei expoziții tematice.

Regina Maria a României: 145 de ani de la naștere 29 octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, aduce un omagiu Reginei Maria a României (29.10.1875 - 18.07.1938), personalitate marcantă a istoriei României, prin organizarea unei expoziții dedicate vieții sale.

Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii: proiect cultural - turistic online octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a continuat proiectul online intitulat “Periplu prin cele mai frumoase insule ale lumii” cu un tur virtual interesant al insulei HIIUMAA, din Estonia, situatǎ în Marea Baltică.

Poezia și muzica sufletului: proiect educativ - recreativ online 19-30 octombrie

În perioada 19-30 octombrie a continuat online, pe pagina de facebook a Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, proiectul intitulat „Poezia și muzica sufletului”, cu scopul de a expune multiple variante de abordare a poeziei în domeniul muzical și de a onora poeții clasici și contemporani, precum și artisții care aleg versurile acestora în compozițiile proprii.

Să descoperim lumea cărților: proiect educațional 23 octombrie

În data de 23 octombrie s-a dat startul unui nou proiect educațional pentru susținerea lecturii încheiat între Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația Andreiana Juventus și Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu" Galați. Elevii clasei a IX-a îndrumați de doamnele pofesor Neghină Maricica și Snop Mariana și doamna bibliotecar Catan Cătălina-Elena, au descoperit, prin intermediul platformei Google Meet, beneficiile, serviciile bibliotecii, precum și ultimele noutăți editoriale din colecțiile filialei.

25 Octombrie: Ziua Forțelor Armate Române 25 octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, omagiază această zi măreață din istoria popurului nostru prin organizarea unei expoziții tematice în cinstea eroilor neamului.

24 Octombrie: Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unit 24 octombrie

Ziua Națiunilor Unite este celebrată, an de an, la data de 24 octombrie și la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, prin organizarea unor expoziții tematice pe următoarele teme: pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internațională, precum și respectarea dreptului internațional.

Colaborare educativă în cadrul proiectului educațional „Farmecul lecturii” 21 octombrie

În data de 21 octombrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus” și Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Galați au desfășurat activitatea educațională intitulată “Cât citești, atâta crești!”, cu scopul de a insufla copiilor din clasele pregătitoare dragostea față de lectură și cărți, în cadrul proiectului educațional intitulat „Farmecul lecturii”. Activitatea s-a desfășurat în colaborare cu doamnelor profesor din învățământul primar: Iancu Maria, Scîntei Manuela, Chiriță Mădălina, Cutilă Ana-Lucia și doamna bibliotecar Năstase Emilia-Elena.

Curiozități despre … castele!: proiect cultural - turistic online 19-30 octombrie

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, în cadrul proiectului online vă dă întâlnire și în perioada 19-30 octombrie, pe pagina de facebook a filialei, pentru a face cunoștiință cu Castelul (cetatea) din Slimnic, care se află în satul cu același nume din județul Sibiu, precum și cu Castelul Kuressaare din Estonia, fiind cosiderat primul castel care a fost construit din lemn.

Ora de vorbire: Proiect educativ - recreativ online 19-30 octombrie

În perioada 19-30 octombrie, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, a continuat activitățile online din cadrul proiectului educativ-recreativ intitulat „Ora de vorbire”, cu teme de interes legate de îmbunătățirea exprimării și îmbogățirea vocabularului, fie el și tangențial.

Frumusețile toamnei în imagini: Proiect recreativ online 19-30 octombrie

Toamna, această regină cu frunze ruginii, este atent surprinsă în imagini și gânduri, în perioada 19-30 octombrie, de către doamna profesor psiholog Silvia Banea de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Galați și de către doamna învățătoare Dicu Georgiana, de la Școala Gimnazială ”Sf. Trei Ierarhi” din comuna Hanu Conachi. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, le mulțumește pentru implicare doamnelor profesor și vă invită să urmăriți postările noastre autumnale!