Program cu publicul 30 aprilie - 1 mai 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că duminică, 30 aprilie și luni 1 mai 2017 Biblioteca va fi închisă, atât sediul central cât și filiale.

Conferința Națională BiblioPUBLICA 27-28 aprilie 2017

În perioada 27 - 28 aprilie 2017 s-a desfășurat, la București, Conferința Națională BiblioPUBLICA organizată de ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) cu tema „Bibliotecile - Parteneri în dezvoltarea creativă a utilizatorilor”. Din partea Bibliotecii „V.A. Urechia” au participat: dna Geta Eftimie, director adjunct; dna Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul; dna Titina-Maricica Dediu, șef birou Completare, achiziții. Evidența colecțiilor și dna Letiția Buruiană, bibliotecar Compartiment Cercetare. Au fost purtate discuții profesionale și au fost susținute lucrări în plenul Conferinței.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 28 aprilie 2017

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Salonul Literar „Axis Libri“ 27 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 27 aprilie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Singur împotriva oceanului”, autor Constantin COSTACHE; „În dialog cu al treilea”, autor Leonard MATEI; „Caietul roșu” și „Desaparecida”, autor Camelia Iuliana RADU. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Povești din Țara Copiilor Fericiți 26 aprilie 2017

Miercuri, 26 aprilie 2017, ora 12.00 la Filiala nr. 1 „Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii, are loc lansarea cărții „Povești din Țara Copiilor Fericiți”, autor Petre Crăciun. Participă: scriitorul Petre Crăciun, scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi-scriitori. Vă așteptăm cu drag!

Simpozionul anual de istorie şi civilizaţie bancară „Cristian Popişteanu”, Ediţia a XXV-a 26 aprilie 2017

Miercuri 26 aprilie 2017, la Banca Națională a României a avut loc Simpozionul anual de istorie și civilizație bancară „Cristian Popișteanu”, ediția a XXV-a unde tema simpozionului a fost: Banca Națională a României și Primul Război Mondial. Anul 1917. Din partea Bibliotecii a participat prof. dr. Zanfir Ilie, manager; Bălan Dorina, șef birou; Camelia Bejenaru, bibliotecar, Ioana Chicu, bibliotecar.

Înflorim Europa/Europe in flowers 24 aprilie 2017

Pe elevii clasei a II-a A de la Şcoala Gimnazială ,,Grigore MȘoisil” îi putem considera artiști plastici în devenire. Dovadă, desenele realizate de aceștia în cadrul Proiectului european ,,Înflorim Europa”, unde descoperim sensibilitate, pasiune și talent. Lucrările sunt depuse la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”. Felicitări pentru participare!

Înflorim Europa/Europe in flowers, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”! 24 aprilie 2017

În cadrul Proiectului european ,,Înflorim Europa”, elevii Şcolii Gimnaziale ,,Ştefan cel Mare” Galaţi, ne-au încântat cu o gamă variată de lucrări artistice care vor fi trimise la Bruxelles, în cadrul expoziţiei organizată de artistul belgian Frank Liefooghe şi Casa de Cultură Belgo-Română Arthis din Bruxelles, cu prilejul Zilei de 1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului. Felicitări tuturor!

Înflorim Europa/Europe in flowers 24 aprilie 2017

Proiectul ,,Înflorim Europa” a atras un număr semnificativ de elevi din diferite instituții de învățământ din municipiul Galați. Un grup de elevi ai Colegiului Naţional ,,Alexandru Ioan Cuza”, îndrumați de doamna profesor Gavrilă Vasilica, au prezentat la Filiala nr. 2 ,Paul Păltănea”, o serie de lucrări artistice reprezentative care vor fi trimise la Bruxelles. Felicitări pentru creativitate și talent!

Și ei au fost copii - atelier de lectură 23 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Școala Gimnazială nr. 5 „Cuza-Vodă”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați cu prilejul Zilei Naționale a Bibliotecarului și Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor organizează duminică, 23 aprilie 2017, ora 11:00, colocviul „Bibliotecarul, altfel” în sala „Multimedia” urmat de atelierul de lectură „Și ei au fost copii...”, la Sala „Mihai Eminescu”, realizat de membrii Clubului V.I.R.A.L (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii) în cadrul proiectului „Primii pași în universul cărților” Participă elevi de la Școala Gimnazială nr. 5, coordonați de prof.înv. primar Laura Vădeanu și copii de la Centrul de primire minori „Irene și Stuart”, Adăpostul de zi și de noapte, Centrul „Dumbrava minunată” și Case nr. 1 și nr. 2, însoțiți de referenți instructori, sub coordonarea dnei Didina Borteș.

Ziua Planetei Pământ 22 aprilie 2017

În fiecare an, la 22 aprilie sărbătorim Ziua Pământului ca sărbătoare oficială în care ne exprimăm dorința comună de protejare a mediului înconjurător. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” marchează această zi prin expoziția de documente specifice acestei zile.

Bibliotecile publice ca resurse comunitare 21 aprilie 2017

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 10,00, în sala M.Eminescu, va avea loc Consfătuirea județeană anuală a bibliotecarilor din Bibliotecile publice din județul Galați, având ca temă: Bibliotecile publice ca resurse comunitare, conform următorului program.

Pe aripi de poveste 21 aprilie 2017

Vineri, 21 aprilie 2017, la ora 10:30, la etajul 1 al Sediului Central al Bibliotecii, în Sala Mihai Eminescu, va avea loc Conferința oficială de lansare a proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul își propune să faciliteze accesul la cultură a copiilor din mediul rural gălățean, să promoveze literatura pentru copii și să încurajeze lectura de plăcere prin organizarea de activități cultural-educative.

Salonul Literar „Axis Libri“ 20 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 20 aprilie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Taină săgetând rubin”, autor Valentina BALABAN; „Cronicile pricopsitului” și „Cercul s-a închis”, autor Jenică CHIRIAC; „Agonia fericirii”, autor Violeta CRAIU; „Poezia mai caută cuib”, autor Ela MAYS; „Dincolo de patul armei: Diribau” și „Acasă, la Mărtinești”, autor Vergil MATEI. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Sven Hassel - 100 de ani de la naștere 19 aprilie 2017

Sven Hassel, autorul unor opere celebre care au făcut înconjurul lumii și au încântat publicul cititor, este aniversat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” la împlinirea celor 100 de ani de la naștere. Vă așteptăm la sediul filialei să descoperiți și alte titluri din opera cunoscutului scriitor!

Întrunirea profesională a ABR - Filiala Galați 20 aprilie 2017

Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” au organizat, pe data de 19 aprilie 2017, ora 1100, în Sala Senatului din incinta Universității „Dunărea de Jos” o întrunire profesională cu tema: BIBLIOTECILE: INTEGRARE, INOVAȚIE ȘI INFORMARE PENTRU TOȚI, dedicată zilei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România. Au fost susținute următoarele lucrări: 1. Gabriela Istrate (Biblioteca „V.A. Urechia” Galați) – Pe aripi de poveste – proiect cultural; 2. Mihaela Bărbulescu (Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați) – Aspecte privind sociologia lecturii; 3. Lica Gherghe (Liceul Teoretic „Dunărea” Galați) – Promovarea imaginii Bibliotecii în comunitatea locală prin implicarea în proiecte educaționale. Au fost decernate următoarele premii: Irina Hâncu (Biblioteca „V.A. Urechia” Galați) – pentru întreaga activitate; Lica Gherghe (Liceul Teoretic „Dunărea” Galați) – pentru merite deosebite în folosirea tehnicilor noi de abordare a lecturii; Ligia Pîslaru (Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” Galați) – pentru implicarea în activitatea științifică din domeniul biblioteconomic. La acest eveniment profesional, au participat 48 de membri ai ABR - Filiala Galați: bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județ, obiectivul principal al întâlnirii fiind formarea profesională continuă a bibliotecarului și a specialistului din domeniul științelor informării și documentării.

Bibliotecile: integrare, inovație și informare pentru toți 19 aprilie 2017

Asociația Bibliotecarilor din România (ABR), Filiala Galați împreună cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Biblioteca Universității „Dunărea de Jos” vor organiza pe 19 aprilie 2017, ora 11:00, în Sala Senatului din incinta Universității „Dunărea de Jos” o întrunire profesională cu tema Bibliotecile: integrare, inovație și informare pentru toți dedicată zilei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Bibliotecarului din România. La acest eveniment profesional urmează să participe bibliotecari din biblioteci publice, școlare și universitare din județul Galați, obiectivul principal al întâlnirii fiind formarea profesională continuă a bibliotecarului și a specialistului din domeniul științelor informării și documentării.

Biblioteconomie și știința informării – Noutăți editoriale de formare și dezvoltare profesională 19-27 aprilie 2017

Cu ocazia Zilei Bibliotecarului și a Bibliotecilor Publice din România, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 19 – 27 aprilie 2017, în sala de lectură Mihai Eminescu, expoziția cu titlul: ”Biblioteconomie și știința informării – Noutăți editoriale de formare și dezvoltare profesională”. Cu această ocazie toți cei care îmbrățișează această nobilă profesie sunt invitați să descopere printre exponate, ultimele apariții de carte din domeniul biblioteconomiei.

Campania „Bibliotecar pentru o zi” 18-23 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să-i treceți pragul în perioada 18-23 aprilie 2017, în calitate de „Bibliotecar pentru o zi”, având astfel ocazia de a pătrunde în culisele acestei profesii. Înscrierile se fac atât la sediul Bibliotecii, cât și la filiale, începând cu data de 18 aprilie 2017 între orele 09:00 - 16:00. Persoane de contact: responsabilii secțiilor de împrumut și a filialelor. Vă așteptăm!

Ziua Bibliotecarului în România 18-28 aprilie 2017

În perioada 18 - 28 aprilie 2017 Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă invită să participați la o serie de manifestări, prilejuite de Ziua Bibliotecarului în România (23 aprilie) care coincide la nivel internațional cu Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor dar și cu sărbătorirea ortodoxă a Sf. Gheorghe, ce vor avea loc atât la sediul central cât și la filiale!

Și ei au fost bibliotecari – galeria portretelor de personalități ale culturii universale care au activat ca bibliotecari 18-27 aprilie 2017

Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 18 – 27 aprilie 2017 expoziția cu titlul: „Și ei au fost bibliotecari – galeria portretelor de personalități ale culturii universale care au activat ca bibliotecari”. Cu ocazia celebrării Zilei Bibliotecarului din România, ne propunem să readucem în memoria comunității locale o serie de personalități ale culturii universale care au activat ca bibliotecari. Îi regăsim în această galerie pe M. Eminescu, Lucian Blaga, Constantin Noica, George Bacovia, George Coșbuc, Ioan Bianu, Elena Farago, dar și pe Benjamin Franklin, Anatole France, Leibnitz, Ptolemeu sau I.L Borges. Expoziția este deschisă publicului în foaierul sălilor de lectură, în sediul central.

Cultura scrisă gălățeană oglindită în colecțiile bibliotecii - expoziție de documente de bibliotecă 18-30 aprilie 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 18-30.04.2017, cu ocazia sărbătoririi Zilei Bibliotecarului și Zilei Internaționale a Cărții și Dreptului de autor să participați la Campania Bibliotecar pentru o zi! și să vizionați Cultura scrisă gălățeană oglindită în colecțiile bibliotecii - expoziție de documente de bibliotecă. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Yasunari Kawabata – 20 de ani de la moarte 14 aprilie 2017

Yasunari Kawabata, scriitor japonez a cărui operă literară i-a adus premiul Nobel pentru literatură în anul 1968, este comemorat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” prin expoziția de documente ce aparțin renumitului prozator.

Program cu publicul 13 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că vineri, 14 aprilie 2017 programul cu publicul va fi în intervalul orar 9:00 - 17:00. De asemenea, anunțăm că în zilele de duminică, 16 aprilie și luni, 17 aprilie (Sărbătorile Pascale) Biblioteca va fi închisă, atât sediul central cât și filiale.

Salonul Literar „Axis Libri“ 13 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 13 aprilie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Geniul inimii”, autor Aura CHRISTI; „În oglinzile lui Victor Teleucă” și „Fragmente despre Eminescu”, autor Theodor CODREANU. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Vizită la Bibliotecă 13 aprilie 2017

Joi, 13 aprilie 2017, orele 12,30 Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a fost vizitată de elevii clasei I ai Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de doamna prof. înv. primar Crevarucenco Elena. Copiii au vizitat Secțiile pentru împrumut, au răsfoit cărțile specifice vârstei lor și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii 12 aprilie 2017

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” marchează Ziua Mondială a Aviației și Cosmonauticii prin expoziția de documente de bibliotecă dedicată acestei zile și primului zbor a unui om în spațiu. Cititorii de toate vârstele sunt așteptați la sediul filialei pentru vizionare și lecturare.

Protejăm natura 11 aprilie 2017

Natura este locul unde omul se întoarce să își ia energia. Dacă natura nu mai este, nici omul nu poate exista”. Iată o problemă majoră a zilelor noastre, dezbătută în cadrul activității desfășurate la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” de elevii clasei a IX-a B de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, coordonați de doamna profesor Varlan Oana Gabriela și doamna bibliotecar Catan Elena Cătălina.

Datini de paște 11 aprilie 2017

Elevii claselor a IV-a B, a V-a C, și a VII-a B, de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” ne-au adus bucuria Sărbătorilor Pascale prin expoziția de lucrări ce conțin desene cu flori de primăvară, felicitări și ouă decorate cu diferite modele. Expoziția poate fi vizionată la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”.

Sfintele Sărbători Pascale 10 - 14 aprilie 2017

În perioada 10 - 14 aprilie 2017, atât la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” cât și la filiale vor avea loc o serie de manifestări, vizite, expoziții, în colaborare cu mai multe instituții școlare din Galați. Toate evenimentele sunt dedicate Sfintelor Sărbători Pascale. Vă așteptăm!

Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă 10 - 21 aprilie 2017

De Ziua Bibliotecarului și în spiritul Sărbătorilor Pascale, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați desfășoară Campania Zilele Bunăvoinței în Bibliotecă!!! Campania se va desfășura în perioada 10 – 21 aprilie 2017 și se adresează tuturor cititorilor bibliotecii ce nu au restituit cărțile până în acest moment. Dacă vor preda cărțile restante în perioada mai sus amintită vor fi scutiți de la plata penalizărilor de întârziere și a corespondenței. Precizare: Pentru evitarea situațiilor neplăcute, în holul mare al Bibliotecii va fi amplasată o urnă în care se pot lăsa cărțile fără nici o altă formalitate.

Ortodoxia şi sărbătorile pascale! - expoziție de desene 10 - 25 aprilie 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 10 aprilie – 25 aprilie 2017 să vizionați expoziția Ortodoxia şi sărbătorile pascale! Exponatele sunt realizate de elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea: prof. Oana Damian, prof. Doinița Miron, prof. Doina Mormenche, prof. Tirim Cătălina, prof. Antoniu Maricica și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Proiectul "Înflorim Europa" - "Europe in flowers" 10 aprilie - 20 iunie 2017

În perioada aprilie-iunie 2017 se va desfășura Proiectul european "Înflorim Europa" - "Europe in flowers" inițiat de artistul belgian Frank Liefooghe, cu coordonarea europeană a Casei de Cultură Belgo-Română din Bruxelles „Arthis” (La Maison Culturelle Belgo-Roumaine A.S.B.L.) și susținut de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”, coordonator local. Proiectul este destinat copiilor și tinerilor cu vârsta 10-18 ani, având ca scop încurajarea tinerelor talente la nivel local spre lărgirea orizonturilor de cunoaștere în domeniul artelor plastice. Pentru informații suplimentare, persoana de contact este dna. Cătălina Șoltuz, responsabil Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, telefon 0747.046.255, email: csoltuz@gmail.com. Te așteptăm să dai culoare acestui îndrăzneț proiect și să contribui cu talentul tău la o Europă înfloritoare! Bruxelles-ul te așteaptă!

Bătălia Cărților 7 aprilie 2017

Vineri, 07.07.2017, ora 10,00, managerul Bibliotecii Județeane „V.A.Urechia” a dat startul concursului de lectură „Bătălia Cărților”. Vă așteptăm să vă înscrieți la bibliotecă și la concurs. Mult succes!

Dimineți de lectură 7 aprilie 2017

În cadrul proiectul în derulare „Dimineți de lectură” au participat elevii clasei a IV-a ai Şcolii Gimnaziale nr. 42, coordonați de prof. înv. primar Bucur Luminița, bibliotecar Patron Mariana și bibliotecar Grigorescu Roxana, de la Casa Corpului Didactic, Galați.

Pași în lumea cărților 7 aprilie 2017

În cadrul proiectului educațional „Pași în lumea cărților”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 16, Nr. 29, Asociația „Sf. Spiridon” și Centrul Cultural „Dunărea de Jos” s-au oferit peste 100 de cărți copiilor prezenți, sub sloganul „Cartea de-o iubești, în dar o primești!”, de către elevii școlilor partenere, coordonați de prof. Mogoș Mariana, Aburel Bianca și Udreș Veronica. La activitățile zilei de azi au mai participat: elevii Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare”, structura Şcolii Gimnaziale nr. 1 „Dimitrie Luchian”, comuna Piscu, coordonați de prof. Radu Ionelia şi înv. Petică Veronica, cu o dramatizare după „Capra cu trei iezi” și prichindeii de la Grădinița „Tedi”, coordonați de doamnele educatoare Teodor Iulia și Tabac Ionica. Invitat special a fost jurnalistul Victor Cilincă.

Bătălia Cărților - Ediția a -II-a 7 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” va da startul pe 7 aprilie 2017 la un nou concurs național de lectură, intitulat Bătălia Cărților. La concurs pot participa cititorii bibliotecii cu vârste cuprinse: 8-13 ani, respectiv 14-18 ani. Pentru detalii accesați pagina web a Bibliotecii: secțiunea proiecte și pagina de facebook a concursului www.facebook.com.

Colocviul Constructorilor de Nave 7 aprilie 2017

Vineri, 7 aprilie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 56-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce are loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). În cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate lucrările: Șantierul Naval Constanța, istorie, tradiție și experiență în repararea navelor militare, ing. Nicolae Orac și Nave militare proiectate și construite în România, ing. Vasile Panfile. Întâlnirea are loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu” și sunt invitați toți cei interesați.

Salonul Literar „Axis Libri“ 6 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 6 aprilie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Bestiarium vocabulum”, autor Gabriel GHERBĂLUȚĂ; „Am auzit un evreu irlandez”, autor Gerry McDONNELL, traducător Petru IAMANDI și „Sufletul neamului nostru: Calități bune și defecte”, autor C. RĂDULESCU-MOTRU, ediție îngrijită și prezentată de Ionel NECULA. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Scriitori de ieri, de azi și de mâine 6 aprilie - 15 iunie 2017

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează concursul de creație literară/eseu pentru copii și tineri, intitulat ”Scriitori de ieri de azi și de mâine”, a cărui premiere va avea loc în data de 15 iunie 2017, în cadrul Festivalului Național al Cărții ”Axis Libri”, ediția a IX-a (14-18 iunie a.c.). Termenul limită de trimitere a textelor, editate în format electronic, este de 4 iunie 2017, la adresa vaurechiaconcurs@gmail.com. Detalii despre participarea la concurs sunt prevăzute în Regulament.
Persoană de contact: Prof. Letiția Buruiană, tel 0732520511.

Ion Creangă – leagănul copilăriei! 6 aprilie 2017

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc o șezătoare literară, în care amintirile copilăriei, frumusețea cântecului popular și veselia elevilor clasei a VII-a A și C de la Școala Gimnazială nr. 33, au umplut sălile filialei. Alături de copii au fost doamna profesor Sandu Ștefania și bibliotecar Marin Nicoleta. Felicitări copii frumoși și talentați!

Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară... 6 aprilie 2017

Participă elevii clasei a V – a ai Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei”, coordonați de prof. Diaconu Mihaela.

Clubul de șah „Axis Libri” 5 aprilie 2017

Miercuri, 05.04.2017, ora 16,30 va avea loc întâlnirea săptămânală a micilor șahiști, îndrumați de ing. Adrian Smărăndoiu.

Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară... 5 aprilie 2017

Cea de-a treia zi de manifestări i-a avut ca participanți pe elevii clasei a IV-a B ai Școlii Gimnaziale „Sf. Cuvioasa Parascheva”, din localitatea Smârdan, coordonați de Director prof. dr. Elena Botezatu și prof. înv. primar Ciortan Maria. Veniți pentru prima oară la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” au fost impresionați de colecțiile Secției pentru copii, de primirea călduroasă și de implicarea lor în acest proiect.

Înflorim Europa/Europe in flowers 5 aprilie 2017

Proiectul european ,,Înflorim Europa” inițiat de artistul belgian Frank Liefooghe a prins contur la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”. Europa va avea altă culoare prin desenele realizate de elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ,,Grigore Moisil” Galați. Îndrumați de doamna profesor Chiscoci Loredana, copiii s-au remarcat prin talent, imaginație și creativitate. Felicitări copiilor pentru implicare!

Lansare de carte 4 aprilie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită marți, 4 aprilie 2017, ora 15:00 la o lansare de carte „Guru și ciocârlia”, autor Rarinca Fănica. Evenimentul va avea loc la sediul central, Sala de lectură „Mihai Eminescu“. Moderator va fi prof. Ilie Zanfir.

Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară... 4 aprilie 2017

Mica Sirenă – lectură și vizionare film
Au participat elevii clasei I ai școlii Gimnaziale nr. 16, coordonați de Director prof. Mogoș Mariana și prof. înv. primar Burcea Iuliana.

Ziua Jandarmeriei Române 3 aprilie 2017

Ziua Jandarmeriei Române a fost marcată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” în semn de apreciere pentru cei care ne asigură ordinea publică prin profesionalism și devotament față de comunitate. La mulți ani, jandarmilor români!

Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară... 3 aprilie 2017

Luni, 03.04.2017, începând cu ora 9:00, în cadrul Secției pentru Copii s-au desfășurat activități dedicate Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii. Elevii clasei pregătitoare ai Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonați de prof. înv. primar Țelinoiu Marieta au colorat imagini din poveștile lui H. Ch. Andersen, au aflat informații despre autor și au răsfoit cărțile din colecțiile bibliotecii.

În lumea poveștilor lui Andersen 3 aprilie 2017

Au participat preșcolarii grupei mari și mijlocii de la Grădinița nr. 45, coordonați de cadrele didactice: Ramona Manole, Alina Coropcianu, Ambrozia Bujor și Mădălina Țigănuș

Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret 2 aprilie 2017

În fiecare an, pe 2 aprilie (data nașterii scriitorului danez Hans Christian Andersen) în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret. În întâmpinarea acestui eveniment, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” vă invită să vizitați expoziția de documente care cuprinde cele mai solicitate titluri de carte de către publicul tânăr.

Primii pași în universul cărților 2 aprilie 2017

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” - Școala Gimnazială nr. 5 - Direcția Județeană pentru Protecția Copilului cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii organizează duminică, 2 aprilie 2017, ora 11:00, la Sala ”Mihai Eminescu”, atelierul de lectură ”Personajele poveștilor lui Andersen” realizat de membrii Clubul V.I.R.A.L (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii) în cadrul proiectului ”Primii pași în universul cărților”.

2 aprilie - Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret 2 aprilie 2017

Pentru a marca ziua de naștere a lui H. CH. Andersen, decretată de UNESCO - Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret, Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene V.A.Urechia va desfășura o săptămână de manifestări. În program vor fi incluse și activitățile din proiectul educațional național Săptămâna altfel... prietenie altfel... pe o sfoară....

Excepționalii – One More step 1 aprilie 2017

Sâmbătă 1 aprilie, Biblioteca „V.A. Urechia” a fost prezentă la evenimentul Excepționalii – One More step organizat de Școala de valori. Cu acest prilej tinerii au avut ocazia sa afle informații despre oportunitățile oferite și cum ar putea deveni voluntari, despre ce presupune a fi voluntar în bibliotecă. Alături de serviciile de voluntariat au fost prezentate și ultimele apariții editoriale ale Editurii Axis Libri. La evenimentul desfășurat la Facultatea de Inginerie și Mecanică au participat Geta Eftimie, director adjunct, Letiția Buruiană, coordonator voluntari, Silvia-Cornelia Matei șef serviciu Săli de Lectură și Mădălina Pană cu prezentarea producției editoriale, suportul logisitic fiind asigurat de Cristian Gârlescu.

Concurs de lectură online - Maratonul lunii aprilie 1 - 30 aprilie 2017

Asociația Comunitatea Noastră din București având ca partener Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează lunar Proiectul Maratoanele de lectură din 2017. În fiecare lună a anului se va organiza un maraton online de lectură, de fiecare dată cu altă tematică. La sfârșitul fiecărei luni vor exista trei câștigători ce vor lua premii constând în cărți. Mai multe și informații aici.

Utilizăm setul de caractere UTF-8