Carnavalul Cărții „Personaje talentate la Bibliotecă prezentate” 31 mai 2017

În data de 31 mai 2017 la ora 10:00 - Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați organizează, la sediul Bibliotecii din str. Mihai Bravu nr. 16, a XXXVII-a ediție a Carnavalului Cărții pentru Copii - un concurs de personaje, o competiție cu tradiție pentru urbea gălățeană organizat din anul 1980. Concursul constă într-o paradă a personajelor îndrăgite de copii și în prezentarea unui talent. Fiecare copil primește note de la un juriu format din bibliotecari, cadre didactice, scriitori. Cele mai frumoase personaje sunt alese Miss și Mister Carnaval.

Simpozionul Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”, Brăila 30 mai 2017

Marți, 30 mai 2017 a avut loc Simpozionul Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”, ediția a VII-a, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istati”, Brăila. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, Galați a fost reprezentată de doamna Geta Eftimie, director adjunct, Manolescu Cecilia, bibliotecar Filiala nr. 1 „C.Negri”, Trif Titela, bibliotecar Filiala nr. 2, „Paul Păltănea” și Șerban Florica, bibliotecar Secția pentru Copii.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 30 mai 2017

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Vizită la Bibliotecă 30 mai 2017

Marți, 30 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a II-a de la Școala Gimnazială nr. 1 Gohor, comuna Berheci, județul Galați, coordonați de prof. înv. primar Mihăilă Anișoara. Copiii au vizitat Secțiile de Împrumut, Sălile de lecutră, Sala Internet și Multimedia. Ei au primit informații despre istoricul Bibliotecii, serviciile acesteia, au răsfoit cărțile de la Secția pentru Copii și au vizionat un film de desene animate.

Vizită la Bibliotecă 30 mai 2017

Marți, 30 mai 2017, ora 10,30, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a II-a B de la Școala Gimnazială Sf. „Grigorie Teologul”, coordonați de prof. înv. primar Rodica Zlatan. Elevii au primit informații despre istoricul Bibliotecii, serviciile acesteia și activitățile culturale în derulare. După ce au vizitat Secțiile de Împrumut, ei au vizionat un film de desene animate.

Vizită la Bibliotecă 29 mai 2017

Luni, 29 mai 2017, ora 9,30, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a fost vizitată de un grup de copii de la Grădinița „Mugurel”, coordonați de prof. înv. preșcolar: Leopa Alina și Căuș Liliana. Prichindeii au fost încântați de cărțile pentru copii și de filmul de desene animate vizionat.

Vizită la Bibliotecă 29 mai 2017

Luni, 29 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a II-a ai Școlii Gimnaziale Nr. 3, coordonați de prof. înv. primar Nour Zînica. Copiii au primit informații despre condițiile de înscriere, despre serviciile bibliotecii și activitățile culturale, în derulare. Au răsfoit cărțile din colecțiile Secției pentru Copii, au vizitat Secțiile pentru public și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Primii pași în Universul Cărților 28 mai 2017

Duminică, 28 mai 2017, începând cu ora 10:30, a avut loc atelierul de lectură din cadrul proiectului ”Primii pași în Universul Cărților” care a cuprins următoarele momente: ”Cine a fost V.A. Urechia” - evocare la statuia fondatorului Bibliotecii realizată de directorul prof. dr. Zanfir Ilie; ”Copacul cel darnic” - dramatizare după povestea lui Shel Silverstein realizată de voluntarii clubului V.I.R.A.L.; atelier de desen pentru cei mici supervizat de voluntari. Au participat elevi de la școlile nr. 11 și nr. 5, părinți și cadre didactice – coord. prof. înv. primar Laura Vădean, copii și adolescenți din centre de asistență socială din subordinea D.G.A.S.P.C., împreună cu asistenți sociali - coord. Didina Borteș.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Tecuci 26 mai 2017

Vineri, 26 mai 2017, va avea loc la Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci, Atelierul de lectură și construit povești, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Participă: scriitoarele Vera Crăciun, Olimpia Sava, oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 25 mai 2017

Elevii clasei a III-a C de la Școala Gimnazială nr. 28, însoțiți de doamna profesor Mihai Nicoleta, au participat la o activitate educativă și interactivă din cadrul Proiectului „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”, proiect care se derulează la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Curioși, copiii au primit răspuns la toate întrebările cu privire la siguranța lor pe Internet de la doamna subcomisar Cristina Pană de la Inspectoratul Județean de Poliție și doamna psiholog Maria Gaiu de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Felicitări pentru participare și implicare, dragi copii!

Vizită la Bibliotecă 25 mai 2017

Joi, 25 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a III-a, coordonați de prof. înv. primar Oanea Marin ai Școlii Gimnaziale nr. 22. Ei au poposit la Secția pentru copii, au primit informații despre cum pot deveni cititorii Bibliotecii, despre serviciile acesteia și despre condițiile de înscriere la concursul „Carnavalul Cărții”. La sfârșitul vizitei au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Copiii și biblioteca! - expoziție desene 25 mai -10 iunie 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului să vizionați expoziția Copiii și biblioteca! Exponatele sunt realizate de elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea: prof. Oana Damian, prof. Doinița Miron, prof. Doina Mormenche, prof. Tirim Cătălina, prof. Antoniu Maricica și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 24 mai 2017

O nouă activitate din cadrul Proiectului „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”, s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu participarea elevilor clasei a X-a de la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, însoțiți de doamna profesor Dana Marin. Pe lângă materialele video prezentate, elevii au aflat informații despre capcanele nebănuite din mediul virtual și cum pot naviga în siguranță, pe Internet. Informațiile au fost prezentate de doamna subcomisar Cristina Pană de la Inspectoratul Județean de Poliție și doamna psiholog Maria Gaiu de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Clubul de șah „Axis Libri” 24 mai 2017

Miercuri, 24 mai 2017, ora 16,30 în cadrul Secției pentru Copii a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”, cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu.

Ziua Eroilor – Sărbătoare Națională a poporului Român 24 mai 2017

Pentru că sărbătoarea cu semnificație religioasă a Înălțării Domnului este, în fiecare an și un moment de cinstire a eroilor neamului românesc, Biblioteca V.A. Urechia, va organiza miercuri 24 mai 2017, între orele 12.30-15.30, în incinta Cercului Militar Galați, expoziția „Primul Război Mondial și eroicele lupte de la Mărăști-Mărășești-Oituz în documente din colecțiile Bibliotecii V.A. Urechia”. Evenimentul se încadrează în seria activităților desfășurate de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” din Galați cu ocazia aniversării a 97 de ani de la legiferarea comemorării eroilor căzuți în războaie, de Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paști.

George Bacovia – 60 de ani de la moarte 22 mai 2017

Considerat unul dintre cei mai originali poeți români, George Bacovia, pe numele său adevărat George Vasiliu, este omagiat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 60 de ani de la moarte. Expoziția de documente ce aparțin poetului român poate fi vizionată la sediul filialei. Vă așteptăm cu drag!

9th Qualitative and Quantitative Methods in Libraries - International Conference 22 - 26 mai 2017

În localitatea Limerick – Irlanda, în perioada 22 – 26 mai 2017 a avut loc Conferința internațională QQML 2017 - 9th Qualitative and Quantitative Methods in Libraries unde au participat: Zanfir Ilie – Manager Biblioteca Județeană V. A. Urechia (INSI), Valentin Munteanu – Director Fundația Andreeana Juventus (Rolul ONG-urilor în sprijinul bibliotecii), Alina Pampu – traducător și Prof. Univ.Dr. Angela Repanovici din Brașov/România.

Mens Sana in corpore sano 20 mai 2017

Sâmbătă, 20 mai 2017, începînd cu ora 10:00, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri”, a avut loc programul recreativ ”Mens Sana in corpore sano”, incluzând o lecție demonstativă despre tehnicile qigong, realizată de prof. Letiția Buruiană, trainer qigong, stilul Qilingong. Activitatea s-a derulat în cadrul programului Săptămâna Națională a Voluntariatului, 15-18 mai 2017, inițiat de organizația Pro Vobis, Cluj Napoca.

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentație și animație culturală, Tg. Bujor 19 mai 2017

Vineri, 19 mai 2017, Biblioteca Orășenească „Grigore Hagiu” Tg. Bujor ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Tg. Bujor. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Dimineți de lectură 19 mai 2017

Vineri, 19 mai 2017 ora 10,00, în cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură” Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a avut ca invitați elevii clasei a III-a ai școlii Gimnaziale Cișmele, com. Smârdan coordonați de Dir. Prof. dr. Botezatu Iancu Elena și prof. înv. primar Greceanu Silvia. Copiii îmbrăcați în costume naționale au venit să promoveze tradițiile și obiceiurile românești prin poezie, dans, cântec și lectură. Impresionați de numărul mare de cărți pentru vârsta lor, ei au prezentat un scurt program artistic, au citit, au jucat șah, au vizitat Biblioteca și au primit informații despre istoricul și serviciile bibliotecii și despre activitățile culturale în derulare. La final au vizionat un film educativ la Sala Multimedia.

Vizită la Bibliotecă 19 mai 2017

Vineri, 19 mai, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a III-a ai școlii Gimnaziale nr. 34 „Mihai Viteazu”, coordonați de prof. înv. primar Donose Carmen. Copiii au vizitat Secțiile de Împrumut, Sălile de lectură, Sala Internet și Multimedia. Copiii au răsfoit cărțile de la Secția pentru Copii și au vizionat un film de desene animate. AICI

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 19 mai 2017

Proiectul „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”, ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a continuat cu informații utile pentru elevii de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”. Informațiile cu privire la siguranța pe Internet, au fost prezentate de doamna subcomisar Cristina Pană de la Inspectoratul Județean de Poliție, doamna inspector Crina Lupu de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și doamna psiholog Silvia Banea de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Vizita Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București 18 mai 2017

Joi, 18 mai, a avut loc vizita excelenței sale Paul Brummell - Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România. Excelența sa a fost însoțit în vizita la Biblioteca de dl Președinte al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Imaginea bibliotecarului în literatură și artă 18 mai 2017

Joi, 18 mai a.c., voluntarii Bibliotecii împreună cu elevi de la Liceul Dunărea au vizionat filmul ”The Librarians - Comoara din spatele cărților”, continuând cu o dezbatere pe tema „Imaginea bibliotecarului în literatură și artă”. Moderatori: voluntarii Ligia Cehan și Agnesa Todeilă. Activitatea s-a derulat în cadrul programului Săptămâna Națională a Voluntariatului, 15-18 mai 2017, inițiat de organizația Pro Vobis, Cluj Napoca.

Vizită la Bibliotecă 18 mai 2017

Joi, 18 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei pregătitoare I, coordonați de prof. înv. primar Mungiu Silvia ai Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei”. Ei au poposit la Secția pentru copii, au aflat cum pot deveni cititorii Bibliotecii și condițiile de înscriere la concursul „Carnavalul Cărții”. După ce au răsfoit cărțile și au ascultat o poveste au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 17 mai 2017

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unei noi activități din cadrul Proiectului „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”. La această activitate au participat elevii clasei a XI-a B de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, însoțiți de doamna profesor Mihaela Galu. Elevii au aflat informații utile cu privire la pericolele nebănuite din mediul virtual de la doamna subcomisar Cristina Pană, Inspectoratul Județean de Poliție, doamna inspector Crina Lupu de la Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane și doamna psiholog Daniela Hussain de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Clubul de șah „Axis Libri” 17 mai 2017

Miercuri, 17 mai 2017, ora 16,30 va avea loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”, coordonați de domnul ing. instructor Adrian Smărăndoiu.

Vizită în Biblioteca „V.A. Urechia” 17 mai 2017

Astăzi 17 mai 2017 ne-a onorat cu prezența distinsele doamne profesoare universitare de la București și Iași: dna. CARMEN STANCIU și dna. ANCA DOINA CIOBOTARU membre în juriul Festivalul Internațional de Animație „Gulliver”, ediția a XXV-a aniversară, Galați.

Vizită la Bibliotecă 17 mai 2017

Miercuri, 17 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a primit vizita elevilor clasei a II-a ai școlii Gimnaziale „Dan Barbilian”, coordonați de prof. înv. primar Oanea Doina Dumitra. Copiii au făcut o călătorie în lumea poveștilor, au fost premiați de doamna învățătoare pentru un concurs de lectură și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia. Încântați de ce au auzit și văzut au promis că vor reveni în curând pentru înscriere.

„Botezul voluntarilor” 16-17 mai 2017

Marți și miercuri, respectiv 16 și 17 mai a.c., la Sala „Mihai Eminescu” a avut loc activitatea de recrutare și instruire a noilor voluntari, coordonată de Letiția Buruiană și Cecilia Nistorencu. Voluntarii clubului V.I.R.A.L. au organizat o primire festivă a celor noi, intitulată „Botezul voluntarilor”, coordonați de Bianca Andreea Dobrin. Activitățile fac parte din programul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, 15-18 mai 2017, inițiat de organizația Pro Vobis, Cluj Napoca.

Vizită la Bibliotecă 16 mai 2017

Marți, 16 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei pregătitoare, coordonați de prof. înv. primar Iorga Adina și elevii clasei a II-a, coordonați de prof. înv. primar șorcaru Ecatrina de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Apostol Andrei”. Ei au poposit la Secția pentru copii, au aflat cum pot deveni cititorii Bibliotecii și condițiile de înscriere la concursul „Carnavalul Cărții”. După ce au răsfoit cărțile, au citit, au recitat poezii, au vizitat și celelalte compartimente, iar la final au vizionat un film la Sala Multimedia.

Vizită la Bibliotecă 15 mai 2017

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost vizitată de preșcolarii de la Grădinița nr. 34, însoțiți de doamnele profesor Samoilă Sevastina, Sava Viorica și Vicol Daniela. Cei mici au fost încântați de varietatea cărților ilustrate și s-au declarat cuceriți de personajele din poveștile preferate.

Ziua Internațională a Familiei 15 mai 2017

Ziua Internațională a Familiei este sărbătorită, anual, la 15 mai, pentru a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente ce atestă importanța și rolul familiei în societate.

Ziua Internațională a Latinității 15 mai 2017

Cu prilejul Zilei Internaționale a Latinității, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente care promovează valorile culturale și lingvistice proprii întregii comunități latine. Vă așteptăm la sediul filialei!

La pas prin istoria Galațiului 15 mai 2017

Luni, 15 mai 2017, ora 16:00, în Sala de lectură ”Mihai Eminescu” a avut loc atelierul de lectură ”La pas prin istoria Galațiului”, activitate desfășurată în cadrul proiectului ”Primii pași în Universul Cărților”. Au participat elevi de la școala nr. 5, Grădinița ”Cristal” și case de tip social aflate sub asistența DGASPC Galați, alături de părinți, de cadre didactice și asistenți sociali. Invitați speciali: scriitorii Violeta Ionescu și Victor Cilincă. Totodată, activitatea s-a înscris în programul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, 15-18 mai 2017, inițiat de organizația Pro Vobis, Cluj Napoca.

Vizită la Bibliotecă 15 mai 2017

Luni, 15 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita elevilor clasei a IV-a A ai școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul”, coordonați de prof. înv. primar Ioan Laura. Copiii au primit informații despre condițiile de înscriere, despre serviciile bibliotecii și activitățile culturale, în derulare. Au răsfoit cărțile din colecțiile Secției pentru Copii, au participat la un „Flash mob” a voluntarilor Bibliotecii și au vizionat un film documentar la Sala Multimedia.

Săptămâna Națională a Voluntariatului 15-21 mai 2017

În perioada 15-21 mai a.c., Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” desfășoară un grupaj de manifestări cu voluntarii săi, membri ai Clubului V.I.R.A.L., în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, editia a XVI-a, un amplu program național de evenimente dedicate promovării voluntariatului, inițiat de Asociația ProVobis.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali 12 mai 2017

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este celebrată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o colecție variată de documente, expuse publicului cititor, în semn de respect pentru cei care cu abilitate și pricepere profesională veghează pentru sănătatea pacientului.

Camil Petrescu – 60 de ani de la moarte 12 mai 2017

Romancier, dramaturg, nuvelist și poet, Camil Petrescu este cunoscut publicului larg prin contribuțiile novatoare aduse în poezie, în tehnica romanului și a teatrului românesc. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” invită cititorii de toate vârstele să viziteze expoziția de documente ce aparțin scriitorului român.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Tg. Bujor 12 mai 2017

Vineri, 12 mai 2017, va avea loc la Biblioteca Orășenească „Grigore Hagiu” Tg. Bujor, Atelierul de lectură și construit povești, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Participă: scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret 11-14 mai 2017

În perioada 11 – 14 mai 2017 a avut loc la Chișinău cea de-a XXI- a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret organizat de Secția Națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al Cărții pentru Copii și Tineret (IBBY) și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”. Din partea Bibliotecii „V.A. Urechia” au participat cu lucrări în cadrul Sesiunii de comunicări organizate cu acest prilej, Geta Eftimie, director adjunct cu lucrarea „Servicii novative pentru copii în BVAU”, Florica șerban, bibliotecar Secția Copii cu lucrarea „Dimineți de lectură pentru copii” și Geta Zeca, bibliotecar Filiala 1 cu lucrarea „Lectura - Arc peste timp: Bibliovacanța”. Editura Axis Libri a fost reprezentată de Mariana Buruiană, contabil șef, și Dediu Titina-Maricica șef Birou Completare, Achiziții. Evidența colecțiilor și au fost expuse produsele editoriale ale anului 2016.

Clubul de șah „Axis Libri” 10 mai 2017

Miercuri, 10 mai 2017, ora 16,30 are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”. Instructorul de azi va fi domnul Lucian Jugaru.

Vizită la Bibliotecă 10 mai 2017

Miercuri, 10 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a fost vizitată de prichindeii de la Grădinița cu P.P. Nr. 7, coordonați de doamna prof. înv. preșcolar Anca Butur. Tema vizitei de astăzi a fost „Meseria-brățară de aur”. Astfel, cei mici au aflat despre profesia de bibliotecar și cea de legător, au răsfoit cărțile specifice vârstei lor la Secția pentru copii și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Școala – Ambasador în Parlamentul European 10 mai 2017

Cu ocazia Zilei Europei, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, elevii de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, clasele IX - XI, însoțiți de doamnele profesor Anghel Corina, Varlan Oana și bibliotecar Catan Cătălina Elena, au prezentat obiectivele și activitățile derulate în cadrul Proiectului „școala - ambasador în Parlamentul European”, proiect inițiat la nivelul școlii.

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 10 mai 2017

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s-a derulat o nouă activitate din cadrul Proiectului „Tinerii și mediul virtual - conexiuni periculoase”, în care elevii clasei a V-a de la școala Gimnazială nr. 1 șendreni, însoțiți de doamna profesor Bordeianu Janina au aflat despre pericolele ce se ascund în mediul virtual și efectele negative ale dependenței de gadgeturi. Copiii au primit informații utile de la doamna Cristina Pană, subcomisar la Inspectoratul Județean de Poliție și doamna psiholog Violeta Mușunoiu Hoton de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Ziua Europei 9 mai 2017

În fiecare an, pe 9 mai, sărbătorim Ziua Europei, considerată un simbol al păcii și unității pe întreg continentul. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” marchează această zi prin expoziția de documente de bibliotecă specifice acestei zile.

Europa continentul păcii și pluralismului cultural! - expoziție de documente de bibliotecă 9 – 28 mai 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 9 mai – 28 mai 2017 să vizionați expoziția de documente de bibliotecă Europa continentul păcii și pluralismului cultural! Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Carnavalul Cărții „Personaje talentate la Bibliotecă prezentate” 9-31 mai 2017

Cu prilejul Zilei de 1 iunie „Ziua Internațională a Copilului”, Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” organizează, ca în fiecare an, concursul de personaje Carnavalul Cărții intitulat „Personaje talentate la Bibliotecă prezentate”. Evenimentul va avea loc pe data de 31 mai 2017, ora 10:00, la sediul central. Pentru detalii referitoare la condițiile de participare consultați Regulamentul de concurs (aici).

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 8 mai 2017

La sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc deschiderea oficială a Proiectului cu titlul „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”. La lansarea acestui proiect am avut onoarea să-i avem alături pe d-nul prof. dr. Ilie Zanfir, director/manager al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, d-na ing. Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, d-na subcomisar Cristina Pană de la Inspectoratul Județean de Poliție, d-na psiholog Diamanta Bulai și d-na psiholog Violeta Mușunoiu Hoton de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, elevi și cadre didactice, parteneri în acest proiect. În cadrul activității s-au purtat discuții libere cu privire la pericolele existente în mediul virtual, urmate de materiale video și prezentări despre efectele negative ale mediului online.

Înflorim Europa/Europe in flowers 8 mai 2017

În cadrul Proiectului la nivel european „Înflorim Europa”, la care Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați este coordonator local, elevii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați, secțiunea pictură, ne-au încântat cu lucrări pline de culoare, talent, imaginație și fantezie. Alături de elevi a fost doamna profesor Olimpia ștefan. Felicitări tuturor pentru implicare!

Înflorim Europa/Europe in flowers 8 mai 2017

Elevii de la școala Gimnazială nr. 1 Rediu îndrumați de doamna profesor Munteanu Loredana, au prezentat lucrările artistice din cadrul Proiectului european „Înflorim Europa”, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Felicitări pentru participare!

Înflorim Europa/Europe in flowers 8 mai 2017

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, elevii claselor V-VII de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” îndrumați de doamnele profesor Balica Ecaterina, Negoescu Liliana și Popov Laura, ne-au încântat cu lucrări pline de talent, culoare, și imaginație, în cadrul Proiectului la nivel european „Înflorim Europa”. Felicitări tuturor pentru implicare!

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 8 mai 2017

Luni, 08 mai 2017, ora 14.30 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“, corp V, etaj 1, va avea loc deschiderea oficială a Proiectului „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”. Instituțiile partenere în proiect sunt: Inspectoratul Județean de Poliție, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul școlar Județean, prin unitățile școlare subordonate din municipiu și județ și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Activitățile se vor desfășura în perioada mai-iunie, la sediul filialei. Relații la sediul filialei sau la telefon: 0336.100.009, 0737.042.202.

Juniorii pedalează! 7 mai 2017

În cadrul proiectului de parteneriat încheiat între Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” și Asociația „Bike Works”, duminică 07 mai 2017 în intervalul orar 11:00 – 14:00, s-a desfășurat în apropiere de stadionul Dunărea, respectiv valea împădurită a Tiglinei, activitatea „Juniorii pedalează”, concurs de mountainbike viteză.

George Topârceanu – 80 de ani de la moarte 5 mai 2017

Poet, prozator, memorialist și publicist român, George Topârceanu este cunoscut pentru volumele de poezii care s-au bucurat de un real succes în rândul cititorilor. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizitați expoziția de documente, la împlinirea celor 80 de ani de la moartea poetului. Vă așteptăm cu drag!

Octavian Paler – 10 ani de la moarte 5 mai 2017

„Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată”. Un citat al scriitorului Octavian Paler care ne pune pe gânduri acum, când comemorăm 10 ani de la moartea cunoscutului jurnalist și om politic. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă așteaptă să vizitați expoziția de documente în memoria scriitorului.

CETATEA CĂRȚII GĂLĂȚENE ÎȘI ANIVERSEAZĂ CONDUCĂTORUL LA O VÂRSTĂ PLINĂ DE SEMNIFICAȚII 5 mai 2017

Colectivul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați dorește să fie, stimate Domnule Director, dar mai ales dragă Omule Zanfir Ilie, lângă dumneavoastră la sărbătoarea aniversării zilei de naștere, când o cifră plină de semnificații se rotunjește! Sunteți exemplul nostru de bine, profesionalism, corectitudine, dar mai ales prietenul nostru ori de câte ori avem nevoie, sunteți modelul atât de gazdă primitoare pentru nume celebre ale culturii românești și străine, cât și de oaspete, când problemele instituției o impun. V-ați dedicat o mare parte din viață construcției și cultivării valorilor culturale românești, promovării culturii românilor de pretutindeni, tradiției și identității naționale, dar ați luptat și pentru valorile locale, pentru a fi cât mai cunoscute și mai apreciate! Activitatea biblioteconomică și de animație culturală a fost cunoscută la nivel național și internațional datorită eforturilor susținute, depuse de Domnia Voastră. Pentru toate acestea, dar și pentru multe altele, ne plecăm cu deosebit respect în fața dumneavoastră, vă mulțumim și vă asigurăm de toată considerația și recunoștința! DOMNULE ZANFIR ILIE, Om al Cetății Cărții de la Dunăre, vă urăm din tot sufletul nostru zile senine, inspirație, mulți ani frumoși, multă sănătate și să rămâneți cât mai mult timp alături de noi, pentru că bibliotecarii au nevoie de luptători ca dumneavoastră! LA MULțI ANI, Domnule Director!

Dimineți de lectură 5 mai 2017

Vineri, 5 mai 2017, ora 10, la sediul central, Secția pentru Copii, are loc întâlnirea săptâmânală din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”. Prezenți la acțiune sunt elevii școlii Gimnaziale nr. 33, coodonați de prof. Popescu Doina-Elena și prof. Bâzu Lenuța.

Colocviul Constructorilor de Nave 5 mai 2017

Vineri, 5 mai, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 57-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). În cadrul acestei întâlniri au fost propuse teme deosebite, legate de două instrumente importante în studierea si profesarea ingineriei: matematica (instrument general în științe) și dicționarul tehnic. Dl prof. univ. mat. Toader Buhăescu va prezenta lucrarea ”Marea teoremă a lui Fermat, o enigmă care durat 358 de ani”, iar ing. Radu Moțoc va vorbi despre ”Primul dicționar tehnic românesc -Teodor Stamati, 1851”. Întâlnirea are loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu” și sunt invitați toți cei interesați.

Înflorim Europa/Europe in flowers 5 mai 2017

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul Proiectului „Înflorim Europa”, elevii claselor V-VIII de la școala Gimnazială nr. 33, îndrumați de doamna profesor Bâzu Lenuța, ne-au încântat cu lucrări artistice pline de veselie, culoare, imaginație și fantezie. Felicitări tuturor pentru implicare!

Pe aripi de poveste - Atelierul de reprezentație și animație culturală 4 mai 2017

Joi, 4 mai 2017, a avut loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, avanpremiera Atelierului de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului cultural „Pe aripi de poveste”, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Salonul Literar „Axis Libri“ 4 mai 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 4 mai 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Cînd universul cade” și „Cartierul viselor”, autor Alexandrina VLAS; „Careul de ași ai însingurării”, autor Ioan TODERIȚĂ; „Magia pietrei” și „Cartea copilăriei”, autor Petru TODORAN. Pe lângă acestea se va lansa și nr. 2 al Revistei „Armonii de toamnă” a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Vizită la Bibliotecă 4 mai 2017

Joi 4 mai 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui grup de copii de la Grădinița cu P.P. Nanny, coordonați de prof. înv. preșcolar Maroca Gabriela. Prichindeii au poposit la Secția pentru Copii, unde au răsfoit cărțile cu povești, au aflat despre „Povestea cărților”, despre cum pot deveni cititori ai bibliotecii. La final s-au amuzat la Sala Multimedia unde au vizionat un film de desene animate.

Înflorim Europa/Europe in flowers 3 mai 2017

Proiectul „Înflorim Europa”, a constituit o provocare și pentru elevii școlii Gimnaziale „Grigore Moisil”, care s-au prezentat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu lucrări pline de culoare, imaginație și fantezie. Alături de elevi au fost doamnele profesor Vasilică Mirela-Elena, Mușat Ana-Raluca, Jora Nicoleta, Scîntei Manuela, Ciocan Anișoara-Mihaela, Pomohaci Elena, Chiscoci Loredana-Doinița și Pangrati Emanuela-Maria. Felicitări tuturor!

Talent, creativitate și culoare la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” 3 mai 2017

În cadrul Proiectului la nivel european „Înflorim Europa”, elevele Toma Eliana-Irina și Leu Gabriela-Iuliana de la Liceul de Arte Galați ne-au încântat cu o serie de lucrări inedite realizate cu talent, creativitate și culoare... Felicitări fetelor pentru implicare!

Înflorim Europa/Europe in flowers 3 mai 2017

În cadrul Proiectului la nivel european „Înflorim Europa”, la care Biblioteca Județeană „V. A. Urechia” Galați este coordonator local, elevii clasei a III-a C de la școala Gimnazială nr. 28 ne-au încântat cu o paletă vastă de lucrări realizate prin diferite tehnici de lucru. Lucrările pot fi admirate la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Elevii au fost îndrumați de doamna profesor Mihai Nicoleta. Felicitări copii talentați!

Clubul de șah „Axis Libri” 3 mai 2017

Miercuri, 03 mai 2017, ora 16,30 în cadrul Secției pentru Copii a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”.

Ziua Mondială a Libertății Presei 3 mai 2017

Miercuri, 3 mai 2017, începând cu ora 13:00, se va desfășura în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, de Ziua Mondială a Libertății Presei, aniversarea ediției 400 REALITATEA – dublă campioană națională de provincie print și online. În cadrul aniversării scriitorul Ionel Pintilii va lansa două cărți: „Amintirile unei vieți derulate în două secole (interviuri cu acad. Constantin Gh. Marinescu)” și „Camera de raze ale dimineții”. La eveniment și-au anunțat prezența personalități din mediul universitar, academic, cultural și mass media de la Iași, București, Chișinău. Moderatori: Zanfir Ilie și Pompiliu Comșa.

Operele lui Bernard le Bovier de Fontenelle 2 - 31 mai 2017

În perioada 02.05 – 31.05.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la „Popasul Bibliofilului”, de la sediul central, mezanin, expoziția Operele lui Bernard le Bovier de Fontenelle în Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8