Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 29 septembrie 2017

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Festivalul Luminii 30 septembrie 2017

Vă așteptăm sâmbătă, 30 septembrie 2017, începând cu ora 17:00, în Grădina Publică unde, în cadrul Festivalului Luminii, organizat anual de către membrii Organizației Naționale „Cercetașii României” și tinerii voluntari locali, Secția de Împrumut la domiciliu pentru adulți din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” va organiza unul din cele 12 ateliere tematice - Atelierul Cunoașterii.

Émile Zola - 115 ani de la moarte 28 septembrie 2017

Émile Zola, romancier francez ce s-a implicat continuu prin romanele sale în dezbaterea temelor sociale, artistice și literare, este comemorat la sediul Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” prin expoziția de documente ce poartă semnătura scriitorului.

Ziua Europeană a Limbilor 26 septembrie 2017

Ziua Europeană a Limbilor este marcată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” prin expoziția de documente de bibliotecă ce promovează interesul față de limbile străine și modul de învățare a acestora în rândul adulților și copiilor.

Vizită la bibliotecă! 26 septembrie 2017

Elevii clasei a IX-a D, de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, însoțiți de doamna profesor Grigoraș Elena Antoneta, au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Cu acest prilej, elevii au primit informații utile despre serviciile moderne ale bibliotecii.

Grigore Hagiu, boierul literelor românești25-30 septembrie 2017

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” omagiază împlinirea a 84 de ani de la naşterea poetului, publicistului şi creatorului de şcoală literară, Grigore Hagiu, prin expoziţia de documente aflate în colecţiile proprii, reunite sub numele „Grigore Hagiu, boierul literelor românești”. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 25-30 septembrie 2017, în sala de lectură „Mihai Eminescu”. Vă invităm să ne vizitaţi!

William Cuthbert Faulkner - 120 de ani de la moarte 25 septembrie 2017

Considerat unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, William Cuthbert Faulkner s-a bucurat de aprecierea și recunoașterea unanimă pentru contribuția artistică la romanul american modern. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă așteaptă să vizitați expoziția de documente, în semn de omagiu pentru întreaga activitate literară a scriitorului.

Vizită la Bibliotecă 22 septembrie 2017

Dna Janet Erickson, președinta Kiwanis International, împreună cu membrii Clubului Kiwanis Galați a vizitat Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” în data de 22 seprembrie 2017, la ora 15:00. Ghid al acestei vizite a fost Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii.

In memoriam prof. univ. Ioan Brezeanu 22 septembrie 2017

Pe 26 septembrie 2017 se vor împlini şapte ani de la despărţirea de profesorul Ioan Brezeanu care a fost şef al Catedrei de Limba şi Literatura Română, decan al Facultăţii de Filologie, rector al Universităţii „Dunărea de Jos", apoi mulţi ani prorector al Universităţii şi, în final, Doctor Honoris Causa al acestei instituţii. Începând cu ora 11:30, la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia", a avut loc o festivitate emoţionantă, la finalul căreia „un spaţiu propriu al instituţiei", o sală specială a fost denumită „Prof. univ. Ioan Brezeanu”. Manifestarea a avut loc atât în sala „Mihai Eminescu”, cât şi în cea proaspăt botezată în prezenţa a numeroase personalităţi ale învăţământului gălăţean.

Modificare program 25 septembrie 2017

Stimați utilizatori! Vă aducem la cunoștință că, în perioada 25 septembrie-21 decembrie 2017, Compartimentul Colecții speciale al Bibliotecii „V.A Urechia” Galați va fi închis pentru a se realiza inventarierea fondului. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri!

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentaíe şi animaţie culturală, Vînători 22 septembrie 2017

Vineri, 22 septembrie 2017, Biblioteca Vînători ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Vînători. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Stephen Edwin King - 70 de ani de la naștere 21 septembrie 2017

Stephen Edwin King face parte din elita scriitorilor celebri, prin colecția de romane horror, ce au trezit interes în rândul cititorilor de toate vârstele. La împlinirea celor 70 de ani, Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” invită publicul iubitor de lectură, să vizioneze expoziția de documente ce cuprinde romanele cunoscutului scriitor. Vă așteptăm la sediul filialei!

Vizită la Bibliotecă 20 septembrie 2017

Miercuri, 20 septembrie, a avut loc vizita dlui prof. univ. dr. Corneliu Dumitru, Președinte al Fundației Centrul de tineret pentru UNESCO. Oaspetele a vizitat Biblioteca „V.A. Urechia“ şi a purtat discuţii de a numi un spaţiu al instituţiei cu numele de „prof. IOAN BREZEANU”.

Întâlnire de lucru la Biblioteca Națională a României 19 septembrie 2017

Marți, 19 septembrie 2017, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” împreună cu directorul administrativ de la Revista Contemporanul/Ideea Europeană au discutat cu dl director Ioan Ciubîcă despre detalii din parteneriatul interinstituțional și despre un viitor comun, proiecte și parteneriate ale Bibliotecii Naționale, Bibliotecii „V.A. Urechia” și Revistei Contemporanul (expunerea operei acad. Nicolae Breban).

Armonia naturii în acuarela pictorului Mihai Gheorghe-Coron 15 - 18 septembrie 2017

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, secția Colecții speciale va organiza, în perioada 15.09 – 18.09.2017, la Sala de lectură „V.A. Urechia”, de la sediul central al Bibliotecii, expoziția Armonia naturii în acuarela pictorului Mihai Gheorghe-Coron, alcătuită din lucrări donate cu mare generozitate de distinsul profesor gălățean.

Colocviul Constructorilor de Nave 15 septembrie 2017

Vineri, 15 septembrie, ora 17:00, debutează sesiunea de toamnă a Colocviului Constructorilor de Nave cu cea de-a 59-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor România, Filiala Galați (AGIR). La această ediție a Colocviilor, este invitată să se prezinte societatea BUREAU VERITAS ROMANIA, care este prezentă în țara noastra încă din 1965, şi care este sponsorul principal al proiectului Colocviile Constructorilor de Nave - CCN. Dl dr. ing. Jean Sever Popovici ne va vorbi despre activităţile Bureau Veritas in România, în ultimii 42 de ani, despre evoluția și diversificarea cerințelor pentru construirea navelor, protecția mediului, siguranța navigației, calitatea echipamentelor și nu numai. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii și sunt așteptați toți cei interesați.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Vînători 15 septembrie 2017

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 15 septembrie 2017, la Biblioteca comunală Vînători, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Festivalul „Europoezia” 15 septembrie 2017

Vă invităm cu drag la o întâlnire cu poeţi din întreaga Europă, vineri, 15 septembrie 2017, orele 10:30, la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii V.A. Urechia! Mai exact, poeţi din Italia, Croaţia, Republica Moldova, România participă la a doua ediţie a Festivalului „Europoezia” (directori de festival: Stere Bucovală şi Valeriu Stancu), care se desfăşoară la Brăila, Cahul şi Galaţi în perioada 14 - 18 septembrie 2017. Dintre invitați amintim: Serge Basso de March, Francesco Buffoni, Laura Garavaglia, Teo Chiriac, Ion Hadârcă, Cassian Maria Spiridon ș.a.

Vizită la Bibliotecă 14 septembrie 2017

Joi, 14 septembrie, a avut loc vizita dlui Emilian Sopoian, Guvernator al Clubului District Rotary 2241, România și Republica Moldova, 2017 - 2018. Oaspetele a vizitat Biblioteca „V.A. Urechia“, unde i s-a prezentat o parte din fondul colecțiilor speciale și a fost informat despre istoricul şi serviciile bibliotecii.

Ion Agârbiceanu – 135 de ani de la naștere12 septembrie 2017

Scriitor, ziarist şi prozator român, Ion Agârbiceanu este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naștere. Publicul larg, iubitor de lectură, este invitat la sediul filialei pentru a viziona expoziția de documente ce aparțin renumitului scriitor.

Vizită la Bibliotecă 12 septembrie 2017

Marți, 12 septembrie 2017, la ora 15:00, ca partea a proiectului internațional de cercetare desfășurat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” - București în parteneriat cu o serie de facultăți și instituții internaționale în domeniul arhitecturii, un grup de cercetători din Franța, Beirut, S.U.A., Italia și România au efectuat o vizită de studiu la Biblioteca „V.A. Urechia”. Vizita a fost orientată pe prezentarea diferitelor surse de cercetare cu referire la istoria urbană a Galațiului și dezvoltarea sa în perioada post-belică. Ghid al acestei vizite a fost managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” - Zanfir Ilie, însoțit de Geta Eftimie, director adjunct și Florina Diaconeasa, șef serviciu Relații cu Publicul.

Modificare program 11 septembrie 2017

Începând cu data de 11septembrie 2017, Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia” revine la programul de funcţionare normal, fiind deschisă publicului, atât la sediul central de pe strada Mihai Bravu, cât şi la Filiala nr. 1 „Costache Negri“ - Biblioteca Municipală pentru Copii, din Ţiglina, respectiv Filiala nr. 2 „Paul Păltănea“ - Biblioteca Municipală, din Micro 39. Programul cu publicul este de luni până vineri, între orele 8:00 şi 20:00, sâmbăta este închis, iar duminică, între orele 8:00 şi 13:00 este deschis doar la sediul central. Excepţie la acest program fac: Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, din Gara CFR, care e deschisă luni, miercuri și vineri de la 8:00 - 16:00 iar marți și joi de la 12:00 - 20:00, precum şi Filiala nr. 3 Tehnologia informaţiei – între 8:00 şi 16.00 pentru zilele de marţi și joi. Colecțiile Speciale de la Sediul Central funcționează doar după programul 8:00 - 16:00. În ultima vineri a fiecărei luni nu se lucrează cu publicul, fiind zi sanitară.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Barcea 8 septembrie 2017

Vineri, 8 septembrie 2017, Biblioteca Barcea ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Barcea. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Avram Iancu – 145 de ani de la moarte 8 septembrie 2017

Supranumit de români „Crăişorul Munţilor”, Avram Iancu este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 145 de ani de la moarte, printr-o expoziție de documente în care sunt amintite faptele sale de vitejie ce au trezit conștiința poporului român.

Ziua Internațională pentru Alfabetizare 8 septembrie 2017

Ziua Internațională pentru Alfabetizare este marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o expoziție de documente prin care aducem în atenție importanța alfabetizării, ca suport esențial pentru o educație solidă necesară societății actuale.

Cafeneaua Culturală 7 septembrie 2017

Joi, 7 septembrie 2017, începând cu ora 11:00 la Biblioteca Estivală din Parcul „Mihai Eminescu”, a avut loc festivitatea de încheiere a Clubului de vacanță al adolescenților „Cafeneaua Culturală”. Participanții la activitățile care s-au desfășurat pe perioada verii la Biblioteca Estivală au primit diplome și cărți din partea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Felicitări tuturor și vă așteptăm în număr la fel de mare și anul viitor!

Mihail Kogălniceanu - 200 de ani de la naștere6 septembrie 2017

Considerat unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai veacului al XIX-lea, Mihail Kogălniceanu a contribuit cu succes la cercetarea istoriei naţionale şi dezvoltarea literaturii româneşti. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente purtând semnătura ilustrului om politic, istoric, scriitor și jurnalist.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 6 septembrie 2017

Miercuri, 6 septembrie 2017, ora 10:30, a avut loc ultima întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Atât copiii, cât și cadrele didactice voluntare au fost răsplătite pentru participarea la activitățile clubului. După un moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 28, coordonați de doamna bibliotecară Victorița Tănase a venit rândul doamnei scriitoare Vera Crăciun să încheie activitatea de astăzi cu o frumoasă călătorie în lumea poveștilor.

Vizită la Bibliotecă 6 septembrie 2017

Miercuri, 6 septembrie a avut loc vizita unei delegații de la Comisia Europeană, Bruxelles. Oaspeții au vizitat Biblioteca „V.A. Urechia“, unde li s-a prezentat o parte din fondul colecțiilor speciale și au fost informați despre istoricul şi serviciile bibliotecii.

Tabăra de creaţie 5 septembrie 2017

Marţi, 5 septembrie 2017 la Biblioteca Estivală din Parcul Municipal „Mihai Eminescu” a avut loc festivitatea de închidere a activităților din cadrul Taberei de creaţie „Axis Libri”, eveniment central al Bibliotecii Estivale, desfăşurat pe toată perioada vacanţei de vară, aflat la cea de a V-a ediţie. Copiii au fost premiați cu diplome de participare și cărţi, înmânate de domnul prof. dr. Zanfir Ilie, directorul/managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Barcea 4 septembrie 2017

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, luni, 4 septembrie 2017, la Biblioteca comunală Barcea, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Donație de carte în Republica Moldova 4 septembrie 2017

Luni, 4 septembrie, o delegaţie a Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” din Galaţi formată din manager Zanfir Ilie, directorul adjunct al instituţiei, Geta Eftimie, şi bibliotecara Titina Maricica Dediu, şef al Biroului achiziţii a însoţit o donaţie de carte pentru Biblioteca Raională „Andrei Ciurunga” Cahul, Republica Moldova. Cele 500 de cărţi semnate de mari scriitori români, dar şi cărţi din literatură clasică universală, au fost luate în primire de echipa condusă de directorul Bibliotecii, Rodica Dermengi.

Grădina cu cărţi – Lectură şi socializare pentru copii de toate vârstele 1 septembrie2017

A fost o vară fierbinte, cu copii minunați, fascinați de cărți și cu dorință de cunoaștere. Vă invit să-i descoperiți accesând pagina de facebook Grădina cu cărți BVAU. Următoarea poveste va apărea în anul 2018, dar până atunci, vă așteaptăm dragi gălățeni la Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia”, pentru a descoperi alte povești la fel de frumoase.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 1 septembrie 2017

Vineri, 1 Septembrie, ora 11:00, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc închiderea oficială a Clubului de vacanță „Vacanța ALTFEL la bibliotecă”, ediția a V-a. Ca în fiecare an, am beneficiat de prezența și susținerea dlui prof. dr. Zanfir Ilie, managerul/directorul Bibliotecii Județene „V. A. Urechia” și de darurile oferite de Librăria „Teonick”, prin domnul Teodorașc Nicu. De asemenea, mulțumim voluntarilor care și-au dedicat timpul și priceperea lor pentru a le oferi copiilor clipe minunate trăite la bilbiotecă!

Clubul - BiblioVACANȚA 1 septembrie 2017

Vineri, 1 septembrie 2017, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii a avut loc festivitatea de premiere a clubului de vacanță. Am trăit emoții mari și frumoase. Copii adorabili, profesori minunați și părinți mulțumiți. Aceasta a fost călătoria noastră culturală pe care proiectul „BiblioVACANȚA” ne-a facilitat-o și ne-a determinat să declarăm la unison că BIBLIOTECA este prietena copiilor. Atunci când iubirea se împletește cu dăruirea, COPILĂRIA învinge. Vă așteptăm cu drag la ediția a V-a a clubului, cu aceeași echipă entuziastă, profesori inimoși și micuți dornici de cunoaștere. După o vară de poveste, urmează un an important. Succes în noul an școlar tuturor copiilor, profesorilor și părinților!

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 1 septembrie2017

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Mihail Kogălniceanu – literator și istoric 1-30 septembrie 2017

În perioada 01.09 – 30.09.2017, la „Popasul Bibliofilului”, de la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, mezanin, va putea fi vizionată expoziția omagială Mihail Kogălniceanu – literator și istoric, care își propune să prezinte documente referitoare la activitatea literară și istorică a marelui om de cultură român, păstrate în fondul de carte românească (1831-1865) al Colecțiilor speciale.

Utilizăm setul de caractere UTF-8