Monograme și mărci tipografice din cărțile străine vechi 31 martie - 28 aprilie

În perioada 31.03 – 28.04.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la „Popasul Bibliofilului”, de la sediul central, mezanin, expoziția Monograme și mărci tipografice din cărțile străine vechi.

Karl Friedrich May - 105 ani de la moarte 30 martie

Considerat unul dintre scriitorii germani cei mai productivi, cunoscut pentru romanele sale de aventuri, Karl Friedrich May este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 105 ani de la moartea scriitorului prin expoziția de documente ce poate fi vizionată la sediul filialei.

Salonul Literar „Axis Libri“ 30 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 30 martie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Țara de sub Picior”, autor Victor CILINCĂ; „Misterele Galaților: Povestiri aproape adevărate”, autor Violeta IONESCU și „Antihistorii de Galați”, autor Tudose TATU. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Campania Hai pe Net 30 martie

În data de 30 martie, începand cu ora 14:30, la Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia", Sediul Central, a avut loc ultima întâlnire a participanţilor din cadrul campaniei „Hai pe net!”. Copiii din cadrul celor patru case de tip familial: Casa "Ștefan", Casa "Tudor", Casa "Aurora", Casa "Floare de colţ" şi-au creat câte o adresă de e-mail, au învăţat să caute informaţii pertinente pe internet, iar la final au primit câte o diplomă şi o carte din partea conducerii bibliotecii.

Limba poezească 30 martie

Joi, 30 martie 2017, ora 11.00 – ”Limba poezească” – activitate dedicată poetului Nichita Stănescu. Participă elevii clasei a XII-a C, de la Liceul Teoretic Emil Racoviță, prof. Violeta Fuică. Activitatea are loc la Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Vizită la Bibliotecă 30 martie

Joi, 30 martie 2017, ora 10, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a fost vizitată de preșcolarii de la Grădinița cu P.P. nr. 30, coordonați de doamnele prof. înv. preșcolar Caragea Anca și Drăgan Floarea și preșcolarii de la Grădinița cu P.P. nr. 36, coordonați de prof. înv. preșcolar Enuță Mihaela. Copiii au răsfoit cărțile la Secția specifică lor, au ascultat o poveste și au vizionat un film la Sala Multimedia.

Clubul de șah „Axis Libri” 29 martie

Miercuri, 29 martie 2017, ora 16,30 are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de şah „Axis Libri”, instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Campania Hai pe Net 29 martie

În data de 29 martie, începand cu ora 14:30 la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Sediul Central, copii din patru case de tip familial: Casa "Ștefan", Casa "Tudor", Casa "Aurora", Casa "Floare de colţ" au învățat să completeze un CV Europass.

Campania Hai pe Net 29 martie

Miercuri, 29 martie 2017, ora 10,00, s-a organizat o sesiune de inițiere pentru copii, în utilizarea catalogului online al Bibliotecii, cu participarea elevilor claselor VI-VIII ai Școlii Gimnaziale „Sf. Cuvioasa Parascheva” din localitatea Smârdan, coordonator Director prof. dr. Elena Botezatu. Activitatea va avea loc, la sediul central în cadrul Secţiei Împrumut la Domiciliu pentru Copii.

Campania „Hai pe net” 29 martie

„Promovarea TIC pentru angajabilitatea tinerilor” este activitatea inclusă în cadrul acestei campanii care a atras tot mai mulți elevi dornici să participe la o nouă experiență din viața lor. Completarea corectă a unui CV a fost tema activității desfășurată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu participarea elevilor clasei a X-a de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” îndrumați de doamna profesor Grigoraș Elena Antoaneta.

Vizită - Grădinița „Ion Creangă” 29 martie

La Filiala nr 2 „Paul Păltănea” a avut loc vizita prichindeilor din grupa B (mare, mijlocie, mică) însoţiţi de doamna profesor Andrişoiu Valerica și doamna Toma Doina. Cei mici au răsfoit cărțile cu prinți și prințese dar și cu personajele preferate din desenele animate.

Bucuriile primăverii 28 martie

Primăvara este întâmpinată și de elevii clasei a I-a A de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”. Însoțiți de doamna profesor Dumitru Cornelia elevii au susținut un recital de cântece și poezii dedicate acestui frumos anotimp. Gazda acestei activități a fost Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Felicitări pentru acest moment artistic!

Consiliul științific al Bibliotecii 28 martie

În data de 28 martie 2017, ora 11:00, are loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe trim. I 2017 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru trim. al II-lea 2017, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Vizită - Grădinița „Ion Creangă” 27 martie

Copiii de la Grădinița „Ion Creangă”, însoțiți de doamna profesor Andrișoiu Valerica, au fost în vizită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Cei mici au aflat tainele cărţilor expuse în bibliotecă şi au descoperit minunata lume a poveştilor şi a basmelor.

Ziua Mondială a Teatrului 27 martie

Teatrul, acest act cultural care trezește emoții publicului de toate vârstele, este sărbătorit la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expoziția de documente dedicată Zilei Mondiale a Teatrului. Vă așteptăm cu drag!

Curs de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici 27 - 31 martie

În perioada 27 - 31 martie 2017 are loc Cursul de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici la Biblioteca „V.A.Urechia“. Acest curs este organizat gratuit pe parcursul a 5 zile câte trei ore pe zi în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii în cadrul Protocolului de colaborare încheiat cu Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați. Formator: Titina Maricica Dediu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene.

Curs de inițiere pentru deprinderea cunoștintelor IT 27 martie

Azi, 27 martie, începand cu ora 14:30 la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia s-a desfăsurat un curs de inițiere pentru deprinderea cunoștintelor IT. La curs au participat copii din patru case de tip familial: Casa "Ștefan", Casa "Tudor", Casa "Aurora", Casa "Floare de colţ".

Amintiri din copilărie 27 martie

Luni, 27 martie 2017, ora 14.30 – ”Amintiri din copilărie” – scenete din operele marelui povestitor, dedicate Zilei Mondiale a Teatrului. Participă elevii Școlii Gimnaziale Ion Creangă din localitatea I.C. Brătianu, jud. Tulcea, prof. Iuliana Vasilescu. Activitatea are loc la Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Vizită la Bibliotecă 27 martie

Luni, 27 martie 2017 ora 10,00 Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui număr de 30 elevi ai clasei I, de la Școala Gimnazială Nr. 28, coordonați de prof. înv. primar Antonescu Ileana. Copiii au poposit la Secția pentru copii, au citit ghicitori, au recunoscut personaje din povești și au vizionat un film la Secția Multimedia. De asemenea au aflat informații despre serviciile bibliotecii și au primit formulare de înscriere.

Campania „Hai pe Net!”, ediția a 8-a 27 martie - 2 aprilie

„Hai pe Net!” este versiunea localizată în România a campaniei Europene Get Online Week și este implementată de Fundația EOS în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecilor Publice din România împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, școli, Puncte de Acces Public la Informație (PAPI) și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în Romania. Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează o serie de evenimente în cadrul acestei campanii ce se vor desfășura atât la sediul central cât și la filialele instituției.

Parada costumului național grecesc 24 martie

Vineri, 24 martie 2017, ora 16:30 – ”Parada costumului național grecesc”- prezentarea costumului. Participă un grup de copii de la Ansamblul Artistic Olympos. Activitatea are loc la Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Salonul Literar „Axis Libri“ 23 martie

Joi, 23 martie 2017, cu începere de la ora 17:00 se va desfășura la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” manifestarea culturală Salonul Literar „Axis Libri”. Evenimentul va cuprinde lansarea volumelor: „Bucătăreasa și prezumția de nevinovăție. Vol. 2: Torna, torna, fratre!”, autor Grigore POSTELNICU; „Până unde aruncă undița sufletul?”, autor Valeriu VALEGVI; „Ceremonii în travesti”, autor Gheorghe GURĂU. Moderatori: Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

21 martie - Ziua Mondială a Poeziei 21 martie

Marți, 21 martie 2017, ora 11:00, ca partener în cadrul evenimentului „Domnească 61Poezie (Poeți, Rime și Dichis - ediția a II-a)”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” pentru a marca Ziua Mondială a Poeziei, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați participă cu un stand de carte unde va prezenta noutățile propriei Edituri „Axis Libri”.

Pe aripile poeziei 21 martie

Marți, 21 martie 2017, ora 12.00 – ”Pe aripile poeziei” – activitate dedicată Zilei Mondiale a Poeziei. Participă elevii Colegiului Național Costache Negri, prof. coordonator Elvira Alexandrescu, bibliotecar. Activitatea are loc la Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Poeți uitați din Galațiul începutului de secol XX 20 - 27 martie

Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 20 – 27 martie 2017 expoziția cu titlul: „Poeți uitați din Galațiul începutului de secol XX”. Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Poeziei, ne propunem să readucem în memoria comunității locale o serie de poeți mai puțin cunoscuți din Galațiul de altădată. Publicul gălățean poate admira, în sala de lectură Mihai Eminescu, o selecție de documente aflate în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, semnate de poeții: Barbu Nemțeanu, Teodor Al. Munteanu, Ben Corlaciu, Constant Tonegaru, Ștefan Petică și Nicolae Volenti.

Metamorfoze francofone – Creații artistice ale unor pictori, sculptori și muzicieni francezi 20 - 27 martie

Cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 20 – 27 martie 2017 expoziția cu titlul: ”Metamorfoze francofone – Creații artistice ale unor pictori, sculptori și muzicieni francezi”. Cu această ocazie sunt evocați artiști francezi precum Auguste Rodin, Gauguin, Braque, Edgar Degas, Pierre-Auguste Renoir, Claude Monet, Cézanne, Mireille Mathieu și Edith Piaf.

Curs de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici 20 - 24 martie

În perioada 20 - 24 martie 2017 are loc Cursul de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici la Biblioteca „V.A.Urechia“. Acest curs este organizat gratuit pe parcursul a 5 zile câte trei ore pe zi în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii în cadrul Protocolului de colaborare încheiat cu Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați. Formator: Titina Maricica Dediu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene.

Sur les ailes de la poésie 20 martie

Luni, 20 martie 2017, ora 12.00 – ”Sur les ailes de la poésie” – activitate dedicată Zilei Internaționale a Francofoniei. Elevii Colegiului Național ”Costache Negri”, prof. coordonator Elvira Alexandrescu, bibliotecar. Activitatea are loc la Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Curs de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici 20 - 24 martie

În perioada 20 - 24 martie 2017 are loc Cursul de inițiere în utilizarea calculatorului și Internetului pentru vârstnici la Biblioteca „V.A.Urechia“. Acest curs este organizat gratuit pe parcursul a 5 zile câte trei ore pe zi în cadrul Centrului de Formare al Bibliotecii în cadrul Protocolului de colaborare încheiat cu Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați. Formator: Titina Maricica Dediu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene.

27 martie 1918 - România regăsește Provincia Basarabia! 20 - 31 martie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru”, vă invită, în perioada 20 – 31 martie 2017 să vizionați expoziția de documente de bibliotecă 27 martie 1918 România regăsește Provincia Basarabia! Vă așteptăm în perioada 20 – 31 martie 2017 la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători, etaj 1!

Dimineți de lectură – lectură publică 17 martie

Vineri, 17 martie 2017, ora 10,00 a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”, cu tema „Femeia mamă în literatură română”. Prezenți la activitate au fost elevii Școlii Gimnaziale „Iulia Hașdeu”, coordonați de prof. Oana Ichim și bibliotecar Mihaela Mereuță. Invitați de onoare ai activității au fost prof. Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” și jurnalistul Victor Cilincă.

Salonul Literar „Axis Libri“ 16 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 16 martie 2017, ora 17:00 la redeschiderea stagiunii Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Testis”, autor Theodor PARAPIRU și „Viața mitropolitului Antim Ivireanul”, autor episcopul Melchisedec ȘTEFĂNESCU, lucrare îngrijită de ÎPS dr. Casian CRĂCIUN, Arhiepiscopul „Dunării de Jos” și pr. Eugen DRĂGOI și prezentată de pr. Eugen DRĂGOI. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Constantin Brâncuși – 60 de ani de la moarte 9 martie

Considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea, Constantin Brâncuși a produs o adevărată revoluție în sculptura modernă și universală. Pentru toate creațiile artistice, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” aduce un omagiu la împlinirea a 60 de ani de la moartea sculptorului român și vă invită să vizionați expoziția de documente situată în incinta filialei.

Modificare program 15 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că începând din 15 martie 2017 programul cu publicul va fi în intervalul orar 8:00 - 20:00.

Clubul de șah „Axis Libri” 15 martie

Miercuri, 15 martie 2017, orele 16:30, în cadrul Secției pentru copii, are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”, cu domnul instructor ing. Smărăndoiu Adrian. Va avea loc o competiție între membrii generației anterioare și actualii membri ai Clubului de șah „Axis Libri”.

Donație carte 10 martie

O delegație formată din managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” prof. Zanfir Ilie și colegele sale, Cecilia Manolescu și Tincuța Onica au donat la două bioblioteci din Republica Moldova cărți, după cum urmează: la Biblioteca Raională din Cahul - 300 de cărți (director Rodica Dermengi) și la Biblioteca Liceului Mihail Sadoveanu din Giurgiulești - 350 de cărți (director Silvia Cudman și bibliotecar Tatiana Ajder).

Dimineți de lectură – lectură publică 10 martie

Vineri, 10 martie 2017, ora 10,00 a avut loc întâlnirea din cadrul proiectului educațional „Dimineți de lectură”. Prezenți la activitate au fost elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Munteanu” structura Școlii Gimnaziale nr. 18, coordonați de prof. înv. primar: Dediu Camelia, Cruceanu Mirela, Ene Vali și bibliotecar Patron Mariana. Invitat special a fost domnul prof. Nica Gheorghe, care le-a recitat copiilor din opera lui Eminescu și Creangă.

Proiect educațional - „Școala Părinților” 9 martie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc o nouă întâlnire a părinților cu doamna psiholog Paula Trifan. Tema de astăzi „Pedeapsă versus disciplinare pozitivă” a condus la ample discuții privind repercursiunile pedepselor asupra copilului și aplicarea unor metode corecte de disciplinare a acestuia. Acest proiect este inițiat de doamnele profesor Mușat Ana-Raluca, Jora Nicoleta și Vasilică Mirela -Elena, cadre didactice la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”.

Povestitor de mărțișor! 9 martie

Scriitorul Ion Creangă este cel mai frumos „mărțișor literar” oferit românilor, întrucât de 1 martie sărbătorim Mărțișorul, dar și ziua de naștere a scriitorului român. La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, elevii claselor pregătitoare A și a III-a B de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, însoțiți de doamnele profesor Tudorache Alexandrina și Tănase Anica, au desfășurat o activitate interactivă și educativă în memoria povestitorului Ion Creangă.

Mama mea e numai una! 9 martie

Poezii, cântece, inocență și multă emoție, cuprinse într-un moment artistic dedicat Zilei Mamei de preșcolarii Grădiniței nr. 47. Cei mici au fost îndrumați de doamnele profesor Chebac Tincuța, Ion Sofia, Șoltuz Ramona și doamna institutor Ariton Gabriela. Gazda acestei minunate activități a fost Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Felicitări tuturor!

Modificare program 8 Martie 8 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în ziua de 8 Martie 2017 programul cu publicul va fi în intervalul orar 8:00 - 16:00, atât la Sediul central cât și la filiale.

Sărbătorim ziua mămicilor! 8 martie

Cele mai frumoase cântece și poezii, au fost pe buzele micuților din grupul vocal MI-RE-LA de la Grădinița „Otilia Cazimir”. Programul artistic dedicat mamei a adus multe emoții tuturor părinților prezenți la activitatea desfășurată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Copiii au fost însoțiți de doamnele profesor Carmen Chiurtu și doamna Mirela Brănișteanu. Felicitări, copii minunați și talentați!

Punct de înscriere și informare 6 martie

Luni, 6 martie 2017, ora 11:00 se deschide la Sediul Central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” un nou Punct de înscriere pentru utilizatori unde se vor emite permise tip card iar noii utilizatori vor primi informații privind serviciile Bibliotecii.

Gabriel García Márquez – 90 de ani de la naștere 6 martie

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982, Gabriel García Márquez este cunoscut publicului cititor pentru romanele sale în care a reflectat „viața și conflictele unui întreg continent”. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” aniversează 90 de ani de la naștere, prilej de aducere aminte și admirație pentru întreaga activitate literară a scriitorului columbian.

Lansare de carte 3 martie

Vineri, 03 martie, ora 16:00, vă invităm la lansarea volumelor Dunărea: poveste și adevăr (2013) și De Dunăre/ Dăinuire la Galați (2016), autor prof. dr. Zanfir Ilie, ce va avea loc în cadrul celei de-a 55-a ediții a Colocviului Constructorilor de Nave. Întâlnirea din luna martie a specialiștilor în construcția de nave își propune să abordeze problema Dunării și a construcțiilor de nave din perspective literare. În acest context, prof. dr. Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii V.A. Urechia va prezenta Galațiul, de la începuturile construcțiilor de corabii și până azi, reflectat în cele două volume lansate. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR).

Colocviul Constructorilor de Nave 3 martie

Vineri, 03 martie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 55-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Întâlnirea din luna martie își propune să abordeze problema Dunării și a construcțiilor de nave din perspective literare. În acest context, prof. dr. Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii V.A. Urechia va prezenta Galațiul, de la începuturile construcțiilor de corabii și până azi, reflectat în volumele: Dunărea: poveste și adevăr (2013) și De Dunăre/ Dăinuire la Galați (2016), iar ing. Radu Moțoc prezintă Epopeea înălțării statuii lui Miron Costin din Iași (Miron Costin și V. A. Urechia). În sala Mihai Eminescu, vor fi expuse într-o expoziție denumită generic ”V.A Urechia și contribuția lui la înălțarea statuii lui Miron Costin la Iași”, o serie de afișe ce au marcat acest eveniment în anul 1888.

Nicolae Titulescu – 135 de ani de la naștere 3 martie

Personalitate marcantă în domeniul diplomației, Nicolae Titulescu a avut un rol esențial în recunoașterea unității naționale a României în opinia publică internațională. Prin urmare, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea domniei sale, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă propune spre lecturare cele mai cunoscute cărți purtând semnătura lui Nicolae Titulescu.

Ziua Mondială a Scriitorilor 3 martie

Sărbatorită încă din 1986, Ziua Mondială a Scriitorilor este marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expunerea documentelor de bibliotecă ce aparțin scriitorilor din toate domeniile de activitate. Vă așteptăm la sediul filialei!

Nikolai Vasilievici Gogol – 165 de ani de la moarte 3 martie

Scriitor, prozator și dramaturg, Nikolai Vasilievici Gogol a jucat un rol uriaș în istoria vieții sociale și a literaturii ruse, dezvăluind în operele sale acele aspecte ale realității din Rusia. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” omagiază 165 de ani de la moartea scriitorului rus și vă invită să vizionați expoziția de documente situată la sediul filialei.

V.A Urechia și contribuția lui la înălțarea statuii lui Miron Costin la Iași 3 - 7 martie

Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați în perioada 03 – 07 martie o expoziție de afișe vechi denumită generic ”V.A Urechia și contribuția lui la înălțarea statuii lui Miron Costin la Iași”. Inaugurarea statuii cronicarului moldovean Miron Costin din 18 septembrie 1888, a fost precedată de o serie de evenimente care au avut drept scop strângerea de fonduri pentru realizarea acestui proiect. Monumentala statuie realizată de sculptorul Wladimir Hegel, a fost amplasată într-o piață care era considerată la acea vreme centrul orașului Iași, unde se derulau cele mai importante evenimente, aflată la intersecția străzilor Cuza Vodă și Gh. I. Brătianu.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 2 martie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Proiect educațional - „Școala Părinților” 2 martie

Proiectul educațional „Școala Părinților” inițiat de doamnele profesor Jora Nicoleta, Vasilică Mirela-Elena și Mușat Ana-Raluca, cadre didactice la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, a continuat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” cu tema - „Tipuri de atașament ale copilului”, unde părinții au discutat cu doamna psiholog Trifan Paula despre această formă de legătură dintre copil, părinte și persoanele din jur. Felicitări pentru participare!

„Cântec pentru primăvară!” 2 martie

Atmosferă plină de căldură cu zâmbete, versuri și cântece pentru ființa cea mai iubită, mama. Așa au sărbătorit preșcolarii de la Grădinița nr. 39 „Dumbrava Minunată” această zi specială. Activitatea s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” sub îndrumarea doamnei profesor Boghici Valentina.

Semnificații ale zilei de 1 Martie 1 martie

În prima zi din luna martie, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” elevii claselor a IX-a B și a X-a C de la Colegiul Tehnic „Paul Dimo” au desfășurat activitatea dedicată simbolului primăverii – Mărțișorul, ce tradiții și superstiții sunt legate de această sărbătoare românească. Alături de elevi a fost doamna profesor Bîgu Cătălina.

Ion Creangă - 180 de ani de la naștere 1 martie

În literatura română, Ion Creangă rămâne nemuritor prin basmele și poveștile redate cu atâta sinceritate și naturalețe cititorilor de toate vârstele. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să retrăiți amintirile din copilăria de altădată și să lecturați operele consacrate ale scriitorului român.

Modificare program 1 Martie 1 martie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în ziua de 1 Martie 2017 programul cu publicul va fi în intervalul orar 8:00 - 16:00, atât la Sediul central cât și la filiale.

Concurs de lectură online 1 martie

Asociația Comunitatea Noastră din București având ca partener Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează lunar Proiectul Maratoanele de lectură din 2017. În fiecare lună a anului se va organiza un maraton online de lectură, de fiecare dată cu altă tematică. La sfârșitul fiecărei luni vor exista trei câștigători ce vor lua premii constând în cărți. Mai multe detalii și informații aici.

Amintiri despre Creangă – dramatizări 1 martie

Miercuri, 1 martie 2017, ora 14,30 va avea loc în cadrul Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” activitatea „Amintiri despre Creangă”, realizată de elevii Școlii Gimnaziale Văcăreni, județul Tulcea, coordonați de înv. Gheorghiu Aurora.

Portrete feminine din secolul trecut : Fotografii din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 - 30 martie

În perioada 01.03 – 30.03.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la „Popasul Bibliofilului”, de la sediul central, mezanin, expoziția Portrete feminine din secolul trecut : Fotografii din colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, dedicată Zilei Internaționale a Femeii.

Primăvara a sosit! expoziție desene, mărțișoare, felicitări 1 - 15 martie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 1-15 martie 2017 să vizionați expoziția Primăvara a sosit! Exponatele sunt realizate de elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea: prof. Oana Damian, prof. Doinița Miron, prof. Doina Mormenche, prof. Tirim Cătălina, prof. Antoniu Maricica și bibliotecar Livia Elena Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR Călători Galați, etajul 1!

Mărțișorul – simbolul primăverii! - expoziție de documente, mărțișoare, felicitări și desene 1 - 20 martie

Pentru a marca începutul de primăvară, Secția pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” va organiza o expoziție intitulată Mărțișorul – simbolul primăverii! Expoziția va cuprinde: documente, mărțișoare, felicitări și desene, realizate de elevii școlilor gălățene. Lucrările copiilor vor putea fi vizionate în perioada 1-20 martie 2017, în holul principal, parter al bibliotecii.