Ziua Imnului Național 29 iulie

Sărbătoare închinată unității neamului, „Ziua Imnului Național” a fost marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expoziția de documente care amintește de datoria ce o avem față de acest simbol al națiunii – Imnul „Deșteptă-te române”!

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Scânteiești 28 iulie

Vineri, 28 iulie 2017, Biblioteca Scânteiești ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Scânteiești. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Cafeneaua Culturală 27 iulie

Selfiuri (fotografii) făcute în locuri cu grad ridicat de periculozitate, violenţă, siguranţa contului de facebook, infracţiuni, trafic de persoane... sună alarmant, dar acestea au fost subiectele dezbătute în cadrul Cafenelei Culturale de joi, 27 iulie 2017. De la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane ne-au onorat cu prezenţa d-nul subcomisar Mereuţă Ionel şi dna Lupu Crina, inspector de specialitate, din partea Brigadei de Combatere a Criminalităţi a fost prezentă dna Hahui Elena, inspector principal, iar din partea Secţiei 1 poliţie Galaţi, d-nul Tănase Vasile, agent şef principal și Laurențiu Onosă juristul Bibliotecii . Invitaţii au expus idei relevante despre disciplină, reguli, drepturi, obligaţii ale oamenilor într-o societate civilizată, provocându-i pe tinerii participanţi să răspundă la întrebări, ceea ce a determinat caracterul interactiv al acţiunii. Mulţumim pentru implicare şi pentru informaţiile deosebit de interesante despre faţa nevăzută a lumii în care trăim!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 27 iulie

Nisip colorat numai bun de pictat! Iată un procedeu foarte ușor și spectaculos, descoperit de copii în cadrul Clubului de vacanță, desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Cei mici au fost foarte încântați de lucrările realizate. Cu siguranță va rămâne o amintire frumoasă de la bibliotecă!

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 26 iunie

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Grădina cu cărţi – Lectură şi socializare pentru copii de toate vârstele 26 iulie

Pagini din povestea contemporană „Grădina cu cărți” scrisă la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”! Continuarea săptămâna viitoare!

Vizită la Bibliotecă 26 iulie

Biblioteca „V.A. Urechia” din Galați primește miercuri, 26 iulie 2017, ora 15:00, vizita unui grup de peste 40 de cadre didactice din Ucraina, ca parte a activităților cuprinse în cadrul proiectului transfrontalier „Școala de vară dunăreană”, ediția a II-a, organizat de Asociația Danubiana Galați, care are loc la Colegiul Național „C.Negri”.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 26 iulie

Miercuri, 26 iulie 2017, ora 10,30, la Biblioteca Estivală în Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc întâlnirea săptămânală din cadrul Clubului Curioșilor. Invitați: cadrele didactice voluntare de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Școala Gimnazială Nr. 28, Liceul Tehnologic „Paul Bujor” Berești, Liceul Teoretic „Dunărea”. Copiii și-au prezentat talentele, și-au îmbogățit cunoștințele cu informații despre țările Europei și au descoperit arta de a deveni actori prin jocuri interactive și distractive.

Bătălia cărților! 25 iulie

Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” are în derulare concursul național de lectură „Bătălia cărților”, ediția a II-a. Concurenții pot trimite prin e-mail sau pot depune fișele de lectură pentru concurs, la sediul central sau la filiale, până la data de 10 august 2017. Etapa următoare va fi pe data de 31 august 2017.

Tabăra de creaţie – Descoperă-ţi măiestria mâinilor 25 iulie

Marţi, 25 iulie 2017, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 25 iulie

Printre activitățile desfășurate în cadrul Clubului de vacanță de la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” se numără și atelierul de pictură, unde copiii au desenat cele mai cunoscute personaje din poveștile preferate. Cei mici au fost încântați să descopere alături de pensule, acuarele și markere, o inedită tehnică de lucru, folosind folia PVC transparentă, ca bază în realizarea lucrărilor.

Clubul - BiblioVACANȚA 24 - 27 iulie

În săptămâna 24 – 27 iulie 2017, activitățile clubului BiblioVACANȚA, desfășurate la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii, au continuat cu Atelierul de creație: „Să învățăm să coasem”. Copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani, au primit informații despre arta cusutului de mână, un lucru pe cât de util, pe atât de plăcut, obicei uitat cu desăvârșire. Au învățat cum să folosească acul și ața pe etamină, în așa fel încâtcu pricepere și migală, să reușească după cele patru zile de atelier, să coase un motiv popular românesc. Mulțumim pentru răbdare și dăruire d-nei Eugenia Filer care s-a oferit voluntar să-i învețe pe copii să coase, alături de mămici și doamnele bibliotecare.

Clubul - BiblioVACANȚA 24 - 27 iulie

În săptămâna 24 – 27 iulie 2017, activitățile clubului BiblioVACANȚA, desfășurate lasediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii, au continuat cu Atelierul de creație „DecoArt”. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani au colorat, au decupat, au realizat coșulețe, rame foto și peisaje din natură într-o atmosferă veselă specifică vacanței.

Tabăra de creaţie – Atelier handmade 18 iulie

Vineri, 21 iulie 2017, la Biblioteca Estivală s-a desfăşurat un atelier de creaţie, tehnica Origami-Kusudama în cadrul Taberei de creaţie Axis Libri. Copiii, îndrumaţi de doamna Cracea Daniela, instructor de educaţie Case 1 – Casa Tudor, au confecţionat flori şi o felicitare tridimensională din hârtie colorată, dovedindu-se a fi foarte creativi.

Clubul - BiblioVACANȚA 17 - 21 iulie

În săptămâna 17 – 21 iulie 2017, activitățile clubului BiblioVACANȚA, desfășurate la sediul Filialei nr. 1”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, au continuat cu Atelierul de limbi străine – limba spaniolă, coordonat de bibliotecar Roxana Batog. Atelierul s-a desfășurat zilnic, pe două grupe de vârstă: grupa I (4 -7 ani) și grupa a-II-a ( 8 – 12 ani). Pentru ca învățarea limbii spaniole să fie asociată cu o activitate făcută din plăcere, prin activitățile propuse, atelierul a vizat să mobilizeze creativitatea și imaginația participanților. Plecând de la activități de joacă organizate în aer liber, obiectivul principal a fost dezvoltarea competenței de comunicare orală în limba spaniolă folosind cântece, jocuri și jocuri de rol, pentru ca învățarea limbii spaniole să se facă cu bucurie, într-o atmosferă de…VACANȚĂ.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Scânteiești 21 iulie

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 21 iulie 2017, la Biblioteca comunală Scânteiești, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Tablouri inedite la bibliotecă! 21 iulie

Copiii de la Clubul MEB KIDS Galați, au prezentat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, o serie de lucrări inedite, reunite într-o expoziție ce ne duce inevitabil cu gândul la mare, plajă, soare și vacanță. Alături de copii au fost părinți, bunici, dna profesor Monica Bănceanu de la Clubul MEB KIDS și dna prof. Olimpia Ștefan de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”! Felicitări!

Cafeneaua Culturală 20 iulie

Joi, 20 iulie 2017, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu” la Biblioteca Estivală, a avut loc sesiunea informativă cu tema „Educație financiară și antreprenoriat”, susținută de dl. Radu Oprea, președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din regiunea Sud-Est. Acesta le-a vorbit tinerilor, printre altele, despre importanța activităților extrașcolare, pentru cei ce doresc să studieze la o facultate din străinătate, despre oportunitățile de finanțare pentru tinerii întreprinzători şi nu în ultimul rând despre bazele unui proiect cu finanţare externă.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 20 iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în cadrul Clubului de vacanță, s-a desfășurat un atelier de pictură dedicat zilei, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Copiii au avut parte de o experiență inedită în lumea sacră a icoanei, bucurându-se de frumusețea culorilor și varietatea planșelor cu diferite chipuri ale sfinților. Alături de cei mici au fost voluntarii Clubului de vacanță și dna profesor de religie Adriana Ilie, care le-a povestit copiilor însemnătatea acestei zile pentru toți creștinii.

Ziua Mondială a Șahului 20 iulie

Cu ocazia acestei zile, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” invită iubitorii șahului de toate vârstele, să descopere o varietate de documente care le dezvoltă cu siguranță abilitațile acestui joc al minții. Vă așteptăm la sediul filialei!

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene 20 iulie

În fiecare an, la 20 iulie, este celebrată Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Cu acest prilej, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente în cinstea acestor temerari ai zborului.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 19 iulie

Miercuri, 19 iulie 2017, ora 10,30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc acțiunea: Ocolul Pământului în optzeci de minuni din programul Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Prezenți la întâlnire au fost elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, Liceului Teoretic „Dunărea”, Candid After School, copiii de la Centrul de Zi „Sf. Spiridon”, membrii clubului. Cadre didactice active: prof. Alina Genete, prof. Andreea-Elena Simiz, prof. Nicoleta Mihai, prof. Gilda Chiriluță, prof. Anica Berdilă, prof. Mirela Carp, prof. Liliana Olariu, bibliotecar Victorița Tănase. Miercurea viitoare urmează activitatea Să cunoaștem lumea; Copiii au talent. Vă așteptăm!

Tabăra de creaţie – Atelier handmade 18 iulie

Marți, 18 iulie 2017, la Biblioteca Estivală s-a desfăşurat un atelier de creaţie, tehnica Origami-Kusudama în cadrul Taberei de creaţie Axis Libri. Copiii, îndrumaţi de doamna Cracea Daniela, instructor de educaţie Case 1 – Casa Tudor, au confecţionat o felicitare tridimensională cu flori, dovedindu-se a fi foarte creativi.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 18 iulie

Povești pline de învățăminte, mister și visare, unde binele învinge răul, iar eroii sunt nemuritori, povești care ne îmbogățesc universul și ne înfrumusețează sufletul. Toate acestea, cuprinse în poveștile cu tâlc din cadrul Clubului de vacanță desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, redate de un povestitor înnăscut, dna prof. de religie Adriana Ilie.

Donație de carte în Republica Moldova 17 iulie

Luni, 17 iulie, o delegaţie a Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” din Galaţi formată din manager Zanfir Ilie, directorul adjunct al instituţiei, Geta Eftimie, şi bibliotecara Titina Maricica Dediu, şef al Biroului achiziţii a însoţit o donaţie de carte pentru Biblioteca Raională „Andrei Ciurunga” Cahul, Republica Moldova. Cele 500 de cărţi semnate de mari scriitori români, dar şi cărţi din literatură clasică universală, au ajuns la bibliotecile din Cahul unde au fost luate în primire de echipa condusă de directorul Bibliotecii Rodica Dermengi.

Tabăra de creaţie – Atelierul de pictură 14 iulie

„Vise în culori” a fost tema atelierului de pictură de vineri, 14 iulie 2017, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 11-16 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentație și animație culturală, Drăgănești 14 iulie

Vineri, 14 iulie 2017, Biblioteca Drăgănești ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Drăgănești. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Tudor Arghezi – 50 de ani de la moarte 14 iulie

Scriitor român cunoscut pentru contribuția sa la dezvoltarea liricii românești, Tudor Arghezi este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 50 de ani de la moarte, în semn de omagiu pentru întreaga operă poetică.

Cafeneaua Culturală 13 iulie

Joi, 13 iulie 2017, ora 10:30, la clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală, ce se desfășoară în Parcul „Mihai Eminescu” la Biblioteca Estivală, a avut loc un Atelier Hand Made – Cum să faci o ramă foto. Participanţii au confecţionat o ramă foto pe care au şi primit-o în dar, sub îndrumarea doamnei Gabriela Badea, artist plastic, şi a bibliotecarilor din cadrul Secţiei Împrumut la domiciliu pentru Adulţi.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 13 iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” felicitările au curs în „cascadă” la Clubul de vacanţă. Copiii au descoperit o nouă tehnică de realizare a felicitărilor tridimensionale, iar veselia, încântarea şi interesul au fost prietenii lor în realizarea acestor lucrări. Felicitări, copii!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 12 iulie

Miercuri,12 iulie 2017, ora 10,30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc acțiunea: Să citim cărțile copilăriei părinților din programul Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Prezenți la întâlnire au fost elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, Școlii Gimnaziale nr. 34, copiii de la Centrul de Zi „Sf. Spiridon”, membrii clubului, voluntarii și cadrele didactice voluntare ale Bibliotecii. Cadre didactice active: prof. dir. Tincuța Tufă, prof. înv. Clementina Balmuș, prof. Monica Răducan, prof. Gilda Chiriluță, prof. Diana Smaranda, prof. Mariana Mihai, bibliotecar Victorița Tănase. Miercurea viitoare vom vorbi despre Ocolul Pământului în optzeci de minuni. Vă așteptăm și la următoarele întâlniri!

Nicolae Aurelian Steinhardt – 105 ani de la naștere 12 iulie

Scriitor, critic literar, eseist, publicist, dar și autorul unor opere unice în literatura română, Nicolae Aurelian Steinhardt este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expoziția de documente ce-i poartă semnătura. Vă așteptăm la sediul filialei!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 11 iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat o nouă activitate în cadrul Clubului de vacanță, unde fluturele a fost „vedeta” zilei. Cei mici și-au pus în valoare talentul și creativitatea realizând cu ajutorul materialelor de lucru un suport pentru creioane.

Ziua Mondială a Populației 11 iulie

Ziua Mondială a Populației este celebrată în fiecare an, pe 11 iulie. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” marchează această zi prin expoziția de documente ce merită lecturate, ca reflecție asupra situaţiei generale a populaţiei de pe glob.

Tabăra de creaţie – Atelierul de pictură 11 iulie

„Vise în culori” a fost tema atelierului de pictură de marţi, 11 iulie 2017, organizat la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Participanți au fost copiii cu vârsta de 6-11 ani. Aceștia au fost inițiați în tainele picturii, lucrările lor intrând în competiția ce va fi premiată la sfârșitul lunii. Mult succes tuturor!

Lansare de carte 10 iulie

Biblioteca V.A. Urechia, vă invită luni 10 iulie 2017, orele 11,00, la lansarea cărților lui Marius Ceteraș: „100 teste de șah”, apărută în 2017 și „Ghid pentru învățarea jocului de șah”, apărută în 2012. Marius Ceteraş are în spate o activitate impresionantă în şah: multiplu campion naţional de juniori şi campion balcanic cu echipa României de juniori (1993), a devenit maestru FIDE din 1992. În ultimii ani a pregătit şahişti la cluburi din Alba Iulia, Turda dar şi Matosinhos (Portugalia). După ce a colaborat cu numeroase reviste de profil din străinătate, a publicat în 2007 cartea „Lecţii de şah pentru începători”, avizată de MECTS în vederea folosirii ca suport de predare a şahului în învăţămîntul românesc. Evenimentul ce va avea loc în sala Mihai Eminescu din sediul central, etajul I va cuprinde lansarea celor două cărți și o oră deschisă de șah susținută de autor. Moderatorul întâlnirii este Zanfir Ilie, Directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați.

Clubul - BiblioVACANȚA 10 iulie

În săptămâna 10 – 13 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 1 ”Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii s-a desfășurat atelierul ”Bunele maniere – cartea mea de vizită”. Doamna profesor psiholog Silvia Banea i-a condus pe copii, într-o aventură a cunoaşterii de sine, călătorind printre gânduri şi emoţii, cuvinte care mângâie sau care rănesc, pentru ca fiecare dintre ei să descopere şi să pună în valoare partea cea mai frumoasă - diamantul interior al valorilor şi bunelor maniere. Copiii au lucrat interactiv în echipă sau individual, iar prin comunicare, colaborare şi creativitate, au făcut din această săptămână, o neuitată carte de vizită a verii şi vacanţei. Sloganul acestui atelier a fost: Sunt politicos, educat, manierat şi voi avea doar de câştigat!!!

Clubul - BiblioVACANȚA 10 iulie

În săptămâna 10 – 13 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 1 ”Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii s-a desfășurat atelierul intitulat ”O secundă pentru viața ta: Circulăm corect?!” Copiii prezenți la această activitate au primit sfaturi și noțiuni de bază privind educația rutieră, fiind coordonați de bibliotecar Camelia Labeș și voluntarele bibliotecii. Veselia, gingăşia, armonia şi culoarea au fost ingredientele mânuţelor dibace ale micilor pietoni care au confecţionat semne de circulaţie. Copiii şi-au format şi dezvoltat deprinderi de comportament civilizat pe stradă şi în mijloacele de transport.

Grădina cu cărţi – Lectură şi socializare pentru copii de toate vârstele 10 iulie

Azi 10 iulie 2017 s-a redeschis Grădina cu cărți! Îţi place să citeşti? Iubești natura? Vrei să-ţi faci noi prieteni? Perfect! Vino la Grădina cu cărţi! În Grădina publică, la foişor! Când? În perioada 10 iulie – 1 septembrie 2017, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00! Te aşteptăm să petrecem împreună clipe de neuitat!

Tabăra de creație „AXIS LIBRI” 7 iulie

În cadrul Taberei de Creație Axis Libri din data de 7 iulie 2017 a fost organizat Atelierul de creație în creion - Motive eminesciene. Întrunirea a avut loc la Biblioteca Estivală, situată în Parcul Mihai Eminescu din Galați. Vă așteptăm cu drag și la atelierele viitoare pentru a petrece clipe minunate împreună!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 7 iulie

O nouă zi, o nouă activitate în cadrul Clubului de vacanță desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, unde copiii au învățat tehnica realizării felicitărilor tridimensionale. Cei mici au dat dovadă de talent, creativitate, originalitate și multă răbdare în realizarea acestor felicitări. Bravo, copii!

William Cuthbert Faulkner - 55 de ani de la moarte 7 iulie

Considerat unul dintre scriitorii reprezentativi ai literaturii americane din secolul XX, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1949, William Cuthbert Faulkner este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prin expoziția de documente, unde cititorii pot descoperi lucrările de seamă ale scriitorului.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Drăgănești 7 iulie

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 07 iulie 2017, la Biblioteca comunală Drăgănești, meşterii, meşteriţele şi ucenicii „Atelierului de lectură şi construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Şi oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinţ? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Cafeneaua Culturală 6 iulie

Cea de-a doua întâlnire a Clubului de vacanţă al adolescenţilor, ”Cafeneaua Culturală”, din data de 06.07.2017, ora 10.30, a avut-o ca invitată specială pe doamna Letiţia Buruiană, trainer Qi Gong. După o sesiune de informare asupra sistemului chinezesc antic de cultivare a sănătăţii, vitalităţii şi longevităţii şi de evoluţie spirituală, doamna Letiţia Buruiană a susţinut o lecţie demonstativă în care a predat mişcările: ”Cocorul nemuritor duce ciocul să bea apă”, ”Caută norii”, ”Colectare de qi cu ajutorul palmei”, urmate de o serie de exerciţii de mobilitate.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 5 iulie

Miercuri, 5 iulie 2017, ora 10,30 la Biblioteca Estivală, din Parcul „Mihai Eminescu” a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Prezenți la întâlnire au fost prichindeii de la Grădinița cu P.P. Nr. 7, actorii de la Școala de Film și Televiziune, copiii de la Centrul de Zi „Sf. Spiridon”, membrii clubului, voluntarii și cadrele didactice voluntare ale Bibliotecii. Miercurea viitoare vom vorbi despre cărțile copilăriei părinților. Vă așteptăm și la următoarele întâlniri! Încă se mai fac înscrieri!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 5 iulie – 1 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” vă așteaptă dragi copii, să vă înscrieți la Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor. Clubul va funcționa în fiecare zi de miercuri, orele 10:30, în Parcul „Mihai Eminescu”, la Biblioteca Estivală, începând cu data de 5 iulie 2017. Înscrierile au început la Secția pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” din str. Mihai Bravu nr. 16. Vă așteptăm să vă înscrieți și să petrecem o vacanță minunată!

Tabăra de creație „AXIS LIBRI” 4 iulie

În data de 04.07.2017 la orele 10:30 va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație „AXIS LIBRI”, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 04.07.2017 - 08.09.2017, în fiecare zi de marți, pentru categoria de vârstă 7-10 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 11-16 ani, la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la Sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Mihai Bravu nr. 16 și la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe frumoase împreună.

Ziua Statelor Unite ale Americii 4 iulie

Invitaţi de seamă la sărbătoarea de Ziua Statelor Unite ale Americii.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 4 iulie

Marți, 4 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat prima activitate din cadrul Clubului de vacanță unde copiii au deprins arta realizării felicitărilor tridimensionale. Felicitări tuturor copiilor!

Ziua Statelor Unite ale Americii 4 iulie

A participat ca invitat și directorul/managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Galați la sediul Ambasadei USA din București unde au oficiat aniversarea Președintele României Klaus Iohannis și Ambasadorul USA Hans Klemm.

Clubul - BiblioVACANȚA - „Trăistuța cu sănătate” 4-7 iulie

În săptămâna 4 – 7 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii s-a desfășurat atelierul intitulat „Trăistuța cu sănătate”. Cu multă blândeţe, doamna asistent Mirică Mihaela i-a învăţat pe micii noştri cititori cât de importantă este igiena personală şi care sunt regulile de bază pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un corp sănătos. Prin joc şi simulare, micii noştri sanitari au învăţat cum să acorde primul ajutor.

Clubul - BiblioVACANȚA - „Prietenul meu calculatorul” 4-7 iulie

În săptămâna 4 – 7 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii s-a desfășurat atelierul intitulat „Prietenul meu calculatorul”. Cu multă răbdare şi profesionalism, doamna profesor Lenuţa Pană le-a prezentat copiilor regulile pentru o navigare sigură și plăcută pe Internet. Nu au lipsit sfaturile pentru utilizarea Internetului privind siguranța lor şi rubrica „Ştiaţi că…?” despre curiozităţi. Micii noştri informaticieni au învățat să folosească în mod corect sistemul de operare Windows, să editeze documente cu texte şi imagini în Word şi să realizeze prezentări în PowerPoint. Atmosfera a fost veselă, plăcută şi prietenoasă.

Clubul - BiblioVACANȚA - „Atelierul de pictură” 4-7 iulie

În săptămâna 4 – 7 iulie 2017, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii s-a desfășurat „Atelierul de pictură”. Micii pictori au fost invitaţi să îşi manifeste cu penelul pe foaie gândurile şi trăirile. Copiii au experimentat în direcţia tehnicilor de aplicare a culorii pe planşă, descoperind noi plasticităţi, pe care le-au integrat în propria viziune creatoare. Pe fondul acestor minunate exprimări s-a realizat o dublă deschidere: a lor către sfaturile oferite pe parcursul conturării planşelor şi a noastră spre minunatul lor univers! Mulţumim domnilor profesori Sorina şi Adrian Vădeanu, dar şi copiilor că ne-au permis să ne ţinem de mână păşind pe tărâmuri de lumină, de culoare şi de bucurie!

Clubul - BiblioVACANȚA 4-7 iulie

În săptămâna 4 – 7 iulie 2017, activitățile clubului BiblioVACANȚA, desfășurate la sediul Filialei nr. 1 ”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, au fost următoarele: Atelierul de pictură, prof. coord. Sorina și Adrian Vădeanu; Prietenul meu calculatorul, prof. coord. Lenuța Pană și Trăistuța cu sănătate, coordonator as. Med. Mihaela Mirică.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 3 iulie

Luni, 3 iulie 2017, a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță, aflat la a V-a ediție. Alături de copii, părinți și bunici ne-am bucurat de prezența domnului director al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” Galați, prof. dr. Ilie Zanfir și a domnului Teodorașc Nicolae de la Librăria „Teonick”, sponsorul Clubului de vacanță. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” mulțumește tuturor copiilor care au ales să-și petreacă vacanța la bibliotecă, unde cu siguranță va fi o vacanță foarte activă cu surprize, jocuri și multă distracție.

Clubul - BiblioVACANȚA 3 iulie

Luni, 3 iulie 2017, ora 10.00, la Filiala nr. 1”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, a avut loc deschiderea Clubului de vacanță BiblioVACANȚA, ediția a-IV-a, 2017.

Modificare programul Bibliotecii 3 iulie – 8 septembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în perioada 3 iulie - 8 septembrie 2017 programul Bibliotecii cu publicul este 9:00 - 17:00.

Clubul BiblioVACANȚA 3 iulie – 1 septembrie

În perioada 3 iulie – 1 septembrie 2017, la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii – Filiala nr. 1 „Costache Negri”, din Str. Regiment 11 Siret, nr. 2A, în incinta Clubului Sidex (Arcellor Mital) situat în Cartierul Țiglina I, în apropiere de Orășelul Copiilor, se desfășoară zilnic,în intervalul orar 10.00 – 14.00, activitățile Clubului BiblioVACANȚA, ediția a IV-a. Clubul de vacanță cuprinde următoarele activități: atelier de bune maniere, atelier de lectură, atelier de pictură, atelier de creație hande-made, atelier de limba franceză, italiană și spaniolă, filme pentru copii, jocurile copilăriei, dansuri populare românești și grecești. Festivitatea de deschidere are loc, luni, 3 iulie 2017, ora 10.00. Pot participa copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani, utilizatori ai bibliotecii. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii.

Ilustrație și ornament în cartea românească din sec. XVII-XVIII 3-31 iulie

În perioada 03.07 – 31.07.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la „Popasul Bibliofilului” de la sediul central, mezanin, expoziția Ilustrație și ornament în cartea românească din sec. XVII – XVIII : Expoziție realizată din fondul Colecțiilor Speciale de la Biblioteca „V.A. Urechia”.

Vladimir Nabokov - 40 de ani de la moarte 2 iulie

Scriitor american de origine rusă, Vladimir Nabokov este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” în semn de omagiu pentru întreaga sa activitate literară. Cititorii sunt așteptați la sediul filialei să descopere și alte titluri ale cunoscutului scriitor.

„Vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: club de vacanță 1 iulie

Luni, 03 iulie 2017, ora 11.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”- Bibliotecă Muncipală, micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“, corp V, etaj 1, telefon 0336.100.009; 0737.042.202 va avea loc deschiderea Programului educativ-recreativ de vară: „Vacanța ALTFEL la bibliotecă!” ediția a V-a. Acesta va cuprinde trei secțiuni: Fantezii tridimensionale, Micul grădinar şi Joc și mișcare...cu surprize, în fiecare zi de marți: orele 09.00-13.00 - pentru copiii cu vârste 5-9 ani şi joi: orele 09.00-13.00 pentru copiii cu vârsta 10-14 ani. Activitățile se vor desfăşura în perioada 04 iulie-01 septembrie 2017, la sediul filialei. Sponsorul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați.

Utilizăm setul de caractere UTF-8