Consiliul științific al Bibliotecii 30 iunie 2017

În data de 30 iunie 2017, ora 11:00, a avut loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe trim. al II-lea 2017 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru trim. al III-lea 2017, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație 30 iunie 2017

Întâlnire/Ședință lărgită a Consiliului de Administrație al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, membrii CA-ului plus șefii de serviciu, birouri, secții, Filiale și ai celorlalte compartimente din Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Măstăcani 30 iunie 2017

Vineri, 30 iunie 2017, Biblioteca Măstăcani ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Măstăcani. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Ziua Internațională a Dunării 29 iunie 2017

Ziua Internațională a Dunării este celebrată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” prin expunerea unor documente de mare însemnătate, cu rol major în informarea cititorilor privind apartenenţa la valorile și tradiţiile spaţiului dunărean, precum şi conştientizarea populației la eforturile de conservare a fluviului Dunărea.

Cafeneaua Culturală 29 iunie 2017

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală va debuta joi, 29 iunie 2017, cu lansarea primului volum de poezii, Transparent a unei tinere absolvente a Facultatii de Teatru si Film I.L.Caragiale (U.N.A.T.C), București, Roxana Soare. Moderatori: Prof. dr. Zanfir Ilie. Invitat special doamna Angela Ribinciuc.

Vizită la Bibliotecă 29 iunie 2017

Joi, 29 iunie 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui grup de copii de la Grădinița cu P.P. „Cristal”, însoțiți de doamna educatoare Guță Marilena. Prichindeii au poposit la Secția pentru copii, au au răsfoit cărțile specifice vârstei lor și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Ziua Drapelului Național Român 26 iunie 2017

Ziua Drapelului Național Român este marcată la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” printr-o expoziție de documente care semnifică importanța drapelului român ca un însemn naţional important al neamului nostru, cu o tradiţie populară, creştină şi revoluţionară. Expoziția poate fi vizionată la sediul filialei.

Vizită la Bibliotecă 26 iunie 2017

Luni, 26 iunie 2017, ora 10,00, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” a primit vizita unui grup de copiii de la „After School”, Măstăcani coordonați de bibliotecar Buțurcă Mihaela. Ei au poposit la Secția pentru copii, au primit informații despre istoricul și serviciile bibliotecii, au răsfoit cărțile specifice vârstei lor și au vizionat un film de desene animate la Sala Multimedia.

Ziua Universală a IEI 24 iunie 2017

În Pădurea Gârboavele, la Muzeul Satului și Muzeul Zonei Pescărești s-a sărbătorit Ziua Universală a IEI. Toate instituţiile publice de cultură au participat la prima ediţie a Festivalului Iei, coordonat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi. La manifestare a contribuit şi participat şi Biblioteca „V.A. Urechia”.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Măstăcani 23 iunie 2017

În continuarea mai mult decât fabuloasă a proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 23 iunie 2017, la Biblioteca comunală Măstăcani, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Vacanța la bibliotecă – Şah, lectură și internet! Proiect ludic-educativ 22 iunie – 31 august 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în colaborare cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, derulează în perioada vacanței de vară, iunie – august 2017, pentru copiii din Cartierul Valea orașului, Proiectul ludic-educativ Vacanța la bibliotecă - Şah, lectură și internet! Încheierea proiectului va avea loc în data 31 august 2017.

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentație și animație culturală, Țepu 20 iunie 2017

Marți, 20 iunie 2017, Biblioteca Comunală Țepu ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Țepu. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Salman Rushdie - 70 de ani de la naștere 19 iunie 2017

Salman Rushdie, autorul unor opere celebre care au făcut înconjurul lumii și au încântat publicul cititor, este aniversat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 70 de ani de la naștere. Vă așteptăm la sediul filialei să descoperiți și alte titluri din opera cunoscutului scriitor!

Dor de Geniu - 128 de ani de la trecerea în nemurire a lui Mihai Eminescu 15 iunie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și al Arhiepiscopiei „Dunării de Jos” și în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Teatrul Muzical „Nae Leonard” și Teatrul Dramatic „Fani Tardini” organizează programul de manifestări: Dor de Geniu, comemorând astfel 128 de ani de la trecerea în nemurire a poetului nepereche. Evenimentul se va desfășura joi, 15 iunie 2017, ora 11:00, în Parcul „Eminescu”, la Statuia Poetului. În semn de prețuire a poetului național se va redeschide și Biblioteca estivală care va funcționa pe toată perioada verii.

Mihai Eminescu - 128 de ani de la moarte 15 iunie 2017

Mihai Eminescu, socotit de cititorii români și de critica literară postumă, drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, este omagiat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” la împlinirea celor 128 de ani de la moarte prin expoziția de documente ce aparțin cunoscutului poet.

Titu Liviu Maiorescu - 100 de ani de la moarte 15 iunie 2017

Academician, critic literar, eseist, filosof, și scriitor român, Titu Liviu Maiorescu este comemorat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, și vă invită să lecturați documentele de mare însemnătate care și-au pus amprenta asupra întregii mișcări culturale.

Biblioteca Estivală 15 iunie 2017

Joi, 15 iunie 2017, orele 11:00, în Parcul Municipal „Mihai Eminescu” are loc deschiderea oficială a Bibliotecii Estivale, aflată la cea de a V-a ediție. Biblioteca estivală va oferi gălățenilor accesul la servicii de lectură, informare, recreere și va avea următorul program de funcționare: Luni-Vineri: 10:00 - 18:00; Duminica: 9:00 - 14:00. Veniți să petrecem împreună zile de vară active și amuzante, într-un ambient plăcut și relaxant.

Festivalul Internațional al Cărții „Axis Libri” - Ediția a IX-a 14-18 iunie 2017

logo

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați - sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Județean, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați, al sponsorilor, precum și al mass-mediei locale și naționale și în colaborare cu: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos”, Inspectoratul școlar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților și cu alte instituții de cultură și învățământ gălățean - organizează a IX-a ediție a Târgului/Festivalului Internațional al Cărții „Axis Libri”, evenimentul are loc pe Aleea Domnească (Zona „P”-urilor spre Elice).

Fotografii retro din Galați 14-18 iunie 2017

Cu prilejul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional al Cărții „Axis Libri”, secția Colecții speciale a Bibliotecii „V.A. Urechia” vă invită să vizionați expoziția iconografică Fotografii retro din Galați : Expoziție realizată din fondul Colecțiilor speciale de la Biblioteca „V.A. Urechia”. Documentele vor putea fi vizualizate în spațiul expozițional de pe Aleea Domnească, zona pietonală dintre P-uri, în perioada 14-18.06.2017.

Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase 12 iunie 2017

Luni, 12 iunie, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc închiderea oficială a Proiectului „Tinerii și mediul virtual: conexiuni periculoase”, cu participarea elevilor școlii Gimnaziale nr. 31 „Gheorghe Munteanu”. Însoțiți de doamnele profesor Dimofte Margareta și Zarimba Rodica, elevii au primit informații despre pericolele existente în mediul virtual de la doamna subcomisar Cristina Pană, Inspectoratul Județean de Poliție și doamna psiholog Bulai Diana, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. Mulțumim partenerilor noștri pentru suport, profesionalism și implicare în acest proiect!

Eminescu, steaua poeziei din ceruri înalte! 12-25 iunie 2017

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită să vizionați cu ocaziei comemorării poetului național, expoziția de documente de bibliotecă Eminescu, steaua poeziei din ceruri înalte!. Expoziția poate fi vizionată în perioada 12 – 25 iunie 2017 la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Țepu 9 iunie 2017

În continuarea mai mult decât fabuloasă a proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 9 iunie 2017, la Biblioteca comunală Țepu, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Colocviul Constructorilor de Nave 9 iunie 2017

Vineri, 9 iunie, ora 17:00, vă invităm la cea de-a 58-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). În cadrul acestei întâlniri a fost propusă tema care se refera la noi reglementari de mediu pentru navele maritime: Masuri pentru îmbunătățirea instalatiilor de propulsie în vederea respectarii cerințelor MARPOL VI, regulile 13,14 si 15, referitoare la limitarea emisiior și zonele de control al emisiilor – ECA. Întâlnirea are loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu” și sunt invitați toți cei interesați.

Otilia Cazimir - 50 de ani de la moarte 8 iunie 2017

Supranumită „poeta sufletelor simple”, Otilia Cazimir este cunoscută ca autoare de versuri pentru copii. În semn de omagiu pentru bogata sa activitate literară, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente în memoria scriitoarei.

Ziua Mondială a Oceanelor 8 iunie 2017

Ziua Mondială a Oceanelor a fost marcată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” printr-o expoziție de documente, prin care reamintim cititorilor importanța și rolul oceanelor lumii în ceea ce privește influența asupra planetei și a speciei umane.

Dezbatere – Politica externă americană și relațiile româno-americane 8 iunie 2017

Biblioteca V.A. Urechia, va găzdui joi, 8 iunie 2017, între orele 10.30-11.30, o întâlnire între dl. Joseph Fitzgerald, adjunctul șefului Secției Politice a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București și elevi ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Colegiului Național „Costache Negri” și membrii Clubului „Interact” din Galați. În cadrul evenimentului, dl Joseph Fitzgerald își propune să vorbească despre politica externă americană și relațiile româno-americane și să interacționeze cu elevii interesați de aceste teme. Întâlnirea va avea loc în sala de lectură Mihai Eminescu din sediul central al bibliotecii.

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentație și animație culturală, Tecuci 6 iunie 2017

Marți, 06 iunie 2017, Biblioteca Municipală „ștefan Petică” Tecuci ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Tecuci. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Dunărea în vechi documente cartografice 6 iunie - 3 iulie 2017

În perioada 06.06 – 03.07.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la „Popasul Bibliofilului”, de la sediul central, mezanin, expoziția Dunărea în vechi documente cartografice, dedicată Zilei Internaționale a Dunării (29 iunie).

Program cu publicul 1 - 5 iunie 2017

În perioada 1 - 5 iunie 2017, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați nu va avea program cu publicul, conform Codului Muncii.

Utilizăm setul de caractere UTF-8