Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali, ediția a IV-a 28-29 octombrie 2017

La Conferința Națională au participat din Municipiul Galați, managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” - Zanfir Ilie, managerul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” - Florina Zaharia și managerul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” - Florin Toma. Conferința a fost organizată sub egida Ministerului Culturii de către Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală - director Carmen Croitoru.

Salonul Literar „Axis Libri“ 26 octombrie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 26 octombrie 2017, ora 17:00, la o Seară tulceană, în cadrul Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Haz...fără necaz”, autor Tănase CARAȘCA; „Frumoasa mea, transpoezia”, autor Ioan GHEORGHIȚĂ; „Cursa iubirii”, autor Mirel Marcel PETCU; „Caranfilii”, autor Ștefan ZĂVOIU. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Vizită de studiu 26 octombrie 2017

Biblioteca „V.A. Urechia” a primit astăzi 26 octombrie 2017, vizita colegilor bibliotecari din Bălți, R. Moldova. Întâlnirea bibliotecarilor specialiști din bibliotecile aflate de o parte și de alta a Prutului, a avut ca obiective dezvoltarea relațiilor de parteneriat și preluarea bunelor practici de la bibliotecile din România și Moldova și dezvoltarea competențelor și abilităților de dezvoltare a serviciilor moderne de bibliotecă, pentru 12 bibliotecari. Întâlnirea a avut loc în sala de lectură Mihai Eminescu din sediul central al bibliotecii. Grupul de bibliotecari a fost însoțit de dna Lidia Kulikovski, specialist Inovare Biblioteci la IREX Moldova și dna Ludmila Ouș, director al Bibliotecii Municipale din Bălți.

Vizită la Bibliotecă 26 octombrie 2017

Joi, 26 octombrie 2017, ora 12,00 elevii clasei a II-a, coordonați de prof. înv. primar Chiper Ionica de la Școala Gimnazială „Dan Barbilian” au efectuat o vizită de informare la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. Bibliotecarele Secției pentru copii le-au prezentat colecțiile, serviciile, condițiile de înscriere la bibliotecă și activitățile ce urmează să se deruleze în următoarea perioadă. La final elevii au vizionat un film educativ la Sala Multimedia.

Toamna în versuri româneşti 26 octombrie 2017

Un copac al gândurilor şi versurilor de toamnă a fost prezentat la Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” de elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil” sub îndrumarea doamnelor învățătoare Olaru Ana-Maria, Rotaru Adriana-Noxi și av doamnei bibliotecar Năstase Emilia-Elena.

„Caravana anotimpurilor”: expoziţie de desene 26 octombrie 2017

O frumoasă expoziție de desene realizate de elevii Scoliii Gimnaziale ”Miron Costin” în cadrul Proiectului educaţional "Caravana anaotimpurilor". Elevii au fost îndrumați de doamna profesor Dumitrescu Jagetta. Creaţiile pot fi admirate în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”

„Caravana anotimpurilor”: activitate 26 octombrie 2017

Într-o "caravană a anotimpurilor”, elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” ne-au încântat cu un frumos program de cântece, poezii și ghicitori ce au avut ca temă toamna. Copiii au fost îndrumați de doamnele profesor Modiga Marinela, Dragomir Elena și doamna bibliotecar Sosai Luminița.

„Sub umbrela toamnei”: expoziţie de lucrări 26 octombrie 2017

Preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit „Camil Ressu” au expus în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” lucrări realizate cu materiale din natură folosind diferite tehnici de lucru.

CoderBVAU 29 octombrie – 17 decembrie 2017

În perioada 29 octombrie – 17 decembrie 2017, în Sala Biblionet a Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia”, începând cu ora 9:00, se vor desfășura atelierele de inițiere în programare pentru copii și adolescenți, reunite sub genericul „CoderBVAU”. Acestea vor fi realizate de voluntari - studenți și practicieni în domeniul IT - Răzvan Adrian Tudoran, Violeta Domnițanu, Alexandra Voinea și Dănuț Domnițanu, sub îndrumarea specialiștilor din Bibliotecă. Prin tematica abordată „Noile basme ale copilăriei”, participanții vor realiza animații, dezvoltându-și implicit imaginația și creativitatea.

Carte frumoasă, cinste cui te-a scris! 26 octombrie 2017

Joi, 26 octombrie 2017, ora 10.00, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii – ”Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!” – prezentare de carte. Participă elevii claselor a V-a și a VI-a de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, în cadrul evenimentului ”Școala Altfel”. Coordonator prof. Geanina Gheorghiu.

Bogăția tradițiilor și obiceiurilor populare din comuna Rediu 25 octombrie 2017

Obiceiurile și tradițiile populare reprezintă parte integrantă a culturii noastre, fiind definitorii pentru noi, ca națiune, încă de la cele mai fragede vârste. Avem o datorie morală față de trecut... să promovăm cultura și satul românesc! În acest context, astăzi, 25 octombrie, la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”, sala Mihai Eminescu, s-a desfășurat a doua activitate cu titlul „Bogăția tradițiilor și obiceiurilor populare din comuna Rediu”, în care portul, dansurile și cântecele populare, precum și șezătoarea populară sau poveștile strămoșești au încântat publicul prezent. Această bogăție populară inestimabilă a fost împărtășită de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Rediu și Bibioteca Comunală, profesori îndrumători Munteanu Loredana, Dajboc Mihaela, bibliotecar Lupu Ioana, elevilor Școlii Gimnaziale nr. 33 Galați, profesori îndrumători Hulea Felicia-Claudia, Bușilă Daniela, Titire Viorica, Crăciun Felicia și bibliotecar Marin Nicoleta. Mulțumim pentru sprijin, implicare și prezență tuturor cadrelor didactice și bibliotecarilor, Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați, dlui Paul Buța, precum și dlui primar al comunei Rediu, Mihai Fănel. Sponsorul acestui minunat proiect interjudețean este ArcelorMittal Galați.

Armonii de toamnă în cunoașterea de sine 25 octombrie 2017

Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 9.30, la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Bibliotecă Municipală pentru Copii – ”Armonii de toamnă în cunoașterea de sine” – activitate realizată cu participarea elevilor clasei a XI-a E de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviță”, în cadrul evenimentului ”Școala Altfel”. Coordonator prof. psiholog Silvia Banea.

Clubul de Șah „Axis Libri” 25 octombrie 2017

Miercuri, 25 octombrie 2017, ora 17,00 în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”, cu instructorul Adrian Smărăndoiu. Încă vă mai așteptăm să vă înscrieți la cursurile gratuite de șah!

Vizită la Bibliotecă 24 octombrie 2017

Marți, 24 octombrie 2017, ora 10,30, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Galați, coordonați de doamna prof. Boczar Beatrice Aniela au poposit la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” pentru a se înscrie. Elevii au primit informații despre serviciile bibliotecii, au vizitat Secțiile de împrumut și au vizionat un film la Sala Multimedia.

Salonul Literar „Axis Libri” - Ediție Specială 20 octombrie 2017

Vineri, 20 octombrie 2017, ora 15:30, în cadrul unei ediții speciale a Salonului Literar „Axis Libri“, jurnalistul și scriitorul român Răsvan POPESCU va lansa volumul „Peștele cu aripi”. Prezintă și moderează: Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii „V.A. Urechia” și Theodor Parapiru, scriitor.

Salonul Literar „Axis Libri“ 19 octombrie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 19 octombrie 2017, ora 17:00, la o Seară brăileană, în cadrul Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Note de lector”, autor Dumitru ANGHEL; „Gherghina”, autor Jenică CHIRIAC; „Fabule: Povețe cu multe fețe”, autor Alexandru ENE; „Câmpia din noi”, autor Tudorița TARNIȚĂ; „Dirijorul de cuvinte”, autor Mihai VINTILĂ. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 18 octombrie 2017

La sediul Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia”, sala Mihai Eminescu, a avut loc deschiderea oficială a Proiectului ,,Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați”, conceput și aplicat de Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” și care se va desfășura în perioada octombrie-decembrie 2017. Acest proiect de suflet a luat naștere din dorința de a descoperi tradițiile și obiceiurile populare lăsate moștenire de strămoșii noștri, de elevi din mediul rural și urban, ce au posibilitatea de a cunoaște aceste comori inestimabile care ne definesc ca popor și ne fac nemuritori. Am avut plăcerea să-i avem alături pe dl Zanfir Ilie, manager/director al Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia”, dna Eftimie Geta, director adjunct, dna Notarescu Eugenia și dl Buța Paul de la Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”, dna inspector Enache Oana de la Inspectoratul Școlar Județean și comunele: Braniștea, Hanu Conachi, Rediu, Scânteiești, Șendreni și Vânători. Invitat special în cadrul proiectului a fost dna Hulea Ecaterina, artist și creator de artă populară, păstrătoare neobosită a tradițiilor și obiceiurilor noastre, care ne-a destăinuit despre pasiunea pentru cusăturile populare și dorința de a transmite tinerilor această minunată îndeletnicire. Mulțumim tuturor pentru participare!

Frumusețea cusăturilor populare - atelier de creație 18 octombrie 2017

Prima activitate din cadrul Proiectului „Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați”, a constituit o provocare pentru elevii Școlii Gimnaziale ,,Sf. Nicolae” din Vânători și elevii Școlii Gimnaziale nr. 28 din Galați, care au înțeles importanța tradițiilor moștenite de la strămoșii noștri, cât de variate sunt obiceiurile locurilor și ce frumoase sunt cusăturile populare care ne fac mândri că suntem români. Tot ceea ce am moștenit de la strămoșii noștri este tradiție, dusă mai departe și de dna Hulea Ecaterina, artist și creator de artă populară, care a fost alături de elevi și le-a vorbit acestora cu multă dragoste, despre pasiunea pentru cusut. Mulțumim dnei prof. Mihai Nicoleta și dnei bibliotecar Munteanu Cornelia pentru participare și implicare! Felicitări dragi copii!

Clubul de Șah „Axis Libri“ 18 octombrie 2017

Secția pentru Copii din cadrul Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” în parteneriat cu C.S. „Şah Club” Galaţi anunță redeschiderea Clubului de Șah „Axis Libri” - cursuri de șah pentru începători. Programul va fi în fiecare zi de miercuri, de la ora 17,00 cu domnul instructor Adrian Smărăndoiu. Doritorii sunt așteptați pentru înscrieri la sediul central, Secția pentru Copii sau la numărul de telefon: 0236/411037 int. 128. Vă așteptăm!

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 18 octombrie 2017

Miercuri, 18 octombrie 2017, ora 10:00 la Sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, sala Mihai Eminescu, are loc deschiderea oficială a Proiectului cultural-educațional interjudețean „Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați”, organizat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, ce se va desfășura în perioada octombrie-decembrie 2017. Instituţiile partenere în proiect sunt: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Școlar și comunele: Braniștea, Hanu Conachi, Rediu, Scânteiești, Șendreni și Vânători.

Ridică-te și fă o diferență! 15 octombrie 2017

Duminică, 15 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, în Sala ”Mihai Eminescu”, va avea loc workshopul ”Ridică-te și fă o diferență”, organizat de facilitator Florin Talpeș pentru voluntarii instituției și alte categorii de utilizatori. Activitatea face parte din programul Săptămânii Iniţiativa Globală pentru Tineret, o mişcare internaţională care constă în sute de evenimente comunitare gratuite cu subiecte variate, cum ar fi dezvoltarea leadershipului, anti-abuz, stima de sine şi altele pentru a ajuta tinerii din comunităţile din jurul lumii să se dezvolte.

În vizită la bibliotecă! 13 octombrie 2017

Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unei vizite a elevilor clasei a IX-a, de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate. Alături de dna profesor Mihaela Galu, elevii au primit informații utile despre colecţiile Bibliotecii şi serviciile moderne puse la dispoziția cititorilor de toate vârstele. Mulțumim pentru vizită și succes în noul an școlar!

Salonul Literar „Axis Libri“ 12 octombrie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 12 octombrie 2017, ora 17:00 la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Teodor Al. Munteanu. Restitutio” și „Smulți de Covurlui”, autor Livia CIUPERCĂ; „La margine de meditație”, autor Corina MATEI GHERMAN; „Secretele magnoliei”, autor Violeta Daniela MÎNDRU. Moderatori vor fi Theodor Parapiru și Zanfir Ilie.

Consiliul științific al Bibliotecii 11 octombrie 2017

În data de 11 octombrie 2017, ora 11:00, va avea loc întrunirea membrilor Consiliului ştiinţific al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului ştiinţific pe trim. al III-lea 2017 (realizări şi perspective); Înaintarea propunerilor de activităţi pentru trim. al IV-lea 2017, făcute de către membrii Consiliului ştiinţific al Bibliotecii şi aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuţiilor din plenul Consiliului ştiinţific.

Unități de cazare: avantaje și dezavantaje 10 octombrie 2017

Despre cum alegem o unitate de cazare potrivită nevoilor noastre, ne-au informat elevii clasei a IX-a C, de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” în activitatea intitulată „Unități de cazare: avantaje și dezavantaje”, care s-a desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Îndrumătorul acestei activități a fost dna profesor Marilena Ivașc.

În lumea zeilor din mitologia greacă și romană 9 octombrie 2017

Elevii clasei a V-a A de la Școala Gimnazială nr. 33, însoțiți de prof. Marin Nicoleta și prof. Popescu Doina, au desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” o activitate interesantă și educativă, ce a avut ca subiect principal, personajele mitologice și evenimentele ce au avut loc în acea perioadă.

Întâlnire cu scriitorul Varujan Vosganian 7 octombrie2017

Unul dintre puținii români nominalizați la Premiul Nobel pentru Literatură, Varujan Vosganian va sosi sâmbătă 7 octombrie 2017, orele 14:00 la Biblioteca „V.A. Urechia” unde-și va lansa cea mai nouă carte, romanul „Copiii războiului”. Lansarea va deschide șirul manifestărilor programate în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galați”, ediția a VII-a, 2017.

Salonul Literar „Axis Libri“ 7 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 17:00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Sala „Mihai Eminescu”, etajul I, va debuta stagiunea octombrie 2017/mai 2018 a Salonului Literar „Axis Libri” în cadrul evenimentului „Noaptea în Bibliotecă la Galați”. Se vor lansa volumele: „Eu și Dunărea”, „Vocile Dunării” și „Cronicar la Dunărea de Jos” ale scriitoarei Cezarina Adamescu; „Poemele inimii”, autor Georgiana Necula; „Blocați în labirint”, autor George Simion. Moderator: Theodor Parapiru. Intrarea este liberă.

Noaptea în Bibliotecă la Galați!, Ediția a VII-a 7 ÷ 8 octombrie2017

Vă așteptăm în ziua de 7 spre 8 octombrie 2017, între orele 14:00 - 1:00, la „Noaptea în Bibliotecă la Galați”, manifestare culturală aflată la a VII-a ediție, cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive! Toate activitățile se vor desfășura la sediul central al Bibliotecii, în str. Mihai Bravu, nr. 16. În mod excepțional, cei care vor restitui documentele împrumutate și au depășiri de termen vor fi scutiți de plata penalizărilor. Nu ratați să vă petreceți timpul „NOAPTEA ÎN BIBLIOTECĂ LA GALAȚI”!

În labirintul literar al bibliotecii 7 octombrie 2017

Și de această dată, evenimentul cultural „Noaptea în bibliotecă”, a atras elevi de toate vârstele. Printre aceștia se numără și elevii Colegiului Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”, care ne-au prezentat cele mai reprezentative biblioteci din țară și din lume, conștienți de faptul că atunci când treci pragul unei biblioteci, simți că se deschide o altă lume, a cunoașterii infinite, un labirint al cărților unde rezolvi toate necunoscutele. Felicitări elevilor și dnei profesor Grigoraș Elena pentru frumoasa activitate!

Gala personajelor comice 7 octombrie 2017

În cadrul evenimentului cultural „Noaptea în bibliotecă”, Filiala nr. 2 „Paul Pătănea” a organizat activitatea cu titlul „Gala personajelor comice”, un spectacol inedit și plin de amuzament unde comicul a fost piesa principală. Protagoniștii acestui minunat spectacol au fost elevii Colegiului Naţional „Costache Negri” sub îndrumarea doamnei profesoare Radu Cătălina şi doamnei bibliotecare Alexandrescu Elvira. Felicitări pentru spectacolul oferit!

Un nume adunat pe-o carte 7 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 16:50, în avanpremiera Salonului Literar „Axis Libri”, va avea loc vernisajul expoziției bibliofile de autografe din colecția dl. Cezar Amariei intitulată „Un nume adunat pe-o carte”. Organizator: ICAR - Institutul Cultural „Ars Rediviva”. Exponatele vor putea fi admirate atât în foaier cât și în Sala „Mihai Eminescu” de la etajul 1 ale Bibliotecii în perioada 6 octombrie - 3 noiembrie 2017.

Editura Librex Publishing la ceas de seară 7 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 19:30 - Editura Librex Publishing își va prezenta ultimele noutăți editoriale. Participă: istoricii Cristian Moșneanu și Vasile Lupașc Sfinteș și autorii Monica Ramirez, Oana Arion, Nicoleta Tudor.

Inițiere în programare pentru cei mici 7 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, ora 20:00 în Sala „Mihai Eminescu” studenții Răzvan Tudoran și Violeta Domnițanu, voluntari ai Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, vor susține o prezentare intitulată Coder Dojo: inițiere în programare pentru cei mici.

Cliché - film de scurt metraj 7 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017 începând cu ora 21:00 vă invităm la vizionarea filmului de scurt metraj Cliché. Scenariu și regie: Ana Maria Sinescu. Imagine: Dan Ristei. Producție: Le Théâtre Libre. Vizionarea se va desfășura în Sala „Mihai Eminescu”, etajul 1.

Colocviul Constructorilor de Nave 6 octombrie 2017

Vineri, 6 octombrie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 60-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR). În cadrul acestei întâlniri vom prezenta câteva aspecte legate de serviciile de garanţie, înainte de 1989 şi in prezent. Dl Radu Motoc, inginer mecanic la Sectia Dispeceri (1968-1975) va prezenta experiența sa de inginer de garanţie pe nava Dolj, comanda 610, construită în Șantierul Naval Galați și livrată în Iunie 1972. In partea a doua, dl ing. Valentin Popescu, cu experiență îndelungată în Șantierul Damen Galați, în calitate de director tehnic, va prezenta modul în care se asigură în zilele noastre serviciile de garanție și de mentenanță în Grupul Damen. Întâlnirea are loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură ”Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Petre Țuțea - 115 ani de la naștere 6 octombrie 2017

S-au împlinit 115 ani de la nașterea eseistului și filosofului, Petre Țuțea. Cu acest prilej, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” invită publicul cititor să viziteze expoziția de documente ce poartă semnătura cunoscutului om politic. Vă așteptăm la sediul filialei!

Zaharia Stancu – 115 ani de la naștere 5 octombrie 2017

Autor iubit şi contestat deopotrivă, Zaharia Stancu s-a afirmat ca un jurnalist de forță, dar și ca un mare scriitor. La împlinirea celor 115 ani de la naștere, dar și pentru întreaga activitate literară, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită să vizitați expoziția de documente ce cuprinde operele cunoscute ale scriitorului.

Biblioteca – prietena mea! 5 octombrie 2017

Elevii claselor a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 34 ,,Mihai Viteazul” au vizitat Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, unde au primit informații despre serviciile oferite de bibliotecă și despre importanța și rolul lecturii în educația lor. Alături de elevi a fost doamna profesor Acatrinei Mihaela Octavia.

În vizită la bibliotecă! 5 octombrie 2017

Preşcolarii de la Grădiniţa ,,Arlechino” însoţiţi de doamnele profesor Tăbăcaru Iulia Carmen şi Ionaşcu Mariana, împreună cu preşcolarii Grădiniţei „Otilia Cazimir” însoţiţi de doamna profesor Pupăză Aurelia, au efectuat o vizită la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” pentru a descoperi lumea minunată a poveştilor cu prinţi şi prinţese.

În universul minunat al cărților! 5 octombrie 2017

Să le deschidem copiilor lumea, ochii şi inima, iar cărţile să le devină cel mai bun prieten! Acest lucru și-au propus dnele Celmare Alina şi Vasilache Mihaela, care împreună cu elevii clasei I-a și a II-a de la Școala Gimnazială ,,Ludovic Cozma” au vizitat Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, un loc plin de culoare, veselie și bogăție culturală.

Toamna din poveste! 9 ÷ 31 octombrie 2017

Vă invită să vizionați expoziția de desene Toamna din poveste! Exponatele sunt realizate realizate de elevii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Doinița Miron, Cătălina Tirim, Oana Damian, Doina Mormenche, bibliotecar Livia Elena Enea. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 09 - 31 octombrie 2017 la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galaţi, etajul 1.

Ziua Mondială a Educatorului 5 octombrie 2017

Astăzi, 5 octombrie 2017, cu prilejul Zilei Mondiale a Educatorului, Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” și-a primit numărul mare de vizitatori cu o interesantă expoziție de carte, intitulată: „Lecturile școlare în colecțiile Secției pentru copii”. Ne-au vizitat: elevii Școlii Gimnaziale nr. 28, coordonați de doamna prof. înv. primar Mihaela Teliceanu, elevii Școlii Gimmnaziale nr 40 „Iulia Hașdeu”, coordonați de prof. Mariana Bumbaru, preșcolarii de la Grădinița nr. 26, însoțiți de prof. înv. preșcolar Georgiana Chirilă, elevii Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, însoțiți de prof. Cornelia Moscaliuc și prof. Alina Craiu și elevii Școlii Gimnaziale nr. 3, coordonați de Beatrice Aniela Boczar.

Panorame gălățene din anii 1960-1970 în viziunea scriitorului Marin Năstase 2-31 octombrie 2017

În perioada 02.10 – 31.10.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizionați, la Popasul Bibliofilului de la sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, mezanin, expoziția Panorame gălățene din anii 60-70 în viziunea scriitorului Marin Năstase: Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8