Clubul - BiblioVACANȚA 31 august

Joi, 31 august 2017, curtea bibliotecii s-a umplut de jocuri și competitori la ultima activitate a Clubului BiblioVACANȚA. Copiii s-au întrecut în mai multe probe, dar mai mult decât spiritul competitiv au contat distracția și socializarea. Am organizat numeroase jocuri distractive și ne-am bucurat de copilărie prin ”Atelierul de joacă în aer liber”. Micii noștri cititori au luat parte cu entuziasm la activitățile pregătite și au fost încântați să se joace, iar adulții s-au bucurat în aceeași măsură ca și cei mici.

Clubul - BiblioVACANȚA 28 - 31 august

În săptămâna 28 – 31 august 2017, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, doamna Cristina Spiridon, reprezentant al Comunităţii Elene din Galaţi şi instructor al Ansamblului Artistic Olympos Junior le-a prezentat copiilor prezenți la ”Atelierul de dansuri pe ritmuri grecești” costumele tradiţionale. Apoi veselie, distracţie, multe zâmbete, armonie şi voie bună pe ritmuri elene. Mulţumim doamnei pentru inedita activitate pe care a desfăşurat-o în universul cărţilor, ca profesor voluntar în cadrul Clubului BiblioVACANŢA!

Clubul - BiblioVACANȚA 28 - 31 august

În săptămâna 28 – 31 august 2017, la Filiala nr. 1 ”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, micuţii noştri cititori au poposit în „Atelierul de limba greacă”. Cu multă blândeţe şi dăruire, doamna profesor Gabriela Tsilakidis le-a înlesnit copiilor o călătorie a cunoaşterii, a comunicării şi a prieteniei, călătorind printre litere, formule de salut, de prezentare, culori și numere. Mulţumim doamnei pentru implicarea şi dăruirea ca profesor voluntar în cadrul Clubului BiblioVACANŢA!

Vacanța la bibliotecă – Şah, lectură și internet! Proiect ludic-educativ 22 iunie – 31 august

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în colaborare cu Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale” a derulat în această vară pentru copiii de la Fundația Cuvântul Întrupat, Centrul Comunitar de Zi „La Vale”, Proiectul ludic-educativ Vacanţa la bibliotecă – Şah, lectură și internet!. Proiectul s-a desfășurat în perioada 22 iunie – 31august 2017 și s-a încheiat cu premierea celui mai tânăr jucător, Mocănel Bogdan Petrică. Vă urăm un an școlar cu rezultate bune la învățătură și vă așteptăm cu drag să participați la activitățile bibliotecii!

Cafeneaua Culturală 31 august

Joi, 31 august 2017, la ora 10.30, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu, în cadrul clubului de vacanță pentru adolescenți intitulat „Cafeneaua Culturală”, domnul Gabriel Bulboacă, psiholog autonom, le-a oferit participanţilor informaţii despre integrarea pe piaţa muncii, despre redactarea CV-ului şi a scrisorii de intenţie, într-un mod creativ şi interactiv.

Bătălia cărților! 31 august

Joi, 31 august 2017, ora 12,00, la sediul central, Sala „Mihai Eminescu” va avea loc etapa a II-a a concursului de lectură, Bătălia Cărților, ediția a II-a, 2017. Concurenții, care au trimis fișele de lectură vor participa la un concurs interactiv pe baza cărților propuse. Pot fi însoțiți de colegi, părinți, bunici și cadre didactice, pentru susținere. Mult succes!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 30 august

Miercuri, 30 august 2017, ora 10,30, a avut loc penultima întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Tema de astăzi a fost „Să descoperim matematica distractivă”, cu doamna profesor Robu Cristina de la Liceul Teoretic „Dunărea”. Scurte intervenții au avut și doamnele prof. Tufă Tincuța de la Șc. Gimnazială nr. 20 și doamna bibliotecar Tănase Victorița. A fost o lecție interesantă și atractivă!

Clubul - BiblioVACANȚA 21 - 25 august

În săptămâna 21 - 25 august 2017, noi, bibliotecarii de la Filiala nr. 1 ”Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, ne-am transformat în amfitrioni ai lumii imaginaţiei şi ne-am oprit în Atelierul de creaţie ”DecoART”, alături de micuţii noştri cititori. Cu bucurie, am constatat că mânuţele noastre au puteri magice şi pot face lumea mai frumoasă. Ingredientele au fost: imaginaţie, creativitate, prietenie, veselie...DecoART terapie!

Weekend cu bibliotecari la Grădina Botanică 25 august

Vineri, 25 august 2017, colectivul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” a făcut o vizită colegilor de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii „Răsvan Angheluță” Galați. Mulțumiri pentru primirea călduroasă și găzduire.

Pe aripi de poveste - Atelier de reprezentaţíe şi animaţie culturală, Gohor 25 august

Vineri, 25 august 2017, Biblioteca Gohor ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Gohor. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Cafeneaua Culturală 24 august

Joi, 24 august 2017, ora 10:30, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu, în cadrul clubului de vacanţă destinat adolescenţilor, Cafeneaua Culturală, s-a desfăşurat un atelier cu tema „Teatru neconvenţional pentru adolescenţi”. Evenimentul a fost susţinut de regizorul Dan Lungu, absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, care şi-a propus să încurajeze interacţiunea în rândul tinerilor, stimularea psiho-afectivă şi familiarizarea acestora cu tehnici şi concepte teatrale.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 24 august

Atelierul de grădinărit din cadrul Clubului de vacanță a ajuns la final! Cu siguranță, putem spune că activitatea de grădinărit se poate număra printre hobby-urile copiilor, dovadă îndemânarea și implicarea copiilor în pictarea și înfrumusețarea spațiului exterior al Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”.

Atelierele de vară „Șotron” au poposit la bibliotecă! 23 august

Curiozitate, fascinație și multe întrebări…! O zi specială pentru viitori preșcolari de la Grădinița nr. 56, care au descoperit o lume fantastică şi plină de mister în poveștile preferate, cu prinţi și prinţese. Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda acestei activități unde veselia prichindeilor ne-a umplut sufletele de bucurie! Cei mici au fost însoțiți de doamnele profesor Ifrosă Marilena și Negru Mirela.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 23 august

Miercuri, 23 august 2017, ora 10:30, a avut loc o nouă întâlnirea a membrilor Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Invitate speciale ale aceste întâlniri au fost scriitoarele de carte pentru copii, doamnele Cezarina Adamescu și Olimpia Sava. Copiii de la Centrul de zi „Sf. Spiridon” și Centrul de zi „Luceafărul”, alături de ceilalți curioși, au asaltat autoarele cu multe întrebări și au participat activ la întreaga activitate. Am încheiat activitatea cu un joc interactiv propus de doamna Director prof. Tincuța Tufă. A fost o activitate plăcută, interesantă și educativă. Vă așteptăm dragi copii și la ultimele două întâlniri ale clubului!

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 22 august

Clubul de vacanță desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a continuat cu o nouă provocare pentru micii grădinari ce a constat în pictarea și decorarea ghivecelor cu fluturași multicolori ce vor ajuta „semințele magice” să prindă viață îngrijite cu drag de copii.

Tabăra de creaţie 22 august

Marţi, 22 august 2017, la ora 10:30, în cadrul Taberei de Creaţie „Axis libri” - Secţiunea Artă Fotografică, organizată la Biblioteca Estivală s-a desfăşurat activitatea cu tema „Sesiune foto: mediul înconjurător - detaliu”. Aceasta a constituit o adevărată provocare pentru copiii înscrişi la această sesiune, punându-şi în valoare talentul şi imaginaţia.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Gohor 18 august

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 18 august 2017, la Biblioteca Comunală Gohor, meşterii, meşteriţele şi ucenicii Atelierului de reprezentație și animație culturală, vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Şi oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinţ? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galaţi şi alţi oameni de cultură, elevi. Vă aşteptăm cu drag!

Clubul - BiblioVACANȚA 16 - 18 august

În săptămâna 16 - 18 august 2017, copiii s-au îndreptat spre Atelierul de limba italiană, desfășurat la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii. Doamna bibliotecar Cecilia Manolescu a purtat copiii în lumea jocului, a fanteziei și a inocenței. Alături de micuții noștri am zburdat printre baloane colorate, ne-am distrat, am cântat, am numărat şi culorile am învăţat! Călătoria noastră în Atelierul de italiană ne-a determinat să declarăm la unison că Biblioteca este prietena copiilor.

Clubul - BiblioVACANȚA 16 - 18 august

În săptămâna 16 - 18 august 2017, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”- Bibliotecă Municipală pentru Copii, ne-am înălţat în lumea astronomiei unde Universul și-a deschis porţile şi ne-a fascinat cu tainele sale. Coordonatorul Atelierului de Astronomie: Alexandru Manolescu, elev clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, membru al Astroclubului „Călin Popovici”. Alexandru Manolescu a împărtăşit copiilor din tainele astronomiei, această ştiinţă plină de curiozităţi, care va atrage mereu noi amatori, aşa cum Biblioteca noastră rămâne pentru toţi un UNIVERS înstelat ce catalizează în el aspiraţiile înalte şi nobile ale cititorilor.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 17 august

În cadrul Clubului de vacanță desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, a avut loc o activitate inedită în care copiii au descoperit tainele grădinăritului. Florile, prietene parfumate și colorate, au fost plantate cu drag de copii în grădina filialei, activitatea fiind urmată de decorarea și înfrumusețarea acesteia.

Cafeneaua Culturală 17 august

Joi, 17 august 2017, la ora 10:30, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu, în cadrul clubului de vacanță pentru adolescenți intitulat „Cafeneaua Culturală”, tema întâlnirii a fost „Alege-ţi profesia!”. Invitaţii noştri, cărora le mulţumim pentru prezenţă, ne-au dezvăluit secretele domeniilor în care îşi desfăşoară activitatea într-un mod creativ şi interactiv. Aceştia au fost: Raluca Ardean, jurnalist şi purtător de cuvânt al Primăriei Galaţi, prof. dr. ing. Costel Iulian Mocanu, decanul Facultăţii de Arhitectură Navală - Galaţi, Anca Spânu, redactor şef adjunct „Viaţa Liberă”, Tăbăcaru Adrian, comisar-şef de penitenciare, Bulboacă Gabriel, psiholog autonom, Didina Borteş, șef Case 1 DGASPC-Galaţi împreună cu copiii din Casele „Tudor”, „Aurora” și „Floare de Colţ” şi Barbu Gina, asistent medical.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 16 august

Miercuri, 16 august 2017, ora 10:30, a avut loc întâlnirea săptămânală din cadrul Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Astăzi, copiii au făcut o călătorie în lumea plantelor și animalelor, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răzvan Angheluță”, Galați. Ei au vizitat expozițiile deschise pentru public și au vizionat un film interesant despre Sistemul Solar la Planetariu. La sfârșitul activității s-au relaxat la „Grădina Senzorială”.

Danielle Steel – 70 de ani de la naștere 11 august

Scriitoare americană de succes, Danielle Steel a cucerit inimile cititoarelor prin romanele sale de dragoste, adevărate bestselleruri internaționale care aduc în prim plan cele mai frumoase povești de dragoste. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” vă invită să vizionați expoziția de documente ce aparțin cunoscutei scriitoare.

Grădina cu cărţi – Lectură şi socializare pentru copii de toate vârstele 11 august

Pagini din povestea contemporană „Grădina cu cărți” scrisă la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”! Un nou capitol!

Tabăra de creaţie 11 august

În data de 8, respectiv 11 august 2017, Biblioteca Estivală, amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediții a fost o Sesiune de informare în arta fotografică, activitate realizată cu sprijinul colegelor de la Serviciul de Automatizarea și Prelucrarea Informațiilor și Serviciilor, care au expus participanților principiile de bază pentru realizarea unei fotografii și din ce este alcătuit un aparat foto.

Cafeneaua Culturală 10 august

Joi, 10 august 2017, la ora 10:30, la Biblioteca Estivală din Parcul Eminescu, în cadrul clubului de vacanță pentru adolescenți intitulat Cafeneaua Culturală, a avut loc un concurs de mima - „Ghiceşte titlul cărţii” susținut de domnul Dan Lungu, regizor.

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Independența 11 august

Vineri, 11 august 2017, Biblioteca Comunală Independența ne așteaptă cu un senzațional Atelier de reprezentație și animație culturală, în cadrul proiectului „Pe aripi de poveste” , proiect cultural câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Pornind de la două personaje consacrate, Hänsel și Gretel, care vor prinde viață din nou cu actorii trupei Libre, vom ajunge la „inventarea” a noi personaje, cu ajutorul copiilor din Independența. Veselie, voie bună, chiar dacă apare și o vrăjitoare!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 9 august

Miercuri, 9 august 2017, ora 10:30, a avut loc întâlnirea săptămânală din cadrul Clubului de vacanță. Clubul Curioșilor. Astăzi, copiii au avut parte de o vizită de informare la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, Galați. Au vizitat: Lapidarium cu următoarele expoziții: „Arheologie – Lapidarium”, „Civilizația tradițională din sudul Moldovei” și expoziția de pictură „Autoportret ascuns” de Florinel Agafiței. Lecția de istorie s-a încheiat cu vizita la Muzeul „Casa Cuza Vodă” din str. Al.I. Cuza, nr. 80. Curioșii au fost încântați de informațiile primite de la domnul muzeograf Ovidiu-Cristian Nedu.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 8 august

Veselie, joc și mișcare în activitatea din cadrul Clubului de vacanță, desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”. Copiii au fost provocați de domnii profesori de educație fizică și sport, Cătălin Ababei și Andrei Anton, la o competiție în aer liber ce a constat în jocuri interesante și distractive, pline de energie.

Clubul - BiblioVACANȚA 7 - 10 august

În săptămâna 7 – 10 august 2017, micuţii noştri cititori au poposit în „Atelierul de franceză”, desfășurat la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii. Atelierul de limba franceză s-a născut din entuziasm, din dragoste pentru copii şi din dorinţa de a transforma biblioteca într-un mediu mai prietenos. Doamna bibliotecar Cecilia Manolescu a înlesnit copiilor o călătorie a cunoaşterii, a comunicării şi a lucrului în echipă, călătorind printre culori, numere, familie și zilele săptămânii, astfel creată încât să anime şi să deschidă noi orizonturi. Am cântat, am desenat, ne-am jucat, rebusuri am completat şi limba franceză am învăţat! A fost super, ne-am distrat!

Clubul - BiblioVACANȚA 7 - 10 august

În săptămâna 7 - 10 august 2017 am staţionat în Atelierul de lectură: „Meșterim cărți și povești”, desfășurat la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii. Doamna prof. Mihaela Boşneaga a conceput activităţi ludice, care i-a purtat creativ pe micuţii cititori în lumea poveştilor, a inocenţei şi a fanteziei. Pornind de la povestea „Mihaela descoperă cărțile” scrisă de Liane Achneider, copiii au meșterit prima lor cărticică. Creativitatea micuţilor a fost pusă la grea încercare, iar munca lor a necesitat dăruire, perseverenţă şi răbdare, dar a adus multă satisfacţie, bucurie şi linişte.

Tabăra de creaţie 4 august

Vineri, 4 august 2017, începând cu ora 10:30, la Biblioteca Estivală din Parcul „Mihai Eminescu", are loc premierea participanților, categoria de vârstă 13-17 ani, la secțiunea Pictură din cadrul Taberei de Creație „Axis Libri". Felicitari participanților!

Pe aripi de poveste - Atelier de lectură și construit povești, Scânteiești 4 august

În cadrul proiectului „Pe aripi de poveste”, vineri, 4 august 2017, la Biblioteca Comunală Independența, meșterii, meșterițele și ucenicii „Atelierului de lectură și construit povești” vor născoci începutul unei noi lumi sau, poate, vor reinventa una veche! Mister total! Și oare ce personaje vor trebui îmblânzite precum vulpea Micului Prinț? Reamintim că proiectul „Pe aripi de poveste” este câștigat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), la el participând scriitori din Galați și alți oameni de cultură, elevi. Vă așteptăm cu drag!

Cafeneaua Culturală 3 august

Clubul de vacanță al adolescenților, Cafeneaua Culturală de joi, 3 august 2017, a avut ca temă „Educația religioasă în rândul tinerilor: sărbători religioase în anotimpul de vară“. Invitatul special a fost pr. conf. univ. dr. Gabriel Pandele, care a povestit cu har tinerilor lucruri interesante, știute sau mai puțin știute, despre sfinții neamului românesc, despre semnificaţia Sânzienelor, despre Schimbarea la Faţă etc. şi care a răspuns întrebărilor cu temă spirituală adresate de participanţi.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 3 august

Cusutul pe etamină este o tradiție ce nu poate fi uitată. În cadrul Clubului de vacanță ce se desfășoară la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, copiii au deprins această artă realizând cu multă migală semne de carte, cu diferite modele, inspirate din folclorul popular. Felicitări tuturor pentru îndemânare!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 2 august

Miercuri, 2 august 2017, ora 10:30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Copiii au avut parte de experimente științifice, realizate de cadrele didactice voluntare de la Școala Gimnazială nr. 28. În a doua parte a întâlnirii cei mici au participat la o lecție interesantă de șah susținută de domnul ing. instructor Adrian Smărăndoiu. Vă așteptăm dragi copii să participați și la următoarele întâlniri ale clubului!

Tabăra de creaţie 1 august

Marți, 1 august 2017, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanților de la Tabăra de Creație „Axis Libri", Secțiunea Pictură, categoria de vârstă 7-13 ani. Participanții au fost pe rând pictori, graficieni, iar cei mai pasionați și mai creativi au fost premiați de către Biblioteca Județeană „V.A. Urechia" pentru rezultatele deosebite. Mulțumim pe această cale sponsorului Generali pentru sprijinul acordat.

Vacanța ALTFEL la bibliotecă! 1 august

Măştile colorate şi decupate în forme inedite, oferă o doză de mister pentru cei care adoră distracţia. Activitatea din cadrul Clubului de vacanţă, desfășurat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, a constat în realizarea măștilor cu sclipici, iar copiii s-au bucurat de admiraţia celor din jur, fiecare mască având propria originalitate. Felicitări, copii!

Clubul - BiblioVACANȚA 31 iulie - 4 august

În săptămâna 31 iulie – 04 august 2017, micuţii noştri cititori au staţionat în „Atelierul de poezie”, desfășurat la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii. Într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, dna învățătoare Liliana Ciupitu i-a atras în lumea minunată a cărţilor, în care a inserat poezioare şi cântecele hazlii. Vesurile ne-au mângâiat şi ne-au demonstrat că atunci când iubirea se împleteşte cu generozitatea, copilăria învinge.

Clubul - BiblioVACANȚA 31 iulie - 4 august

În săptămâna 31 iulie – 04 august 2017, am zburdat printre baloane colorate, șotroane, ne-am distrat și am cântat în „Atelierul de joacă”, desfășurat la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri” - Bibliotecă Municipală pentru Copii. Ne-am lustruit bagheta magică și am început „joaca”, astfel încât activitatea noastră a devenit un antidot capabil să înfrângă capcana Internetului.

Portul popular în documente iconografice 1-31 august

În perioada 01 – 31.08.2017, secția Colecții speciale vă invită să vizitați la Popasul Bibliofilului, de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, mezanin, expoziția „Portul popular în documente iconografice”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8