Tudor Vianu – 120 de ani de la naștere – Expoziție aniversară 27 decembrie 2017 - 12 ianuarie 2018

Cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea celui care a fost estetician, istoric și critic literar în literatura română, Tudor Vianu (27 dec. 1897–21 mai 1964), Biblioteca ”V.A. Urechia” invită publicul gălățean la vizionarea expoziției de documente organizată cu acest prilej în sala de lectură Mihai Eminescu, în perioada 21 dec. 2017 - 12 ian. 2018. ”Tudor Vianu este un critic al valorilor sigure. El examinează de fiecare dată o literatură a cărei existenţă a fost certificată de alţii. Aşa se explică de ce comentariile sale sunt lipsite de dramatismul identificării şi evaluării textelor demne de interes. Ele au în schimb un calm şi o solemnitate prietenoasă care îl cuceresc în timp pe cititor.” (Alex. Ștefănescu)

Sărbători tradiționale de Crăciun și Anul Nou 19 decembrie 2017 – 4 ianuarie 2018

Biblioteca V.A. Urechia vă invită să vizionați, în perioada 19 dec.2017 - 04 ian. 2018, expoziția ”Sărbători tradiționale de Crăciun și Anul Nou” organizată în foaierul sălilor de lectură, la etajul I, în sediul central al bibliotecii. Expoziția surprinde câteva din cele mai importante culegeri de obiceiuri și tradiții populare românești semnate de cunoscuți folcloriști precum Tudor Pamfile, Artur Gorovei, Simion Fl. Marian, Petru Caraman etc., dar și culegeri de colinde tradiționale de Crăciun și Anul specifice diferitelor zone ale țării.

Tradiții și obiceiuri străbune – moment artistic 21 decembrie 2017

Tradiții și obiceiuri străbune – moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale nr. 29, coordonați de prof. Sevastre Andreea și prof. Andronache Mădălina; elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18, coordonați de prof. înv. primar Chirac Maria Alis și prof. înv. primar Constandache Ionica și elevii Școlii Gimnaziale „Lascăr Catargiu” Schela, coordonați de prof. înv. primar Tcacenco Cristina și prof. înv. primar Gîrleanu Ramona.

Petale de suflet 21 decembrie 2017

”Petale de suflet” la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii, joi 21 decembrie 2017. Sărbătorilor de iarnă sunt magice pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei mici, care îl aşteaptă nerăbdători pe Moş Crăciun. Prichindeii clasei ID de la Şcoala Gimnazială ’’Ştefan cel Mare’’,coordonaţi cu blândeţe de doamna prof. Mihaela Boşneaga ne-au adus bucuria Crăciunului prin frumoasele colinde interpretate cu drag. Veseli şi cu voci cristaline, prichindeii ne-au încântat cu melodiile şi sceneta lor, iar noi am redevenit pentru o clipă copii. Sărbători fericite!

Vis de iarnă! 21 decembrie 2017

Preșcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Camil Ressu”, îndrumaţi de dnele educatoare Lungu Geanina, Palade Daniela, Mihai Dorina, Andonie Culeta, Tărbuc Ilinca, Hristudor Sorina, Lupu Fănica, Ionaşcu Georgeta, Bulai Iuliana şi Vasai Elena, vă invită în această perioadă la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”, să vizionați expoziția de desene prin care cei mici, ne-au demonstrat că așteaptă cu nerăbdare să vină Crăciunul. Felicitări tuturor!

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 20 decembrie 2017

Miercuri, 20 decembrie, începând cu ora 10.00, vă invităm la sediul central al Bibliotecii Județene "V.A. Urechia" Galați, sala "Mihai Eminescu", unde va avea loc încheierea Proiectului cultural-educațional interjudețean "Promovarea tradițiilor şi obiceiurilor populare din județul Galați" derulat de Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" - Bibliotecă Municipală, în parteneriat cu unități de învățământ din municipiu și județ. Sponsorul proiectului este ArcelorMittal S.A. Galați. Vă așteptăm!

Suflet de Copil - Tradiții populare de Crăciun 20 decembrie 2017

Miercuri 20 decembrie 2017 la ora 11.30 un grup de copii din cadrul Compartimentului Case nr. 1, DGASPC Galați alături de elevii claselor a II-a și a III-a de la Școala nr. 18 au prezentat, în Sala „Mihai Eminescu”, un moment artistic, parte a Proiectului „Suflet de Copil” - Tradiții Populare de Crăciun - Colinda Românească încheiat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. La acest moment au participat și elevi ai Liceului Tehnologic „Paul Bujor” din Berești care au încântat pe toți cei prezenți cu vechi colinde românești.

Colindăm, colindăm… 20 decembrie 2017

Miercuri, 20 decembrie 2017 – la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii -”Colindăm, colindăm…”. Miros de brad şi parfum de sărbătoare la bibliotecă alături de colindătorii clasei a IX-a A ai Liceului de Arte ''Dimitrie Cuclin'', coordonaţi de doamna prof. Aura Căşuneanu. Sărbători fericite!

Iată, vin colindători… 20 decembrie 2017

”Iată, vin colindători…” la Filiala nr. 1 ”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii, miercuri, 20 decembrie 2017. Cu bucurie şi emoţie am primit colindătorii claselor a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 1 Frumușița, coordonaţi de doamnele prof.Tsilakidis Gabriela, Camelia Butnărașu și Adriana Săvinuţă. Sărbători fericite!

Colinde, Colinde… 20 decembrie 2017

”Colinde, Colinde…” la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii, miercuri 20 decembrie 2017. Mulţumim copiilor şi doamnei prof. Iuliana Vasilescu de la Şcoala Gimnaziala ''Ion Creangă'' din localitatea I.C..Brătianu, jud. Tulcea pentru deosebitele colinde! Sărbători fericite!

Parfum de sărbătoare 20 decembrie 2017

”Parfum de sărbătoare” la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii, miercuri 20 decembrie 2017. Elevii claselor a V-a și a VI-a din cadrul Liceului Teoretic ,,Emil Racoviță” ne-au oferit petale de suflet, sub forma unor dramatizări ce au adus în prim-plan rolul educativ al lecturii ca terapie pentru suflet. Și pentru că se apropie Crăciunul, acești minunați copii ne-au transmis Magia prin glasurile lor ce au vestit Bucuria Nașterii Pruncului! Activitatea a fost coordonată de către doamnele profesoare Ștefania Sandu, Mariana Ardeleanu şi doamna bibliotecar Gina Mocanu. Așadar, școala implică pasiune, har, dăruire, toate acestea în scopul măreț al sculptării unor suflete!SĂRBĂTORI FERICITE!

Colindători la bibliotecă! 20 decembrie 2017

Elevii Colegiului Tehnic de Alimentație și Turism ,,Dumitru Moţoc” ne-au încântat cu un program de colinde de Crăciun, alături de doamnele profesor Di Grandi Nicoleta, Ivaşc Marilena şi consilier educativ dna Bucner Magda. Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea”a fost gazda acestui minunat program încărcat de emoție și sărbătoare.

Întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii 19 decembrie 2017

În data de 19 decembrie 2017, ora 11:30, are loc întrunirea membrilor Consiliului ştiințific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului ştiințific pe anul 2017 (realizări şi perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru anul 2018, făcute de către membrii Consiliului ştiințific al Bibliotecii şi aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului ştiințific.

Din datinile românilor – moment artistic 19 decembrie 2017

Marți, 19 decembrie 2017, ora 11.00 Din datinile românilor – moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Sf. Împărați”, coordonați de director prof. Cristea Elena-Laura și bibliotecar Patron Mariana.

Kálanta – moment artistic 19 decembrie 2017

Marți, 19 decembrie 2018, la ora 10.00, un grup de copii de la Comunitatea Elenă din Galați au colindat în jurul bradului la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Surpriza momentului a fost reprezentată de interpretarea colindelor în limba greacă. Mulțumim!

Primiți colindul? 19 decembrie 2017

La Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” au răsunat colinde în limba franceză și engleză, cântate de elevii Școlii Gimnaziale Șendreni, într-o atmosferă de veselie, în care bucuria și entuziasmul elevilor au adus parfumul sărbătorilor de Crăciun. Elevii au fost însoțiți de dnele profesor Tudorița Balmuș și Elena Andrișoiu.

Crăciunul Altfel 19 decembrie 2017

Marți, 19 decembrie 2017, la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii – ”Crăciunul Altfel”. Elevii clasei a IX-a A şi a XII-a B de la Liceul Tehnologic de Marină, coordonaţi de doamna prof. Roxana Cîrcotă şi doamna bibliotecar Călin Ionica ne-au prezentat un frumos material cu datini, tradiţii şi obiceiuri de iarnă mai puţini cunoscute de români.

Programul Bibliotecii 18 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați informează că în perioada 18 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018 programul cu publicul va fi în intervalul orar 9:00 - 17:00. Excepție fac următoarele zile: 22 decembrie 2017 - zi sanitară - închis pentru public; 24, 25 și 26 decembrie 2017 - închis; 31 decembrie 2017; 1 - 2 ianuarie 2018 - închis. Programul normal al Bibliotecii, atât la Sediul central cât și la filiale, va începe pe data de 3 ianuarie 2018.

Datini străbune! 18 decembrie 2017

Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” vă invită să admirați expoziția de desene și felicitări de Crăciun, realizate de elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil”. Felicitări elevilor pentru aceste desene minunate!

Obiceiuri și tradiții românești! 18 decembrie 2017

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil”au lansat Filialei nr. 2 ,,Paul Păltănea” invitația de a participa la un program de colinde dragi tuturor în această perioadă. Ne-am bucurat împreună de un program de colinde oferit de elevii clasei II-a și a III-a, urmat de o poveste de iarnă ce ne-a introdus în atmosfera sărbătorilor mult așteptate. Elevii au fost îndrumați de dnele profesor Ionela-Cătălina Emandache, Anișoara-Mihaela Ciocan, Adriana-Noxi Rotaru, Maria Iancu, Manuela Scîntei, Vasilica Prichici și dna bibliotecar școlar Emilia-Elena Năstăse.

Am venit să colindăm Biblioteca! 18 decembrie 2017

Am venit să colindăm Biblioteca! - colinde susținute de elevii Liceului Teoretic „Dunărea”, coordonați de Director prof. Moțoc Lucica, dir. adj. prof. Piticari Ramona, prof. Crăciunescu Georgiana și bibliotecar Ariton Lica; elevii Școlii Gimnaziale „Grigorie Teologul”, coordonați de prof. Deaconescu Mihaela, prof. înv. primar Crișan Ramona și prof. Alcea Gina și elevii Școlii Gimnaziale „Cuvioasa Parascheva”, Smârdan, coordonați de prof. dr. Botezatu-Iancu Elena.

Tradiții strămoșești 18 decembrie 2017 - 10 ianuarie 2018 2017

Tradiții strămoșești – expoziție de desene, măști, felicitări și obiecte tradiționale, realizate de elevii instituțiilor de învățământ din Galați și din județ. Perioadă: 18 decembrie 2017 – 10 ianuarie 2018. Loc expunere: sediul central, holul principal și în cadrul Secției pentru Copii.

Gânduri pentru Moș Crăciun 18 decembrie 2017 - 10 ianuarie 2018

Gânduri pentru Moș Crăciun – expoziție de creații literare și artisitce realizate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 43 „Dan Barbilian”, coordonați de prof. Dir. adj. Epure Florentina-Cristina. Perioadă: 18 decembrie 2017 – 10 ianuarie 2018. Loc expunere: sediul central, holul principal și în cadrul Secției pentru Copii.

Moșul drag, la noi în prag 18 decembrie 2017 - 10 ianuarie 2018

Moșul drag, la noi în prag – expoziție concurs de desene, colaje, machete, realizate de preșcolarii de la grădinițele partenere în proiect, coordonator Grădinița „Tedi”. Perioadă: 18 decembrie 2017 – 10 ianuarie 2018. Loc expunere: sediul central, holul principal și în cadrul Secției pentru Copii.

Premiere CoderBVAU 17 decembrie 2017

Duminică, 17.12.2017, ora 12:00, în sala Mihai Eminescu de la Sediul Central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia” a avut loc premierea atelierelor de inițiere în programare pentru copii și adolescenți, reunite sub genericul „CoderBVAU”. Aceste ateliere au fost realizate de voluntari - studenți și practicieni în domeniul IT - Răzvan Adrian Tudoran, Violeta Domnițanu, Alexandra Voinea și Dănuț Domnițanu, sub îndrumarea specialiștilor din Bibliotecă.

Alphonse Daudet - 120 de ani de la moarte 16 decembrie 2017

Alphonse Daudet, prozator francez, cunoscut cititorilor pentru romanele sale de inspirație socială, cu tentă satirică și sentimentală, este comemorat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” la împlinirea celor 120 de ani de la moartea scriitorului. Vă invităm la sediul filialei să vizionați expoziția de documente de bibliotecă, în memoria cunoscutului prozator!

Negocieri privind Contractul colectiv de muncă 15, 18 decembrie 2017

Au avut loc negocieri privind Contractul Colectiv de Muncă al Bibliotecii „V.A. Urechia” și Ord. Nr. 82 privind contribuțiile salariale și sociale de la angajator la angajat. Au participat cele două comisii paritale (respectiv din partea conducerii Bibliotecii - manager Ilie Zanfir și din partea Sindicatului Bibliotecii - Andreea Iorga). De asemenea a participat la negocieri Dl. Romică Gârneață liderul Filialei Galați a Cartelului Alfa.

Balul Voluntarilor „Vestitorii fericirii – bal feeric” 15 decembrie 2017

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, dar şi pentru a marca Ziua Internațională a Voluntarilor (5 decembrie), la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în data de 15 decembrie 2017, ora 17:30, va avea loc un bal al voluntarilor sub denumirea „Vestitorii fericirii – bal feeric”. Vor participa voluntarii bibliotecii şi membrii clubului V.I.R.A.L. (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii).

Albinuțele ne colindă 15 decembrie 2017

Vineri, 15 decembrie 2017, la Filiala nr. 1”Costache Negri – Biblioteca Municipală pentru Copii – ”Albinuțele ne colindă”. Veselie, inocență, zburdălnicie și momente magice, trăite alături de ,,Albinuțele'' de la Grădinița nr. 2 și de doamna ed. Lucica Vișan, care ne-au bucurat sufletele cu frumoasele colinde.

In memoriam Regele Mihai I al României Decembrie 2017

Începând cu data de 6 decembrie 2017, timp de 40 de zile, în holul mare al Bibliotecii, la sediul central, va fi deschisă o carte de condoleanțe pentru toți cei ce vor să scrie mesaje și să depună o floare în memoria Regelui Mihai I al României. Evenimentul este organizat în colaborare cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei Galați.

Colindăm printre nămeți, colindăm printre poeți! 14 decembrie 2017

Elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială ,,Miron Costin”, au venit cu colindul. Cele mai frumoase Colinde de Crăciun au răsunat la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” cu gândul la spiritul sărbătorilor de iarnă, cu miros de brad, de cozonaci și mulți prieteni dragi în jurul nostru. Mulțumim elevilor și cadrelor didactice: prof. Marinela Modiga, prof. Mirela Dragomir, prof. Theodora Bezman, prof. Jageta Dumitrescu și bibliotecar Luminița Sosai pentru această zi minunată!

Crăciun de poveste – Frohe Weinachten 14 decembrie 2017

Joi, 14 decembrie 2017 la Filiala nr. 1 ”Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii, ”Crăciun de poveste – Frohe Weinachten”.Parfum de sărbătoare, magie şi bucurie cu elevii clasei a IX-a C ai Liceului Teoretic ”Emil Racoviţă”, coordonaţi cu blândeţe de doamna profesor Geanina Gheorghiu care au realizat Coronița de Advent şi ne-au încântat cu minunatele colinde în limba română şi în limba germană.

Dimineți de lectură 14 decembrie 2017

Joi, 14 decembrie 2017, elevii Școlii Gimnaziale „Sf. Împărați”, coordonați de director prof. Cristea Elena-Laura, prof. înv. primar Damian Georgeta și bibliotecar Patron Mariana au participat la o oră de lectură în cadrul Secției pentru copii. Elevii, bine pregătiți, au citit din colecția de enciclopedii a secției, au cântat cântece de Crăciun și au realizat desene specifice anotimpului de iarnă, având ca temă „Dimineață de Crăciun”. Invitat la acțiune a fost dl director al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Ilie Zanfir.

Clubul de Șah „Axis Libri” 13 decembrie 2017

Miercuri, 13 decembrie 2017, ora 17:00 a avut loc întâlnirea săptămânală a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”, în cadrul Secției pentru Copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, cu domnul instructor ing. Adrian Smărăndoiu.

Tradiții la români! - expoziție de desene 16 decembrie 2017 – 10 ianuarie 2018

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită, la sediul său din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1, să vizionați o frumoasă expoziție de desene realizate de elevi ai Colegiului Național „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Doinița Miron, Cătălina Tirim, Oana Damian, Doina Mormenche, bibliotecar Livia Elena Enea.

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 13 decembrie 2017

Miercuri, 13 decembrie, ora 9.30 Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” vă invită la sediul central al bibliotecii județene, sala „Mihai Eminescu”, la o nouă activitate din cadrul Proiectului cultural-educațional interjudețean „Promovarea tradițiilor şi obiceiurilor populare din județul Galați”, în cadrul căreia elevii Şcolii Gimnaziale „Sf. Trei Ierarhi” sat Hanu Conachi, comuna Fundeni, alături de elevii Şcolii Gimnaziale „Sfântul Grigorie Teologul” Galați” vor promova tradițiile şi obiceiurile specifice zonei. Partenerii proiectului sunt Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați şi Inspectoratul Şcolar Județean Galați. Sponsorul proiectului este ArcelorMittal S.A. Galați. Vă aşteptăm cu drag!

Colocviul Constructorilor de Nave 8 decembrie 2017

Vineri, 8 decembrie, ora 16:00, vă invităm la cea de-a 62-a întâlnire lunară a specialiștilor din industria navală, ce va avea loc în cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Evenimentul este organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați şi Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). În cadrul acestei întâlniri dnul ing. Marian Mocanu va prezenta lucrarea „Măsuri pentru îmbunătățirea instalațiilor de propulsie în vederea respectării cerințelor MARPOL VI, regulile 13 şi 14, referitoare la limitarea emisiior şi zonele de control al emisiilor – ECA, Partea a doua: Modalități de îndeplinire a cerințelor MARPOL privind poluarea aerului prin emisii de gaze provenind de la nave”. Întâlnirea are loc la sediul central al bibliotecii, în sala de lectură „Mihai Eminescu”. Sponsorul activității este Bureau Veritas Galați.

Salonul Literar „Axis Libri” - Ediție specială 7 decembrie 2017

Joi, 7 decembrie 2017, ora 12:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează, în colaborare cu Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, o Ediție Specială a Salonului Literar „Axis Libri“. În cadrul acestui eveniment regizorul și scenaristul de teatru și film Alexa VISARION va lansa cartea „Împotriva uitării” apărută la Editura Ideea Europeană în anul 2017. Lansarea va avea loc în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Cartea obiect – expoziție de pictură 6 - 15 decembrie 2017

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, prin Secția Împrumut la Domiciliu pentru Copii, organizează în în colaborare cu Palatul Copiilor Galați - Cercul de pictură, îndrumător prof. Brumar Mihaela expoziția Cartea obiect Expoziția poate fi vizitată în holul mare al sediului central până la data de 15 decembrie 2017.

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 6 decembrie 2017

Miercuri, 06 decembrie, începând cu ora 10:00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia" Galați, sala "Mihai Eminescu" va avea loc o nouă activitate din cadrul Proiectului cultural-educațional interjudețean „Promovarea tradițiilor şi obiceiurilor populare din județul Galați” derulat de Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală. La activitate vor participa elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Fântânele, comuna Scânteieşti, elevii Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Galați, precum şi Biblioteca Comunală şi Primăria Scânteieşti, alături de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Inspectoratul Şcolar Județean Galați, ca parteneri în proiect. Invitat special va fi domnul Iulian Voicu de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați. Sponsorul proiectului este ArcelorMittal Galați.

Vernisaj expoziție 5 decembrie 2017

Marți, 5 decembrie, ora 18:00, vă invităm în sala de lectură „Mihai Eminescu”, a Bibliotecii „V.A. Urechia”, la vernisajul expoziției cu lucrări de pictură pe sticlă, denumită generic „Culoare și simbol”. Pe simezele expoziției vor putea fi admirate lucrările executate de copii în cadrul clubului de pictură „Școala de Artă Leonardo”, coordonați de profesor Miruna Drăgușin. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 5 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018.

Iepurașii la bibliotecă de Moș Nicolae 5 decembrie 2017

Marţi, 5 decembrie 2017 la Filiala nr. 1”Costache Negri” – Biblioteca Municipală pentru Copii – ”Iepurașii la bibliotecă de Moș Nicolae”. Preșcolarii de la Grădiniţa ’’Step by step’’, însoţiţi de doamna prof. Iuliana Buruiană, inst. Andreea –Iuliana Melinte şi aj. ed. Claudia Niculescu au păşit veseli şi curioşi pe tărâmul poveştilor. Copiii au ascultat povestea lui Moş Nicolae şi cu mânuţele lor dibace au realizat ghetuţele magice. Prichindeii ne-au încântat cu gingăşia, entuziasmul și inocența lor.

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare din județul Galați 4 decembrie 2017

La sediul central al Bibliotecii Județene ,,V.A.Urechia” s-a desfășurat o nouă activitate de promovare a tradițiilor, obiceiurilor și cântecelor populare românești. Elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Fântânele, alături de elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Moisil” Galați, ne-au introdus în atmosfera de sărbătoare prin cântecele, jocurile și voia bună, dragi nouă gălățenilor. Pe acorduri de vioară, dl. prof. Ilisan Ioan-Traian, împreună cu ansamblul vocal-instrumental ,,Ciobănașul”, ne-au încântat cu un program de cântece populare româneșți. Mulțumim pentru participare dlui Voicu Iulian, Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos”, cadrelor didactice și elevilor pentru momentele frumoase oferite publicului prezent. Felicitări tuturor!

Marea Unire în literatura română 4 decembrie 2017

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, eveniment de însemnătate majoră pentru elevii clasei a V-a de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade”. Cu acest prilej, elevii au desfășurat la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” o activitate educativă în care au deschis o pagină importantă a istoriei românești, Unirea Transilvaniei cu România. Alături de copii s-au aflat domnii profesori Pațilea Alina, Anghel Marian și Grosu Aurelia de la Școala Specială „Emil Gârleanu”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8